avatar uživatele

toebiash

off
JménoKocour Komiksák
Věk
BydlištěSeřazeno dle oblíbenosti: Comics Point, Olomouc, Moravské Budějovice, Třebíč, Praha, Příbor, Znojmo, Brno, Bratislava, Ostrava
Twitter@ComicsPoint
Instagram
Facebookhttp://www.facebook.com/Comicspoint
Poznámka
Názory uživatele toebiash
plakát
Mistři hororu
22. ledna 2014
další názory k seriálu

Dobré, na Krajní meze to ale stále nemá :)

Co díl, to pro fanouška hororu legendární jméno - režie, scénář, předloha, masky/efekty a ikoničtí herci... Škoda, že na výsledku to není vidět a tak jediné, co vyčnívá, je hudba, která je v každém díle skvělá (a na které se též vyřádili mistři ve svém oboru ;)
On to seriál neměl jako celek vůbec lehké - správný fanda ví, že horor je jen pojem obsahující spoustu pod-žánrů (slasher, thriller, splatter, zombie, vampire, duchařina, mystický, psycho...) a každému sedí jen něco a při seriálu, kde je každý díl na jiný žánr... No přesto se to dalo vytáhnout výše - Krajní meze mě bavily více a to tam z počátku žádné legendy nebyly ;)

100 % lidí si myslí, že se jedná o kvalitní názor
100 % s názorem souhlasí
vyjádřil se 1 člověk
70 %
plakát
Continuum
15. prosince 2013
další názory k seriálu

Po 3. serii

Vizuál povedený a nápaditý (zvláště ukázky z budoucnosti), choreografie bojových scén na jedničku s hvězdičkou (opravdu filmový zážitek, ve druhé sérii dokonce s "bullet timem" :), s těma si někdo opravdu vyhrál a scénář rovněž není k zahození a to už je co říct, když se ústřední zápletka týká cestování časem, což je vždycky ožehavé téma, které obvykle vede k nesmyslným zápletkám, zmatenosti a nudě... Tady naštěstí "zatím" ne...
Co je bohužel velký problém jsou herci, respektive režisér, který je nezvládá. Amendolu nebo Lexu Doig mám rád, zvláště ve scifárnách se na ně dobře kouká, ale ruku na srdce, nikdy to nebyly zrovna herecké talenty. A to v tomhle seriálu patří mezi "senior" herce... Až na Stephena Loba, který se zde extrémně snaží, to stojí všechno za pendrek, zvláště hlavní hrdinové, kteří 90% času prostě jen udiveně "tlemí" nebo se snaží vypadat drsně. Lepší "rejža" by z nich možná mohl něco vymačkat a v kombinaci s povedeným scénářem (ve kterém se v slabých záblescích odráží Abraamsův Fringe) by to mohl být kult... Takhle dávám 80% za finále druhé série, které se opravdu povedlo. Jinak bych zůstal u 70%.

EDIT po 3. serii: Tak jsme zase na 70% a to může být seriál rád - došlo k tomu nejhoršímu, začali se patlat v tom cestování časem a paradoxy. Do toho extra romanťárny navíc... blueh... Doufám, že následující invaze vynechá hrátky s časem a soustředí se na nějakou invazi, jinak tenhle seriál můžou rovnou zapíchnout...

100 % lidí si myslí, že se jedná o kvalitní názor
100 % s názorem souhlasí
vyjádřili se 2 lidé
70 %
plakát
Deadwood
2. prosince 2013
další názory k seriálu

The Wire na divokém západu

Kdo viděl seriál "The Wire", může si v klidu pustit i tohle a bude se bavit. Na "krále korupčních seriálů" to sice nemá, ale nezklame to.
Kdo neviděl "The Wire", ten nechť zví, že Deadwood je "kecací" seriál, kde se v podstatě nic neděje a vše stojí a padá na hereckých výkonech. Protože je to HBO, tak ve většině případů jen "stojí".
Na rozdíl od The Wire sází Deadwood více na grotesknost jednotlivých postaviček a prolínání dobra a zla, kdy si nemůžete být nikdy nikým jistí

50 % lidí si myslí, že se jedná o kvalitní názor
100 % s názorem souhlasí
vyjádřili se 2 lidé
70 %
plakát
Mortal Kombat: Legacy
2. prosince 2013
další názory k seriálu

Druhá série dolů

První sérii jsem dal 80%, na amatérský počin genitální. Tedy geniální. Zvláště pro milovníky bojovek, znalci MK si pak klidně mohou nastavit 90% ;)
Dvojka vsadila na známější tváře, delší stopáž, ještě lepší triky a... šlo to do kopru. Nudil jsem se. Z počátku vždy povedeně načrtnutý děj slibující zajímavé scény, jenž ve výsledku jen vyšuměl a bez svěžích nápadů jako v jedničce minul, aniž bych ho nějak zaznamenal. Škoda...

0 % lidí si myslí, že se jedná o kvalitní názor
0 % s názorem souhlasí
vyjádřilo se 0 lidí
60 %
plakát
Protiúder
25. září 2013
další názory k seriálu

Logická taktická akce a Ríša!!

Jak se dočtete v názorech okolo, hodně lidí je nadšeno z první série, ale hodně zklamáno ze sérií následujících. Předně je potřeba říci, že první a následující série nelze v podstatě brát jako jeden seriál. Jediné co spojuje první a následující série je Richard Armitage, který se v druhé sérii objeví [spoiler] na 3 minuty na začátku[/spoiler] a šlus. Tím jakákoli spojitost končí, děj se postupně přesunuje úplně jinam, štáb i herci jsou kompletně vyměněni, jiná hudba a seriál dostane dokonce znělku ( moc pěknou, ale dle mého se naprosto nehodící - skoro jako bondovka nebo neo western, což seriál opravdu není ;)
A za sebe můžu říct, že z následujících sezón jsme zklamaný nebyl, dokonce sem si je užíval i o trochu více, níže osvětlím:

1. sezóna je o Ríšovi Armitážovi - o ničem jiném :). Dostanete typicky britskou akci, tedy akci, ve které toho moc nevybuchne ( kromě [spoiler] Lincolna v poslední sérce :) [/spoiler]), dávkami se moc nestřílí, všichni se kryjí, dochází jim munice - no pro vyznavače US akce slabotka. Pro militaristy a taktické nadšence je to nebe :) Je vidět, že vliv Chrise Ryana (bývalý SAS) je zde největší, pravděpodobně měl na seriál přímo dohled. Emoce a to okolo pak zůstávají na britském wolverinovi Ríšovi A. a to stačí :)
80%

2. Druhou sérii převzal pod svá křídla CYNEMAX a je to znát. One man show vystřídala klasická pošťuchující se dvojka, u mě vítaná změna. Logickou taktickou akci vystřídala US akce alá Kobra 11, u druhé série v podstatě koukáte na americký seriál jehož vyvrcholením je scéna v rozběhu a výskoku zachycené odjištěné jaderné hlavice a zažehnání tak výbuchu :) U mne zklamání a 70%

3. Se třetí sérií nastupuje Rhona Mitra!!!! Nová šéfová je extra cool, kluci se správně pošťuchují a operační tým se v podstatě rozrůstá na 4 lidi. Vůbec se více sblížíte s postavami a tak vás více zasáhne smrt jedné z hlavních postav (mé oblíbené seriálové téma :)
US akce se částečně vrací k britské promyšlené akci, ale opravdu jen částečně a zůstává tak někde uprostřed. 10 minut např. sledujete jen, jak se kluci mezi sebou kryjí, aniž by někdo vystřelil nebo něco udělal. Byl jsem v nebi :)
Třetí série bohužel neměla tak silné ústřední téma ani záporáka (i když herecky jím byl prvotřídní Charles Dance) a tak zůstávám na 70%

Na kluky a Rhonu se ale hodně těším, tak doufejme nebudu zklamán u další série :)

0 % lidí si myslí, že se jedná o kvalitní názor
0 % s názorem souhlasí
vyjádřilo se 0 lidí
70 %
plakát
American Horror Story
25. září 2013
další názory k seriálu

Po 3. serii

Od AHS jsem čekal všechno možné, ale že dostanu hororové Lost, to mě fakt dostalo - prvních pár dílů toho fakt moc nedává smysl, ale na rozdíl od Lostu do sebe od poloviny první série začnou věci pěkně zapadat a na konci je už všechno jasné. První série má ode mně hlavně za originalitu (výtečná je interakce mezi samotnými duchy, co se vážně jen tak nevidí) 90%.

S druhou sérií se dostavilo milé překvapení v tom, že se autoři nesnažili navázat na předešlou řadu, ale vytvořili v podstatě nový seriál s většinou herců z minula a je zábavné je sledovat v nových, u některých charakterově hodně překroucených, rolích. Bohužel druhá série už originalitou zrovna nehýří, autoři vzali ta největší hororová klišé včetně vymítače, posednutí, blázince, nacistů, ufounů... a smíchali to všechno do sebe. Pro někoho, kdo toho nemá z hororu nakoukáno jako já by, by to mohlo být zábavné, ale pro mne to byl podivný slepenec od nikud nikam a dvakrát mě to nebralo. Téma s mimozemšťany mi tam navíc vůbec, ale vůbec nesedlo (ufouni u mne nepatří do hororu, ale do sci-fi, na to sem háklivý :), to už bych tam raději místo toho viděl víc náboženského tématu (do čehož by se dali také zakomponovat ty únosy) a to zrovna náboženské téma dvakrát nemiluju. Druhá série u mne tedy drobet pokulhává, pořád si ale drží solidních 80%.

Po dnešním shlédnutí traileru na třetí sérii se mé očekávání opět zvýšilo :D

EDIT: Tak trojka též spíše zklamala, ale lepší než druhá série. Uvidíme, jak si povede Freakshow, zatím nechávám 80%

60 % lidí si myslí, že se jedná o kvalitní názor
40 % s názorem souhlasí
vyjádřilo se 5 lidí
80 %
plakát
Výjimeční
6. srpna 2013
další názory k seriálu

Na poměry SyFy výborné

Seriály z produkce SyFy lze většinou až na pár výjimek lehce identifikovat - skotačivý často velice naivní scénář, neznámí neherci, efekty pod úrovní amatérských web-seriálů a celkově laciný look. Což samozřejmě nemusí nutně znamenat špatný seriál ;) Každopádně tohle u Alphas neplatilo a kdybych v rožku neviděl logo SyFy, nevěřil bych, že je to od nich.
Pilot byl u mne tím nejlepším dílem vůbec, od začátku jsem miloval celý tým a užíval si výborných hlášek, kterými byla první série napěchována a kterých bohužel v druhé sérii značně ubylo nebo už nebyly tak peprné. Scénář, alespoň u první série, výborný, inteligentní, tak to mám rád... V názorech okolo je tento seriál často přirovnáván k Heroes, což by sedělo z hlediska tématu, ale atmosférou mi seriál připomínal mnohem více kultovní Dollhouse a to už tu dlouho nebylo.
Štvalo mě, že po pilotu shodil hlavní doktor vousy a celkově působil míň odhodlaně a víc tak nějak jako strašpytel než jako hlavní vůdce. V druhé sérii už vousy opět má, i nátura se změnila a celkově spíš k horšímu. Druhá série mě vůbec tak nějak drobet nudila, každopádně na každý další díl jsem se pořád těšil, takže ZRUŠENÍ a HLAVNĚ OTEVŘENÝ KONEC mě celkem nakrklo. I když teoreticky to můžeme brát tak, že v tom >>následuje spoiler<< nádraží všichni umřeli >>konec spoileru<<. To by pak u mne byl kult :)

100 % lidí si myslí, že se jedná o kvalitní názor
100 % s názorem souhlasí
vyjádřil se 1 člověk
70 %
plakát
Černé zrcadlo
3. července 2013
další názory k seriálu

Britské Krajní meze

Britská obdoba "Outer Limits" (OL) sebou přináší všechny klady i zápory svého amerického předchůdce, tzn. lepší i horší díly. Zatímco v OL jste mohli při tom množství dílů za sezónu najít alespoň jeden až dva vynikající díly, Black Mirror (BM) má zatím v každé sezóně pouze tři epizody, mezi kterými najdete vynikající díl těžko. Průměrné a lehce nadprůměrné ano. Dle mého je problém hlavně ve stopáži, která je na rozdíl od americké delší, ale kterou bohužel tvůrci nedokáží správně vyplnit a tak, ač mají vždy zajímavou myšlenku, každý z dílů se hrozně vleče a ti kdo mají nakoukáno vše z OL už znají přibližný konec každého dílu 20 min. předem a jen těžce tráví většinou dokola omílanou "omáčku", jenž už pak překvapuje jen svojí kontroverzí a odpočítávají tak minuty do kýženého konce.
Pro sci-fi fandu ( pozor, ne fanouška hororu, páč na rozdíl od OL je zde opravdu jen sci-fi smíchaná s kontroverzí! ) seriál určitě stojí za zhlédnutí, protože inteligentních neakčních sci-fi seriálů je jak šafránu, nástupce Outer Limits zde ale nehledejte, nebo počítejte jen s jeho slabším odvarem. Škoda.

55 % lidí si myslí, že se jedná o kvalitní názor
27 % s názorem souhlasí
vyjádřilo se 11 lidí
70 %
plakát
666 Park Avenue
17. března 2013
další názory k seriálu

Horor?

Ačkoli je seriál přecpán typicky hororovými tématy (opravdu hororovými, nikoli mysteriózními!) jako je strašidelný dům, duchové, uctívači kultu, tratoliště krve...) a cílem zřejmě bylo vytvořit hororový seriál, jako fanda hororu si tady na své fakt nepřijdu. "Lekačky" žádné a když už, tak hrozně provedené a bez "šťávy" (a přitom se v některých záběrech přímo nabízely!). Zbytečně rozvleklý a utahaný scénář drží nad vodou jen velice sympatický ústřední pár, resp. holčina z tohodle páru, páč klučina je poměrně herecky "tuháč" a většinu času jen poulí oči ;)
Terry O'Quinn zklamal, do role ústředního "ďáblíka" se se svým šibalským úsměvem perfektně hodil, ale nějak jsem mu jeho roli pořád nevěřil...
Atmosféra ve skrze slabá a to je u tohodle typu seriálu velký problém :(

100 % lidí si myslí, že se jedná o kvalitní názor
50 % s názorem souhlasí
vyjádřili se 2 lidé
60 %
plakát
Alcatraz
7. března 2013
další názory k seriálu

Není to Lost, není to Fringe... co to sakra je?

Pro fanoušky sci-fi, málo sci-fi. Pro fanoušky krimi, moc sci-fi.
Utahané jak Lost, ale ne tak záhadné a zajímavé.
Každý díl pořád to samé schéma, objeví se vězeň, hledá se vězeň, zatkne se vězeň... no budiž. Ústřední linka v pozadí slabá. Herci totálně koprní - Garciu mám rád, ale jako herec stojí za.... o ostatních se ani vyjadřovat nebudu a Sam vypadá, že potřeboval jen přilepšit do penze, ale že se mu to hrát zatraceně nechtělo, tak se hold všech 13. dílů aspoň šklebí ;)
Občas jsem měl skoro pocit, že koukám na Skladiště 13 co se týká nelogičností.
U mě velké zklamání a zatím nejhorší alaAbramsův počin. Škoda

43 % lidí si myslí, že se jedná o kvalitní názor
29 % s názorem souhlasí
vyjádřilo se 7 lidí
60 %