avatar uživatele

toebiash

off
JménoKocour Komiksák
Věk
BydlištěSeřazeno dle oblíbenosti: Comics Point, Olomouc, Moravské Budějovice, Třebíč, Praha, Příbor, Znojmo, Brno, Bratislava, Ostrava
Twitter@ComicsPoint
Instagram
Facebookhttp://www.facebook.com/Comicspoint
Poznámka
Názory uživatele toebiash
plakát
Poslední základna
26. února 2013
další názory k seriálu

Od poloviny bída

Po pilotním díle bych dal 90%, pak s každým druhým díle o desítku méně. Od poloviny bylo už jasně vidět, že autoři věděli o zrušení a snažili se seriál alespoň dějově ukončit, což sice chválím, ale nacpat do každého dílu tak rychlý sled událostí v tolika liniích, že si ani nestačíte uvědomit, co se vlastně stalo seriál totálně odepsalo. Stačí si přečíst detailnější názor od uživatele "anjoa", se kterým plně souhlasím.
Velká škoda, mohlo se minimálně jednat o další "24 hodin", ale takhle si na seriál do půl roku nevzpomenu...

50 % lidí si myslí, že se jedná o kvalitní názor
75 % s názorem souhlasí
vyjádřili se 4 lidé
60 %
plakát
Halo: Forward Unto Dawn
29. listopadu 2012
další názory k seriálu

Nízkorozpočťák roku 2012

Kdyby se letos neurodilo plno stejně kvalitních nízkorozpočťáků (Drone, H+, Mortal Kombat Legacy...), pasoval bych tenhle kraťas na nízkorozpočťák roku. Naprosto perfektní výprava a efekty na nízkorozpočťák opravdu ohromující, zvláště v posledních dílech, kdy dojde na "pořádnou" akci (efekty vždy hodnotím z hlediska nápaditosti a provedení než z hlediska reálnosti), úžasná hudba (což je ostatně už dlouho nekončící deviza všech kraťasů a her série Halo) a moderní kamera alá BSG nebo SG:Universe. Vše v sice do mrtě klišovitém příběhu, ale neředěném a provedeném tak, jak to máme rádi :) Pěkně military patriotizmus s trochou té šikany ošklivého kačátka, vzdor autoritám, drobné love story a hlavně hrdinstvím okořeněné špetkou záhady.
Pár drobností lidem nezasaženým fenoménem Halo uteče, ale jádro příběhu si vychutná každý, jak říkám, je to klišé ;)
Jediný problém je klasicky v hercích potažmo režisérovi. Je otázka, kolik procent ubírají koprní mladí (ne)herci a koprní hostující herecké "star" a kolik režisér, co si je nedokáže uhlídat (vše ostatní si ale rejža uhlídal na jedničku) i tak za mě dostává série 90%, 10% jsem musel totiž přičíst za tu nízkorozpočtovost, kterou až na herce nepoznáte (je otázka, jak až moc byla nízká :)
Pro fanoušky: Samozřejmě se dostaví i Master chief!! Není mu klasicky vidět do ksichtu, takže je to nejlepší herec v sérii a dabér je stejný jako ve hře ;)

100 % lidí si myslí, že se jedná o kvalitní názor
33 % s názorem souhlasí
vyjádřili se 3 lidé
90 %
plakát
Přežít!
17. října 2012
další názory k seriálu

Walking Dead bez zombií

Na britské poměry americky vyhlížející postapo, které má hodně blízko ke komiksu Walking Dead v propracovanosti charakterů a v ukázce toho, jaké dokáže být lidstvo v postapo světě "svině". Virus je v tomto případě nejmenší problém pro skupinku přeživších, kterou sledujeme. Autoři přišli s pár originálními nápady a nebojí se zabíjet hlavní postavy, kterým držíte palce, co to jde a soucítíte s nimi v každé situaci. Což se bohužel nedá říct o seriálu Walking Dead, kde je vám polovina postav totálně ukradená a třetině z nich tu smrt doslova přejete ;) Takhle měl seriál Walking Dead vypadat. Ke konci druhé série Survivors dostávají dokonce atmosféru záhadnosti seriálu Lost (naštěstí jen atmosféru), bohužel odpovědí na některé otázky se již asi nikdy nedočkáme :(

100 % lidí si myslí, že se jedná o kvalitní názor
50 % s názorem souhlasí
vyjádřili se 4 lidé
80 %
plakát
Na velikosti záleží
2. července 2012
další názory k seriálu

Thomas Jane

Miluju Thomase Janea (patřím mezi ty, kteří ho berou jako zatím nejlepšího Punishera;) a tenhle seriál mu byl ušit na míru. Nedokážu si představit lepšího herce, který by vykouzlil takové charisma úspěšného gigola a zároveň byl ničím nevybočujícím obyčejným učitelem. Tento seriál je o Thomasu Janeovi pro fanoušky Thomase Janea :) Pokud chcete detailnější rozbor, doporučuji rozsáhlý názor Ragelly níže/výše ;)

75 % lidí si myslí, že se jedná o kvalitní názor
75 % s názorem souhlasí
vyjádřili se 4 lidé
80 %
plakát
Strážce pořádku
2. července 2012
další názory k seriálu

Timothy Olyphant

Tento seriál stojí a padá na Timothy Olyphantovi (a dejme tomu ještě Waltonu Gogginsovi). Pokud "Téčko" milujete stejně jako já, pak si Justified nesmíte nechat ujít! Timothyho úšklebky jsou zde na denním pořádku ;)
Pro ostatní to bude dost možná je vylepšený Walker, Texas Ranger...

Po čtvrté sérii měním hodnocení z 80% na 90%. Seriál je sezónu od sezóny lepší a lepší a je to především díky perfektnímu a kupodivu v dnešní době velice originálnímu scénáři. Hodně se přibližuje božskému The Wire ;) Čtvrtou sérii jsem si nehorázně užíval!

100 % lidí si myslí, že se jedná o kvalitní názor
100 % s názorem souhlasí
vyjádřil se 1 člověk
90 %
plakát
Skladiště 13
2. května 2012
další názory k seriálu

Třetí sezóna

OK, děcka, pořád nevím, co si o tomhle seriálu myslet a nezměnila to ani třetí série. Opět spousta průměrných dílů, tak dva-tři opravdu výborné díly (závěrečné díly s obléháním skladiště 13, anglie se začínající H.G.Welsovou...) a pak tak dva-tři naprosto otřesné (oživlý počítačový virus, virtuální herní realita) mě utvrzují v tom, že tomuhle seriálu značně schází scénárista, nebo aspoň vědecký poradce (a to se obvykle u technických/vědeckých prohřešků nezastavuji, ale co je moc...) a dost možná i režisér, který by lépe ukočíroval herce, protože potenciál tu jen, jen mi to, hlavně ve srovnání s "dospělejší" Eurekou, přijde, jako kdyby si parta pokročilých filmových studentů řekla, že budou točit seriál a dostala na to grant od SyFy. Myslím, že se tu nabízí přirovnání s českým filmem "Kozí příběh" ;) Kdybych třetí sérii proškrtal, vyřadil nějaké díly a nechal tak max 6 epizod, neváhal bych s 80%

0 % lidí si myslí, že se jedná o kvalitní názor
0 % s názorem souhlasí
vyjádřili se 3 lidé
60 %
plakát
Misfits: Zmetci
15. března 2012
další názory k seriálu

Ach ta 3. sezóna

Tak 3. sezóna byla opravdu slabší, tedy v porovnání s předcházejícími. Díky ní jsem musel své hodnocení snížit ze 100 na 90 procent, i když trochu váhám nad 80%. Nejvíc jsem se bál odchodu Nathana, ale Rudy ho zastoupil více než dobře. Vlastně celá třetí série mi přišla nejvíce nabitá hláškami a nejvíc jsem se u ní nasmál. A v tomhle asi bude problém. Vytratila se totiž mystika a tajemno, které byly devizou první série a nedostavila se ani epičnost série druhé :( Celkově to tak nějak nepasovalo dohromady a kolikrát mi to spíše přišlo jako chuml na sebe navzájem nenavazujících nebo špatně propojených mini-příběhů v rámci jedné epizody. Taky to propojení celé party dohromady tu nějak vázlo a tak se pro mě stal nejlepším předposlední díl se zombie nákazou, ze kterého jsem měl poprvé pocit jako u předcházejících sezón, včetně narážek na sebe sama ("...bojíte se zabít kočku, ale zabíjení vedoucích vám nevadí?" :). A to je na jednu sezónu málo. Uvidíme u čtvrté, snad se zadaří lépe, každopádně Misfits zatím stále zůstávají v mé "topce" ;)

75 % lidí si myslí, že se jedná o kvalitní názor
50 % s názorem souhlasí
vyjádřilo se 8 lidí
90 %
plakát
The Wire - Špína Baltimoru
20. února 2012
další názory k seriálu

Klasika

Tenhle seriál není pro každého, resp. být mladším, asi bych si ho stěží vychutnal. S nabitými životními zkušenostmi a s několika zaměstnáními za sebou ale začnete pokyvovat nad drsnou realitou a šklebit se u hlášek, které byste si před tím nevychutnali. Tenhle seriál není o policejní práci, ta je jen takovým středovým dějištěm, tenhle seriál je prostě o práci, o tom, jak vám může život ovlivňovat. Na jedné straně je každodenní policejní rutina, ve které se musíte věčně s někým o něco handrkovat, aby jste ve výsledku zjistili, že pokud nemáte známé, stejně nic nezmůžete a užíváte si i těch nejmenších vítězství (a jediným potěšením tak zůstane večerní pivo s přáteli) a na druhé straně je "hra", což je... vlastně úplně to samé, jen mimo zákon. Obojí vás svazuje, z obojího se nelze vymanit nebo jen velice těžko a málo kdo to dokáže.
Ti, kteří ještě nezažili každodenní pracovní rutinu, s tím špatným i tím dobrým, co přináší, budou tento seriál trávit těžko a doporučuji počkat s jeho sledováním. Stopáž jednotlivých dílů je dlouhá, jen samotná znělka, jak je u HBO zvykem, trvá několik minut (a pozor, mění se díl od dílu) a zdánlivě se tam nic neděje, všichni tam jen kecají, potahují z cigaret nebo chlastají ;)
Je to jak s pivem nebo vínem, které když jste jako malí ochutnali a přišlo vám hořké a trpké a teď si jej vychutnáváte a nedáte na ně dopustit, i když tam pořád tu hořkost cítíte ;)

56 % lidí si myslí, že se jedná o kvalitní názor
67 % s názorem souhlasí
vyjádřilo se 9 lidí
90 %
plakát
Dragon Age: Redemption
15. února 2012
další názory k seriálu

Amatérské

Normálně k amatérským projektům přičítám pár bodíků a snažím se je vnímat jinak, u tohodle ale výjimku neudělám a to ani přes to, že zde hraje má oblíbenkyně Felicia Day (no dobře, možná proto jsem nakonec dal 60%, i když by to mělo být spíš 50%)
Ač amatérský projekt, vzniknul tento seriál pod záštitou EA games, takže finance tu byly a vím, že Felicia dokáže udělat mnohem více i s mnohem méně penězi. Tady hold ale neřídila Felicia a tak jediný kostým, který nevypadá uměle, je kostým právě Felicie, ostatní jsou jen nadprůměrné cosplaye. Protože jsem Dragon Age hrál celkem dávno, pouze první díl, nemůžu srovnávat, jak se seriál povedl ve vztahu ke hře. Stejně jako si už nevzpomenu na jména a výrazy, takže jen povím, že druhá věc, na kterou se dá koukat, jsou masky rasy modrých rohatých, ehm, quanary nebo jak se jim nadává?
Herecké výkony a vizuální efekty průměrné, kamera taktéž, scénář by byl možná lepší, kdyby se nemusel vlézt pokaždé do 10 minut.
Celkově se tedy připravte na cca 30 minutovou přehlídku cosplaye, ale jinak nic víc...
Zarytí fanoušci Dragon Age si jistě přičtou minimálně 10% navíc (a nebo taky odečtou :)

67 % lidí si myslí, že se jedná o kvalitní názor
67 % s názorem souhlasí
vyjádřili se 3 lidé
60 %
plakát
Svatyně
23. ledna 2012
další názory k seriálu

Zajímavý pokus...

Seriál s hodně proměnlivou kvalitou, na kterém je vidět, že se scénáristé o něco snaží a minimálně na poli atmosféry se jim daří, bohužel ostatní aspekty hodně pokulhávají. Především většině herců hrajících hlavní postavy, včetně Amandy Tapping, nevěřím ani nos mezi očima. Herecké výkony hadra a jediný, který občas trochu překvapí, je Robinn Dune. Naopak boční postavy jsou herci podány skvěle - Nikola Tesla, Jack Rozparovač, Holmes a v posledních sériích i mistr Hide jsou ztvárněny na jedničku.
A pak tu máme samozřejmě rozpočet, díky kterému je levnost cítit na každém rohu, efektům se občas daří a jindy si připadáte, že lepší triky dělá i Michal v kouzelné školce ;)
Když se to tedy sečte, máme tu díly, které jsou otřesné, průměrné a pak zepár dílů, které vyskočí i k nadprůměru, ale jen lehce.
Série odehrávající se v Indii byla vážně peklo - když jsem ji dokoukal, chtěl jsem se seriálem nadobro skončit, nuž nějak jsem se dostal k dalším dílům a nebylo to zas tak špatné, ale nějaké velké naděje už seriálu nedávám ;)

83 % lidí si myslí, že se jedná o kvalitní názor
83 % s názorem souhlasí
vyjádřilo se 6 lidí
60 %