avatar uživatele

tik.tak

off
JménoPatrik P.
Věk33 let (Vodnář)
BydlištěPraha a Jablonce nad Nisou
Twitter
Instagram
Facebook
Poznámka
Názory uživatele tik.tak
plakát
Whose Line Is It Anyway?
10. července 2012
další názory k seriálu

Improvizace jak má být.

Stalo se takhle jednou večer, že jsem si v televizi pustil český improvizační pořad Partička. Po pár minutách jsem se dalšího sledování improvizačních pořádů na dobro zřekl.

Ale stalo se také to, že jsem při brouzdání po videích na internetu narazil na jednu scénku z tohoto amerického pořadu. A co se stalo? Smál jsem se u každého gagu, který aktéři řekl či předvedli. A další scénky, které jsem shlédl, jen přidávali na horu zábavy.

Ovšem jako u každého seriálu, tak i u tohoto jsou zápory. Pominu ten, že se dělá legrace z lidí v našich končinách nepříliš známých (přeci jen se jedná o pořad z Ameriky) a ze stejných důvodu pominu i americký způsob humoru, který mi občas dost nesedl. Velká škoda ovšem je, že při pravidelném sledování vám dojde, že mnoho forků se opakuje, jak se říká, do zblbnutí. Sem patří vtipy o Colinově plešce, o Drewovi jako takovém nebo "jsou to bradavky" u hry Props (česky překládáno jako Rekvizity).

Pokud máte rádi humor a rádi se zasmějete nečekáným obratům na scéně, tak potom je show Whose line is it anyway pořad pro vás. Vřele ho doporučuji, ať už ve formě pořadu, či pouhých videí se scénkami, které nalezenete na internetu.

100 % lidí si myslí, že se jedná o kvalitní názor
100 % s názorem souhlasí
vyjádřilo se 6 lidí
90 %
plakát
Doctor Horrible's Sing-Along Blog
8. července 2012
další názory k seriálu

Whedon umí velké i malé.

Tento webseriál mě osobně otevřel dveře do světa tohoto žánru. Je pravda, že jsem toho mnohokrát litoval, protože většina webseriálů mají při nejlepším průměrnou kvalitu. Ovšem tento je výjimka.

Seriál vznikl vlastně z nudy během stávky scénáristů a přesto vzniklo obdivuhodné dílo. Každá z postav jako kdyby byla psána přímo pro herce, který ji hraje. A na hercích samotných je i vidět, jak si celé natáčení užívali.

Je prostě vidět, že Joss Whedon umí točit velká díla jako Avengers, ale i malé projekty jako je právě tento.

100 % lidí si myslí, že se jedná o kvalitní názor
100 % s názorem souhlasí
vyjádřil se 1 člověk
100 %
plakát
Jistě, pane ministře
8. července 2012
další názory k seriálu

Jak to chodí u Britů?

Říká se, že klasika nerezaví a o ničem to neplatí tolik, jako o tomto klenotu mezi seiály. Jistě, pane ministře je pohled do tajů politiky s nezaměnitelným britským nadhledem.

Tento seriál je jistě nadčasové dílo, které je aktuální, ať už jej sledujete v jakékoliv době. Zásady politiky, které tu jsou prezentovány, se prostě nemění...

100 % lidí si myslí, že se jedná o kvalitní názor
100 % s názorem souhlasí
vyjádřili se 2 lidé
100 %
plakát
American Horror Story
5. července 2012
další názory k seriálu

Serial začal tak dobře...

Tento seriál mě zaujal na první pohled, takže jsem si počkal, až dojede poslední díl a poté si udělal maraton s tímto seriálem.

Prvních několik dílu je naprosto úžasných, hororových scén tam je spousta a tajemství na nás číhá za každým rohem. Prostě bomba! Jenže...

Náhle se nám ukáže ve světle pravdy mnohé tajemství a od té doby to jde se seriálem pěkně z kopce. Abych nebyl negativista, tak musím uznat, že i nadále se objeví pár scén nebo zápletek, které jsou velmi příjemné. Bohužel, ale už jsme přišli o to tajemno, o ten horor. Už je tu jen dům plný duchů a seriál ztrácí na kvalitě. O super rodinném happyendu ani nemluvím...

Ohledně seriálu mám ještě jednu připomínku. To mají být duchové?! Duchové v tomto seriálu jsou vlastně jen normální lidé, kteří se umějí akorát tak zneviditelnit a nemůžou z pozemku. Jestli mě někdo budete chtít zabít, tak tam, protože si budu dál žít svůj život. ;-)

63 % lidí si myslí, že se jedná o kvalitní názor
25 % s názorem souhlasí
vyjádřilo se 8 lidí
60 %
plakát
Troopers
28. června 2012
další názory k seriálu

College Humor

K tomuto seriálu jsem se dostal poprvé na webu ČSFD, kde měl překvapivě vysoké hodnocení. Řekl jsem si, že se na to podívám, ovšem zapomněl jsem a vzpomněl si až o měsíce později.

Po zkouknutí prvního dílu jsem byl nadšen, protože takovou nálož humoru jsem nečekal. Mám klipy od College Humor rád a ty tu na vás číhají v každé vteřině. Bohužel po prvním dílu následovaly i další, se kterýma to bylo jako na horské dráze - jednou nahoře a jednou zase dole.

Velké plus nejsou ani tak příběhy jako postavy. Postavy jsou jednoduché a přímočaré, ale o to rychleji si je oblíbíte. A takový lord Sinister je opravdu k nezaplacení. Jeho "Uděláš to prosííím? Abych tě nemusel zabít." se mi vybaví pokaždé, když chci někoho požádat o laskavost.

100 % lidí si myslí, že se jedná o kvalitní názor
75 % s názorem souhlasí
vyjádřili se 4 lidé
80 %
plakát
Falling Skies
27. června 2012
další názory k seriálu

Milé překvapení

Když jsem prvně slyšel o tom, že se chystá seriál z prostředí postinvazivní civilizace, tak jsem v duchu zatleskal. Námět zněl opravdu famózně. Když jsem viděl první díly, mé nadšení trochu upadlo, ale řekl jsem si že tomu dám ještě šanci a jsem velmi rád, že jsem to tak udělal.

Jako každý seriál i tento má své klady a zápory. Mezi zápory zajisté patří místy až zbytečná emoční stránka a také neustále znějící, jako ve většině USA seriálech, propaganda "Amerika a její obyvatelé jsou nejlepší!" a ovšem nesmíme zapomenout na hlavního hrdinu profesora historie, který nikdy neztrácí naději, až je tím podezřelý (kdo z nás by v podobné sitauci ani jednou nezapochyboval?).

Kladů vidím mnohem více. Nejlépe vyznívá to mysteriozní pozadí. Mimozemšťani (hlavně v první sérii) po lidech přímo nejdou, dělají si víceméně svoje, ale proč? Mechové a Skitteři jsou připraveni zabít, ale neloví. Velkým kladem je i to, že se seriál zbytečně nezabývá flashbacky (jako tomu bylo například u Lost, kde mě to od seriálu odradilo), ale pracuje pouze s historkami a náznaky.

Tento seriál je jako růže mezi trním v dnešní záplavě povrchních seriálů šitých horkou jehlou. Proto nelze jinak, než ho doporučit všem, kteří se rádi pobaví a zapřemýšlí nad tajemstvími.

67 % lidí si myslí, že se jedná o kvalitní názor
57 % s názorem souhlasí
vyjádřilo se 21 lidí
90 %
plakát
Dva a půl chlapa
27. června 2012
další názory k seriálu

Seriál jako žádný jiný

Dlouho jsem ho sledoval vlastně jen díky přítelkyni a epizoda za epizodou ubíhaly a nic ve mě nezanechávaly. Vtípky se brzo omrzí, a to i na první shlédnutí jsou velmi slabé, a postupně zabřehnou do patetického bahna humoru.

Ovšem poslední série dala seriálu šťávu. Proto ten název mého příspěvku. Mnoho seriálů postupem času chřadne a tento nebyl výjimkou. Naštěstí chytil druhý dech. Sheena nahradil Kutcher (kterého opravdu nemám v oblibě, ale zde mě mile překvapil) a tato změna byla k lepšímu. Také vedla k tomu, že jsem si seriál oblíbil natolik, že sám vyhledávám nové díly.

50 % lidí si myslí, že se jedná o kvalitní názor
17 % s názorem souhlasí
vyjádřilo se 6 lidí
70 %
plakát
Firefly
28. prosince 2011
další názory k seriálu

Western sci-fi

Co vás napadne, když uslyšíte o spojení westernu a sci-fi? Že jde o blbost, šílenost? No máte pravdu, jenže Firefly má kvalitní základy ve formě J. Whedona.

Od obou žánrů má Firefly něco. Ze sci-fi tu máme vesmírné lodě, cizí planety a moderní techniku. Z westernu přestřelky, přepadávání vlaku, kolty. Kombinace, ač zvláštní, neuvěřitelně drží pohromadě a je doplňována gagy, které pobaví a nevnucují se.

Jediné mínus, které na seriálu vidím je, že byl po první serii ukončen a pro dokončení příběhu byl natočen film Serenity, který ovšem je méně než slabý odvar seriálu. Seriál v době vysílání měl neuvěřitelnou smůlu, kdy se každý díl vysílal nejen v jiném čase, ale i v jiný den a to se samozřejmě projevilo na sledovanosti, která rozhoduje o dalších dílech. Je to velká škoda, protože seriál Firefly se krásně rozjíždí a má v sobě velký potenciál a když se obrátky točí na 100 %, tak je konec.

Sečteno, podtrženo, Firefly je kvalitní seriál, na který se vždy rádi znovu podíváte. Herecké výkony i scénáře jednotlivých epizod se drží vysokého standardu, který se ukáže už v první epizodě.

75 % lidí si myslí, že se jedná o kvalitní názor
75 % s názorem souhlasí
vyjádřilo se 8 lidí
100 %
plakát
Black Books
20. prosince 2011
další názory k seriálu

Knihkupectví, kterému se raději vyhněte.

Kdo nemá rád britský hmor, tak pozor ruce pryč! Tento seriál je jím přímo nasáklý. Sledujeme život tří lidí: Bernarda, Mannyho a Fran. Co mají společného? Jsou to přátelé, tedy pokud to tak vůbec lze nazvat.

Jako prvního poznáváme Bernarda. Tato postava by dovedla do psychiatrie i psychiatra. Věčně opilý, neustále kouřící majitel knihkupectví, který ze všeho nejvíc nenávidí lidi a prodávání knih. Je to člověk, jehož gagům se neustále smějete, ale přitom si říkáte: "Tohohle potkat, tak mu dám přes držku!". Tato postava nemá v jiných seriálech žádnou konkurenci. Je jedinečná, vtipná a na zabití.

Dále tu máme Mannyho. Manny je zaměstnancem v knihkupectví Black Books. Je to těžko k uvěření, ale opravdu ho Bernard trpí ve své životě. Manny sám je velmi podivný člověk. Vypadá jako přestárlý hippie a v mnohých ohledech je Bernardovým opakem. Tak jak Bernard nenávidí své zákazníky, tak se jim Manny snaží vyhovět. Tak jak Bernarda byste nejraději zabili za to, co říká, tak Mannyho byste zabili jen proto, aby konečně přestal mluvit.

Poslední postavou tohoto seriálu je Fran. Fran nejprve vlastní obchod naproti knihkupectví Black Books, ale později je nezaměstnaná a hledá práci. A to se jí opravdu příliš nedaří. Není se čemu divit, Fran je neurotická osoba, která holduje alkoholu a cigaretám. Stále se jí něco nelíbí a nebo se naopak nadchne pro něco, co už z dálky zavání průšvihem. Ovšem je to jediná osoba, která má na Bernarda vliv. Je pravda, že to není žádná velká sláva, ale alespoň někdo ho částečně usměrňuje.

Black Books je výborný seriál plný něčeho jiného, než vidíte jinde. Bohužel bylo jeho natáčení zastaveno už po třetí sérii. Je pravda, že to je jeden z mála případů, kdy se končilo v nejlepším a ne po vyprchání elánu, ale to nic nemění na tom, že člověk po zkouknutí posledního dílu uroní slzu při pomyšlení, že toho víc není.

94 % lidí si myslí, že se jedná o kvalitní názor
94 % s názorem souhlasí
vyjádřilo se 17 lidí
100 %
plakát
Dokonalý podraz
17. prosince 2011
další názory k seriálu

Sometimes bad guys are the best good guys.

Že zloději jsou jen spodina společnosti, lidé kterým záleží jen na sobě samých? Ano... tedy alespoň ve většině případů. Leverage je seriál o zvláštní partě lidí: podvodnice, hacker, zlodějka, bouchač a samozřejmě mozek party. Tito lidé se řídí jednoduchým pravidlem: Lidem se má pomáhat. V jednotlivých dílech, které jsou natočeny tak, aby mohli figurovat jak jednotlivě, tak i v celku, uvidíte jak se potýkají s nejrůznějšími lidmi, kteří ovšem mají něco společného: jsou bohatí a myslí si, že tak mohou dělat, co chtějí.

Leverage je seriál pro ty, kteří mají rádi perfektně naplánované akce, v tomto případě jde většinou o loupeže. Výběr herců byl proveden prvotřídně, jako by se jednotlivý herci narodili právě pro tuto roli. Je pravda, že hacker jako vysoký fit černoch je podivná volba, ale k povaze a vystupování Hardisona byl Aldis Hodge volbou správnou (i když původní výtka o hackerovi platí). Rovněž role zničeného člověka, ale přitom s brilantním mozkem, byla jako napsaná pro Timothyho Huttona. Teď už si jdu ukrást další díl.

100 % lidí si myslí, že se jedná o kvalitní názor
100 % s názorem souhlasí
vyjádřilo se 10 lidí
100 %
1/2
12