avatar uživatele

Judita

off
JménoJudita
Věk29 let
BydlištěPraha
Twitter
Instagram
Facebook
Poznámka
Názory uživatelky Judita
plakát
Bydlení je hra
2. června 2012
další názory k seriálu

Bydlete hravě!

Nemám potřebu shazovat televizní pořady zbytečně jen proto, že se na ně zrovna nepotřebuju dívat. Přestavba bytu rozhodně není aktuální téma pro každého a neustále, ale když se na to chystáte, tak věřím, že shlédnutí pár dílů Bydlení je hra (epizody bývají pojmenované podle toho, jaké části bytu se věnují) může být skvělou inspirací.

To, co v televizi někteří projektanti a dekoratéři vymyslí je neuvěřitelné. Vždycky respektují prostor, přání majitelů a v naprosté většině případů i finanční rozmezí (což dává mimochodem divákovi docela dobrou orientaci o cenách na trhu), takže jsou ve výsledku všichni spokojeni.

Občas se mi zdá, že proměněná část bytu sama o sobě působí skvěle, ale v kontrastu se zbytkem bytu, který je stále před rekonstrukcí, je to pěst na oko (samozřejmě, že ne vždy), ale to je samozřejmě riziko jakékoliv rekonstrukce, takže to kvalitu pořadu zas tolik neshazuje.
A ještě mě mrzí, že jednotlivé písničky jsou vždycky hrozně brutálně přetnuté.
Svůj účel však tento pořad bezpochyby plní.

P.S. Tohle není seriál.

100 % lidí si myslí, že se jedná o kvalitní názor
100 % s názorem souhlasí
vyjádřil se 1 člověk
70 %
plakát
The Glee Project
9. května 2012
další názory k seriálu

Oh my gosh!!!

Abych vám popsala své hodnocení The Glee Project, mnohem přesnější než psaný názor, by asi byl graf s vysvětlivkami. Ještě nikdy se mi totiž nestalo, že by moje nálada tak často a tak výrazně u seriálu stoupala a klesala.

Na jednu stranu se mi líbí několik věcí.
V prvé řadě nápad - myslím, že je v Americe určitě spousta talentovaných mladých lidí, kteří díky tomuto projektu získají šanci na něco jedinečného, protože i výhra je něco, co mě dost oslovilo.
Taky se mi líbilo, jak byl každý soutěžící jiný a to, že měly všechny epizody něco společného.

Na druhou stranu jsem zarytá evropanka, která nedokáže překousnout některé typicky americké projevy radosti a smutku. Prostě nesnesu, když někdo řekne "Oh my gosh" čtyřikrát za sebou. Je mi líto. Pokaždé, když do zkušebny přišla některá z hvězd Glee, všichni soutěžící začali pištět a pak říkali do kamery, jak je to strašně skvělé, že tam přišel právě ten dotyčný. Zatraceně to bylo snad jasné, že budou mít radost z každého z nich, ne?

V reality show obvykle najdete soutěžícího, který je vám aspoň trochu víc sympatický a komu fandíte, co to jde. Já ho v Glee Project nenašla, namísto toho jsem během deseti epizod objevila několik lidí, kteří mi byli tak nesympatičtí (Lindsay - už od začátku), že jsem nedokázala snést, že se dostali tak daleko.

Výsledek mě mírně překvapil, ale nemůžu říct, že zklamal, protože z finálové čtveřice už jsem měla jenom posledního "jakž-takž sympaťáka", kterému jsem to aspoň trochu přála.

Takže každému, kdo si The Glee Project pustí radím především sundání žluto-červených Glee brýlí a přetáčecí a mute tlačítko v pohotovosti.

EDIT: Všimli jste si, jak vždycky, když někoho vyberou do té "nejhorší trojice", tak už dopředu tušíte, koho asi chtějí vyhodit a i když ten někdo zazpívá nejlíp z té skupinky, tak ho stejně vyhodí? No nepřipadá vám to k ničemu? Je na tom krásně vidět, jak si tvůrci hrají před soutěžícími na polobohy a ani jim to není trapné ("Máme v rukou váš osud!!!").

100 % lidí si myslí, že se jedná o kvalitní názor
86 % s názorem souhlasí
vyjádřilo se 7 lidí
40 %
plakát
Toulavá kamera
9. května 2012
další názory k seriálu

Zajímavé...

Málokterý televizní pořad (nikoliv seriál) od ČT se drží na obrazovkách tak dlouho přesto, že asi nepatří k těm nejsledovanějším.

Já sama si ho pouštím jedině pokud na něj narazím, ale líbí se mi ten nápad a líbí se mi i provedení.
V Toulavé kameře totiž o nic závažného nejde. Dokonale milým způsobem se reportéři toulají krajem a hledají všechny možné zajímavosti, které by stály za vidění a vzhledem k tomu, jak dlouho už tomu tak je, jedná se o krásný důkaz toho, že naše malá země uprostřed starého kontinentu má na každém rohu co nabídnout.

Takže jediné negativum, které mi sledování znepříjemňuje, je prapodivné "umělé" studio, které mi k charakteru pořadu vůbec nesedí.

100 % lidí si myslí, že se jedná o kvalitní názor
100 % s názorem souhlasí
vyjádřili se 2 lidé
70 %
plakát
Výměna manželek
5. května 2012
další názory k seriálu

Seriál?

Sice si nemyslím, že tenhle televizní pořad patří do databáze Serialzone, ale když už tu je, proč toho nevyužít k vyjádření svého názoru...

Na rovinu říkám, že Výměnu manželek naprosto nesnáším. Nikdy jsem totiž nepochopila smysl celé téhle šílené reality show, nebo přesněji řečeno pochopila, protože posláním všech televizních pořadů na komerčních televizích je získat diváky/peníze, ale v tom případě mi zase uniká, proč se na to kdo dívá.

Co je to za lidi? Co je zábavného na koukání někomu do soukromí? Mě naprosto děsí představa, že se do mého života dívá několik set tisíc lidí a užívá si mé utrpení ze změny prostředí, nebo člena domácnosti. Není tam nic, z čeho byste se mohli poučit. Televize cíleně dává dohromady dvě rodiny, které jsou naprostým opakem (katolíci x homosexuálové apod.) a tak je skoro jisté, že dojde k vyhroceným situacím, které končí křikem, brekem a utrpením. A co je to za lidi, které něco takového baví sledovat?

K tomu je nutno dodat ještě jednu řečnickou otázku: Proč se do toho pořadu někdo hlásí? Já vím, že za zúčastnění dostávají "soutěžící" peníze, ale je částka v řádech desetitisíců opravdu tak motivující? Navíc pokud vím, není nijak ošetřeno, aby s tím souhlasili všichni členové rodiny, takže když je vám patnáct a vaše maminka si postaví hlavu, že si pozve domů televizní štáb a sama půjde dělat maminku někam jinam, můžete se v lepším případě na deset dní odstěhovat.

Čekala bych, že takhle drsná (drsná právě kvůli tomu, kde se odehrává) reality show bude mít na rodiny nějaký ideálně pozitivní dopad, ale co se z těch několika epizod pamatuji, nijak extra lepší život lidí později nebyl. Spoustě z nich se vytvořily nové problémy v manželství, zhoršil se vztah dětí s rodiči a uprostřed natáčení jim často došlo, jak hloupý to byl ve skutečnosti nápad.
Takže ne, Výměna manželek podle mě nestojí za shlédnutí, pokud nejste masochista a nemilujete cizí psychické utrpení naživo ve vlastním obýváku.

60 % lidí si myslí, že se jedná o kvalitní názor
60 % s názorem souhlasí
vyjádřilo se 5 lidí
0 %
plakát
Prostřeno!
5. března 2012
další názory k seriálu

Reality show...?

Líbí se mi ten nápad, že se sleze každý týden pět lidí z jednoho kraje a jeden po druhém vaří.
A bavilo by mě to, kdyby to bylo o vaření, jenže...
Jenže Prima je Prima a pořád z toho dělá reality show, což je škoda. Kdyby šlo o recepty, rozdílné pohledy na velké menu a dobré jídlo, koukala bych asi častěji, ale Prima do toho pořád tlačí, jak se všichni nesnáší, pomlouvají a snaží jeden druhého vyšachovat. Což je vážně škoda, protože systém má ta soutěž docela sympatický.

50 % lidí si myslí, že se jedná o kvalitní názor
100 % s názorem souhlasí
vyjádřili se 2 lidé
60 %
plakát
Špinavá práce
16. února 2012
další názory k seriálu

"Někdo to dělat musí..."

Mám moc ráda kvalitně udělané populárně-naučné televizní pořady a Špinavá práce se k těm povedeným rozhodně může hrdě řadit.

Je to docela jednoduché - sympatický chlapík objíždí Spojené státy a hledá lidi, kteří dělají ve své práci něco opravdu odporného, špinavého a většinou obojí. Ti lidé mají společných několik věcí. Všichni se zdají být se svým údělem smíření, všichni svou práci dělají dobře a v naprosté většině přitom za poměrně malý výdělek. Je skvělé, že Mika napadlo tyhle lidi objevit a představit rozmazlené vyspělé společnosti, která si často ani neuvědomuje, jak odporná je část života věcí, než k nim dorazí úhledně zabalené, nebo naopak ta část potom, co je vyhodí.

Ti lidé si zaslouží náš obdiv, protože jejich každodenní odpornou rutinu potřebujeme, i-když si ji ani neuvědomujeme. Mike mě naučil vážit si všeho, co mám a vzpomenout si na ty pracovité dobráky, kteří po mně vyčistí kanalizaci, nebo pro mě vyloupou ústřice apod.

Na závěr oblíbená hláška:
"Děláte to rád, baví vás to?"
"No...někdo to udělat musí..."

Je to čistá pravda.

100 % lidí si myslí, že se jedná o kvalitní názor
100 % s názorem souhlasí
vyjádřilo se 5 lidí
90 %
plakát
Jak jsem poznal vaši matku
14. prosince 2011
další názory k seriálu

Všechno jednou skončí...

Milovala jsem ten seriál ještě před rokem asi o sto procent víc, proto na začátek: Jestli za shlédnutí z nostalgie stála 6. série, 7. už za to rozhodně nestojí...

Ale předtím to byla bomba, mám sklon u některých seriálů a filmů odhadovat dopředu, co se stane, ale tady jsem byla od začátku naprosto bez šancí a to mě dokonale bavilo.
Taky je hrozně zvláštní, že neumím vybrat jednu postavu a označit ji za nejlepší. Nezdá se mi, že by Barney zas tak zásadně vyčuhoval, každý je totiž jiný (možná Barney nejvíc zkarikuovaný), každý je jedinečný a dohromady jim to dělá hravou skupinku, se kterou stojí za to trávit večery.

Líbí se mi ten koncept seriálu, jednotlivé postavy, děj i ta hromada originálních nápadů (viz. Robin Sparkles), ale nemohli by už tu matku konečně najít?!

71 % lidí si myslí, že se jedná o kvalitní názor
57 % s názorem souhlasí
vyjádřilo se 7 lidí
70 %
plakát
Gottwald
16. června 2011
další názory k seriálu

Hledáme klady - nenacházíme klady

Nejdřív jedna řečnická otázka: "Dá se na tomto seriálu najít aspoň jediná kladná věc?" Jestli někdo znáte pozitivní odpověď - sem s ní. I-kdyby to měl být půlvteřinový záběr na pražský hrad v předposlední epizodě.

A teď vážně:
Gottwald je jak známo jedna velká a masivní propagace odporného režimu, který nám tu bohužel tak dlouho vládl. O nic jiného tu nejde, není tu ani snaha zaujmout diváka, oslnit, či ho prostě jenom potěšit. Tady jde o pouhopouhé, odporné a obyčejné masivní vymývání mozků. A z toho je každému soudnému člověku špatně.
Nenapadá mě jediný důvod, proč by se to mělo nazývat seriálem.

Chci být aspoň trochu nestranná, takže jsem se na to podívala i při představě, že nejsem strašná antikomunistka, ale že je mi to jedno. A i tak musím dát nulu. Tady neexistuje děj, dialog, prostředí, atmosféra, nic co by i bez propagandy zasloužilo byť 10%. Au.

Soudruzi holt neměli soudnost...

75 % lidí si myslí, že se jedná o kvalitní názor
100 % s názorem souhlasí
vyjádřili se 4 lidé
0 %
plakát
Přátelé
25. dubna 2011
další názory k seriálu

Friends!

Přátelé jsou klasika. A u klasiky se jak známo pohlíží na vše mírně shovívavěji a já nejsem výjimka.

Přátelé budou vždycky jedním z nejlepších sitcomů historie, protože svým stylem vtipů, svými postavami, svými rámci příběhu a svým začleněním do kulis byli svého času velmi jedineční a (nemůžu si pomoct) od té doby jsou kopírovaní.

Každá postava má skutečně vybroušený charakter, který se navíc naprosto přirozeně změnil během let a dohromady spolu krásně ladí. Navíc všichni herci do svých rolí evidentně sedí a když si občas čtu nějaký jejich rozhovor, skoro si říkám, jak moc si jsou někteří se svými postavami podobní.

Na všechny jejich epizody se podívám ráda znovu a znovu, ale myslím, že desátou sérií to utli jen tak tak. Ke konci už totiž i Přátelé začínali vařit z vody a kdyby neskončili, stala by se z toho jen prapodivná sitcomová telenovela a to by si nikdo z nás nepřál.

Přátelům jsem fandila, fandím a fandit budu vždycky, ale vždycky už jenom jako klasickému sitcomu, který je pečlivě udělaný.

89 % lidí si myslí, že se jedná o kvalitní názor
78 % s názorem souhlasí
vyjádřilo se 9 lidí
90 %
plakát
Brainiac: Šílená věda
24. dubna 2011
další názory k seriálu

Brainiac - britská šílená věda

A zase - Britové to rozjeli ve velkém stylu, se spoustou prapodivných (ale tolik britských!) vtipů a tentokrát i experimentů.

Na Brainiac jsem se koukala ráda. Byla to docela zábava sledovat, jak lítá vzduchem všechno co se jim zrovna zachtělo atd. Ale co se mi líbilo nejvíc, byly ty průzkumy (co je nejkyselejší?) a rubriky typu - Věci, kterými můžete proběhnout.

Brainiac si prostě dělá srandu z vědy a možná, kdyby si jí dělal o něco méle stupidněji (a to mám ráda britský humor!) a o něco více ekologicky, dala bych mu bodů víc.

Takhle je to prostě hraní si dětí, které dostaly kupu peněz. 60% hlavně za nápady, styl pořadu a některé rubriky a moderátory.

0 % lidí si myslí, že se jedná o kvalitní názor
0 % s názorem souhlasí
vyjádřilo se 0 lidí
60 %
1/4
1234