B.Wilde

off
JménoBarbara Wilde
Věk33 let (Lev)
BydlištěPraha
Twitter@JustBWilde
Instagram@JustBWilde
Facebookhttps://www.facebook.com/JustB.Wilde
Poznámka
#BWilde #JustBWilde
Názory uživatelky B.Wilde
plakát
Zvrat osudu
29. ledna 2024
další názory k seriálu

Velké zklamání!

Ty jo, tak tohle bylo zklamání jak blázen! Začátek seriálu byl velice slibný, myslela jsem si, že to bude přesně taková ta oddechovka, která mě bude bavit. V průběhu se to ale začalo lámat a konec tomu dal jen a jen korunu. Na to, že jsem slyšela, jak je to dobrý seriál, jsem vážně nepočítala s variantou, že se mi nakonec nebude líbit. Přitom prvotní zápletka zněla originálně, obsazení bylo fajn, bylo tady pár vtipných scén, pár pěkných romantických momentů... ale to je všechno.

Ten příběh byl tak plochý, že se snad i divím, že to v Turecku neukončili daleko dřív. Neustálé natahování, točení v kruhu. Hlavní zápletka založená na čím dál větším splácáni lží, intrik a nepochopení se táhla po celou stopáž seriálu! Snad dobrou půlku seriálu jsem přemýšlela, proč by Bora měl chtít za životní partnerku ženu, která mu neustále lhala, která ho nechala v každý důležitý moment na holičkách a která byla ještě dotčená, když se na ni za to zlobil. Fakt neuvěřitelně nezdravý vztah, kterému jsem vlastně vůbec nefandila. (Je to škoda, protože herci mi k sobě jinak pasovali...)

A třešnička na dortu? Když se vše jak kouzlem vyřeší v posledních dvaceti minutách seriálu, kde se stihne velké odhalení, velká hádka kdy Bora Adě řekne, že jí už nikdy nechce vidět a že větší lhářku nepotkal a pak lup ho - posun, usmíření a svatba, která byla ještě z nějakého předtočeného promo videa. Bravo! No dámy a pánové, ušetřete si čtyřicet hodin vašeho času a vyhněte se tomuhle počinu obloukem. Měla jsem námitky i u jiných tureckých seriálů, kdy jsem nad některými věcmi kroutila hlavou, ale rozhodně tam bylo i xy věcí, co mě tam bavilo... ale toto... to byl opravdu nejhorší turecký seriál, jaký jsem viděla a sama se až divím, že jsem to vůbec dala až do konce. Pokud příběh stojí za nic, málo co to dokáže zachránit.

0 % lidí si myslí, že se jedná o kvalitní názor
0 % s názorem souhlasí
vyjádřilo se 0 lidí
40 %
plakát
Lásce navzdory
11. dubna 2023
další názory k seriálu

Zase něco trochu jiného

K Lásce navzdory jsem se dostala díky tomu, že se na seriál dá konečně mrknout s dabingem. Říkala jsem si "a tak, když už jsem viděla tolik seriálu s Canem, podívám se i na tento" a neměla jsem přitom nijak závratná očekávání... no, to jsem ještě netušila, jak moc si mě tento seriál získá! Vážně jsem si ho užila a i když je to občas bláznivé, až přitažené za vlasy, prostě mi seriál sednul se vším všudy. Can a Açelya mají skvělou chemii a jiskřilo to mezi nimi na míle daleko, což byla třešnička na dortu, co mě do sledování vtáhla ještě o pořádný kus více. Mimo to si myslím, že herecky tady Can je opravdu výborný a konečně mohl ukázat i širokou škálu emocí, které jsem v dalších jeho rolích až tak moc neviděla, což je velká škoda. Hrát umí a nemusí jen ukazovat pěkný obličej a vypracovanou postavu. Myslím, že když někomu seriál po pár dílech sedne, dokáže si ho užít až do konce, stejně tak, pokud je to naopak, asi to nebude úplně jeho žánr. Ale tak je to asi u všeho. Jediná věc, co mě tady zamrzela je dost otevřený konec, předčasně ukončené natáčení tady dost praští do očí a i když pro hlavní dvojici je konec vlastně všehovšudy dobrý, i když trochu "neučesaný"... pro další postavy je to tak nějak na půl cesty. Ještě aspoň jeden díl by byl fajn no, ale zase je tu i prostor pro to, vytvořit si konec podle svého.

0 % lidí si myslí, že se jedná o kvalitní názor
0 % s názorem souhlasí
vyjádřilo se 0 lidí
80 %
plakát
Nekonečná láska
12. března 2023
další názory k seriálu

Tohle je něco hodně jiného...

Musím říct, že začátek seriálu a hlavní zápletka je super. Opravdu mě to dostalo od prvního dílu… bohužel postupem času jsem z toho sledování nějak už neměla radost a viděla jsem nakonec jen necelou třetinu (70/244) epizod. Hlavní dvojice má dobrou chemii, ale je to tady tak neskutečně utahané. Člověk dobu čeká, kdy tam konečně bude i něco pěkného, bez komplikací, kdy se to prostě na ničem nepokašle… a stejně tam nakonec každá pěkná etapa trvá jen velmi krátkou chvíli a nebo jsou pěkné scény jen vzpomínky z minulosti… stopáž celého seriálu je neskutečně dlouhá a kdybych aspoň věděla, že to utrpení tam nakonec přece jen skončí a vše dobře dopadne, asi bych to dala komplet. Bohužel tento seriál má snad nejsmutnější konec co jsem kdy viděla (ano, ten jsem si musela pustit a je to síla) a tak mi tady takové to zadostiučinění po tom všem dost chybí… nechala bych ráda bez procent, ale poté bych nemohla názor sdílet, takže budu to muset vzít půl na půl.

0 % lidí si myslí, že se jedná o kvalitní názor
0 % s názorem souhlasí
vyjádřilo se 0 lidí
50 %
plakát
Meryem
12. března 2023
další názory k seriálu

Sledování na dvakrát

Ani bych nevěřila, že to nakonec napíšu a budu přepisovat původní recenzi, ale dala jsem tomuhle seriálu druhou šanci… a po dost dlouhé pauze jsem ho konečně dokoukala. No nebudu lhát, bylo to občas fakt náročné, únavné a repetitivní, ale přesto tady bylo několik věcí, pro které to stálo za to vidět. Začátek je velmi slibný, ale velmi rychle do přejde to směru, který mě popravdě moc nebavil a kdyby tady bylo o polovinu méně dílů, myslím si, že se pomalu nic nestane. Ty zásadní věci by se tam jistě vešly tak jako tak. Utvrdila jsem se v tom, že drama není můj žánr, určitě ne v turecké produkci, na takový seriál asi musí být člověk v nějaké speciální náladě nebo si neumím představit, že bych na něco takového koukala v jednom kuse. Ale zhruba třetina seriálu mě opravdu bavila, měla dobré tempo a děj. Škoda, že to bylo oproti tomu zbytku docela nevyvážené. Některé scény byly opravdu mizerně natočené a dějové mezery to tady také mělo, každopádně za hlavní dvojici a ty pasáže, co mě zaujaly, dávám nakonec s přivřenýma očima aspoň průměrné hodnocení.

0 % lidí si myslí, že se jedná o kvalitní názor
0 % s názorem souhlasí
vyjádřilo se 0 lidí
60 %
plakát
Na každém kroku
12. března 2023
další názory k seriálu

Rozjezd slušný, ale...

Než jsem začala koukat na Voyo, znala jsem už pár scén z hudebních videí a také jsem první tři epizody viděla v originále s titulky… když jsem pak zjistila, že bude seriál s dabingem, dost jsem se těšila. Furkana jsem si oblíbila už ve Sladké pomstě a tady se mi to zdálo ve velmi podobném duchu. Dost se mi líbilo herecké obsazení, lokace i hudba. Ze začátku i příběh vypadal dost zajímavě, ale v poslední třetině se to docela láme a konec je dost urychlený a některé věci zůstávají otevřené (bohužel bylo natáčení v Turecku ukončeno dříve, klasicky). Selin je hodně střelená a je to často zdroj vtipných momentů… ale i přesto, že je Aybuke sympatická herečka, tak byly v ději i momenty, kdy mi Selinino chování spíše vadilo. I přes to, že hraje dospělou ženu, občas se chovala jako nevyzrálá puberťačka i ve chvílích, kdy se to tam vážně nehodilo. Chtěla jsem dát původně o kousek lepší hodnocení, ale nakonec dávám toto za poslední etapu, která mě už moc nebavila. Nakonec to tam nad vodou v té poslední etapě držel úplně jiný pár, než ten hlavní… velká škoda, rozjezd byl slušný.

0 % lidí si myslí, že se jedná o kvalitní názor
0 % s názorem souhlasí
vyjádřilo se 0 lidí
60 %
plakát
Moje malá princezna
12. března 2023
další názory k seriálu

Netradiční seriál z Turecka

Netradiční příběh mezi otcem a jeho dcerou, o které neměl tušení, než se mu objevila u dveří. Rozhodně to není klasická novela, ale spíš seriál zaměřený na rodinu a přátelství, kde partnerská láska je odsunutá až na druhou kolej. Sice hlavní hrdina má svou „love interest“ ale ta tady hraje spíš až druhé housle. Opět jsem si k seriálu našla cestu až po pár dílech, ale zápletky se tady hrnuly jedna za druhou… je fakt, že znovu bych se už asi nepodívala, ale ne proto, že by to nebylo zajímavé, ale jsem spíš na tu romantiku než na „sociální dramata“. Rozuzlení celého příběhu je pěkné.

0 % lidí si myslí, že se jedná o kvalitní názor
0 % s názorem souhlasí
vyjádřilo se 0 lidí
80 %
plakát
Cesur ve Güzel
12. března 2023
další názory k seriálu

Originální kousek

Na to, že jsem od toho moc nečekala, tak mě tenhle seriál fakt bavil… ne sice hned od prvního dílu, ale postupem času si mě hlavní dvojice získala. Nejsou takový klasický „sweet“ pár, ale mají mezi sebou hodně dobrou dynamiku a prostě jsem jim to věřila. Příběh má takový krimi nádech a nejde jen o klasické drama (kde každý neustále trpí) takže si myslím, že i tím to pro mě bylo zajímavé. Je to určitě jeden ze seriálů, na které bych se ráda časem podávala znovu.

0 % lidí si myslí, že se jedná o kvalitní názor
0 % s názorem souhlasí
vyjádřilo se 0 lidí
80 %
plakát
Láska, rozum, pomsta
12. března 2023
další názory k seriálu

Kdyby tak bylo méně dramatu a více rom/com

Při sledování seriálu jsem se neustále pohybovala mezi tím, že mě to bavilo buď moc a nebo podstatně méně (asi i proto jsem měla docela dlouhou pauzu, než jsem se rozhodla seriál dokoukat) stejně tak jsem si stále nebyla jistá, jak seriál nakonec budu hodnotit… ale mám za sebou finále a dopadlo to tak, že tomu prostě musím dát o několik procent navíc… a to i přesto, že seriál vlastně není nijak prudce originální a je v něm spousta klišé věcí. Pokud někdo zná více turecké tvorby, všimne si, že je tady hodně ale opravdu hodně podobných nápadů, scén a zápletek (jako já tady třeba viděla velkou podobnost s Láska klepe na dveře a Sladkou pomstou) ale i přesto mě tady držela hlavní dvojice, která spolu měla prostě takovou fajn dynamiku, měla jsem z nich pocit, že si Burcu a İlhan dobře rozumí i za kamerou a dost scén s nimi se mi vážně líbilo… i když děj byl často už hrozně protahovaný a zbytečně zamotávaný (mít to třeba o třetinu méně dílů, asi by to ničemu nevadilo). Komediální a romantická část rozhodně nadprůměrná (když pominu hodně využívané šílené matky) ale drama etapy byly prostě slabší a mnohdy ne úplně domyšlené. Tady tomu seriálu asi musí člověk přijít trochu na chuť a znát všechny ty okolnosti, aby si ho mohl užit. Po tom mém sledovacím maratonu mi snad budou i chybět. Nelituju toho, že jsem se k seriálu nakonec vrátila a dala mu druhou šanci.

0 % lidí si myslí, že se jedná o kvalitní názor
0 % s názorem souhlasí
vyjádřilo se 0 lidí
70 %
plakát
She-Hulk: Neuvěřitelná právnička
13. října 2022
další názory k seriálu

Něco jiného?

Tenhle seriál se rozhodně nebere vážně a když to tak bude i u diváka, který se nad to trochu povznese, myslím si, že si najde momenty, co ho tady budou bavit... tohle fakt není typická marvelovka a ani nikdy nebude, ale po posledním díle mám pocit, že přesně to byl účel seriálu.

Seriál má devět epizod a když to vezmu kolem a kolem, nic extra se tam nestane, nic extra se tam neřeší... ale ty momenty s bouráním 4. stěny byly jak vzkaz, že v Marvelu prostě vědí, jak to fanoušci v poslední době vidí a taky jako by tušili, jaké budou na seriál reakce. A to byla ta část, co se mi zdála opravdu dobrá.

Rozhodně to není ani zdaleka můj oblíbený seriál, v žebříčku by byl hodně dole, ale není to tak špatné, jak se může zdát... jen se na to musí člověk dívat trochu jinak, než na jiné Marvel projekty. Za mě mezi 50-60%.

100 % lidí si myslí, že se jedná o kvalitní názor
50 % s názorem souhlasí
vyjádřili se 2 lidé
60 %
plakát
Láska klepe na dveře
30. dubna 2022
další názory k seriálu

Srdcová záležitost

Bude velké klišé, když napíšu že tenhle turecký seriál si mě neskutečně získal a naprosto ho zbožňuju? I kdyby bylo, je to tak.

Má seriál chyby a slabá místa? Rozhodně ano.
Vadilo mi to? Rozhodně ne.

Prvotní zápletka není nic převratného, ale když člověk zná příběh jako celek, je to prostě neskutečná podívaná, kterou si musí užít snad každý fanoušek romantických seriálů. Hlavní dvojice má opravdu neskutečnou chemii a věřím jim každou jejich scénu. Jsou tady dost silné momenty, romantické, smutné, i takové kdy jsem si říkala "to si snad děláte srandu?" ale i tak jsem si to užívala. Jedinou vadou na kráse byly ty chvíle, kdy se u seriálu měnil tým scénáristů a jde to silně znát, ale když to pak zvážím s těmi super momenty, tak budiž jsou ty nedokonalosti zapomenuty.

Eda a Serkan si seriál krade pro sebe a i jejich charaktery jsou skvěle propracované. Musím vyzdvihnout hlavně Serkana a jeho vývoj i důraz na jeho klady a zápory. Není to žádný princ na bílém koni, co vše vyřeší... naopak spoustu věcí ještě zkomplikuje, ale fakt jsem si ho neskutečně oblíbila. Tak reálné charaktery aby člověk v takovém žánru pohledal. K seriálu se budu hodně ráda vracet...

A i když se říká, že hodnocení 100% je nerealistické, já ho dávám, byť s nadhledem a přivřenýma očima by to bylo asi mezi 80-90% tak je to pro mě prostě velká srdcovka, nedá se nic dělat.

0 % lidí si myslí, že se jedná o kvalitní názor
0 % s názorem souhlasí
vyjádřilo se 0 lidí
100 %
1/2
12