avatar uživatele

Ajka1993

off
JménoAlča
Věk30 let (Lev)
BydlištěOstrava
Twitter
Instagram
FacebookAlenka Hýlová
Poznámka
Názory uživatelky Ajka1993
plakát
Oteckovia
8. září 2018
další názory k seriálu

Oddychovka

Pilotní díl jsem shlédla v rámci výzvy roku 2018. První díl byl příjemný, ale vzhledem k tomu, že jsem pilot shlédla již po celé první řadě, tak mě zděsil počet dílů za pouhý půl rok a to je 110 epizod! Nechtělo se mi pouštět do nekonečného seriálu, ani jsem si nedokázala představit ty zápletky a říkala jsem si, že to bude celkem slátanina. Časem jsem, ale právě hledala seriál, u kterého bych nemusela tolik přemýšlet a vnímat a dala jsem tedy seriálu druhou šanci a příjemně mě překvapil, teď jsem již skoro v půlce a děj jde plynule dopředu.

Velkým plus jsou sympatické všechny hlavní postavy, jak mužské, tak ženské a většinou i děti, i když ty umí jít někdy na nervy, ale o tom seriál trošku je.

Mínusem je, že od tohoto seriálu nemůžete čekat intelektuální podívanou a brát jej hodně s nadhledem. Vzhledem k tomu, že nejsem divák příliš mnoho slovenských seriálů, nevím jestli je to zcela normální, ale v seriálu je velmi mnoho chyb co se týče natáčení - několikrát místo miminka byla panenka, zcela jasně viditelná, v jiném záběru zase byla vidět dvakrát kamera. V seriálu chybí přesnější časová linka, díly za sebe navazují víceméně ze situace na situaci čili ze dne na den, ale časový horizont, který se sem tam v seriálu zmíní je mnohem delší. Poté už jenom detaily typu ženy chodí spát nalíčené jak na večírek a nemoci s vysokými horečkami vyléčíte přes noc :)

Doufám, že se seriál udrží svou úroveň a i přes chyby se stal mým oblíbeným.

0 % lidí si myslí, že se jedná o kvalitní názor
0 % s názorem souhlasí
vyjádřil se 1 člověk
90 %
plakát
Ty, já a ona
18. ledna 2018
další názory k seriálu

Rozpolcené pocity

Tento seriál jsem si po pilotu přidala do oblíbených a taky jsem poměrně rychle shlédla 20 epizod. Jsou poměrně krátké a celkem rychle ubíhají. Ale zároveň nevím jak seriál zařadit a kolik dát procent, kdyby to šlo, tak bych volila asi 75%.

Plusy - seriál je zajímavě natočený, herci jsou sympatičtí, dobrá hudba, zajímavé neotřelé téma, místy vtipné, epizody mají to kouzlo, že většinou končí tak, že chcete vidět další.

Mínusy - v každé epizodě se objeví minimálně jeden totálně nezajímavý dialog, trvající asi tři-čtyři minuty, u kterého si říkám ,,Panebože, ať už tam je něco jiného" a druhé mínus je, že se tam velice často objevují sprosté slova, kterých je podle mě až moc. Skoro v každé větě je nějaká urážka nebo nadávka.

Jsem zvědavá na pokračování a jak seriál ukončí - jestli jako šťastný polyamorický pár, nebo si půjdou svou cestou? Protože podle mě by toto dlouhodobě fungovat nemohlo, tak uvidíme s čím tvůrci přijdou :)

100 % lidí si myslí, že se jedná o kvalitní názor
100 % s názorem souhlasí
vyjádřil se 1 člověk
80 %
plakát
Containment
13. ledna 2018
další názory k seriálu

24 hodin

Jak už napovídá nadpis tento seriál jsem viděla za něco málo přes 24 hodin (samozřejmě i se spánkem a sociálním životem dohromady). Příběh mě opravdu pohltil a chtěla jsem vědět jak se to celé skončí a hned po shlédnutí zde píšu svůj názor.

Vůbec mi nevadí, že seriál nemá více řad nebo více dílů, to je to co mě na tom baví, dost času se seznámit s postavami, sžít se s nimi, ale zase ne moc dlouho, aby se musel příběh uměle natahovat.

Postavy mi přišli celkem sympatické, hlavně policista Jake - jeho úsměv mě nutil smát se jak nějakou puberťačku. Také nesouhlasím s názory, že seriál je méně kvalitní, protože se zde řeší vztahy - na co bychom se pak tedy 13 dílů dívali? Jen na to jak náhodné lidi zabíjí virus, aniž bychom znali jejich příběh a měli se šanci vcítit. Právě naopak to je ta pointa, sorta lidí s příběhy v nichž by si každý z nás mohl někoho najít s kým soucítí nebo s kým se ztotožní.

Dalším plusem byla skvělá hudba, jediné za co strhávám 10% je pro mě otevřený konec. Trochu jsem doufala v uzavření, minimálně v nějakém ohlédnutí s odstupem času.

P. S. Děkuji, za výzvu 2018, která mě dostala ke sledování tohoto seriálu. Jsem ráda, že jsem ho shlédla :)

75 % lidí si myslí, že se jedná o kvalitní názor
50 % s názorem souhlasí
vyjádřili se 4 lidé
90 %
plakát
Doktorka z Dixie
3. ledna 2018
další názory k seriálu

Sexy Wade

Mým nejoblíbenějším žánrem je asi tento druh seriálu. Můžete si u něj odpočinout, řeší se zde reálné věci ze života s trochou vtipu a nadsázky v příjemném prostředí malého jižanského městečka.

HOD mě zaujala hned od začátku jak hereckým obsazením tak atmosférou. Nejvíce se mi líbila chemie mezi Zoey a Wadem, jejich scény byly prostě nejlepší. Ale ostatní postavy nezůstávaly příliš pozadu. Z mého pohledu nejslabší byl asi George.

Příběh ubíhal celkem svižně i s několika zvraty. Jediné co jsem na začátku očekávala, bylo že se tam více bude řešit i lékařská praxe, než jen milostné vztahy (např. jako seriál Everwood), ale i přesto hodnotím tento seriál velmi pozitivně. Více takových prosím :)

100 % lidí si myslí, že se jedná o kvalitní názor
100 % s názorem souhlasí
vyjádřili se 4 lidé
80 %
plakát
Předstírání
19. prosince 2017
další názory k seriálu

Příjemné, ale nedokončené.

Tento seriál jsem si náhodně vybrala z watchlistu, aniž bych si pamatovala o čem má být. První díl mě rozhodně zaujal, příjemně rychle ubíhající teenage drama/comedy o lásce, sexu, přátelství a školních aktivitách. První řadu jsem shlédla téměř na jeden zátah (také za to mohlo možná i trochu více sexuálního podtextu). Začátek druhé série se trošinku táhnul (sexuální podtext se začal vytrácet), ale posléze se zase slušně rozjel (sexuální podtext je zcela pryč, ale dějově se seriál posunul kupředu :D). Největším zklamáním bylo zakončení seriálu. Určitě úplně nečekali, že seriál už vysílán nebude a myslím, že minimálně jeden závěrečný díl by si tento seriál zasloužil. Když pominu, ale tento závěr, tak opravdu skvělá oddechovka.

Jediné co mi trochu vadilo je uvěřitelnost herečky (Karma), která hraje ve svých 22 letech 15ti letou teenagerku a zrovna u této herečky bych řekla snad i více než 22. Naproti tomu Amy je mnohem uvěřitelnější, i přesto, že je starší než Karma.

100 % lidí si myslí, že se jedná o kvalitní názor
100 % s názorem souhlasí
vyjádřili se 4 lidé
80 %
plakát
Proč? 13x proto
1. května 2017
další názory k seriálu

Bezprostřední pocity...

Po shlédnutí celého seriálu stále váhám kolik procent dám a zároveň jsem si pročetla vaše názory a na téměř každém jsem našla větší či menší kousek pravdy. Tady je něco z mých poznatků a dojmů ze seriálu:

1. Rozhodně to není "teen drama". Jak je již v názorech zmíněno je to drama zasazené do života teenagerů.

2. Dnešní svět cyber šikany je opravdu děsivý. Při zamyšlení jaký rozměr dostala šikana dnešní doby, mi běhá mráz po zádech.

3. Pár z vás zmiňuje, že je to přehnaně emotivní - zde musím nesouhlasit. Seriál a celý příběh je podán velice jemným způsobem. Žádné zbytečné drama než by bylo nutné, žádné tajemné vraždy ani záhadné zprávy a přesto vás seriál nutí hltat díl za dílem.

4. Seriál je velice kvalitně zpracovaný, hudebně, vizuálně, přechody mezi flashbacky, herecké výkony byly taky poměrně na slušné úrovni. Jediná iritující postava, byla postava Jessicy, všichni jí neustále opakovali jak je krásná a já jsem si pokaždé říkala - jako vážně??

5. Díl číslo 10 byl za mě absolutně nejlepší, srdcervoucí, dojemný a to co nastane jsem si opravdu domyslela až v tomto díle.

6. 13 důvodů proč nemůžu pochopit, že se Hannah zabila. Proč se více nebránila ve 12 díle a proč tam vůbec šla, proč nešla pro pomoc za Clayem, proč nešla pro pomoc za rodiči, proč když se jí Clay od začátku líbil s ním netrávila více času, když byli kamarádi... Nechápejte mě zle, vše čím si prošla bylo strašné a já v její kůži bych byla jistě totálně víte kde, ale já ze svého pohledu to nedokážu pochopit, že si vzala život a možná právě to je celá ta pointa. Někdo se s postavou ztotožní, někdo se snaží pochopit proč to udělala, někdo se nad tím aspoň zamyslí a vezme si z toho ponaučení.


7. Buďte laskavější. Nedělejte lidem ze života peklo. Někdy i maličkost může člověka ranit. A především: Never give up and stay strong.

100 % lidí si myslí, že se jedná o kvalitní názor
67 % s názorem souhlasí
vyjádřilo se 12 lidí
90 %
plakát
Černé zrcadlo
27. března 2017
další názory k seriálu

Černé zrcadlo

O tomto seriálu jsem se dozvěděla teprve nedávno a ze začátku jsem byla poměrně skeptická, ale řekla jsem si , že tomu dám šanci. Po shlédnutí prvního dílu jsem byla úplně v šoku, už dlouho jsem neviděla takové šokující rozuzlení, poučení, opravdu strhující i mrazivé.

Tento seriál nabízí momentálně 13 dílů, které na sebe navzájem nenavazují a každý příběh pojednává o něčem jiném. Společný ukazatel je především, že se odehrávají v blízké či vzdálené budoucnosti a tématem jsou technologie. A tohle téma je samozřejmě dosti aktuální, přiznejme si, že většina z nás má větší či menší obavy, co nám rozmach technologií a budoucnost přinese.

Některé díly jsou dokonce i mrazivě reálné a některé jsou trochu nadsazeným přirovnáním jaký je dnešní svět. V podstatě se jedná o několik krátkých filmů, ve stejném stylu a duchu a koho toto téma zajímá, tak určitě nebude litovat žádného dílu.

80 % lidí si myslí, že se jedná o kvalitní názor
80 % s názorem souhlasí
vyjádřilo se 5 lidí
100 %
plakát
Seal Team 6
12. března 2017
další názory k seriálu

Hodnocení po první řadě

I když toto válečné téma není vůbec můj šálek kávy a obvykle tento žánr vůbec nevyhledávám, tak jsem byla velice příjemně překvapená tímto seriálem.

Seriál byl zajímavě zpracovaný, většina dílů byla půl na půl - jedna část byla většinou mise a druhá část normální život vojáků v USA. Děj se ze začátku rozjížděl pomaleji, trochu seznamuje s postavami a problematikou, ale poté nabral rychlý spád a epizody začali končit tak, že jste ihned chtěli vidět další díl.

Za mě malé mínus, že mi některé věci přijdou trochu nereálné, asi jako když hrajete střílečku na PC, kdy do vás vysypou asi 100 zásahů a vy žijete, a nepříteli dáte jednu kulku a on padne.

Jsem velmi zvědavá na další řadu a docela se těším, snad tento seriál využije potenciál a bude pokračovat i nadále.

100 % lidí si myslí, že se jedná o kvalitní názor
100 % s názorem souhlasí
vyjádřili se 4 lidé
90 %
plakát
Robinsonův ostrov
8. března 2017
další názory k seriálu

Survivor vs. Robinsonův ostrov

Americká verze Survivoru je mou nejoblíbenější reality show a viděla jsem všechny řady. K českému formátu jsem přistupovala trochu skepticky, vzhledem k minulosti, kdy už byl pokus o českou verzi této show a byl to celkem propadák.

Po shlédnutí obsazení a prvních dílů, ale můžu říct - za mě dobrý. Opravdu se snaží přiblížit originálnímu formátu a celkem se jim to daří.

Hlavní mínusy vidím především v roztahanosti dílů. V běžném díle se zvládne soutěž odměnu, o imunitu a kmenová rada. Robinsonův ostrov zvládne toto natáhnout do čtyř dílů a to je opravdu umění a taky trochu nuda.

Překvapivé pro mě je i použití prvku - Ostrov vyloučení. Řekla bych, že zrovna toto ozvláštnění nemělo příliš velký úspěch ani v americkém formátu, ale nevadí mi.

Trochu mi vadí volba hudby, kmenové rady za dne a taky moderátor. Ondřej není úplně špatný, ale hlas má trochu nepříjemný a Jeff Probst je prostě Jeff Probst.

I přesto zatím má u mě seriál 80% a uvidíme jak se to vyvrbí.

P.S. Ještě, že máme tak sympatické muže a chlapce, jinak by to tak vysoko hodnoceno nebylo :)

100 % lidí si myslí, že se jedná o kvalitní názor
67 % s názorem souhlasí
vyjádřilo se 6 lidí
80 %
plakát
Misfits: Zmetci
8. března 2017
další názory k seriálu

Škola sprostých slov

Ačkoliv černý humor není pro mě úplně vyhledávaný žánr, tak tento seriál mě opravdu uchvátil. Pro zajímavost mě uchvátil na tolik, že při návštěvě Londýna jsem navštívila i místo, kde se seriál natáčel - komunitní centrum u jezera. Opravdu zážitek, jen mě překvapila pustota místa a spousta odpadků, jde vidět že po konci seriálu, už tam nemá kdo vykonávat veřejně prospěšné práce :D.

K samotnému hodnocení seriálu. Skvělý nápad, skvělý příběh a ty schopnosti, které hrdinové získávají jsou opravdu neotřelé. Bohužel jak se to stává tak s narůstající sérií klesá i kvalita, což je zapříčiněno především změnou obsazení.

Nathan je vtipný, Kelly je holka od rány a milostná zápletka v seriálu má taky své kouzlo. Viděno už asi třikrát a stejně si jej zase někdy pustím znova.

1. série .... 100%
2. série .... 100%
3. série .... 95%
4. série .... 80 %
5. série .... 70 %

67 % lidí si myslí, že se jedná o kvalitní názor
67 % s názorem souhlasí
vyjádřilo se 6 lidí
90 %
1/2
12