Sofella

off
Jménosofella
Věk21 let (Štír)
BydlištěStředočeský kraj
Twitter
Instagram
Facebook
Poznámka
Názory uživatelky Sofella
plakát
Proč? 13x proto
20. srpna 2018
další názory k seriálu

13RW

Takhle emocionálně náročný seriál jsem, už dlouho neviděla a popravdě nevím co říct. Je to opravdu dobře zpracované. Herci ke svým rolím opravdu zapadají a odvedli hodně dobrou práci.

Já osobně jsem se tedy dříve setkala se seriálem, než s knižní předlohou a jsem docela ráda. Když jsem po shlédnutí první série sáhla po anglickém originále byla jsem docela zklamaná, seriál mi přišel lepší a propracovanější. Každopádně to byl ale "dobrý" nápad, to se musí uznat.

Slyšela jsem o nějakém případu, kdy se chtěly nějaké dvě teenagerky inspirovat Hanninou smrtí, nevím jestli to je pravda, každopádně kvůli tomu, ale nikdo nezemřel, jak někteří tvrdí. Myslím, že hlavně po druhé sérii se spíše i mnozí obrátí na 13rw stránku, kterou tvůrci seriálu vytvořili, právě pro podobné problémy.

Také se hodně mluví o tom, že celých těch 13 důvodů proč to udělala, byly nesmysly. Že to vlastně celé udělala naprosto bezdůvodně, a že by to normální člověk nikdy neudělal. No, upřímně některé důvody asi byly trochu zvláštní. Ale, byl to stále jen seriál a myslím, že problémy na amerických středních školách vystihl úplně dokonale. Každou chvíli obletá svět nová a nová informace o tom, že se někdo rozhodl vystřílel školu, ať už z jakéhokoli důvodu. Myslím, že tohle přišlo na televizní obrazovky právě v čas, do současnosti to perfektně zapadá.

Mně osobně o dost více oslovila druhá série, podle mě byla o dost propracovanější a taková více pravdivá. Nevím, prostě si mě více získala a asi jsem u ní více přemýšlela. Byla sice také o dost drastičtější, možná ta scéna z posledního dílu byla až příliš. Byla také více emocionálně náročná. Tedy alespoň pro mě.

Nevím co ještě říct. Seriál určitě stojí za shlédnutí. Není to asi úplně pro každého, ale pro mě to byl hodně silný zážitek, který mi asi v hlavě ještě nějakou chvíli zůstane.

67 % lidí si myslí, že se jedná o kvalitní názor
67 % s názorem souhlasí
vyjádřili se 3 lidé
90 %
plakát
Troufalky
20. srpna 2018
další názory k seriálu

#girlspower

Příjemná letní oddechovka, od které jsem po pravdě nic moc neočekávala. Spíš jsem v létě pokukovala po tom co vychází, a už dlouho jsem neviděla takový ten pořádný holčičí seriál.
Je v něm plno pěkných myšlenek, týkajících se hlavně součastných společenských problémů. Celé zasažené do prostředí módního časopisu s mladými lidmi v něm pracujících. Je to celé moc pěkně zpracované, všechny tři hlavní hrdinky jsem si hned oblíbila. Určitě jsem moc ráda, že jsem po seriálu sáhla a během zatím dvou vyšlých sérii, se dostal na seznam mých oblíbených oddechovek.

100 % lidí si myslí, že se jedná o kvalitní názor
100 % s názorem souhlasí
vyjádřili se 3 lidé
90 %
plakát
Girlboss
28. června 2018
další názory k seriálu

You Go GIRL!

Už dříve jsem slyšela od kamarádky o knížce a přemýšlela jsem nad tím, že si ji přečtu. Jenže jsem pořádně nevěděla o čem to je, a tak jsem se do toho hned nepustila. Když jsem se ale později dozvěděla o tom, že podle toho natočili seriál a navíc, že se toho ujal Netflix, byla jsem strašně natěšená. Už trailer mě navnadil a nemohla jsem se dočkat, až se na to podívám.

Sophii jsem si, i přes to všechno jaká je, hned oblíbila a vůbec nevadilo, že se seriál věnuje jen jí a nedává prostor ostatním postavám.

Celý seriál byl senzační a hlavně hrozně vtipný, každou chvíli jsem se nemohla přestat smát. Také bylo pěkné, si uvědomit, že se tohle (skoro tohle) někomu doopravdy stalo.

Nakonec jsem si díky tomu přečetla i tu knížku, která je taky hrozně skvělá. A Sophie je pro mě hrozně inspirativní a její příběh mě opravdu zaujal. Doufám, že v budoucnu uvidíme ještě něco takového, protože tohle bylo skvělé.

100 % lidí si myslí, že se jedná o kvalitní názor
100 % s názorem souhlasí
vyjádřili se 3 lidé
90 %
plakát
Lucifer
3. května 2018
další názory k seriálu

Tell me! What's your deepest desire?

Pro mě, jakožto velikou faninku crimi a fantasy, je tohle naprosto geniálním seriálem. Sice jsem se k němu dostala až nedávno a neměla jsem nejmenší tušení co od toho očekávat, ale i přes to všechno je Lucifer jedním z mých oblíbených.
Na začátku, když jsem si četla o čem seriál vlastně je, tak jsem si říkala, že to asi bude pěkná blbost, prože: Anděl Lucifer byl vykázán z nebe aby vládl peklu, ale potom se rozhodl dát si dovču v LA? No to nezní nijak zvlášť dobře. Seriál mě ale překvapivě rychle vtáhl do děje a přestala jsem až tehdy, když už nebyly další epizody.
Hlavní postavy jsem si okamžitě zamilovala, vlastně kompletně celé obsazení je skvělé, především tedy Tom Ellis s hlavní rolí Lucifer, ten postavu hraje naprosto úžasně, ale i ostatní jsou skvělí.
Je to také jeden z mála seriálů, u kterého opravdu prožívám každou epizodu a nemůžu se vždy dočkat než vyjde další. Doufám že seriál ještě dostane pěkných pár sérií, protože jinak bych za chvíli skončila sledováním zatím vyšlích sérií pořád dokola a dokola. (Teď pravdu umírám, oni mi to vážně zrušilii?!)

67 % lidí si myslí, že se jedná o kvalitní názor
83 % s názorem souhlasí
vyjádřilo se 6 lidí
90 %
plakát
The Carrie Diaries
13. dubna 2018
další názory k seriálu

before everything

Mě si seriál získal už na začátku. Hrozně se mi líbilo celé zpracování. Doba, ve které se seriál odehrává, výběr herců a jejich herecké výkony a příběh, který byl prostě jednoduchý, ale krásný. Líbilo se mi, že si Carrie prostě jde za svým snem, no matter what, je pro to co chce, prostě schopná udělat cokoliv. Oblíbila jsem si postupem času snad všechny postavy, na druhou stranu, samozřejmě že to někdy bylo hrozně předvídatelné a někdy mě plno věcí rozčilovalo, ale pořád mě to bavilo. Vystihuje to úplně přesně atmosféru té doby, rozdíly mezi menšími městy a New Yorkem, lidmi, kteří tam žijí. Určitě to neoslní každého, ale mě si tento seriál získal. Pro mě prostě velice kvalitní a pěkný seriál. Od začátku až do konce.

100 % lidí si myslí, že se jedná o kvalitní názor
100 % s názorem souhlasí
vyjádřil se 1 člověk
90 %
plakát
Lovci stínů: Nástroje smrti
13. dubna 2018
další názory k seriálu

Dobré, nebo špatné?

Když jsem byla mladší, tak jsem si velice oblíbila sérii Nástroje Smrti, a když později oznámili že bude seriál, chtěla jsem se do těch časů vrátit, s ním.
Nevěděla jsem co očekávat, protože jak je známo většinou se režiséři vůbec nedrží předlohy a pěkně to celé zpackají. Takže tohle pro mě vlastně bylo trochu překvapení.
První sérii jsem sledovala strašně pomalu a moc mě to nebavilo, neměla jsem v sobě žádné takové to, "kdy už bude nová epizoda, konečně je tu promo...." takže jsem to se seriálem chtěla vzdát. Nějak jsem ale první sérii dokoukala, a když potom vycházela druhá říkala jsem si, že stejně nemám co dělat, a že třeba bude lepší. No, a zázrak se stal a opravdu od druhé série jsem si to docela oblíbila. Vlastně mi ani nevadí, že se pořádně neřídí předlohy, naopak mě baví, třeba nové páry které vymysleli. Sice mě každou chvíli vytáčí některé postavy, ale naopak některé mě vždycky dostanou. Většina toho proč se na to stále dívám je sice, jako u většiny lidí co u toho zůstali, Malec, ale stejně mě to docela baví a myslím, že ještě nějakou chvíli bude. Ale nakonec ani tolik nevadí že to zrušili. Knížky jsou stejné lepší.

50 % lidí si myslí, že se jedná o kvalitní názor
50 % s názorem souhlasí
vyjádřili se 2 lidé
70 %
plakát
Riverdale
13. dubna 2018
další názory k seriálu

Perfect maybe too much

Tohle je takový ten typický teen seriál. Jedno malé zapomenuté městečko v Americe, kde se z ničeho nic stane něco záhadného, jako v tomhle případě vražda.

Seriál sleduju už od začátku první série a je pravda, že tu bylo plno ups and downs, ale i přes to jsem u seriálu zůstala. Je to fajn nápad, ale není to nic přeborného. Ano, najednou se setkáváme s filmovým zpracováním Archie komiksů, což je milé a taky trochu zvláštní.

Někdy mi přijde až trochu moc to, že jsou všechny postavy, do jedné, strašně perfektní. Nenajdete tam jedinou ošklivou postavu, včetně rodičů, což ještě víc ubírá seriálu na reálnosti. Ale celý děj vás stále dokola překvapuje. Trochu mi to přijde jako modernější provedení PLL, když skončilo potřebuje si ho teen publiku nahradit něčím novým.

Asi u seriálu ještě chvíli zůstanu, spíše kvůli některým hercům a trochu mě zajímá, jak to chtějí udělat dál, ale zase z toho nejsem úplně unešená.

0 % lidí si myslí, že se jedná o kvalitní názor
0 % s názorem souhlasí
vyjádřilo se 0 lidí
80 %
plakát
Life Sentence
13. dubna 2018
další názory k seriálu

Just boring

Na tenhle seriál jsem se, asi jako většina lidí, z velké části začala dívat kvůli tomu, že v něm hraje Lucy Hale, kterou mám hodně ráda. Nevěděla jsem tedy pořádně co očekávat, ale myslela jsem si, že když v tom hraje, tak by to mohlo mít, alespoň nějakou úroveň.
Nápad to byl zajímavý, myslím že jsme nikdy neviděla nic podobného, také kdyby se s tím lépe naložilo, mohlo by to být dobré, ale tady to celkem zpackali. Je to takový seriál který ve vás vůbec neprobudí zájem podívat se na další epizody.
Já jsem viděla tedy jen pár epizod, ale nějak to na mě vůbec nezapůsobilo, takže jsem téměř hned přestala. Vůbec se nedivím, že seriál po první sérii zrušili.

50 % lidí si myslí, že se jedná o kvalitní názor
50 % s názorem souhlasí
vyjádřili se 2 lidé
50 %
plakát
The 100
19. března 2018
další názory k seriálu

May we meet again.

Tento seriál je jeden z mých nejoblíbenějších seriálů vůbec. Sice jsem ho začala sledovat až potom co vyšla čtvrtá série, na doporučení jedné z mých kamarádek, ale okamžitě jsem si ho oblíbila.
Hlavně poslední dobou mě hodně baví postapokaliptycký žánr a tohle mě opravdu velmi chytlo. Sice nemám úplně v lásce některé hlavní postavy, ale prostě dohromady celý tento seriál je něco jako stvořeného pro mě. Některé postavy, které jsem na začátku neměla ráda mám teď jako oblíbené a celý děj mě ani jednou nijak nezklama. Seriál je obecně velmi dobře zpracovaný a velmi kvalitní.
Hodně se teď těším na pátou sérii a doufám, že bude stát za to.

80 % lidí si myslí, že se jedná o kvalitní názor
80 % s názorem souhlasí
vyjádřilo se 5 lidí
100 %
plakát
Sherlock
1. ledna 2018
další názory k seriálu

Just Brilliant

Už ani nevím jak jsem se k tomuhle seriálu dostala, myslím že jsem viděla nějaké díly, když je dávali v televizi a hodně se mi líbily. Už před tím jsem četla nějaké knížky a ty mě celkem zaujaly, takže když mi potom o seriálu řekla jedna kamarádka, hned jsem si ho pustila.

Očekávala jsem, že seriál bude dobrý, ale takhle, to pro mě byla pěkné překvapení. Po nějaké době to byl seriál, který vás nutí přemýšlet a to mě právě na detektivkách baví. Né, že bych je nějak milovala, ale prostě je to pěkné, se pro změnu nad seriálem zamyslet. Hlavní věc, kterou mě seriál překvapil bylo předělání do moderního světa. Je vidět, že Anglické seriály jsou vždycky tak geniálně vymyšlené, nebo přepracované (pokud mají už nějakou předlohu).

Každopádně to tohohle seriálu jsem se naprosto zamilovala, sice první série byly o něco lepší, ale stejně bude tenhle seriál navždy jeden z mých nejoblíbenějších.

80 % lidí si myslí, že se jedná o kvalitní názor
60 % s názorem souhlasí
vyjádřilo se 5 lidí
100 %
1/2
12