avatar uživatele

Forest

off
JménoHonza
Věk
BydlištěPříbram
Twitter
Instagram
Facebook
Poznámka
Názory uživatele Forest
plakát
Ahsoka
15. září 2023
další názory k seriálu

další zbytečný seriál

Stejně jako od Obi-Wana jsem od Ahsoky nic neočekával a taky jsem to dostal. Nevýrazné postavy, plácající se beze smyslu odnikud nikam. Ahsoka naprosto postrádá osobnost, kterou známe z klonových válek. Nebo alespoň nějakou osobnost. I tady se bohužel ukazuje, že Disney se ze SW snaží vydojit tolik peněz, kolik to jen jde, aniž by se obtěžoval seznámit s postavami nebo alespoň základními pravidly universa. Když nic jiného, můžu tomu přiznat aspoň hezké efekty, ale ty mě osobně zase až tak nezajímají

50 % lidí si myslí, že se jedná o kvalitní názor
50 % s názorem souhlasí
vyjádřili se 2 lidé
20 %
plakát
Boba Fett: Zákon podsvětí
16. června 2022
další názory k seriálu

Boba Fett? To ani náhodou

Nebudu hodnotit grafické zpracování, triky a efekty, protože tahle stránka mě zajímá tak leda u ohňostroje. Jinde chci dostat kvalitní obsah, příběh... a to tady dost kulhá.
Je pravda, že seriál nabízí hodně zajímavých postav - Fennec Shand, Cad Bane... ale Boba Fett k nim bohužel nepatří. Je zjevné, že tvůrci seriálu si ani nedali moc práce, aby poznali postavu jednoho z nejproslulejších nájemných lovců v galaxii a prostě si vytvořili vlastního, který nemá s originálem společného nic, kromě zbroje.
Co s týče příběhu jako takového, boj o mocenské vakuum po smrti dosavadního vládce podsvětí je dobrý nápad a byl i docela dobře zpracovaný, jen to chtělo trochu víc soustředit na detaily, protože občas to prostě nedávalo moc smysl.

0 % lidí si myslí, že se jedná o kvalitní názor
0 % s názorem souhlasí
vyjádřili se 2 lidé
40 %
plakát
Obi-Wan Kenobi
16. června 2022
další názory k seriálu

Prostě jen...proč?

Ani dobré, ani vyloženě hrozné, prostě jen zbytečné. Asi jako skoro všechno, co Disney spáchal na SW. Vzhledem k tomu, že Obi-Wan byl vždycky suchar a jeden z méně zajímavých Jediů, jsem od toho nic moc neočekával, takže nejsem ani zklamán.
Na druhou stranu, Ewan McGregor odvedl dobrou práci, to zase ne že ne :) A rozhodně je to lepší, než Book of Boba Fett.

0 % lidí si myslí, že se jedná o kvalitní názor
67 % s názorem souhlasí
vyjádřili se 3 lidé
50 %
plakát
Zaklínač
2. ledna 2020
další názory k seriálu

ucházející fantasy, ale příšerná adaptace ředlohy

Tak jo, někdo už to říct prostě musí. Mám rád zaklínače a knížky obecně, takže když se někdo pustí do převádění knížky do filmu / seriálu, bývám hodně přísný. A tady jsem ve 3 dílech, které jsem tomu dal, viděl hodně svévole.
Co bylo nejhorší, bylo samozřejmě obsazení. O politicky korektním přebarvování už nemá ani smysl se nějak rozepisovat. Hlavní hrdina rozhodně měl daleko do otřískaného a věčně chudého zaklínače, spíš takový vymydlený manekýn, hodící se spíš na Marigolda. Ciri byla daleko starší, než by měla být, vždyť při vypálení Cintry měla být tak malá, že si pamatovala jen útržky. Myšilov byl druid. Přišel vám ten dvorní čaroděj s vybranou etiketou a draze vypadajícím ohozem jako druid? A tak bych mohl pokračovat.
Dalším velkým problémem pro mě byl nulový smysl pro důležité detaily. Tak rovnou Geralt - Byl by takový problém, tomuhle mutantovi pořídit aspoň pořádné čočky, jako proslulé zaklínačské kočičí oči? ...Nebo aspoň druhý meč? :P A jaký smysl mělo natáčet Blaviken a vynechat úplně tridamské ultimátum? Vždyť o tom to celé bylo. Atp.

Kdybych se dokázal oprostit od toho, že to není Zaklínač jak ho známe, ale jen značka, byl by to asi docela dobrý seriál. Uznávám, že všechno co mi na něm
vadí souvisí s tím, že se nedrží předlohy. Takže vy, kdo to zvládnete nebo je to vaše první setkání se zaklínačem, užijte si seriál :)

71 % lidí si myslí, že se jedná o kvalitní názor
65 % s názorem souhlasí
vyjádřilo se 17 lidí
30 %
plakát
Whiskey Cavalier
31. března 2019
další názory k seriálu

jak se to dělat nemá

Pilot seriálu nebyl žádná pecka, ale naznačoval jisté možnosti. Bohužel od druhého dílu už to šlo jen do kytek. Trochu brzy. Ona slavná "chemie mezi postavami" tu naprosto nefunguje. Samozřejmě je klasika, když hlavní hrdinové jsou ony slavné protipóly, ale tady v tom případě je to naroubované hrozně nešikovně a nevěrohodně. Je vidět, jak všechny postavy do jednoho přehrávají.
Zápletky jsou neoriginální a nudně předvídatelné. Koncept "týmu těch nejlepších v oboru" skoro nikdy nefunguje a měli by se s tím konečně smířit. Ale něco málo na humoru to má, takže aspoň těch 30% tomu nechám

50 % lidí si myslí, že se jedná o kvalitní názor
100 % s názorem souhlasí
vyjádřili se 2 lidé
30 %
plakát
Gomora
17. listopadu 2018
další názory k seriálu

Bez hrdinského pozlátka

Asi nejlepší zpracování této tematiky (vzhledem k okolnostem je to asi nasnadě), na které jsem zatím narazil. Napínavé, nečekané, surově realistické. Není to žádná oddechovka, ale pokud máte rádi dobrá dramata, rozhodně si nenechte ujít.

0 % lidí si myslí, že se jedná o kvalitní názor
100 % s názorem souhlasí
vyjádřil se 1 člověk
100 %
plakát
Pád
11. listopadu 2018
další názory k seriálu

V nejlepším přestat

Tohle je opět jeden ze seriálů, kde bohužel nemohu hodnotit všechny řady jako celek.
Velmi dobře zpracovaný příběh obsahující prvky napětí, dramatu a psychologie. Příběh propracovaného sériového vraha se spoustou zajímavých a propracovaných postav, z nichž každá měla své klady, zápory a problémy. Děj se plynule rozvíjel a gradoval po celou první sérii. V té druhé se bohužel ale vytratilo veškeré tempo a seriál začal po všech stránkách ztrácet, postavy se začali jakoby rozpíjet a ztrácet na přitažlivosti.
Třetí řada byl už jen odpad, který neměl nikdy vzniknou. Proto nebudu třetí řadu do hodnocení vůbec zahrnovat, jinak bych nemohl dát ani těch 60%

100 % lidí si myslí, že se jedná o kvalitní názor
0 % s názorem souhlasí
vyjádřil se 1 člověk
60 %
plakát
Take Two
11. září 2018
další názory k seriálu

příjemná oddechovka

Tenhle seriál nemá žádnou unikátní myšlenku - párek neobvyklých soukromých detektivů, to už jsme tady párkrát měli - přesto mě ale dokázal už od prvního dílu zaujmout a hlavně bavit. Je plný humoru a zcela nečekaných situací. Zápletky v sobě kombinují velmi zdařilým způsobem klasické zápletky a neotřelou podívanou. Hlavní pár je vynikající jak z pohledu postav, tak herců. Ani jednoho jsem dosud neznal, ale dám si na ně pozor :)

67 % lidí si myslí, že se jedná o kvalitní názor
67 % s názorem souhlasí
vyjádřili se 3 lidé
90 %
plakát
Poslední království
6. července 2018
další názory k seriálu

Jeden za všechny, každý sám za sebe

Je to trochu náročnější na koukání, než většina seriálů tohoto tipu, ale to rozhodně není mínus. Pro mě je to vynikající historický seriál s velmi dobře zpracovanou atmosférou, vynikajícím hereckým výkonem (i když chápu, proč někteří lidi nemají rádi představitele Uthreda) a parádím příběhem. Jeden každý charakter je výborně napsaný, vyvážený a zahraný. A na rozdíl od většiny seriálů ví, kdy umřít :D

0 % lidí si myslí, že se jedná o kvalitní názor
0 % s názorem souhlasí
vyjádřilo se 0 lidí
80 %
plakát
Američtí bohové
21. června 2018
další názory k seriálu

mnoho povyku pro nic

Něco málo do sebe to asi mělo, jinak nevím, proč bych koukal na necelé 3 díly. Ale v zásadě jde pouze o panoptikum podivných více či méně nadpřirozených postav, které se potácí od ničeho k ničemu bez smyslu a cíle.
Má-li série pouze 8 dílů, člověk by tak nějak čekal, že nejpozději během druhého dílu to dostane nějaký smysl, ale bohužel.

22 % lidí si myslí, že se jedná o kvalitní názor
44 % s názorem souhlasí
vyjádřilo se 9 lidí
20 %