avatar uživatele

rowy16

off
Jméno
Věk
Bydliště
Twitter
Instagram
Facebook
Poznámka
Názory uživatelky rowy16
plakát
Dominion
25. března 2018
další názory k seriálu

O co tu jde?

Na seriál jsem narazila náhodou a protože mám ráda fantasy a andělskou tématiku, řekla jsme si proč ne. Sice mě námět nijak extra nezaujal, ale nezněl ani vyloženě špatně.
Po prvních dvaceti minutách prvního dílů jsem to naštvaně vypnula a rozhodla se, že nemám zapotřebí na něco podobného koukat. Hlavní hrdina rebel a frajírek, zakázaná láska, navíc s postavou, která mi byla od první chvíle nesympatická, celkem klišé. Pokud bych hledala něco podobného, dívám se na nějaké romantické cosi, co má tisíc dílů a kde se celou dobu řeší jen vztahy.
Ovšem pak jsme se rozhodla dát Dominionu ještě jednu šanci a nelituji toho. Po slabším začátku se děj pěkně rozvíjí, dělí se a zamotává, postavy se rozchází a znova potkávají, což jako celek tvoří děj, který příjemně ubíhá. Není rozvláčněný, nekonají se žádné protáhlé scény, kdy si postavy vyznávají city, zatímco mají posledních pár vteřin na záchranu světa, nechybí ani pár bojů, i když ty by mohly být o něco lépe udělané.
Pěkné je i rozdělení andělů na vyšší a nižší, jen by nebylo na škodu dřív zmínit, že ti nižší nemají křídla a neumí tedy létat, jinak hned první pohled na Vegu, kterou chrání jen nepříliš vysoké zdi s pár děly, nabízí otázku, jak to, že ji už andělé dávno nedobili.
Co se postav týče, nedá se dost dobře říct, kdo je klaďas a kdo záporák, může se to lišit díl od dílu. těžko říct, co kdo udělá a jak bude reagovat, každý jednoduše sleduje vlastní zájmy.
Celou dobu jsem měla problém od sebe odlišit většinu ženských postav. Všechny vypadají jako modelky, což je trošku na škodu. Dokonce i povahově nejsou příliš odlišné, ale najdou se i výjimky.
Mužské postavy zase získávají plus a to obzvlášť za Michaela, který mi sice nejdřív přišel nesympatický, ale rychle se stal mojí oblíbenou postavou. Nevypadá jako typický playboy, což mu dodává jisté kouzlo. Každá postava by měla být individuál, a to i osobností, i vzhledem.
Další věcí, kterou oceňuji a která mi u dalších seriálů s anděly zatím chyběla je, že se andělé nebojí použít křídla, když už je mají, jen by neuškodilo vysvětlit, proč jsou všechna křídla černá.
Je škoda, že seriál skončil už po druhé sérii, konec je dost otevřený, objevuje se ještě víc problémů, než se během druhé série vyřešilo, včetně nového, zdánlivě neporazitelného záporáka. (Pokud to vůbec záporák je, těžko říct.) Ovšem zase se tím vyhneme umělému protahování děje a vaření z vody.
Sečteno podtrženo, dávám 80 %, seriál není dokonalý, ale je to příjemná oddechovka, pokud máte příliš volného času. Je to pěkný mix žánrů, který si od začátku do konce drží jistou úroveň, která v průběhu epizod příliš nekolísá.

A ještě jedna poznámka, podle mě je seriál rozhodně lepší, než film.

100 % lidí si myslí, že se jedná o kvalitní názor
0 % s názorem souhlasí
vyjádřil se 1 člověk
80 %