avatar uživatele

JMikee

off
JménoMike
Věk29 let
Bydliště
Twitter
Instagram
Facebook
Poznámka
Názory uživatele JMikee
plakát
Falling Skies
6. června 2013
další názory k seriálu

Fight back!

Jednou jsem označil Falling Skies za dětský seriál. Svoje děti bych nenechal dívat ani na trailer na momentální (třetí) sérii. Jsem rád, že se oproti mým očekáváním seriál pohnul, postupné hodnocení seriíí bych začal na 40% u první 60 - 80 u druhé a věřím, že půjdu výš. Kvalita u mě stoupla díky smrti některých členů druhé Mass. Možná se v nové sérii dočkáme i menší nedotknutelnosti hlavních postav, určitě by to přidalo šťávu. Na druhou stranu se občas bojím že postupně vymře celý odboj, uvítal bych tak nové postavy. Příjemné je, že postavy jsou jako na houpačce - jako v reálu, žádné komicky působící ideální vztahy v malé armádě bojující proti čirému zlu. Když se daří radujou se, když je problém přicházejí konflikty. FS u mě stouplo na velice slušných 80%.

43 % lidí si myslí, že se jedná o kvalitní názor
43 % s názorem souhlasí
vyjádřilo se 7 lidí
80 %
plakát
Defiance
6. června 2013
další názory k seriálu

Future is in our hands

Jakožto velký fanoušek sci-fi jsem byl potěšen zprávou o novince Defiance. Každý díl úvodní serie jsem sledoval ihned po vydání. Nicméně moje zklamání se čim dál víc prohlubovalo. Místo očekávaného galaktického konfliktu a technickými vymoženostmi nabytých epizod se seriál ustálil na kriminální klasice (cop vs. smetánka města) zasazené do budoucnosti. Navíc v ústředí se objevuje pouze par mimozemských ras a technologií. Defiance mě nezaujalo především pro lokální pojetí, čím dle mého maří velký potenciál. Jako plus můžu jmenovat skvělé efekty, bohužel je to asi jediné. Jednotlivé postavy jsem měl prokouknuté už po pilotu, speciální hodnocení si nechám pouze pro hlavní dvojici Nolan je klasický tvrďák s dobrým srdcem (idylka amerického vojenství) a sympatická Irisa se trochu vymyká svým vzdorem. Závěrem snad jen že jsem hodnocení musel od pilotu zkrouhnout ze 70 na 40 procent.

55 % lidí si myslí, že se jedná o kvalitní názor
45 % s názorem souhlasí
vyjádřilo se 11 lidí
40 %
plakát
Hra o trůny
6. června 2013
další názory k seriálu

King on the Iron throne

Asi nejkvalitnější seriál současnosti, alespoň podle mého mínění. Trefil se mi do vkusu. Ale není to jenom tím. V seriálovém zpracování se krásně prolíná schopnost G.R.R.Marina přinést do děje dokonalý zvrat a smylsl pro detail od HBO. Atmosféra celé ságy je strhující a jednotlivý herci jsou vybráni přesně pro své role a to včetně rolí které jsou pouze epizodní. Největšími klady série jsou naturalistické pojetí, skvělé zpracování záporáků (každému může jako záporák příjít někdo jiný) a nejistota, zda můj oblíbenec přežije. To vše jsou ostatně i důvody proč Písně ledu a ohně získali tolik příznivců.

50 % lidí si myslí, že se jedná o kvalitní názor
50 % s názorem souhlasí
vyjádřilo se 8 lidí
100 %
plakát
Arrow
6. dubna 2013
další názory k seriálu

Hello Robin, Goodbye Ollie

Dovolim si napsat kratké zhodnocení hned po mojich prvních 3 dílech. Můžu říct ze se mi do gustu trefilo téma celého seriálu. Moderní Robin Hood? Hrdina, ochránce města proti zkorumpovaným pracháčům. To prostě zní skvěle. Souhasím s tipem Gorilly na úvodní straně, něco pro fanoušky Batmana. Vlastně mě to napadlo už při prvním díle že koukám na seriálového Hooda alá Batman. Škoda že mě Gorilla předstihla, na druhou stranu mi potvrdila že mám pravdu :) Jinak si dovolim vyvrátit tvrzení že herecké výkony jsou jalové... není to sice kvalita jako např. Dexter nebo Game of Thrones, ale s hereckým obsazením problém nemám. Obzvláště sympatický mi pak je Diggle (David Ramsey). Naopak mám výtku k ženským postavám, nikoliv k herečkám samotným ale neni Oliverovo matka příliš mladá a sestra příliš star8? Sluší jim to oběma :) ale 17 let bych té mladší netipoval, ani starší bych nezařadil do kategorie čerstvá padesátnice (odhad podle věku Olivera). Tolik k prvnímu dojmu po první řadě dopíši více k obsahu. A jestli jsem někoho opakoval tak se omlouvám, musim napravit nedostatek a pročíst ostatní názory :D
Zatím lepších 70% (orientačních)

44 % lidí si myslí, že se jedná o kvalitní názor
44 % s názorem souhlasí
vyjádřilo se 9 lidí
70 %
plakát
Revoluce
14. září 2012
další názory k seriálu

za 15 let...

Je teprve po pilotu, takze budu krotit sve nadseni/kritiku. Tema serialu ma obrovsky potencial na tom se tady shodnem. Nicmene prvnim velkym otaznikem je pro mne jak tvurci zaobali vypadek proudu, tak aby zahrnoval vsechny baterie v telefonech, autobaterie apod. prenosne zdroje. Tesil jsem se na postapokalypticke drama typu walking dead, uvital bych vetsi zamereni na boje o mesto, ktere museli po vypadku nevyhnutelne nasledovat. V uvodni epizode byl cely tento cas shrnut do dvou vet. Mozna se dockame flashbacku ktere by (podle meho) stacili na cely spin off. Ale to hodne bredbiham :) k hereckemu obsazeni jenom mala otazka. Opravdu preziji jen ti nejkrasnejsi?

neco k pilotu: jelikoz doslo i na (mensi) boj, davam sance ze tomu ze akce serialu neklesne na uroven rodinneho vypraveni. Na druhou stranu smrt "postavy" mi prisla skoro trapne pokojna, asi jsem si prilis zvykl na vykaslavani krve a podobne efekty :D A vyprava na me pusobi celkem slabe... asi mam rad prislis obri sousta. Na druhou stranu predstava strastiplne cesty s mnohym nebezpecim a nejistym koncem je pro me lakava.

neco k postavam:
Charlie: trochu klise ne? krasna, odvazna holka s velkou davkou stesti (60%)
cpt, Neville: docela sef, pusobi hodne ale bude slizkej a je docela podelanej z tech nahore (70%)
Miles: A je tu zase, frajer s obrovskym charisma, umenim se zbranemi a sklony k piti (80%)
Danny: Hrdina nebo smolar? (60%)
Blondyna (jemno doplnim): ani tady si netroufam soudit (zatim 40%)
A ten geek (jmeno mi opet uteklo): postara se o srandu, ale vidim to tak zr pro lepsi naboj bude prvnim potencialnim mrtvym (40%)

Postrehu jsem pochytil na zacatek az dost, uvidime jak se serial vyvine... Doufam ze neskonci na rodinne show tipu Terra Nova nebo Falling Skies. Na boj hodni vs. zli. (Mimochodem oba serialy mam rad. S dalsim vyvojem urcite hodnoceni poupravim snad k lepsimu :)

75 % lidí si myslí, že se jedná o kvalitní názor
67 % s názorem souhlasí
vyjádřilo se 12 lidí
60 %
plakát
Přátelé
18. května 2011
další názory k seriálu

Jak to de?

Nejlepší seriál všech dob a to nejen mezi sitcomy. Naprosto si mě získal svojí atmosférou. Asi se nikdy nenajde lepší. Všechno je tak jak má, každá epizoda je skvost, postavy jsoupřirozené přitom originální a herecké výkony natolik přesvědčivé že po 3 shlédnutí všech 10 serií mám pocit že je znám osobně :)

Hodnocení postav: Joey 100%, Ross 90%, Chandler 100%,
Monica 100%, Rachel 100% a Phoebie 90%

Kdo neviděl dělá velkou chybu. A nejobdivuhodnější je že si seriál svou kvalitu udržel celých 10 sezon.

56 % lidí si myslí, že se jedná o kvalitní názor
78 % s názorem souhlasí
vyjádřilo se 9 lidí
100 %
plakát
Chuck
18. května 2011
další názory k seriálu

Bartowski!

Na seriál jsem začal koukat s českým dabingem (poklona dabérům, kteří dokázali nepodělat charakter postav :)) A jelikož jsem po 2 oddabovaných seriích neměl dost, přešel jsem k anglickému originálu. Pokaždé se už těším na nový díl a jsem rád že s náma ještě 1 rok vydrží. Ale zároveň jsem rád že 5. série už bude poslední, dává tak tvůrcům možnost připravit velkolepé finále. Body navíc za dějovou linku skrz celý seriál, furt je kam jít dál, takže zatim super.

Teď něco ke každé sérii:

1. Záleží jestli se vám budou líbit první dva, tři díly, jestli jo jste za vodou a Chucka si zamilujete :) (můj případ). Perfektní série na rozjezd seriálu. Musíte ji však brát dost s nadhledem, protože některé scény působí doopravdy hloupě (například, když Chuck pilotuje helikoptéru). V reálu by byl Chuck mrtví nejpozději ve třetím díle :), ale pro seriál by to byla věčná škoda. Tak za první serii 90%.

2.Chuck dostává prvního velkého nepřítele. Celý děj seriálu se tak posouvá o úroveň výš. Jistych 100%

3.Začátek serie mi totálně znechutil první díl (podle mě vůbec nejhorší díl). Ale start serie jsem přežil a dál už jsem sledoval každý nový díl s čím dál větším úžasem. Zpočátku jsem také nesnášel intersect 2.0, ale ve chvíli kdy se Chuck chopil kytary a díky němu začal hrát, jsem mu propadl. Teď musím uznat že to byl dobrý tah. Mění se taky ráz celého týmu. Už to není jen o ochraně intersectu potažmo Chucka, ale on sám se pomalu stává agentem. V tuto chvíly musím upozornit na momenty Chuckových nesprávných rozhodnutí, které na někoho mohou působit až roztomile, ale mě doháněli k nepříčetnosti. Napřítel číslo 1 taky povýší a v jeho moci je snad cokoliv, rozuzlení 3 řady je tak pro mě mírným zklamáním. Celkem 90%

4. zatím poslední. Musim se přiznat že mi ještě 2 díly chybí i přesto ji zhodnotím. Chuck se vyrovnal již se životem agenta a nyní se musí srovnat i okolí. Už to není ten Chuck z první serie, což je trochu škoda, ale je super že seriál nestagnuje. Alexei Volkoff je podle mě degradace nepřítele, je sice zajímavě psychycky labilní, ale (anebo možná proto) na mě ve výsledku působí jako dobrák. Jednotlivé epizody už se tolik nesoustředí na špionské mise, ale dává víc prostoru Chuckově osobnímu životu. Myslím že je škoda, že protivníci po něm již tolik nejdou a seriál tak padá do jistých kolejí, asi (podle mého) nejhorší serie, ale žádný propadák. Takže 80%

A něco k postavám:

Chuck: Poměrně normální postava (až na ten computer v hlavě :)) Člověk ho musí mít rád.

Sarah: Asi nejlepší postava (nejen vzhledem), vyvíjí se spolu se seriálem. Cením si toho, že tvůrci ji dokázali vystihnout jako člověka s přirozeným chováním.

Casey: Tenhle chlápek je prostě jistota. Věrný ve službě, neomylný ve všem. A jeho humor je skvost :D

Vedlejší role (Morgan, Devon, Ellie, Jeff, Lester, Backmanová, Big Mike...) Každá má speciální charakter a své místo v seriálu. Bez nich by nebyl Chuck dokonalý. Je jedno že jejich chování je někdy moc čitelné, dělá to tu druhou stranu seriálu tzn. vše není jen o špionech.

Příležitostné role: Asi největší slabina seriálu, padouchové trochu zaostávají za hlavními hrdiny což je škoda.

Celkem 90% pro Chucka. V poslední době asi můj nejoblíbenější seriál, proto i hodnocení bylo mírně delší ;) Těším se na poslední řadu. Let's go Bartowski!

92 % lidí si myslí, že se jedná o kvalitní názor
67 % s názorem souhlasí
vyjádřilo se 12 lidí
90 %
plakát
Haló, tady Indie
11. května 2011
další názory k seriálu

Welcome to India

Novinka, která mě dokáže pobavit v každém díle. Kombinuje nezvyklé protředí, indickou kulturu v kombinaci s "američanismem" některých postav. Nějaká výraznější dějová linie sice chybí, ale podobný typ seriálu ji ani nepotřebuje :) Spíš než náročným dějem Outsourced pobaví neotřelým humorem, a člověk si u něj odpočine a odlehčí třeba náročný den. Také jednotlivé postavy asi ničím nepřekvapí, ale tak to má být :) Sečteno podtrženo: fajnovka, která ale (zatím) na 100% není.

100 % lidí si myslí, že se jedná o kvalitní názor
100 % s názorem souhlasí
vyjádřilo se 6 lidí
90 %
plakát
Hranice nemožného
11. května 2011
další názory k seriálu

Všechno existuje totiž víckrát

Po shlédnutí první serie, musim uznat že mě seriál celkem chytnul, nicméně stále to není stále to pravé ořechové :). Jednotlivé příběhy jsou sice zajímavé, ale uvítal bych trochu větší zakomponovannost do celého příběhu. Jako dobrý nápad hodnotím postavu pozorovatele, která se záhadně objeví v každém dílu, do děje pak může výrazně promluvit. Za první serii dávám 80%. A doufám že do další serie tvůrci nakročili správným směrem :) Snad děj nabere na obrátkách...

Po druhé serii je mi jasné, že s hodnocením musím přidat a jsem rád. Serie se poněkud pomaleji rozjížděla, ale směr byl správný a finish drtivý... proto davam 90%. Jestli treti serie bude kracet ve stopach te druhé dovoluju si říct, že má 100% jistých.
Přestože není zatím v češtině neodradí mě to od dalšího sledování :) Mimochodem změnil jsem titulek z "Hranice? Kam Dál" na "Všechno existuje totiž víckrát".

67 % lidí si myslí, že se jedná o kvalitní názor
100 % s názorem souhlasí
vyjádřili se 3 lidé
90 %
plakát
Hrdinové
4. května 2011
další názory k seriálu

Jak muze něco jít do kytek

První serie byla naprosto uchvatna (100%),
Druha byla celkem slusna tak 80%,
Treti uz byla zdlouhava zapletky nudny a hlavne komplikovani deje tak 40%,
Ctvrtou serii sem ani nedokoukal 10%

Podle me typycky priklad jak se muze v serialu neco podelat...Na zacatku skvela myslenka, ale postupne kvalita upadla na tolik ze dalsi sledovani serialu bylo ztratou casu. V tomhle pripade bych se ani nevztekal kdyby zustalo pouze u 1 serie. Sailera meli nechat mrtvyho nadobro... a rodinny vztahy tolik nekomplikovat... pak by mozna serial sel lepsim smerem...

50 % lidí si myslí, že se jedná o kvalitní názor
83 % s názorem souhlasí
vyjádřilo se 6 lidí
60 %