avatar uživatele

Monique

off
JménoMonique
Věk28 let (Panna)
BydlištěOlomouc
Twitter@Monique
Instagram
Facebook
Poznámka
Názory uživatelky Monique
plakát
Bezdružice
13. března 2024
další názory k seriálu

Tak to je síla

Nedalo mi to a po přečtení ostatních názorů jsem musela vidět na vlastní oči, zda je to skutečně taková zhovadilost. Nevydržela jsem ani deset minut. Vážně je.

0 % lidí si myslí, že se jedná o kvalitní názor
0 % s názorem souhlasí
vyjádřilo se 0 lidí
10 %
plakát
Život a doba soudce A. K.
30. září 2014
další názory k seriálu

Všechno špatně

Nápad nahlédnout do myšlenek a zdokumentovat život českého soudce má obrovský potenciál. Bohužel, v tomto seriálu je všechno špatně. Melancholie, která hlavního hrdinu provází, do soudní síně nepatří (viděli jste někdy nějakého soudce mluvit při jednání takhle pomalu? To by za celý den stihnul tak jeden případ - a s tím jeho věčným odročováním možná tak tři případy měsíčně. Útěchou by snad účastníkům mohla být jeho neschopnost poučování, která sama o sobě může být odvolacím důvodem... A pak ještě někdo nadávejte na efektivitu české justice :-D ). Aspoň že u toho náš hrdina stíhá létat, veslovat a navštěvovat psycholožku, která nejspíš studovala na stejné univerzitě jako on, jelikož toho o psychologii taky moc neví. Americko-seriálové výkřiky "námitka", univerzalita jeho zaměření (vždyť je to jedno, civil, trest, kdo by se namáhal to rozlišovat?), rozhodování případu, kdy jedna ze stran je zastoupena soudcovou matkou a jejich vzájemné dohadování u večeře, jestli "případ nechtějí vzdát" doslova znásilňují již tak dost zprzněné právní povědomí české divácké obce.
A do toho všeho jeho vnitřní monolog, který z velké části sestává z nářků nad ztracenou láskou a částečně z rádoby intelektuálně-existencialistického pozastavování se nad naprosto běžnými a logickými slovními obraty (A že se nikdy nepozastaví nad nesmysly, které padají z jeho úst? Ano, nesmysly padají. Jak mohou nesmysly padat? Úplně jednoduše.), jen s těma "rukama naší Dory" mě pobavil, i když jeden verš by pro pobavení bohatě stačil, dalšími verši už na mě působil jako dítě v recitační soutěži.
Shrnuto, podtrženo, s takovýmto tématem se toho dá dělat spousta. Například si zajít někdy na soud, když už tvůrci výjimečně správně odhadli veřejnost jednání, a podívat se, jak to vlastně ve skutečnosti chodí.

100 % lidí si myslí, že se jedná o kvalitní názor
17 % s názorem souhlasí
vyjádřilo se 6 lidí
20 %
plakát
Autogrotesky: Burákovy povídačky
11. května 2014
další názory k seriálu

Super

V každém zhruba tříminutovém skeči je alespoň jedna hláška nebo situace, které se zasměju. To, co je tam opakující se, mi vůbec nepřijde otravné, ale chápu, že někomu může vadit (asi jako "Zabili Kennyho, parchanti." někomu přijde kultovní a někomu stupidní). Podle mě perfektní odreagování, zejména ve zkouškovém :-)

50 % lidí si myslí, že se jedná o kvalitní názor
50 % s názorem souhlasí
vyjádřili se 2 lidé
100 %