avatar uživatele

Lemonie

off
JménoCitron
Věk31 let
BydlištěMatička Praha
Twitter
Instagram
Facebook
Poznámka
Názory uživatelky Lemonie
plakát
Family Tree
24. prosince 2014
další názory k seriálu

Pátrání po rodinné historii

Předem musím říct, že ze srdce nesnáším formát mockumentary a v 90 % seriálů bych za to autorům vyškrábala oči. Tady jsem si nakonec zvykla.

Nedá se od toho očekávat nějaká velká komediální zábava. Pokud se pamatuji, zasmála jsem se tak 2x-3x. Postavy vesměs nenadchly ani neurazily, až na sestru Beu s opičkou, která je prostě šílená, to mi nikdo nevymluví :D

Jako člověk, co se zajímá o rodinnou minulost, mě téma zaujalo na první pohled. Líbilo se mi, že každý díl nastolil nějaké očekávání, která pokaždé rozdrtil, stejně jak se to stává v běžném životě. Byla to krátká, ale neobyčejná pouť za jednou rodinnou historií, na jejímž konci sice nebylo žádné velké odhalení, ale přesto to stálo za to.

50 % lidí si myslí, že se jedná o kvalitní názor
50 % s názorem souhlasí
vyjádřili se 2 lidé
60 %
plakát
Wonderfalls
24. prosince 2014
další názory k seriálu

Why her? Because she listens.

Seriál je sice asi nejméně známou "Fullerovinou", ale podle mě je to snad jeho nejlepší dílko.

Možná jsem se do Wonderfalls tolik zamilovala, protože se mi líbí všechny možné seriály, kde hlavní hrdina má nějaké "vidiny" (Ghost Whisperer, Joan of Arcadia,...). Nebo je to možná taky proto, že se v Jaye tolik vidím. Celý seriál je prostě neskutečně praštěný, ale vzniká tím takový ten absurdní humor, co mám tak ráda. Při sledování několika dílů jsem se vyloženě smíchy popadala za břicho. Památné scény: tracheotomie, olizování vypínače, kráva.

Věčná škoda, že má tahle perfektní věc jen 13 dílů. Člověk se sice tak trošku může zahojit na Mrtví jako já, kde je hlavní hrdinka podobného ražení, ale už to prostě není ono.

100 % lidí si myslí, že se jedná o kvalitní názor
67 % s názorem souhlasí
vyjádřili se 3 lidé
100 %
plakát
Sean Saves the World
24. prosince 2014
další názory k seriálu

Sean

Už podle traileru jsem věděla, že tohle bude komedie pro mě. Sice je to svým způsobem obyčejná studiovka s umělým smíchem a spoustou klišé, ale Sean má v sobě prostě něco, co vás donutí si ho okamžitě zamilovat. Ostatní herci byli taky dobře zvolení a Seanovi zdatně sekundovali. Celkově jsem se tedy u první série bavila, ale nebyl to zas takový trhák, abych musela mít řadu další.

50 % lidí si myslí, že se jedná o kvalitní názor
0 % s názorem souhlasí
vyjádřili se 2 lidé
80 %
plakát
Jane the Virgin
24. prosince 2014
další názory k seriálu

Nedoceněná perla

Podle mě tady spousta lidí bere tenhle seriál až moc vážně, což je chyba, protože je to jasná parodie a ve chvíli, kdy k tomu tak začnete přistupovat, si ho můžete začít docela užívat.

Je pravda, že jsem si první díl pustila spíš ze zvědavosti, co se to proboha CW zase rozhodlo natočit, ale po 2 dílech jsem Jane naprosto propadla. Líbí se mi, jak je všechno vyhnáno telenovelisticky do krajnosti, různé blbůstky jako svatozář a jiskry, vtipné popisky i šílený "latin lover narrator". Těším se na každý díl a vždycky se u seriálu dobře pobavím, takže co víc si přát?

86 % lidí si myslí, že se jedná o kvalitní názor
86 % s názorem souhlasí
vyjádřilo se 14 lidí
90 %
plakát
Skins
26. srpna 2012
další názory k seriálu

Láska na druhý pohled...

Ke Skins jsem se dostala přes kamarádku. Měsíc do mě hučela, že to prostě musím vidět, až jsem nakonec podlehla a pustila si první díl. Po dokoukání mi v hlavě svítilo jedno velké rudé "WTF?" a prohlásila jsem, že tohle už v životě nechci vidět. Stálo to další měsíc přemlouvání, než jsem tomu dala ještě druhou šanci. A jsem strašně ráda, že jsem to udělala. Je to seriál, u kterého jsem byla naštvaná, smutná, od plic se zasmála nad absurditou některých situací, ale hlavně byla v šoku. Dokázal mě skvěle vtáhnout do děje a vzbudil ve mně emoce, což se hned tak nějakému seriálu nepodaří.

Ve druhé sérii jsem si už našla něco na každé postavě a proto byl pro mě šok, když přišla třetí řada a s ní najednou úplně jiná skupinka lidí. Nakonec jsem si ale i v druhé generaci našla své oblíbence. Poslední generace pro mě byla skoro ta nejlepší. Zamilovala jsem si všechny postavy a znovu se těšila na každý nový díl.

Přiznám se, že i teď chvílemi nevím, co si o některých scénách (potažmo celém seriálu) mám myslet. Celkově ho ale hodnotím velmi kladně.

Oblíbené postavy: 1. Chris / 2. dvojčata / 3. Frankie

80 % lidí si myslí, že se jedná o kvalitní názor
60 % s názorem souhlasí
vyjádřilo se 5 lidí
80 %
plakát
90210: Nová generace
26. srpna 2012
další názory k seriálu

Průměr až odpad

90210 jsem začala sledovat loni v létě, protože jsem si chtěla pustit nějakou oddechovku. Docela mě překvapilo, že seriál nebyl až tak odpadní, jak jsem čekala. Alespoň co se týče první série. I ve druhé sérii se vždycky objevil nějaký důvod, proč jsem tomu ještě dávala šanci (Ivy a můj oblíbený záporák Jasper), ale od třetí mám při každém dalším díle pocit, že mi v hlavě odumírají mozkové buňky.

Že se v podobných seriálech dělají vztahy způsobem pavouka a občas se přidá nová postava, aby z toho nebyla totální sodoma gomora, není nic nového. Může to ale fungovat jenom určitou dobu a tu už tvůrci 90210 dle mého názoru pořádně přetáhli.

75 % lidí si myslí, že se jedná o kvalitní názor
50 % s názorem souhlasí
vyjádřili se 4 lidé
50 %
plakát
Uneseni
26. srpna 2012
další názory k seriálu

What's beyond the sky?

Tento seriál patří mezi moje absolutní oblíbence už od malička a bylo to vlastně takové moje první nakouknutí do světa sci-fi.

Co mluví trochu v jeho neprospěch, a je to věc co i mně malinko vadí, je mapování velkého časového úseku v 90-minutové stopáži o deseti dílech. Prvních pár dílů může působit trochu chaoticky a je těžké se zamilovat do nějaké postavy, když se prakticky s každou epizodou mění. Od poloviny ale zjišťujeme, že to byla vlastně jenom taková předehra k hlavní lince, kterou je Allie, ztvárněná kouzelnou Dakotou Fanning. K ní celá série směřuje, na ní to stojí a padá. Kvůli ní jsem netrpělivě čekala na každý další díl a kvůli ní se Spielbergova minisérie nesmazatelně zapsala mezi mé nejoblíbenější seriály vůbec.

Přiznám se, že jsem Taken poprvé chytla v televizi až od poloviny (možná proto mě první díly nestihly odradit). Zároveň jsem ale byla nadšená, když jsem ho po letech sehnala a mohla si doplnit kontext a pochopila všechny věci, co mi dříve unikaly. Sečteno podtrženo, k seriálu se dodnes ráda vracím a před ostatními ho do krve hájím :-).

0 % lidí si myslí, že se jedná o kvalitní názor
0 % s názorem souhlasí
vyjádřilo se 0 lidí
100 %
plakát
Desáté království
15. února 2012
další názory k seriálu

Pohádka mého dětství i dospělosti :-)

Desáté království jsem poprvé zachytila na ČT1 už pěknou řádku let zpátky. Trvalo mi asi 3 roky než jsem konečně viděla celou minisérii pohromadě. Podle mě se jedná o jednu z nejlepších pohádek, na kterou se vydrží s caparty dívat i jejich rodiče.

Seriál je nabitý hláškami a o vtipné situace není nouze. Nad všemi postavami jednoznačně vyniká Vlk s jeho věčným dilematem jestli chce Veroniku milovat nebo sežrat :D. Získali si mě ale i další postavy jako přitroublí trolové, Tonda, pes aka princ Václav a dokonce i zlá královna, jejíž charakter jen podtrhoval dokonalý dabing v podání Věry Galatíkové.

Počeštění některých jmen mě sice trochu zarazilo, ale v zásadě proti němu nic nemám, asi je to prostě jen o zvyku.

Na tuhle pohádku se kdykoli ráda podívám znova a už se u mě řadí k dalším pohádkovým klasikám, jako je Šíleně smutná princezna a Jak se budí princezny. Na Vánoce, při nemoci nebo prostě jen tak pro zlepšení nálady je to skvělá věc :-).

100 % lidí si myslí, že se jedná o kvalitní názor
100 % s názorem souhlasí
vyjádřilo se 7 lidí
100 %
plakát
Bomb Girls
15. února 2012
další názory k seriálu

Povedené

Pro historické seriály mám tak trochu slabost, takže jsem si Bomb Girls nemohla nechat ujít. WWII je moje oblíbené historické období, avšak na poli seriálové tvorby zůstává zatím podivně nevyužité. Očekávání proto byla velká, a naštěstí se víceméně naplnila. Prostředí továrny na bomby je neokoukané, postavy a jejich příběhy dobře zpracované a uvěřitelné. Všechny si mě postupem času získaly, ať už šlo o Kate na útěku, Gladys z bohaté rodiny nebo jejich vedoucí v továrně Lornu.
Co dodat? Snad jen, že už se těším na druhou sérii a doufám že udrží úroveň té první.

80 % lidí si myslí, že se jedná o kvalitní názor
100 % s názorem souhlasí
vyjádřilo se 5 lidí
90 %
plakát
Miranda
12. února 2012
další názory k seriálu

Představte si 50x vtipnější Bridget Jones...

Sitcomům jsem se vždycky vyhýbala velkým obloukem, Mirandu ale mohu zařadit k těm několika málo perlám v tomto žánru. Miranda si mě získala už prvním dílem, u kterého jsem se doslova řezala smíchy od začátku do konce. Úroveň prvního dílu sice už žádný díl nepřevýšil, pořád si ale drží zlatý standart. Co se týče postav, nejvíce hláškuje samozřejmě Miranda i když její matka je jí se svým "Such fun!" těsně v patách. Zamilovat si musíte i Tilly a její sloučeniny slov. Sečteno podtrženo, seriál můžu jen a jen doporučit.

Nejvtipnější epizody: Just Act Normal, Date

80 % lidí si myslí, že se jedná o kvalitní názor
100 % s názorem souhlasí
vyjádřilo se 5 lidí
100 %
1/2
12