avatar uživatele

boodin

off
Jménoboodin
Věk
BydlištěTak mimo planetu, že je to až k neuvěření...
Twitter
Instagram
Facebook
Poznámka
Názory uživatele boodin
plakát
Falling Skies
14. července 2011
další názory k seriálu

Velmi nudný Spielberg

To je tak...vezměte Hawkingovy předpoklady meziplanetárního kontaktu (nepohyblivý prófa správně předpokládá pokračování přirozeného výběru, tedy když nás hypoteticky navštíví emzáci, musí být zákonitě vědou dál než my, neboť my se nevymočíme ani na Měsíci a vzhledem k tomu, že jakákoli cesta potřebuje zdroje, je vytěžení hostitelské planety jen a jen logické...) a všechno to propojte s chladnou mainstream kalkulací. Cílovka je tedy v rozmezí 13 až 40 a tak nám nevychází nic jiného, než pojem 'familly', tedy rodinná žbrnda, kde se ve velkém hraje na emoce a na city. Objímačky, tlak na morálku a dokonce 'familly extrémy' v podobě historie citované hlavním představitelem.

Technicky nenáročný seriál má tak velmi plytkou náplň a staví na 'společenském přínosu' v podobě uvědomění si 'nezdolnosti lidského ducha'. Ten, kdo chce začít zvracet hned může, protože je to milovník poctivého, dynamického sci-fi. Ostatní si uvědomí, že jsou 'familly' příznivci a ti tento seriál unesou s tím, že si o některých pauzách v ději odskočí zalít rajčata...

"Je to pruda, je to pruda, milý Fógle, takže fakt nevím, jestli unesu další díly..." A to jsem dosud věřil, že nemůže být nic nudnějšího než Kapitán se Spockem, hm...(TEĎ...teď jsem si, doufám, našňupl každého případného čtenáře...a to je legrační! Co mám dělat jinýho, když mi právě běží...Falling Skies?! lol...)

72 % lidí si myslí, že se jedná o kvalitní názor
76 % s názorem souhlasí
vyjádřilo se 25 lidí
40 %
plakát
Spartakus: Krev a písek
4. července 2011
další názory k seriálu

Minimalistická zmínka

Absolutně ideální pro pudově orientované milující rozměr a užívající si vizulení stránky. Pro mužské šovinisty zásadní povinnost.

25 % lidí si myslí, že se jedná o kvalitní názor
50 % s názorem souhlasí
vyjádřili se 4 lidé
100 %
plakát
Hranice nemožného
4. července 2011
další názory k seriálu

Na střídačku

Jsem v první třetině třetí řady a...první série byla výborná, protože to bylo nové. Druhá série byla nudnější a to včetně závěru, třetí zdá se zatím navracející se k zajímavosti řady první.

Leč jsou momenty, kdy máte chuť seriál utnout kompletně (subjektivně), příkladně v podobě retro-fantasy zdrogovaného profesora (který jinak celou sérii táhne), která je natažena kompletně na jeden, celý díl. V logice děje jsou slabá místa a klasická orientace na patetický humanismus, přesto jsou zas naopak díly, které vás do zájmu hrubě vrací, neboť i když jde vždy o již odjinud známé 'deviace', jejich vizuelní zpracování potěší.

Tak jako tak je to seriál pro sf pozitivní, neboť jde o prakticky přesnou: science (vědeckou) fiction (fikci). Detektivní šponovačka založená někdy až na příliš snadno získaných souvislostech (aby děj alespoň nějak plynule pokračoval) a bohudík s absentujícím přebytkem romantiky. Seriál pro třicátníky, co už nemusí mít krev a sex všude, v mládí četli scifárny a na staré koleno by si to chtěli připomenout.

100 % lidí si myslí, že se jedná o kvalitní názor
50 % s názorem souhlasí
vyjádřili se 4 lidé
70 %
plakát
Hra o trůny
28. června 2011
další názory k seriálu

Skvěle natočená pohádka

respektive fantasy stojící na pomezí skutečného dramatu a obvyklých klišé. Klasické a la středověk intriky jako hlavní náplň, kdy subjektivně jsem nadšený Dháky - koňským lidem, jedoucím dle 'přirozeného výběru'. Textové předlohy slibují i náhled do světa Chodců, takže - protože každý máme právo na vlastní přístup - rád budu ve sledování pokračovat právě pro ony momenty atavismu lidu z plání a pro možnost zhodnotit svět za Velkou zdí. Mocenská omáčka není moje krevní, takže díky bohu za jednoho z trpasličích představitelů hlavních hrdinů, který děj táhne. Bohužel, děj bude klišovatět ještě víc, protože na scénáře je tlačeno, autor pracuje pod rostoucím tlakem filmové produkce a už se nám i objevili ti, které děti pouštějí na podzim na dlouhé šňůře...a toho jsem se bál. Jako vizuelní uvolňovačka to ale za to stojí ;)

67 % lidí si myslí, že se jedná o kvalitní názor
67 % s názorem souhlasí
vyjádřilo se 15 lidí
80 %
plakát
Strážce pořádku
28. června 2011
další názory k seriálu

Vysoká kvalita

seriálu stojí na lidovosti amerického venkova, kdy úžasný je používaný 'red neck' výraz. Shrnuto do prostého: sůl země, kdy pokud toto spojíte s ozvukem klasického westernu, protože hlavní protagonista JE ten classic cowboy, získáte lidsky fortelnou podívanou. Na poměry Ameriky je to skutečně velmi podařený seriál, tedy za předpokladu, že tolerujete, či přijímáte klasický US kult.

Jednoduše dřevně romantický maskul seriál, kde se místo pozdravu používá 'shoot you' a i díky používanému výrazivu v seriálu: žádné sraní. Vřele doporučeno maskul pohlaví od 20 do 40 let; jde o seriál u něhož nebudete chtít aby skončil. Enjoy ;)

100 % lidí si myslí, že se jedná o kvalitní názor
100 % s názorem souhlasí
vyjádřili se 4 lidé
90 %
plakát
Cena za lidskost
28. června 2011
další názory k seriálu

Ambivalence

Subjektivně následuje po závěru třetí řady, kdy se loučíme s jedním z hlavních protagonistů. Přesto možnosti scénáře hrající si s katolickým Očistcem samozřejmě umožňují jeho návrat v řadě čtvrté, která je potvrzena.

Britové, respektive BBC má dramaticky na víc, ale tento seriál je orientovaný na teen age až produktivní věk, čili se musíme smířit s dílčí patetičností a tahem na happy endy tak jak je tomu zvykem u US produkce. Přesto je to příjemný seriál i pro dospělého maskula nelnoucího k teatrálnosti z důvodu obsahu relativně 'vajlent' scén a humorně otevřených otázek, jak se rodí vlkodlakům děti, či jestli upír může souložit s duchem.

Tradičně BBC seriály nejsou tupé, nechávají část momentů na samotném divákovi, který si je musí dotvořit vlastním vědomím, čímž se stávají atraktivní. Serie mají důstojný počet dílů i stopáž, přesto mne nenapadá zatím motivace, proč bych to měl vidět znova. Čtvrtou řadu shlédnu z důvodu kompletace a nikoli s natěšením. Duch v závěru subjektivně velmi prudil...

80 % lidí si myslí, že se jedná o kvalitní názor
60 % s názorem souhlasí
vyjádřilo se 5 lidí
50 %