avatar uživatele

Pomeranč

off
JménoJohanka
Věk30 let (Beran)
BydlištěÚstecký kraj
Twitter
Instagram
Facebook
Poznámka
Názory uživatelky Pomeranč
plakát
Heathers
27. srpna 2018
další názory k seriálu

Hranice bizáru

Zatím jsem viděla jen prvních pár dílů a pohybuju se na hranici. První dojem? Tuctový teenage seriál, hodně mi to připomínalo Glee bez zpívání...jenže tam je několik hodně silnejch scén, který vás pustí "za oponu" a za tou bizarní oponou uvidíte karikaturu mladý generace, karikaturu rodičů a vychovatelů a uvidíte naprosto hrozivej bizár, kterej vám ale sděluje něco hodně deep, z čeho dost mrazí.

Tady se to tak neprojevuje, ale svět začíná mít pocit, že bejt normální je nuda a čím víc jdeš proti proudu, tím máš lepší a jednodušší život. Jenže je tu druhá strana mince, kterou se nám podle mě snaží seriál ukázat - pokud jde proti proudu i voda, pak jdete vlastně s proudem. Místo osobností na světě vyrůstaj prázdný schránky bez svýho vlastního uvažování, který trpěj nezájmem a bezcitností okolí.

Jestli se nemýlím a nakoukla jsem za onu oponu správně, pak to stojí za to vidět, protože mě z toho mrazí. Jenže to má i negativa - to, jak jsou postavy uvnitř prázdný se dost projevuje i na dialozích, takže pokud se vám nepodaří za tu oponu koukat celou dobu, pak se neubráníte scénám, u kterých si budete říkat "jestli já náhodou celou dobu nekoukám na totální hovadinu". Nevím, jestli to šlo udělat líp a uvidíme, jak se to vyvine dál, ale body strhávám hlavně kvůli tomu.

100 % lidí si myslí, že se jedná o kvalitní názor
100 % s názorem souhlasí
vyjádřili se 2 lidé
60 %
plakát
Příběh služebnice
21. srpna 2018
další názory k seriálu

Když ona se prostě chová jako kráva.

No, neměla jsem na co koukat v autobuse a všichni tohle vychvalovali. Tak jsem koukla na první díl. Každej seriál mě s postupujícími díly buď chytne, nebo odradí. Jenže tady se nestalo ani jedno. Ten seriál je dobrej a téma je hodně chytlavý, což je asi ten důvod, proč jsem na to koukala dál a dál s vědomím, že to není úplně nejlepší seriál, ale zároveň na něm něco je. Takovej ten divnej kluk, co je vlastně ošklivej, ale má prostě něco zvláštního, co musíte mít. Zajímá mě politika, která se tam ale vlastně skoro neřeší.

Co mě naopak nezajímá, je feminismus a zamilovaný historky, to bych si pustila Sex ve městě, což už nikdy dobrovolně neudělám. A hlavní hrdinka dělá rozhodnutí, a to hodně špatný. Chová se jako blbka, která se snaží umřít a ne a ne se jí to podařit. Ale stejně jí fandíme. A on ten seriál má k tomu všemu ještě dost dobrej obal v podobě napínavýho příběhu, mění se postavy, o nichž se vypráví a obsazení herců je prostě bezvadný. Stojí to za to, přestože budete muset přetrpět odporný scény, který tam zezačátku vlastně ani nebyly a teď je to čím dál tím víc HBO.

43 % lidí si myslí, že se jedná o kvalitní názor
43 % s názorem souhlasí
vyjádřilo se 7 lidí
70 %
plakát
Teorie velkého třesku
21. srpna 2018
další názory k seriálu

Je to taková moje maminka.

Už od prvního dílu, kdy se bavili o Battlestar Galactice jsem věděla, že seriál, ve kterým se bavěj o mym oblíbenym seriálu, bude mým oblíbeným seriálem. A taky jo. Má to 100 % ne proto, že by to byl nejlepší seriál ze všech, ale proto, že hodně často nemam chuť řešit problémy světa, ale nechci ani vypnout u něčeho stupidního, chci se prostě bavit. A já se prostě u TBBT vždycky bavím, i když ten díl vidím posedmé a DOKONCE i když ho vidím s tím nejotřesnějším českým dabingem ever. Bavila jsem se úplně u každýho dílu a samozřejmě, že některý díly jsou slabší (taky je jich jak much), ale stejně to pořád porovnáváme s díly, který jsou top a takový díly moc jinejch seriálů nemá. A taková zajímavá věc na závěr...všimli jste si, že se to líbí i těm méně chápavým lidem? Ono je to prostě milý.

20 % lidí si myslí, že se jedná o kvalitní názor
20 % s názorem souhlasí
vyjádřilo se 5 lidí
100 %
plakát
Přátelé
21. srpna 2018
další názory k seriálu

Já z toho teda zas tak odvařená nejsem.

Parta lidí se schází a je mega vtipný je při tom pozorovat. Ne, vlastně, to je TBBT. Teď teda Přátelé. Parta lidí se schází a občas je celkem vtipný je pozorovat. A občas zas ne. Když nic jinýho není, tak se stejně nejdřív ještě kouknu pořádně, jestli fakt nic jinýho není a teprv pak, když zjistím, že opravdu bohužel ne, tak se kouknu na Přátele a jsem vlastně ráda, že to dopadlo dobře, protože se celkem bavím. Ale jen tak si to nepustim. Ale seriál se přesto těší obří oblibě - proč? Byl první a to mu nikdo neodpáře. A za to jim zaslouží dík, těm našim Přátelům. Že třeba bez Přátel by vůbec nebyly seriály typu HIMYM a TBBT, což by byla věčná škoda. Je to taková máma, co vás většinou ztrapní, ale stejně ji respektujete.

50 % lidí si myslí, že se jedná o kvalitní názor
25 % s názorem souhlasí
vyjádřilo se 8 lidí
40 %
plakát
Prolhaní
21. srpna 2018
další názory k seriálu

Lež má hodně dlouhé nohy, až moc.

Výhodou (nespornou) je, že se jedná o minisérii. Nevýhodou je za mě to, že i to je moc. Nebylo to špatný, ale řešily se tam zbytečnosti. Mě prostě nezajímá, kdo s kým spí a kdo o tom všechno ví, ale je to věc názoru. Herecké obsazení bylo fajn, ale ta hlavní herečka mi byla něčím protivná. Děj - no, dal by se z toho udělat klidně i třídílnej seriál a nic by se nazkazilo, koneckonců z hlavy vytáhnu hned několik scén, který by tam z fleku nemusely bejt.
A teď pozitiva - má to nápad, má to i celkem dobrý rozuzlení a je celkem pěkný, že nám opravdu nenaservírovali romanťárnu, ale thriller. Jenom teda strašně rozvleklej. Ale asi jo, pokud prší a nudíte se, tak je to celkem fajn.

100 % lidí si myslí, že se jedná o kvalitní názor
100 % s názorem souhlasí
vyjádřili se 3 lidé
60 %
plakát
Ostré předměty
21. srpna 2018
další názory k seriálu

Hodně dobrá záležitost.

Neměla jsem co dělat a tohle bylo mezi doporučenejma seriálama. Jasně, známe svý lidi. No na začátku jsem ty flashbacky vůbec nedávala a naprosto jsem nechápala kde jsem a co se děje - dokonce jsem neměla moc chuť do dalšího dílu. Ten byl ale lepší. A třetí pak ještě lepší, ten po něm zas a teď čekám jak malý dítě, až konečně kouknu na ten poslední. Má to tajemno, tichý hororový bleskový záběry na mrtvý holky prostě fungujou, je to detektivka a já fakt nechápala, kdo to udělal do předposledního dílu (Nebo mi lžou? Já nevím!) a zároveň je to takový umělecký. No, ale 100 % dát nemůžu, protože se to zezačátku neuvěřitelně vleče a vydrží jen ti nejotrlejší nebo nejznuděnější, kteří pak ale zase získají odměnu v podobě skvělé minisérie. Ti, co to nevydrží, budou mít navždy hořkou pachuť z naprosto bizarního snímku, který ani nemá žádný nápad, škoda pro ně.

0 % lidí si myslí, že se jedná o kvalitní názor
0 % s názorem souhlasí
vyjádřil se 1 člověk
90 %
plakát
Červený trpaslík
20. srpna 2018
další názory k seriálu

Tohle není v mé kompetenci.

Tohle je natolik výtečná záležitost, že to musí ohodnotit sám král bramborových lidí. Nebo pan Filuta. Tohle není seriál, ale, jak tady už zaznělo, je to kult. A právem. Protože vždycky, když nevim, co říct, tak je po ruce nějaká hláška z trpaslíka. Vždycky, když mám depresi, tenhle seriál mi zvedne náladu. vždycky, když se koukám na manžela, jak si pokydal nový triko, vzpomenu si na Listera a řeknu si, že chodím s hvězdou. Je to prostě něco, co má srdce. A nedávno si mi jeden kamarád stěžoval, že je ten humor furt na jedno brdo. No, je! To právě to skvělý!
Takže, slavme den polévky Gaspacho a nekoukejte na tu hroznou osmou sérii.

80 % lidí si myslí, že se jedná o kvalitní názor
80 % s názorem souhlasí
vyjádřilo se 5 lidí
100 %
plakát
Battlestar Galactica
20. srpna 2018
další názory k seriálu

Je to jako hodnotit milence.

Tohle je hrozně těžký, vážně. Mě ten seriál doslova pohltil a stal se z něj takovej kult. Je to u všech mých známých něco, na co se nejde křivě podívat a máte-li na jazyku nějakou chybu, kterou ten seriál má, tak na to přiletí zcela objektivní argument "Vládcové, kofolu! Tak platíme!"
Ne, teď vážně. Je tam hodně fillerů, zvlášť ke konci. Někdo se objeví, na konci dílu zas zmizí a už o něm nikdy neuslyšíme, ale díl je celej o něm. No, jenže, pak je tady ta druhá stránka. Je to sci-fi, takže chlapi to milujou. A jsou to rodinný pouta na vesmírný lodi, takže na to můžou koukat i s manželkou. Není tam zas tak moc násilí, takže klíďo i s dětma. Vlastně tam nevidim nic, co by se mohlo někomu vyloženě nelíbit. Krom toho cyloni a celý jejich story je vymyšlený famózně. Postavy maj charakter, ne přehnanej, jako dělá třeba Viewegh, prostě normálně uvěřitelnej a tříbí se. Zvraty a napětí, to všechno tam je, ale i něha a určitá pokora. Děj se neustále vyvíjí, i když někdy trochu dýl, než je zdrávo. Jo, konec je docela natáhlej a trochu dokáže i nudit.
Jenže přes všechny chyby (a je jich tam určitě víc), je to srdcovka. Takže, tohle je pro tebe, Starbuck.

100 % lidí si myslí, že se jedná o kvalitní názor
100 % s názorem souhlasí
vyjádřil se 1 člověk
100 %
plakát
Až tam nezbyl žádný
20. srpna 2018
další názory k seriálu

Tohle nemělo chybu.

Agatha Christie je dost ožehavá autorka k natáčení filmu. Ona je dost náročná i pro seriály, protože prostor tady jaksi zabrala slečna Murplová a především Hercule Poirot, jehož tvůrcem zde již nebyla jen Agatha, ale hlavně pan herec David Suchet. Takže tady je asi vymalováno. Nebo ne?
Když jsem slyšela, že vzniklo něco, jako je film "Deset malých černoušků", byla jsem skeptická a už předem jsem tvrdila, že to podělaj. No, tak nepodělali. Bylo to úžasný a nevytkla bych tomu ani ťuk. Není to přesně podle knihy, ale nějakým záhadným způsobem to je dobře. Atmosféra by se dala krájet a i přesto, že to má tři díly, sakra, tyhle tři díly vydaj za několik sérií ostatních seriálů. Výtečný dílo, doporučuju.

100 % lidí si myslí, že se jedná o kvalitní názor
100 % s názorem souhlasí
vyjádřili se 3 lidé
100 %
plakát
Prolhané krásky
20. srpna 2018
další názory k seriálu

Po třetí sérii katastrofa.

Já byla fakt nadšená. Dokonce jsem první dvě série viděla třikrát, protože jsem to vždycky chtěla někomu ukázat. Seriál jsem dohnala na konci třetí série, která měla fakt epesní konec a já se těšila jako děcko, co bude dál. Počítala jsem dny a kdybych hodnotila v tu dobu, dala bych 100 % bez váhání (jo, holky se chovaj jak blbky, ale to prostředí, nápad, všechno, fakt supr!)
A pak přišla ťafka v podobě čtvrté série. Pořád jsem doufala, že to je jenom zkrat. Nope. Dokoukala jsem to celý. Pak jsem si spočítala, kolik jsem mohla za tu dobu udělat jinejch věcí, zábavnějších, který by třeba i dávaly smysl. Třeba takový mytí nádobí...
No, těch 50 % dávám i přesto, že otřesnejch sérií bylo víc jak těch skvělejch. Pro ty, co to neviděli...po třetí sérii radím vypnout a radovat se.

67 % lidí si myslí, že se jedná o kvalitní názor
67 % s názorem souhlasí
vyjádřili se 3 lidé
50 %