avatar uživatele

lenochod6

off
JménoMarie Kaňovská
Věk27 let
Bydliště
Twitter
Instagram
Facebook
Poznámka
Názory uživatelky lenochod6
plakát
Královna Šarlota: Příběh Bridgertonových
6. května 2023
další názory k seriálu

Překvapivě krásné a hluboké

Upřímně jsem postavu královny Charlotte v Bridgertonových neměla moc ráda a nechápala jsem, proč se ji chce dát prostor se samostatným seriálem, ale doznávám, že jsem se mýlila, stálo to za to a možná bych řekla, že je to ještě o chlup lepší jak Bridgertonovi. Minimálně zápletkou a úrovní dialogů.
Zaprvé bych řekla, že délka je akorát, zbytečně tam není až moc postav a moc dějů dohromady, ale soustředí se to vyloženě asi na tři hlavní děje. Zatímco u Bridgertonových mi to přišlo občas až moc překombinované. Děj mě překvapil, tím, že neznám moc dobře historii, tak jsem si podle Bridgertonových myslela, že král George má nějakou demenci, ale ta soustředěnost na mentální zdraví v takovém mladém věku a na takové pozici v daném období je hodně drsná a myslím, že se jim to podařilo dobře zobrazit, ale nejsem odborník, tak nevím, jak je to přesné, ale rozhodně to nutí člověka k zamýšlení. Hlavní postavy mladá Charlotte a George mě uchvátili. A pak mě nečekaně chytili za srdce i Brimsley a Reynolds, nečekala jsem, že tyhle dva komorníky si tak oblíbím. Celkově herecké výkony jsou tady na jedničku, absolutně úžasní herci a tím, že ten děj je trochu vážnější a dává víc smysl, tak ti herci ještě víc vyniknou. Trochu mě zarazil příběh Lady Danbury, čekala jsem naprosto něco jiného a některé sexuální scény s jejím starým manželem bych úplně nemusela vidět a nechápu, proč se tak soustředili tvůrci na to, že musíme tyhle jejich sexuální scény vidět. Takže tohle mě zarazilo a trochu jsem kvůli tomu ubrala na hodnocení. Ale to je asi tak jediné, co mohu vyčíst. Bylo to takové komornější, ale sedlo to tomuto ději a přišlo mi všechno tak akorát a moc jsem si to užila.
Každopádně jsem ráda, že jsem se na to začala dívat, i když jsem nebyla fanoušek královny Charlotte a myslela jsem si, že je to jenom obyčejný pokus vydělat na fenoménu Bridgerton, ale kupodivu ten seriál dává smysl, je tam rozhodně přidaná hodnota toho, že se zabývá mentálním zdravím v takovém období. A Charlotte s Georgem si mě naprosto získali. Nehledě na Reynoldse a Brimsleyho, moji noví oblíbenci.

100 % lidí si myslí, že se jedná o kvalitní názor
100 % s názorem souhlasí
vyjádřil se 1 člověk
90 %
plakát
Vítejte ve Wrexhamu
8. února 2023
další názory k seriálu

Wholesome

Nikdy bych nevěřila, že se budu dívat na dokumentární seriál o fotbalu a bude mě to bavit, ale tohle je nádherný kousek. Město Wrexham a jejich fotbalový tým je definice slova "wholesome". Ten pocit, když sledujete jejich lásku k lidem kolem sebe, jejich městu, k fotbalu je absolutně úžasný a tím pádem doporučuji seriál i pro nefotbalové fanoušky jako já. Jsem si vždy myslela o fotbalu jen to nejhorší, protože, když se můžete dívat na hokej, proč byste se dívali na fotbal. Ale tohle mě absolutně chytlo a mám teď chuť zkusit sledovat i fotbal.
Tenhle seriál je skvěle dramaturgicky postavený, střihy jsou geniální, líbí se mi styl humoru, líbí se mi míchání vtipných a vážných momentů. Oceňuji, jak se na fotbal díváme z mnoha úhlů pohledů. A miluji ten pocit, že se cítíte jako byste stáli s fanoušky ve Wrexhamu a jste jejich součástí, i když jste tam v životě nebyli a nemáte k tomu místu žádný vztah. A i tak máte chuť patřit do toho města se vším dobrým a špatným.
Za mě určitě jedna z nejlepších novinek roku 2022 a nemůžu se dočkat druhé série.

0 % lidí si myslí, že se jedná o kvalitní názor
0 % s názorem souhlasí
vyjádřilo se 0 lidí
90 %
plakát
The Flatshare
3. ledna 2023
další názory k seriálu

Post-It Romance

Zajímavá zápletka o sdílení jednoho bytu, kdy to ve výsledku dávalo smysl, proč to oba dva udělali, občas mi v takových chvílích vadí, když je ta zápletka jenom tak vykonstruovaná bez logického důvodu, jen aby se ti dva potkali, ale tady to dávalo smysl a bylo zajímavé obě dvě linky sledovat.
Chemii a romantickou část jsem si hodně užila, oba dva hlavní herci to perfektně zahráli a jelikož je těžké najít dobrý romantický seriál, tak jsem si to opravdu užívala.
Plus je tady linka s bratrem hlavního hrdiny, která byla zajímavá a potom ještě s ex přítelem hlavní hrdinky, kterou jsem totálně nečekala a říkala jsem si na konci, proč jsem ty znaky neviděla dřív, což asi reálně tak v životě funguje s toxickými vztahy, ale bylo to hodně dobře zobrazeno bez nějakého vinění toho člověka, který v tom toxickém vztahu byl, ale spíš s pochopením, jak lehce se do toho člověk dostane.
Líbilo se mi i zakončení seriálu, že i když to působilo, že to bude klišé, nakonec to nebylo klišé a bylo to takové pohodové jako celý seriál. Skvělá jednohubka na jeden zátah.
Trochu mě iritovalo zobrazení prací obou hrdinů, protože mi přišlo že ve výsledku takhle nemůže fungovat redakce časopisu či hospic, ale to je asi málokdy přesné v seriálu fungování v reálném světě prací, takže takové hodně malé mínus.

0 % lidí si myslí, že se jedná o kvalitní názor
0 % s názorem souhlasí
vyjádřilo se 0 lidí
80 %
plakát
Karen Pirie
15. listopadu 2022
další názory k seriálu

Ideální krimi

Nedokážu popsat proč, ale tenhle styl krimi mi neskutečně seděl. Přišel mi strašně vyvážený, trochu tajemna a strachu, ale nebylo toho až moc. Dostatek klíčů, abyste na to přicházeli společně s hlavní představitelkou, ale pokud jste v tomhle hloupí jako já, dokážete si užít překvapivé zápletky. Skvělé herecké výkony, takové přirozené, ale zároveň drsné mikro výrazy a dobré herectví v detailu, ale ne afektované či přehrávající. A hlavní příběh dokáže rozhodně zaujmout, zajímavá vražda, pohled na vraždu z několika úhlů pohled jejich účastníků, celkově hodně doporučuji, stojí to za to zhlédnout.

0 % lidí si myslí, že se jedná o kvalitní názor
0 % s názorem souhlasí
vyjádřilo se 0 lidí
90 %
plakát
Panhandle
31. října 2022
další názory k seriálu

Florida...

Překvapivě hodně dobré. Jasně, že spousta věcí zde nedává smysl, ale v které kriminálce ano, ale tady kromě těch praktických věcí, které nedávají smysl, máte výbornou zápletku, která se táhne celou sérii (epizodní případy jsou někdy super, někdy ne), výborné hlášky (hlavně o Floridě), dobrou komedii, spoustu absurdních situací, dobré věrohodné herce, zajímavé a nečernobílé postavy, trochu napětí a k tomu skvělá chemie mezi dvěma hlavními charaktery. A když zkombinujete tyhle věci, tak máte na pár dní o zábavu postaráno a ani vám nebude vědět, že jsou zde dva policajti na celé město.

0 % lidí si myslí, že se jedná o kvalitní názor
0 % s názorem souhlasí
vyjádřilo se 0 lidí
80 %
plakát
Children Ruin Everything
19. srpna 2022
další názory k seriálu

Realistická a vtipná jednohubka

Nevím proč mám slabost pro kanadské seriály. Možná protože mi přijde, že ta mentalita je více podobné evropské mentalitě a víc ty lidi chápu, jak v amerických seriálech. Kde i když si je užívám, tak si často říkám, tohle bych v životě neřekla nebo neudělala. Zatímco tady jsem si říkala, jo tohle zní povědomě.
Lidi jsou tu sympatičtí, dialogy realistické, děti celkem otravné, což pokud nemáte rádi děti a jejich skopičiny, tak se obávám, že vás tenhle seriál bude štvát, protože ten obraz těch dětí je celkem realistický. Protože přiznejme si, že my jako děti jsme byli haranti a většinou všechny děti jsou haranti, všichni jsme si tím prošli. A nejsem rodič, ale i tak ty boje rodičů tady působí velmi věrohodně.
Celkově to jako oddechovka působí hodně dobře, ale nečekejte žádné komplikované zápletky, je to jednoduchý seriál, který je úžasná jednohubka, ale na cenu Emmy to fakt není.

0 % lidí si myslí, že se jedná o kvalitní názor
0 % s názorem souhlasí
vyjádřilo se 0 lidí
80 %
plakát
Smrt přichází do Pemberley
19. srpna 2022
další názory k seriálu

Není to Austenová, ale je to super

Když si odmyslíte literární předlohu, seriál Pýcha a předsudek od BBC či film z roku 2005, tak je to naprosto luxusní drama s detektivní zápletkou se zajímavým hlavním ústředním párem, protože Darcy a Elizabeth budou pro mě vždy ten nejlepší možný pár. Ale musíte si dopředu říct, nebudu to hodnotit jako austenovské drama, protože předloha nebyla napsaná Jane Austenovou a ani se to nesnaží tvářit jako Jane Austenová. Od začátku jde poznat, že je to jiný styl zápletek, dialogů, je to prostě jiné dílo. A když k tomu přistupujete takhle, tak garantuji, že si to užijete. Protože je to napínavé, je tu krásné prostředí, postavy nejsou černobílé a nic není, jak se zdá. A je tam od každého žánru něco, něco z detektivky, něco z dramatu, něco z romantiky. A dohromady to funguje.
Jediné, co mi přišlo divné, jak staře působí představitelka Elizabeth. Působí to divně a trvalo mi to, než jsem si na tu herečku zvykla. Ale jinak slušné drama a doporučuji, pokud máte rádi nejrůznější adaptace Pýchy a předsudku, kde se nebojí změn.

0 % lidí si myslí, že se jedná o kvalitní názor
0 % s názorem souhlasí
vyjádřilo se 0 lidí
80 %
plakát
Jasnovidka Maggie
19. srpna 2022
další názory k seriálu

Originální romantika

Po první sérii musím říct, že tohle je velmi příjemný a krásný romantický seriál s originální zápletkou a skvělými herci, který si moc užijete, když budete ignorovat díry v zápletce. Protože nápad je to skvělý, ale přijde mi, že jakmile je v seriálu jakákoli budoucnost, nebo hraní s časem je těžké tam nemít nesmyslné věci, které nesedí, protože jednoduše hraní s časem v jakémkoli filmu či seriálu musí být dobře domyšlené, což tady nebylo. Ale pokud tohle ignorujete, tak je to hodně super seriál, který má zajímavé postavy, realistické dialogy, některé situace velmi na hraně, takže drama zaručeno a vtipné hlášky. Takže všechno, co potřebuji od romantického seriálu.

0 % lidí si myslí, že se jedná o kvalitní názor
0 % s názorem souhlasí
vyjádřilo se 0 lidí
80 %
plakát
Taková moderní rodinka
19. srpna 2022
další názory k seriálu

Perfektní oddechovka

Je těžké sehnat dobrou a vtipnou oddechovou komedii, kterou si pustíte k večeři každý den, abyste se u toho nenudili a necítili trapně.
Proto je tenhle seriál tak perfektní. Zápletky nijak extra dramatické, není tam smích diváků, vtipné a chybové postavy, kdy každá postava je něčím odlišná a originální a působí jako opravdový člověk a ne jednorozměrná komediantská vložka s jedním vtipem, který by se opakoval furt dokola.
Musím uznat, že na začátku jsem některé postavy neměla ráda, ale jakmile si trochu zvyknete na styl seriálu, tak už nebudete chtít nikdy tenhle seriál opustit a nebudete si moct vybrat oblíbenou postavu, protože se zamilujete do všech postav.
Není to typ seriálu, u kterého byste se vyloženě řehtali, spíš se pousmějete a občas hodně zasmějete. A upřímně to stačí, protože aspoň ty vtipy nejsou nucené a působí to daleko přirozeněji.
Některé hlášky jsou nesmrtelné a některé díly naprosto geniální, na druhou stranu je tam pár hluchých epizod, které nejsou moc dobré, ale jsou v menšině.
Herecké výkony naprosto fenomenální a celkově jsem si hodně rychle zvykla i na mockumentární styl, i když to není můj šálek čaje, tak tady to výjimečně funguje.
Takže rozhodně doporučuji, pokud chcete oddechový seriál, u kterého se zasmějete a budete mít vřelý pocit po zhlédnutí každé série.

100 % lidí si myslí, že se jedná o kvalitní názor
100 % s názorem souhlasí
vyjádřil se 1 člověk
90 %
plakát
Sanditon
1. srpna 2022
další názory k seriálu

Nepovedený Sanditon, ale jinak hezký seriál

Jako rozhodně to má velmi málo společného s původním románem od Jane Austenové, tedy to, co ona ještě stihla napsat + část od Mary Dobbsové, která to skvěle dopsala, ale to sem nepatří.
Každopádně u Sidneyho se ani nesnažili mu dát vlastnosti z knihy, jen udělali mrzutějšího a arogantnějšího Darcyho 2.0. Jako Theo James je skvělý herec a navíc se na něho skvěle kouká, co si budeme povídat... ale tohle bylo i na mě moc. U Charlotte se aspoň pokusili o nějaké zachování charakteru, ale moc jim to nevyšlo a o ději se radši nebudu ani vyjadřovat.
Ale když pominu to, že si scenaristé vymysleli úplně jiný příběh, tak musím uznat, že se na to šlo koukat, když si člověk odmyslel literární předlohu. Prostředí bylo nádherné a kamera se obzvláště povedla, hudba nádherná, kostýmy krásné a herci dobří v rámci toho, že pracovali s tím, co za ubohý
scénář měli. Celkově bych takhle seriál hodnotila asi 75 %, ale bohužel nazvali to Sanditon a Sanditon to nebyl maximálně taková divná verze Pýchy a předsudku, takže dávám 50 %. K tomu ještě ten konec první série se fakt nepovedl a odradilo mě to od pokračování tohoto seriálu, takže bohužel zklamání, i když potenciál to mělo velký.

0 % lidí si myslí, že se jedná o kvalitní názor
0 % s názorem souhlasí
vyjádřilo se 0 lidí
50 %
1/9
1234567 ... 9