avatar uživatele

havlik.jakub666

off
JménoJakub Havlík
Věk30 let
BydlištěNový Oldřichov
Twitter
Instagram
Facebook
Poznámka
Názory uživatele havlik.jakub666
plakát
Versailles
22. ledna 2021
další názory k seriálu

Francie krále Slunce

Na Versailles jsem přišel náhodou díky reklamě a protože mám rád historii, tak jsem to zkusil. Historickou přesnost hodnotit nebudu, u tohoto typu seriálu to ani nemá cenu. Jako dobové drama je Versailles ale hodně povedené. Možná člověka nechytne tolik hned ze začátku, jako třeba Borgiové, ale postupně se to slušně rozjíždí a intriky začínají přibývat. Hodně mě bavila většina postav. Sice Vám je málokterá skutečně sympatická po celou dobu (možná tak Ludvíkův bratr Phillipe a jeho manželky), protože v jádru je to banda sobeckých zmetků, ale právě tohle Vás na nich baví nejvíc. Navíc se občas nějaká postava dokáže trochu polepšit (Rytíř). Takže ve výsledku jsem spokojen a mohu doporučit. Jen škoda toho useknutí po třetí řadě.

0 % lidí si myslí, že se jedná o kvalitní názor
0 % s názorem souhlasí
vyjádřilo se 0 lidí
80 %
plakát
Krypton
10. června 2018
další názory k seriálu

Supermanův děda

Na Krypton jsem byl hodně zvědavý, když se o něm po Muži z oceli začalo mluvit. Během let už mi to pak bylo nějak jedno., ale podíval jsem se na to. Nutno podotknout, že začátek byl opravdu těžký průměr, ale čase se to přeci ne zlepšilo a stala se z toho fajn oddychovka. Především poslední dva díly se hodně povedly, takže pokud si seriál dokáže ve druhé řadě udržet alespoň takovou úroveň, tak se těším.

20 % lidí si myslí, že se jedná o kvalitní názor
40 % s názorem souhlasí
vyjádřilo se 5 lidí
70 %
plakát
Marie Terezie
3. ledna 2018
další názory k seriálu

Nenaplněný potenciál

Marie Terezie určitě není špatné natočený projekt (i když nějaké historické nepřesnosti se najdou), ale přestože je dobře natočená, selhává kvůli zvolenému formátu. Dva 100minutové díly prostě nestačí k zachycení někoho, kdo na trůnu seděl 40 let. Hodil by se spíše seriál ala Viktorie, kde bychom sledovali její vládu postupně. Takhle končíme hned v roce 1741 a zbylých 39 let je smrsknuto do pár vět na konci. Navíc se děj bohužel až příliš soustředí na vídeňský dvůr, takže třeba z války o rakouské dědictví nevidíme skoro nic. Proto hodnotím tak, jak hodnotím.

100 % lidí si myslí, že se jedná o kvalitní názor
100 % s názorem souhlasí
vyjádřilo se 8 lidí
60 %
plakát
Legion
2. dubna 2017
další názory k seriálu

Psychedelická jízda

Legion se podle mě ukázal obrovskou peckou. S výjimkou druhého (vysvětlovacího) dílu jsem se od sledování nemohl odtrhnout. Ani mi nějak nevadí, jestli je to s něčím provázané, protože je to lepší než minimálně polovina X-Menských filmů. Občas to bylo hodně psychedelické, ale stálo to za to. Hlavně tedy Aubrey Plaza je tady naprosto fenomenální.

63 % lidí si myslí, že se jedná o kvalitní názor
63 % s názorem souhlasí
vyjádřilo se 8 lidí
100 %
plakát
Iron Fist
29. března 2017
další názory k seriálu

Poslední Defender

Má očekávání byla vysoká a z většiny byla i naplněna. Iron Fist sice nemá a Daredevila, ale je lepší než Jessica Jones (na rozdíl od ní je tu maximálně jedna hluchá epizoda) a rozhodně lepší než Luke Cage (nemusíte čekat 45 minut, než se v posledních 10 začne něco dít). Seriál funguje od začátku do konce a je zábavná akční jízda, chvilkami malinko hapruje logika, ale to jsem ochoten přehlédnout. Někdo může mít problém s Finnem Jonesem. A ano, asi není 100%, ale pořád to funguje, byť ta naivita byla občas trochu přehnaná. Seriál ale nabízí dvě o dost zajímavější postavy, a to Colleeen Wingovou a Warda Meachuma. Colleen si člověk prostě musí oblíbit, ale Ward mě překvapil, vzhledem k tomu, jak jsem ho ze začátku nesnášel. Akční scény jsou dost povedené, ale je škoda, že tu není nic tak kulervoucího jako scény na jeden závěr v Daredevilovi. Trochu slabší je to se záporáky. Madame Gao je skvělá a podle mě se může směle rovnat Fiskovi i Kilgraveovi, ale Meachum a ten další (nechci spoilerovat), za ní zaostávají.

100 % lidí si myslí, že se jedná o kvalitní názor
83 % s názorem souhlasí
vyjádřilo se 6 lidí
90 %
plakát
Svět pod hlavou
8. března 2017
další názory k seriálu

Retro s nádechem sci-fi

Ze světa pod hlavou se nakonec vyklubalo opravdu překvapení. Sci-fi zápletka není sice v posledním díle úplně dotažená (byl tam, nebo ne?), ale to jsem ochotný prominout díky skvělé atmosféře 80. let. Sice jsem tuhle dobu nezažil (naštěstí, ne že by současnost nebyla bezchybná), ale historii studuju a tohle mě opravdu vtáhlo. Zatímco v prvním díle se člověk ještě smál, když podezřelý dostal přes hubu, nebo při sledovačce, čím víc se seriál blížil ke konci, tím víc člověka spíš mrazilo. Velké plus pak za obsazení. To, že Trojan byl nejlepší asi nemá cenu zdůrazňovat, ale překvapili mě Neužil s Budařem. Neužila jsem měl doteď zafixovaného jen jako blba z reklam s Trojanem, ale tady hrál dobře. A Budař si svého stranicky uvědomělého esenbáka střihnul taky skvěle. Dávám 90 %, protože pár věcí se nevyřešilo.

67 % lidí si myslí, že se jedná o kvalitní názor
67 % s názorem souhlasí
vyjádřilo se 9 lidí
90 %
plakát
Justice League Action
27. února 2017
další názory k seriálu

JLA

Po pár letech tu máme zase podařený animovaný seriál od DC. Trochu mě odrazovala jen 11minutová stopáž, která nápadně připomíná Teen Titans Go!, ale nakonec se tyhle dva seriály skutečně liší. Skvělá je animace, které skvěle modernizuje animaci DC animáků z 90. let. Krátká stopáž seriálu nakonec sktečně sluší, protože zde takřka není čas na hluchá místa. Dál je povedená akce a skvělý výběr dabérů. A také se mi líbí různorodý výběr postav pro jednotlivé epizody.

100 % lidí si myslí, že se jedná o kvalitní názor
100 % s názorem souhlasí
vyjádřil se 1 člověk
90 %
plakát
Timeless
27. února 2017
další názory k seriálu

Timeless

Timeless je typickým příkladem oddychové sfi-fi. Nahlédnutí do historie jsou fajn, i když bych ocenil víc výletů mimo USA, hlavní herecké trio je celkem sympatické a dobře spolu funguje, pak tu máme padoucha, kterého je vám občas docela líto a pak samozřejmě tajnou organizaci, která stojí za vším zlým. Když to teď čtu, zní to jako strašné klišé, ale kouká se na to fajn. 70 %

67 % lidí si myslí, že se jedná o kvalitní názor
83 % s názorem souhlasí
vyjádřilo se 6 lidí
70 %
plakát
Semestr
30. ledna 2017
další názory k seriálu

Semestr

Semestr je rozhodně zajímavý počin, který člověka svým zpracováním zaujme. Bohužel forma není všechno. Je to zajímavá sonda to dnešní mladé generace, do které také spadám. Musím tedy přiznat, že jestli tohle jsou typičtí zástupci mojí generace, jsem rád, že jsem "divný", protože právě postavy mi nejsou ani trochu sympatické, díky čemuž jsem seriál už dojížděl na sílu. Damián je tak trochu zmetek, ale jeho jsem alespoň v něčem pochopil (ale debil to je prvotřídní). Co se týče Amálie, tak s tou bych asi nevydržel ani mluvit. Velkým problémem je pro mě poslední díl. Když už je konec točen klasicky, tak jsem myslel, že to povede k nějaké pointě. Nestalo se, nebo jsem jí aspoň nepochopil.

100 % lidí si myslí, že se jedná o kvalitní názor
0 % s názorem souhlasí
vyjádřili se 3 lidé
60 %
plakát
Pustina
19. prosince 2016
další názory k seriálu

Pustina

Tak si říkám, jestli u nás HBO někdy vyprodukuje špatný seriál. Pustina jím rozhodně není. Je tradičně velmi dobře napsaná, zrežírovaná i zahraná, takže si člověk nemůže moc co stěžovat. Jediný zádrhel vidím v tempu první poloviny série, které občas až zoufale pomalé, hlavně v případě čtvrtého dílu. Druhá polovina série už je ale takřka bezchybná. Konečné rozuzlení jsem navíc nečekal. Jen ta linka s pasťákem, mi přišla trochu zbytečná (vlastně posloužila jedinému rozhovoru v posledním díle, ale víc spoilerovat nebudu). 90 %

100 % lidí si myslí, že se jedná o kvalitní názor
20 % s názorem souhlasí
vyjádřilo se 5 lidí
90 %
1/12
1234567 ... 12