IrmaVep

off
Jménonevyhovující :D
Věk
BydlištěÁle. Tak různě...
Twitter@ -nemám- zatím ;)
Instagram
FacebookNooooooo!
Poznámka
Pokud mě budete chtít někdy kontaktovat, můžete přes zdejší schránku :)
Názory uživatelky IrmaVep
plakát
Žena v domě přes ulici od dívky v okně
25. září 2022
další názory k seriálu

Žena, co to totálně zabila

Ani snad radši nechci vědět, kolik lidí tohle vzalo jakože vážně, a pak se na internetech rozčilovali, jaký to odhalili nesmysl :D Já jsem se strašně bavila, takovou pouliční žánrovou směsku prostě můžu. Z různých útržkovitých informací jsem sice věděla, že mám čekat parodii na takové ty mysteriózní vyšetřovačky, ale moc mile mě překvapilo, kolikrát se seriál přepnul do pěkně temného thrileru/drama. A to se dělo fakt každou chvilku. Celá série utekla strašně rychle a jsem spokojená si s tím lehounce otevřeným závěrem. Klidně bych si dala další řadu s podtitulem "Žena v letadle do New Yorku nad dámou, která se propadla záchodem".

Kristen Bell byla skvělá volba do hlavní role, a ona sama tím ukázala, že zvládne leccos ;) Nevím, zda byl kvůli jménu obsazen Michael Hitchcock, ale každopádně za tohle také tvůrcům klobouček, ať už to byl záměr nebo ne. No a hvězdné cameo v samém závěru byla třešínka na vínem nasáklém dortu.

Jediné dvě věci bych vytkla: pointa s vrahem byla i na parodii fakt děsná. A jelikož sama nesnesu, když jsou roztažené žaluzie/nezatažené záclony při rozsvíceném světle, tak mě právě tohle celou dobu hrozně iritovalo :D

K zamyšlení: koncept mi připomněl film, který jsem viděla kdysi dávno a hrozně ráda bych zjistila, co to bylo - pokud by mi chtěl někdo pomoct, tak více v posledním odstavci.

Jedním slovem to bylo: bláznivé. 75% + 5% za nechápavé diváky.

Další řádky mohou být asi i spoileroidní a tímto jste byli varováni... Ve výše zmiňovaném filmu se probudí žena po propařené noci, v bytě se kromě typického nočního svinčíku nachází i mečem(?) probodnutá mrtvola jejího přítele/manžela, jak záhy společně zjistíme. Celý film pak ona žalem zdrcená žena "vyšetřuje" tuto vraždu, aby na šokujícím konci zjistila (vzpomněla si??), že to udělala ona sama. Musí to být něco cca z '90. Tak kdybyste v tom někdo něco poznal, budu vděčná za tipy.

100 % lidí si myslí, že se jedná o kvalitní názor
100 % s názorem souhlasí
vyjádřili se 2 lidé
80 %
plakát
Smrt nás spojí
5. července 2020
další názory k seriálu

A žily šťastně až do smrti, aneb jak zoufalka ještě větší zoufalku našla

Od začátku do konce vymazlená (jedno-)dvoj-hubka a tím myslím od vtipně chytrého názvu - výjimečně i toho českého - až po nejposlednější písničku. Bavila jsem se naprosto královsky a obě série jsem zhltla za 3 dny. Samozřejmě to bylo možné pouze díky formátu 10 půlhodinkových dílů v každé sérii ;) Na seriál s krimi zápletkou se to možná zdá málo, ale nemám pocit, že bych o něco přišla, naopak to bylo svižné a člověk se nestačí začít nudit.

Abych nic neprozradila, tak k samotnému ději řeknu pouze to, že minimálně v s1 je asi celkem předvídatelný (ale ne nudný!), ovšem závěr mě přesto překvapil... a co teprve začátek s2 :D Ono těch cliff-hangerů je tu vůbec požehnaně, takže budete chtít koukat pořád dál a dál, stejně jako já. Ani mi nevadí, že hlavní zápletka se ani na konci s2 zcela neukončila, ale myslím, že už by to chtělo ve 3. řadě dotáhnout a zároveň asi ukončit i celý seriál. Tohle tempo podle mě není udržitelné a 3 sezóny jsou tak akorát, aby nezačali vařit z vody. Samozřejmě však velice ráda zjistím, že jsem se mýlila, ale to je ještě daleko...

Hodně se mi líbily ne zcela typické flashbacky, //SPOILER: které tady byly dávkované po střípcích a čím víc jich bylo, tím byl výsledný dojem z výchozí scény téměř doslova postaven na hlavu.// Dokonalý wow efekt.

Často jsem při sledování přemýšlela, že mi ten styl dialogů nebo postavy připomínají nějaký jiný seriál, ale zaboha jsem na to nekápla. Občas to bylo jako kdyby si Wynonna Earp přijela něco vyříkat do Studia 30 Rock, jindy to zas byly dialogy jak v Modern Family po 22. hodině... a k tomu se prolévaly hektolitry vína jak v Cougar Town. Pro mě opravdu mix toho nejlepšího.

Samotná postava Jen, kterou ztvárňuje úžasná Ch. Applegate s prořízlou pusou - zbožňuju ty její průpovídky pod vousy - to je kapitola sama o sobě :D a s rozkošnou Judy (L. Cardellini) se nádherně doplňují. Celkově se výběr herců opravdu povedl, a to i ve vedlejších (výborný J. Marsden) nebo hostujících rolích, kdy potěšila účast F. Conroy nebo K. Sagal.

Závěrem: Pokud máte rádi ukecané dramedy, krimi, černý humor, nevadí vám ostřejší slovníček a hledáte něco krátkého a oddechového, je tohle to pravé.

Hodnocení po 2. řadě: 85%

100 % lidí si myslí, že se jedná o kvalitní názor
100 % s názorem souhlasí
vyjádřil se 1 člověk
90 %
plakát
Na pohodu
2. července 2020
další názory k seriálu

"Feel Good" : znázornění výrazu "cringe"

Já se na to těšila, trailer se mi líbil a zaujalo mě, že hlavní postavu si střihne sama tvůrkyně (už proto přeju seriálu úspěch, nehledě na můj názor). No fakt jsem čekala, že jiskra přeskočí... Bohužel se tak nestalo a myslím, že právě hlavní představitelka(-y) je ten hlavní problém. Přijde mi, že mezi Mae a Charlotte (aka George) nefunguje žádná chemie, což je u seriálu o vztahu docela blbé, že. A postavy samotné? Polovinu času jsem vůbec nechápala, proč se chovají, jak se chovají - obě byly normálně na pěst, když to tak řeknu :D Ale sympatické je, že jak byla zpočátku George příšerná, tak v průběhu série se to u ní otočilo. Za to Mae byla jak koule na noze celou dobu.
Téma celkově je už stokrát ohraná deska, takže nic nového. Sledujeme vztah těch dvou, kdy pro George je to úplně nová zkušenost a trochu jí trvá se s tím popasovat a říct rodině a přátelům, že chodí s holkou. Mae je zase taková nejistá osůbka s drogovou minulostí, o čemž se však za celou dobu nedozvíme v podstatě nic... A přitom dělá stand-up komedii (i v reálu), což mi k ní vůbec nejde.
Komedii jsem v tom hledala marně... Spíš drama, které někdo mermomocí chtěl prodat jako komedii. Asi jako když byste chtěli žulovou kostku narvat do Kinder vajíčka. Ono to zřejmě je takové 'nešikovné', křečovité a absurdní záměrně, ale čeho je moc, toho je na mě příliš.
Nicméně je to fakt krátké a vedlejší postavy jsou až na výjimky fajn (hlavně Phil). Za pár hodin máte celou sérii za sebou, takže i když vás to nebude bavit, dá se to zvládnout za jeden večer. A jsem ráda, že jsem to dotáhla, protože právě poslední díl se mi líbil nejvíc.

0 % lidí si myslí, že se jedná o kvalitní názor
0 % s názorem souhlasí
vyjádřilo se 0 lidí
50 %
plakát
Peče celá země
15. března 2020
další názory k seriálu

Když peče správná parta

Chtělo by se říct: další (soutěžní) pořad o jídle?! To sice ano, ale v porovnání s jinými, ať už zahraničními originály, nebo jejich českými verzemi má tenhle zásadní rozdíl - lidi. Ne že bych toho měla v této oblasti tolik nakoukáno, ale sem tam jsem o nějaký díl z podobných pořadů zavadila a nikdy jsem neměla potřebu vidět díl další, dokud jsem na nějaký zase náhodou nenarazila. Ale u 1. řady "Peče celá země" si mě okamžitě získali soutěžící, kteří po celou dobu vnášeli do pořadu neskutečně příjemnou atmosféru tím, jak byli prostě úplně normální. Všichni do toho dávali vše, co se od dětství učili od maminek a babiček a brali sportovně, když vypadli. Podporovali se, radili, půjčovali si suroviny, hecovali se, upřímně přáli vítězství jeden druhému. Je vidět, že si všichni sedli a ČT nevybírala žádné přehnaně výrazné typy, ze kterých by mohly vzniknout nějaké vyhrocené situace pro diváka. Přitom o vzrůšo a i tu srandu nouze nebyla (tímto zdravím Jendu). Jinde bych nevěřila, že se opravdu všichni sejdou na nějakou společnou pařbu na statku po skončení soutěže, ale u téhle party o tom nepochybuji.
Porotci byli sehraní, dle mého spravedliví a ke každému našli i slovo dobré rady. Moderátorská dvojka byla možná trošku překvapivá, ale až na pár kostrbatých dialogů jim to šlo.
Za vítěze první řady jsem moc ráda a budu se těšit na s2, ačkoli se obávám, že takovou sestavu už neuvidíme. Ale kdo ví, třeba ano.

100 % lidí si myslí, že se jedná o kvalitní názor
100 % s názorem souhlasí
vyjádřil se 1 člověk
80 %
plakát
Wentworth
9. ledna 2016
další názory k seriálu

Dávka z australské věznice

Je to takové docela klasické drama o tom, kterak se z uťáplé myšky královna zbojníků stala. Rozhodně žádná pohádka, žádné komediální odlehčení ve stylu jiného současného seriálu z prostředí ženské věznice. Nevím tedy, jak moc reálné je ztvárnění toho prostředí a života, protože něco mi připadalo jak kdyby nebyly ve vězení, ale spíš na táboře... Fakt nevím, ale ta drsná stránka tu každopádně víc než dost převažuje.
Vedle děje mezi zdmi nápravného zařízení Wentworth můžeme poměrně často sledovat i dění mimo, především soukromý život dozorců, což je vedle vězenkyň druhá, "lepší" polovička téhle pěkné rodinky.

Představitelkám a představitelům jednotlivých postav, zrovna tak scénáři, nemám co vytknout. Pěkná směsice charakterů, které se podle mého docela reálně vyvíjejí, málokdy jsem měla pocit, že ta nebo ten se zachoval úplně nesmyslně, tedy až na zjevné psychicky narušené postavy, že...
Možná je to neokoukanými tvářemi, ale moc se mi líbila třeba postava Liz. Pořád nevím, co si myslet o Franky, ale myslím, že mi bude chybět, pokud se opravdu dostane ven. Vlastně všechny hlavní postavy mi budou chybět, jak budou postupně odcházet a vracet se zpět do života... Ale to je na tomhle seriálu hezké, že si můžou vytvářet stále nové a nové postavy, aniž by se museli nějak násilně zbavovat starých (ne že by na nějakou tu mrtvolu nedošlo). Zrovna tak není vyloučené, že se s tou kterou postavou uvidíme o pár epizod později zas :D

Strašně mě zamrzelo zmizení Ericy, na druhou stranu psychopatka, co ji nahradila, byla/je prostě skvělá postava. Nedivila bych se, kdyby jistá Pamela Rabe za tuhle roli sklidila nejedno ocenění (nepátrala jsem po tom). Ale fakt baba na zabití.

Musím přiznat, že mě dlouho takhle něco nechytlo. Sice to pár dílů trvalo, než jsem o něm přestala přemýšlet ve smyslu "okej, to bude tak 60%", ale už s01 mě nakonec pěkně přilepila k obrazovce. Po suprovém finále jsem nečekala, že by mohli vymyslet něco lepšího, ale s02 byla pro mě ještě poutavější. Zatím poslední řada (s03) zase malinko slabší, závěr mi přišel dost šílený, ale i tak se neskutečně těším na další řadu. Za to může poslední scéna... To mě na tomhle seriálu nejvíc baví - jak si hezky nenápadně, potichoučku, polehoučku připravuje už od začátku jedné série zápletku na další, a vy to ani nepostřehnete, dokud není přímo před vámi.

Někdy jsou 3 řady tak akorát, ale tomuhle seriálu rozhodně dech nedochází. Na s04 se děsně těším.

A ta macgyverská vynalézavost, no páni!

Hodnocení po zhlédnutí s01-s03: 85%

EDIT 07/2016 po 4.sérii:
Tak to byla opět jízda! Právě jsem dokončila s04 a okamžitě poctivě edituji názor, to už o něčem vypovídá! Nová hráčka v pozici potenciální "Top Dog" mě možná malinko zklamala, ale psychopatka opět řádila jak černá ruka. Jak ji nesnáším, tak ji prostě musím milovat. Dále skvěle zakomponována postava, která nás v minulé sérii zdánlivě "opustila" po odpykaném trestu, aniž by se musela vracet do vězení (obecně ta vyváženost vězení/venku je i nadále ode mě velmi ceněna). Shakespearovský závěr mě dostal (třebaže něco takového neuvidíte poprvé) a jsem vážně zvědavá, koho v s05 (ne)uvidíme... a budu se modlit, asi jako všichni, abychom spíše viděli než neviděli... ale to bych si opravdu netroufla hádat, vzhledem k tomu, jaké se ke mně dostaly informace. No, nezbývá než si kousat pár měsíců nehty.
Bez přeháňky, tenhle seriál u mně naprosto vážně aspiruje na seriál s nejlepšími season's finale.

Zvedám celkové hodnocení po zhlédnutí s04: 90%

EDIT 07/2017 po 5.sérii:
Ano, bohužel se mé přání z konce s04 nesplnilo a odešla jedna z nej. Ale s05 ukázala, že i bez hlavní postavy to jde, sice byla dobrá třetina času srdceryvná (což ale taky můžu, no;) ), ale zbytek byla opět ta stará dobrá vězeňská jízda. Nechci se rozepisovat, protože tímhle tempem bych svým "názorem" měla v s20 popsaný celý deníček, takže se jen spokojeně zavýsknu nad DALŠÍM neskutečným finále!!! Jdi nato F! Dobře Mr. J! Držím palce A!

100 % lidí si myslí, že se jedná o kvalitní názor
67 % s názorem souhlasí
vyjádřili se 3 lidé
90 %
plakát
Temný případ
10. února 2015
další názory k seriálu

Tahle detektivka není pro každýho

Opravdu neobvyklý zástupce hodně tradičního žánru. A o tom to celé je. Většina lidí (co to dokouká!) se bude ještě měsíc po skončení vznášet na obláčku jedinečného televizního zážitku. Ten zbytek (z těch, co to dokouká) jsem asi já, která nerada opouští rozkoukanou věc, třebaže si je od druhého dílu téměř jistá, že tohle není pro mě.
Celý ten jeden případ mě moc nebavil, hl. hrdinové mi nebyli nijak zvlášť sympatičtí, abych jim aspoň fandila, a vedlejších postav a linek tak maloučko, že se ani člověk nemohl zaměřit na něco jiného, aby si ukrátil čas z té dlouhé hodiny každé epizody.
A když po osmi temných dílech přišel konec, do něhož jsem vkládala velké (temné) naděje, tak mě zklamal i ten...

Ale abych jen nereptala, přeci jenom se zde našlo i několik velkých pozitiv: především představitelé dvou detektivů (obzvláště se vytáhl M.M.), vždycky ráda sleduju filmové herce v seriálu. A pak jednoznačně nádherně zachycené prostředí Louisiany, která mi mnohými záběry vrací vzpomínky na "Interview s upírem".
Přesto všechno chápu, že právě to, co se mně nelíbí (Rustovy "divné" průpovídky a šílené pomalé tempo) mnohým vyhovovat bude, takže klidně směle do toho :) Každopádně ale, pokud vás seriál nechytne aspoň po druhém dílu, tak to dál ani nezkoušejte.

Hodnocení S1: 50%
Na závěr jen dodám, že vzhledem k formátu seriálu (antologie) si nechávám hodnocení "otevřené" a přeci jenom nějaký ten díl z druhé série taky zkusím.

75 % lidí si myslí, že se jedná o kvalitní názor
25 % s názorem souhlasí
vyjádřili se 4 lidé
60 %
plakát
Private Practice
19. května 2014
další názory k seriálu

Grey's Lil Sis

Asi jako všichni jsem se k PP dostala přes Grey's Anatomy. První sérii jsem si musela hodně zvykat a málem se nepovedlo - přišlo mi to všechno... moc barevné! Chyběl mi tam nějaký ten modro-šedý filtr ze Seattlu ;) Ale Addison mě udržela dost dlouho na to, abych si postupně oblíbila nové postavy, postupně si zvykla na slunné prostředí L.A. a začala se těšit na každou další epizodu.

Postavy skvělé a skvělí představitelé. Nemusela jsem Naomi a Violet mi neskutečně lezla na nervy (asi jako většině), naopak jsem měla od první chvíle ráda Charlotte a samozřejmě tu vznikl jeden z nejlepších TV párů Charlotte&Cooper! Addison jsem fandila absolutně ve všem, co řešila, a že toho nebylo málo (v GA jsem ji neměla moc ráda). Sam je dobrák až na půdu, kdo by ho nemiloval? Jakea jsem si taky za krátkou dobu oblíbila no a Coopeeer, to byl prostě my man!
Nejvíc na mě zapůsobily linie kolem Amelie a Charlotte, které dost zkusily.

Hlavně zpočátku mě bavily lékařské případy. Často byly dost kontroverzní a já sama koukala, co všechno se mně osobně příčí a naopak, co všechno bych přijala. Tohle bylo vážně k zamyšlení a to mě bavilo. Bohužel se to s posledními sériemi vytratilo až do bodu, kdy v s6 nebyl snad ani jeden takový případ.
Co mě trochu iritovalo, bylo dost časté "přirozeně" vyplývající spojení případů a osobních problémů hl. postav... jestli chápete, co chci říct.

Hudba, podobně jako v GA, byla vždy skvělá.

A nesmím zapomenout na moje absolutně nejoblíbenější chvíle crossoverů, které mě obecně neskutečně baví. I kvůli nim jsem zásadně sledovala GA i PP na střídačku, aby byl dojem ze vzájemných návštěv 100%!

Závěr: PP je hodně fajn, ale přistihla jsem se, že vždycky jsem se víc těšila na nové GA.

Hodnocení: 75%+5% za Charlotte, protože ona je prostě KING!

100 % lidí si myslí, že se jedná o kvalitní názor
100 % s názorem souhlasí
vyjádřili se 2 lidé
80 %
plakát
Čtvrtá hvězda
9. března 2014
další názory k seriálu

Nevím, fakt nevím

Pro mě je tohle strašně rozporuplný seriál. Na jednu stranu mě to baví, celkem dost. Na druhou stranu je mi úplně fuk, jestli bude nějaká další řada. Když se začaly objevovat informace o tomhle projektu, byla jsem přímo nadšená, především obsazením (herci z Dejvického divadla apod.), ale hned s prvním dílem jsem zjistila, že mi to asi tak úplně nesedne. Největší podíl na tom mají asi právě herci, protože humor samotný je mi poměrně blízký, děj mě baví... Jenže když vidím některé slovní přestřelky, tak mám prostě problém. Sedět na takovém představení v divadle, bavila bych se, až by mě bolelo břicho, ale na obrazovce to na mě prostě nefunguje, jak má. Viz ty naučené superrychlé absurdní rozhovory mezi Františkem a Štěpánem nebo manažerkou (poslední jmenovaní - tedy jejich představitelé - mi nesedí obzvlášť). Nečekala jsem to, ale je to tak.

Závěr: Vidět to v divadle, tak rozhodně ANO, v televizi už tolik ne. 65%

67 % lidí si myslí, že se jedná o kvalitní názor
0 % s názorem souhlasí
vyjádřili se 3 lidé
60 %
plakát
Bomb Girls
24. května 2013
další názory k seriálu

We Can Do It!

Další skvělé retro do sbírky, tentokrát z období druhé světové války. Ovšem tady se neválčí v zabahněných zákopech, vojáci netahají své polomrtvé kamarády z bitevního pole za ohlušujícího řevu střel a výkřiků raněných... Kdepak, tady jsou v hlavní roli ženy, konkrétně skupinka žen (a plus/mínu jednoho muže), které spojuje práce v muniční továrně, kde pomáhají "našim chlapcům" vyhrát válku tak, jak je jim v tomhle čase umožněno, tedy výrobou bomb. Jejich bitevním polem je továrna, místo zelených uniform nosí šik kombinézy a ještě lepší šátky, místo zákopů berou útokem bar a místo nářku raněných slyšíte co jiného, než parádní dobovou muziku.
Ale tohle je jen část. Každá z postav má i vlastní příběh a že jsou to ale příběhy! A každý úplně jiný, ať už se jedná o Lornu, Veru, Kate, Betty, Marca, Gladys... ale to už zjistěte sami.
Mou nejoblíbenější postavou asi bude Vera, ačkoli po prvním díle bych to do ní absolutně neřekla. Podle mě si od nějaké poloviny S1 ukradla pro sebe každou scénu, kde se objevila :D A hned po ní neohrožená Gladys!
A ještě jednou vyzdvihuji hudbu v celém seriálu, především když zazpívala malá milá Kate... no nádhera!

33 % lidí si myslí, že se jedná o kvalitní názor
33 % s názorem souhlasí
vyjádřili se 3 lidé
80 %
plakát
The Playboy Club
15. ledna 2013
další názory k seriálu

Hate NBC

Výborně rozjetý seriál nejen pro milovníky 60.let. Zvídaví diváci se podívají do zákulisí jednoho z dnešních nejznámějších sex symbolů, aby zjistili, že to ale vůbec není žádné sex, drogy a rock'n'roll ;) (Z toho usuzuju, že všichni, kteří proti němu tolik brojili, zřejmě neviděli ani ten první díl.) Uvidíte tu celkem normální strasti i radosti "servírek" v pěkných oblečcích okořeněné jednou vraždou a mafiánskými čachry a to celé doprovázené skvělými hudebními čísly (i "Tinu Turner s Ikem" uvidíte). Celkově mě asi dostala ta stylizace šedesátek, ale ani samotný děj rozhodně žádná nuda nebyla. Herci taky skvělí (nejvíc asi L.Benanti).

Ještě teď mám vztek, když si na tenhle kousek vzpomenu... jestli už zruší po třech dílech takovou pecku, pak nevím, co by lidi ještě chtěli...!? Alespoň jednu sérii o 12-ti dílech s pěkným koncem, to toho chci tolik?

Kam by se asi tenhle seriál mohl dostat, kdyby mu dali šanci? No, možná nikam, ale možná daleko. A moje hodnocení zjevně poukazuje na to, kam si myslím, že by to bylo (za ty tři díly 80%, a možná ani to ne, ale ten zbytek prostě na truc).

33 % lidí si myslí, že se jedná o kvalitní názor
33 % s názorem souhlasí
vyjádřili se 3 lidé
90 %
1/4
1234