avatar uživatele

Venda:)

off
JménoVenda
Věk31 let — narozeniny slaví za 90 dní (Rak)
BydlištěSM
Twitter
Instagram
Facebook
Poznámka
Názory uživatelky Venda:)
plakát
Glee
5. února 2011
další názory k seriálu

tak já nevím . . .

Nejsledovanější seriál v USA. Jasně, zajímalo mě, co se za touto magickou větou schovává. Šla sem ´do Glee´ s plnou parádou a vervou jen tak se nevzdát a objevit ono kouzlo.
Po asi třech dílech mě kuráž opouštěla. Moje myšlenky se točili kolem věty - ´CO TO PROBOHA JE?´. Vyumělkované herecké výkony, nesympatické postavy, divně postavené prostředí, prvoplánové a nereálné zápletky. Na první pohled /ani na druhý/ mě outsiderská banda zpěváků ale vůbec neokouzlila. Nechtěla sem se ale vzdát, zkoušela jsem další a další díly.
Nevím jak, ale uprostčed sezóny mě Glee začalo pohlcovat a naprosto dostávat. Při vítězství jsem brečela, při neúspěchu vlastně taky :) Najednou mi začlo celé prostředí americké střední školy vyhovovat jaksi víc, postavy a jejich jednání mi přišlo mnohem přirozenější. Asi se herci více sžili se scými postavami nebo tvůrci se něakým způsobem snažili zavděčit širšímu okolí.
Glee rozodně stojí na cover verzích úspěšných hitů - některé jsou méně povedené, některé více. Ať tak nebo tak, rozhodně je to hnací motor seriálu. Kdyby postavy zpívali vlastní písně, myslím, že popularita seriálu by nebyla tak vysoká.

Suma sumárum - Glee potřebovalo pár epizod na rozjezd po všech stránkách (herci, děj, postavy, oslovení mě jako diváka). POVEDLO SE! Ráda si připomínám jednotlivé písně, momenty, dokonce celé díly. Některé postavy mám radši, některé méně. (Nejradši mám od jisté doby Brittany S. Pears :) )

Takže, GLEEKOVÉ, jen tak dál ;)

80 % lidí si myslí, že se jedná o kvalitní názor
30 % s názorem souhlasí
vyjádřilo se 10 lidí
90 %
plakát
Rosalinda
22. února 2009
další názory k seriálu

:) -> :(

Snad keždá holka ve věku 5-10 a starší paní ve věku 50 a výš má/měla svoji oblíbenou latinskoamerickou telenovelu, která měla snad milion dílů, byly všechny beznadějně romantické, med tekl z televize a poslední díl byl pořádně oplakán. Poslední dobou tento trend střídají seriály naší produkce - nevím, co je trestuhodnější.
Rosalinda byla moje nejoblíbenější telenovela :). Děj si pamatuju jen tak matně, ale vím, že tam byla spousta květin, Rosalinda je prodávala, poté se zamilovala do Chosé Fernanda, všechno jim stálo v cestě, ale oni si svoji lásku ubránili a měli kopu dětí :D Jojo, takováhle zápletka se dá netáhnout na bezmála 400 dílů mám pocit :). Teď mi to taky připadá hrozný, ale já prostě Rosalindu bezmezně milovala :)
Musím jí proto dát CELÝCH 30%

100 % lidí si myslí, že se jedná o kvalitní názor
75 % s názorem souhlasí
vyjádřili se 4 lidé
30 %
plakát
Teorie velkého třesku
20. ledna 2009
další názory k seriálu

:)

Jelikož už je sitcomů opravdu dostatek, prostě se nevyhnete různým srovnáváním s 'těmi původními'. Když jsem přemýšlela, ke jakému typu sitcomů přiřadit The big bang, napadl mě rozhodně IT - a, jako u většiny, Big bang vítězí na plné čáře. Po 1. sérii rozhodně:)
Nedokážu si představit někoho, komu by byla postava Sheldona nepříjemná a kdo by ji neměl rád - rozhodně nejroztomilejší seriálový fyzik :D S vtipem se u něj jakožto u hlavní postavy počítá. Samozřejmě to umí, ale má něco, co ho dělá tak nepřekonatelným - úžasné grimasy, mimiku a postoj - v prvních dílech mě rozesmál i tím, jak se postavil na Halloweenském večírku. Opravdu skvělý. Jeho rozhovory s Leonardem jsou velice trefné, ale kolikrát jim bohužel nestačím :/
Oceňuji především celkový nápad - nenapadlo by mě, že něco motající se kolem fyziky by snad mohlo být zábavné. Opravdu paráda :)

Děkuji za příjemnou zábavu :)

98 % lidí si myslí, že se jedná o kvalitní názor
97 % s názorem souhlasí
vyjádřilo se 59 lidí
100 %
plakát
Doctor Horrible's Sing-Along Blog
18. ledna 2009
další názory k seriálu

:)

Awesome, awesome, awesome a ještě jednou awesome. :) Mě osobně sice celý projekt přišel ze začátku jako parodie se zápletkou neprosto primitivní - dobro×zlo + žena = zajisté dobro zvítězí a přes to prostě nejede vlak. Tohle jsem čekala.
Měla jsem opravdu chuť vypnout počítač po prvních sekundách, kdy na vás kouká 'Barney' /nic jiného jsem prostě napsat nemohla/ a chce zničit svět. Jenže již ve svém úvodním monologu si vás k počítači prostě připoutá a nedovolí vám vstát, ba ani na záchod /není to tak těžké, 40 minut snad zvládneme všichni :)/. Tady mi Neil Patrick Harris potvrdil 'kam přijde, tam zdobí'. I z Felicie Day jsem měla dobrý pocit, taková upřímná slečna. Jediný herec, který se mi nelíbil, byl 'Capitain Hammer'. Celou dobu jsem měla pocit, že ten pán prostě neumí hrát :(
Nejsilnějším článkem byl samozřejmě zpěv. Od těch se nemůžu odtrhnout a v uších mi zní pořád. Skvěle to všem 3 hlavním hercům 'ladilo' a vypadaly, že je zpěv i baví. Samozřejmě, nejlépe zpíval Neil Patrick, ale na to jsme si už zvykli, že 'je přece úžasný', no ne?:)

Musím dát jasnou 100, i přes tu DROBNOU nedokonalost. :) Naprosto geniální práce :)

90 % lidí si myslí, že se jedná o kvalitní názor
60 % s názorem souhlasí
vyjádřilo se 10 lidí
100 %
plakát
Super drbna
21. prosince 2008
další názory k seriálu

:)

Z knížek jsem byla a doufám, že ještě budu nadšená. Je to taková nenáročná literatura a pokud máte čas na čtení a chce se vám číst, za pár hodin máte jednu Gossip Girl za sebou. Na dovolenou ideální ;)
V podobném duchu bych hodnotilaa i seriál. Prostředí nanejvýš příjemné, prostý, ale velice vtipný a chvílemi i zajímavý děj... Další z mnoha seriálů odehrávajících se v New Yorku a ukazuje jej zase v jiném světle - světle Upper East Sder's :).
Jelikož mě, jako 16leté dívce, která by měla snít o podobném princi jako je seriálový Nathan Archibald (to je další věc, co se mi na seriálu líbí - jména:) ), tato postava je mi nejméně sympatická. Já mám ráda Blair - super mrcha se vším všudy :). Jinak snáším jakž takž všechny - na tento typ seriálu jsou postavy poměrně barevné:)
Líbí se mi to 'relativní tajemno' v podobě Gossip Girl. Do seriálu to vnáší jistou zajímavost, kvůli kterému mu třebá já dávám přednost před O.C a podobnými seriály.
Sice mám mnohem mnohem mnohem radši knihy, seriál ráda dokoukám, ale už se k němu nevrátím.

80 % lidí si myslí, že se jedná o kvalitní názor
70 % s názorem souhlasí
vyjádřilo se 10 lidí
90 %
plakát
Saturnin
15. prosince 2008
další názory k seriálu

:)

Saturnin je moje platonická láska :). Asi před 2 měsíci jsem dočetla knihu (i když film jsem už znala) a byla jsem ještě nadšenější. Humor pana Jirotky v této knize je opravdu úžasný :) Takový dvojmyslný a "nevyřčený" - musíte si ho jistým způsobem domyslet:)
Tento seriál je výborným zpestřením a skvělým průvodcem uzívaným nedělním dopolednem. Herecké obsazení dokonalé - pan Vízner se svým vážným obličejem a úšklebky je jako Saturnin skvělej. Jeho cviky taky nemají chybu ;) Pan Havelka jakožto "jiří Oulický" vypadá jako takovej "ťulda", ale patří to k jeho roli. Přesně to sedí na jeho "balící" techniku na slečnu Barboru :) Teta Kateřina je skvěle podaná, ale (alespoň v knížce) byla moje nejoblíbenější postava Milouš - měl nejzajímavější vývoj postavy:).
V seriálu (knize i filmu) se povedla skvěle jedna věc- ač je celý příběh vystavěn na Saturninovi, i ostatní postavy mají dostatek prostoru - já neměla pocit, že by se nějaká dostatečně neprojevila.

Klasika, která nezestárne a ani si to nezaslouží :)

100 % lidí si myslí, že se jedná o kvalitní názor
100 % s názorem souhlasí
vyjádřilo se 8 lidí
90 %
plakát
Ošklivka Katka
7. prosince 2008
další názory k seriálu

:(

Tak pěkný jméno a oni ho tak "zplzněj" :D Víte, jaký kvůli tomu musejí mít všechny Kačenky a Katky, jejichž kamarádi sledují seriál, hořký život? :/ Ach jo ach jo :/

Jinak k seriálu - Ošklivku Betty jsem jako jedenáctiletá milovala. PO Rosalindě moje nejoblíbenější telenovela. Ale jenom do doby, než byla pěkná, pak už mě to tak nebralo:). Myslím, že tahle doba a konec Ošklivky Katky by mohl přijít co nejdřív i k nám. Myslím, že Prima splnila svůj úkol svými Bazény a Letišti, Katku už přidávat nemusela. Celé hlavní osazenstvo mi není po chuti, ani jeden. Moc po chuti mi není ani píseň Ewy F. , ale pořád bych to hodnotila jako to lepší, co seriál nabízí.

Nejlepší, co jsem měla v seriálu možnost vidět, byl Vašek Vydra - ale i ten se moc nepředal herecky. Možná už jsem z těch všech seriálu MADE IN CZECH zblblá, ale mě se prostě Katka zdá jako jeden z těch horších než špatné. :(

Aspoň 10 za Vydru :)

80 % lidí si myslí, že se jedná o kvalitní názor
100 % s názorem souhlasí
vyjádřilo se 5 lidí
10 %
plakát
Jak jsem poznal vaši matku
7. prosince 2008
další názory k seriálu

:)

O seriálu sem se dozvěděla až tady. Nějak jsme zavedli řeč na HIM ve škole a -voilá- do týdne mi přinesla spolužačka 2 série How I Met Your Mother :). Byla jsem zvědavá hodně :)

Teď mám za sebou téměř celou 1. sérii. Musím říct, že po tom, co jsem si přečetla názory zde, myslela jsem si, že to bude opravdu špica :). Barney je opravdu skvělej, Neil Patrick Harris je taková správná "držka" na podobné role frajerů a machírků. Snad proto jsem si ho (jako většina lidí) oblíbila hned na začátku. Lilly, Marshal, Ted i Robin jsou velice sympatické osoby :). How i met je jeden z mála seriálů, kde jsem si nenašla někoho, do koho se můžu strefovat se záminkou "jak já ho/ji nesnáším".

Nechápu ale srovnávání How i met × Přátelé. Oba seriály jsou sice o partě velice sympatických, vtipných a nápaditých lidí, kteří se scházejí na jednom oblíbeném místě a řeší podobné problémy, ale jinak mi seriály připadají poměrně odlišné - oba 2 seriály mají své kouzlo a spád, ale Přátelé byli přece jenom první, noví, neokoukaní.
Možná právě kvůli tomu srovnávání a vyzdvyhování How i met mi How i met tak moc k srdci nepřirostlo. Ale i přes to je to jeden ze seriálů, ke kterým se ráda budu vracet. TEdy aspoň k jeho 1. sérii, která je opravdu vtipná:)

EDIT: Nevím proč, ale ke konci 1. řady jsem přišla How i met mnohem víc na chuť. Po prvních cca 10 dílech jsem se k němů stavěla trochu skepticky, ale po 'Pineapple accident' jsem se od seriálu nedokázala odtrhnout. Prostě musím hodnocení zvednout. Jsem zvědavá na další řady, moc moc :) Jen tak dál :)

Druhá řada mi docela nápadně připomíná Přátele - plánování svatby, vztah mezi hlavními hrdiny, homosexualita v rodině :D Ale i tak je to pojato úplně jinak - tak nějak více s nadsázkou, s vtipem. U Přáteláckých svateb jsem si pobrečela více :)

Edit dva: Postupně sleduju všechny odvisílané díly, 4. série se mi zdá po 15 dílech mnohem lepší než druhá, a o té jsem si myslela, že je nepřekonatelná.
Dnes jsem se znovu od začátku koukla na pár dílů 1. série - a opravdu, mám pocit, že první díly nestojí za moc a seriál postpně graduje.

92 % lidí si myslí, že se jedná o kvalitní názor
84 % s názorem souhlasí
vyjádřilo se 38 lidí
90 %
plakát
Krkonošské pohádky
12. listopadu 2008
další názory k seriálu

:)

Rozhodně můj nejoblíbenější večerníček. Já ho prostě milovala. Trautenberkův pupek, jeho "denevetrkrucajselement" a licousy - jak já jsem byla šťastná, když se dával v televizi.
Nejvíc se mi líbil Trautenberk, fandila jsem Krakonošovi, ale nejlepší postava podle mě byl "hajnej":). Já zbožňovala takové ty jeho smutné oči. Opravdu skvělý.

Jeden z mála večerníčků (ne-li jediný), na který koukám pravidelně :) Už ho ale dlouho nedávali :/
Jasná stovka :)

90 % lidí si myslí, že se jedná o kvalitní názor
70 % s názorem souhlasí
vyjádřilo se 10 lidí
100 %
plakát
Pokémon
27. září 2008
další názory k seriálu

:) ; :(

"Volím si tebe, Pikachu!" :D
Myslím, že Pokémoni by se také dali nazvat kultem. Taky si pamatuju doby, kdy se prodávali speciáli Pokémonový alba, pokémonový nálepky do pokémonových alb, ty barevný "pokebally", plyšoví Pikachuové, Pikachuové na mikinách, na tirkách, na pyžamech, pokémonový žvýkačky a kdo ví co ještě.
Já jsem vstávala taky KAŽDOU sobotu a neděli jen kvůli Ashovým dobrodružstvím :D (teď už bych takhle neotročila :D). Jasný, v nynějších 16 letech řekne snad každý, že je to hovadina a "nechápu, jak to někoho mlže bavit". Ale v 10-12 letech to byl prostě hit.

50% beru jako průměr doby, kdy jsem Pokémony milovala a za dnešní pohled na ně :)

67 % lidí si myslí, že se jedná o kvalitní názor
67 % s názorem souhlasí
vyjádřilo se 9 lidí
50 %