avatar uživatele

Ajam

off
JménoMarian
Věk38 let
BydlištěPřerov
Twitter
Instagram
Facebookhttp://www.facebook.com/ajam.cz
Poznámka
Názory uživatele Ajam
plakát
Knihovníci
15. ledna 2015
další názory k seriálu

Vlna nostalgie....

.... seriálu sice nevěštím zářnou budoucnost ano je do jisté míry docela hloupý - ony už samotné filmy s Flynnem Carsenem jsou jistou formou parodie na Indiana Jonase, ale to že je to parodie neznamená že není zábavná. To samé je u Knihovníků, jsou do jisté míry hloupí a ve světle "moderních seriálů" mi připadají i dosti archaičští jsou jako by utekli z 90 let což bohužel seriály většinou stojí krk ( viz moderní verze Knight Rider nebo Charlieho andílci) já se tedy i u těchto věcí docela bavím je to jako zavzpomínat si na dětství. Takže mě jen tak dál.

83 % lidí si myslí, že se jedná o kvalitní názor
67 % s názorem souhlasí
vyjádřilo se 6 lidí
80 %
plakát
Vinaři
3. září 2014
další názory k seriálu

Nerad hodnotím seriál po prvním dílu.....

... ale tohle opravdu ne. Od seriálu jsem čekal něco na způsob seriálových Bobulí, trocha poetiky trocha humoru. Ale tohle?? Nesmyslná změť hloupých a nevtipných gegů. Dokonce jako Hanák žijící na na jižní Moravě jsem se cítil být uražen. Moraváci jsou zde líčeni jako hloupí buranští alkoholici. Pokud tohle bude mít i druhou sérii mám dojem že si vesnici budou muset postavit v ateliérech, protože já být starostou Pavlovic (kde se nátáčelo) tak tam tenhle štáb už nikdy nepustil.(30%)

Edit: 26.09.2014
Po dalších dvou dílech jsem trochu smířlivější,pokud se na seriál člověk mrkne s odstupem a bere ho jako jistou satiru tak se na nenáročný odpočinek použít dá. Chuť na víno ve mě sice nevyvolá, ale dávení už taky ne, takže zvyšuji na lehčí nadprůměr (60%)

Druhá řada
tak mám dojem, že autoři první řadou natolik namíchly jihomoraváky natolik že je tam už nepustili tak děj přesunuli do severních Čech, typuji že další řady se zase přesunou do jižních Čech severní Moravy no možná i na Vysočinu :-D

86 % lidí si myslí, že se jedná o kvalitní názor
79 % s názorem souhlasí
vyjádřilo se 14 lidí
60 %
plakát
České století
29. listopadu 2013
další názory k seriálu

Velký potenciál...

... ovšem absolutně zahozený. Tento seriál by mohl mít neuvěřitelný potenciál. Bohužel se příliš hluboce věnuje událostem o osudům které v důsledku sice byli klíčové nebo spíše k těm klíčovým vedli. Bohužel ty dopady co jsou zmíněnu jen hodně povrchně. V konečném důsledku je se ve událostech jednotlivých dílů může orientovat jen člověk co co novodobé dějiny velmi dobře zná a dokáže je správně zařadit vedle událostí ke kterým vedou. Bohužel mám zkušenost že takových lidí není zas tak moc. Je proto velká škoda že poměrně hodně dobré herecké výkony a velký dramatický potenciál, jsou úplně utopeny v projektu sice ambiciozním ale v konečném důsledku nedotaženým. Těch 60% dávám za herecké výkony a proto že jsem patriot a mám rád historii.

50 % lidí si myslí, že se jedná o kvalitní názor
50 % s názorem souhlasí
vyjádřili se 2 lidé
60 %
plakát
Poslední základna
19. září 2013
další názory k seriálu

Zajímavý počin

Last Resort byl se seriál s poměrně velkým potenciálem, byl tam akce, bylo tam napětí, byli tam city. To vše bylo v pořádku, ale byla tam i zkorumpovaná Americká vláda, a tohle Američani nemají rádi. Jedná-li se o jednoho padoucha v podobě nějakého ministra to ještě skousnou, ale rozsáhlé spiknutí ukazující na prezidenta jako padoucha to se neodpouští, už minimálně jeden seriál na tohle pošel ( Jericho ) a Last resort je další. Seriál je sice "ukončen" ale je vidět že to bylo na rychlo, najednou se vše v 5 minutách vyjasní a vyřeší vše je odpuštěno a máme hapyend. Tohle mě docela otrávilo a zanechalo pachuť podvodu. I když je fakt že lepší než konec bez konce.

50 % lidí si myslí, že se jedná o kvalitní názor
50 % s názorem souhlasí
vyjádřili se 2 lidé
70 %
plakát
Sanitka 2
7. září 2013
další názory k seriálu

Zatím nevím

Vím že hodnotit seriál po první části je značně neobjektivní, ale nedá mi to když jsem zjistil podprůměrné hodnocení ještě 14 dní před odvysíláním první části. Jsem si vědom že poměrně dost lidí zde odsuzuje českou tvorbu už jen proto že to je česká tvorba.
Rozhodně nejsem zastáncem pokračovaní seriálů ani filmů po dvaceti letech. Tvůrci si tímto z pravidla zadělají na pořádný malér, původní série mají většinou lidé nadívané horem dolem a tím i zidealizované. Start seriálu nebyl nijak extra svižný spíš hodně pozvolný, divák je hozen do děje aniž by měl sebe menší představu co hrdinové dělali do teď a jaké změny v jejich životech proběhly, bohužel mnohdy dosti zásadní. U nových hrdinů to diváku ani nepřínde, ale těch původních je to docela problém. Samotná režie a kamera Filipa Renče, je hodně surová,místy až moc autonehoda je natolik realistický až vypadá uměle, divák který je zvyklý na autonehody alá Cobra 11, připadá taková nehoda prostě umělá, i když opak je pravdou. Jak jsem psal výše tohle je dojem po prvním dílů, příběh se třeba rozjede, ale zatím je Sanitka 2 lehčí nadprůměr, zřejmě neurazí, ale ani nijak extra neohromí. Přitom prostředí záchranné služby je pro seriál značně atraktivní, jen bych asi začínal od nuly a ne jako pokračování.

50 % lidí si myslí, že se jedná o kvalitní názor
50 % s názorem souhlasí
vyjádřilo se 6 lidí
70 %
plakát
Chuck
27. srpna 2013
další názory k seriálu

jedno skvělé léto

jak tu tak čtu ty jednotlivé dlouhé recenze, a rozebírání jednotlivých sérií, vtírá se mi úsměv na tvář. Pro mě je Chuck jeden dlouhý příběh během jednoho léta, jo to se stává když sledujete seriál v jednom zátahu bez otravných sezóních pauz :-D Ale zpět k věci seriál je to skvělý, přímo bych řekl ideální pro páry, je tam akce pro něho, romantika pro ni a samozřejmě humor pro oba. Postavy se krásně vyvíjejí a nejde to jinak než jim fandit. V posledním díle je celý seriál pěkně vzpomínkově zakončen, a musím říct že se vzpomínkami hlavních postav se mi vybavovaly ty moje vlastní kde jsem zrovna onen díl viděl. Ten byl v malém Ukrajinském pokoji na hotelu a ten mi zas zpříjemňoval cestu domů v letadla nebo ve vlaku. Prostě celý seriál se mi stal kamarády a společníky - budou mi chybět, jsou takovou mojí letní láskou:-)

33 % lidí si myslí, že se jedná o kvalitní názor
33 % s názorem souhlasí
vyjádřili se 3 lidé
100 %
plakát
In the Flesh
9. května 2013
další názory k seriálu

Zombie nezombie

Komorní drama, o tom jak lidé přijímají svoje blízké, kteří nejsou tak úplně podle představ normální společnosti. Zombie tedy "Vyléčení" zombie jsou zde jen jakousi alegorií na nenávist a předsudky ve společnosti, každý si zde může doplnit svoji "oblíbenou fobie"(zombie jsou zde jen náhražkou za menšiny ať národnostní, náboženské či sexuální)
My tak na mikrokosmu jedné malé vesničky můžeme pozorovat nenávist, fanatismus a násilí páchané na menšině, stejně jako její přijetí a akceptování ve společnosti.

50 % lidí si myslí, že se jedná o kvalitní názor
75 % s názorem souhlasí
vyjádřilo se 8 lidí
90 %
plakát
Zombieland
4. května 2013
další názory k seriálu

Ano Ano - Pilot už běžel

... a musím říct že podle pilotu super.Hodně černý humor a hodně morbidní. Tenhle seriál má budoucnost :-)

36 % lidí si myslí, že se jedná o kvalitní názor
45 % s názorem souhlasí
vyjádřilo se 11 lidí
100 %
plakát
Hannibal
29. dubna 2013
další názory k seriálu

Zklamání

Tak jsem zatím viděl jen 3 díly, ale jsem docela zklamán. Ano jak tu všichni vychvalují pilot, tak ano ten byl dobrý, ale další díly? No druhý se po příběhové lince docela dal, zajimavý nápad s vrahem ( je to psychologický navíc "kanibalistický" seriál tak je jen dobře že záporáci jsou pořádní magoři), ale je obrovská škoda že ten hlavní záporák je zatím tak nějak bezzubý a na dietě. Kde je ten charismatický, narcistický Hanibal. Který udělá představenstvu filharmonie večeři z hudebníka jenž hrál poněkud falešně. Čekal bych že bude co se profilů vrahů týče s Willem daleko víc polemizovat, jak to dělal se Starlingovou v mlčení jehňátek. Že za Lektrem bude zůstávat daleko víc "zbytků" kvůli kterým po něm Will půjde aniž by věděl že je to Hanibal, a že se tak budou snažit dost si navzájem do hlavy, ač Will nevědomky že se jedná o jeho doktora a nejlíp i mentora. Prostě taková hra na kočku a na myš.
Pro mě po 3 dílech 50% ale budu sledovat dál, třeba se to pro mě ještě vyvrbý době a nesežeru se nudou.

50 % lidí si myslí, že se jedná o kvalitní názor
44 % s názorem souhlasí
vyjádřilo se 16 lidí
50 %
plakát
Terapie
29. ledna 2013
další názory k seriálu

Hodně komorní

Jedná se o značně komorní dílo. Na seriál v dnešní době až moc. Ale o to je právě tenhle seriál zajímavější.Celé je to postavené na hereckých výkonech, scénářích. A nutno dodat že oboje je nadprůměrné. Díly jsou poměrně krátké cca 20 minut, a v každém díle sledujeme jedno terapeutické sezení některé z postav, které se cyklicky opakují a nakonec sledujeme terapii samotného terapeuta - který ji snad ze všech postav potřebuje nejvíce.

57 % lidí si myslí, že se jedná o kvalitní názor
57 % s názorem souhlasí
vyjádřilo se 7 lidí
90 %
1/9
1234567 ... 9