avatar uživatele

Abbie

off
JménoAnna
Věk26 let
Bydliště
Twitter
Instagram
Facebook
Poznámka
Názory uživatelky Abbie
plakát
The Lying Game
7. srpna 2014
další názory k seriálu

How long could you keep up the lying game?

Samotná zápletka není špatná. Dvojčata Sutton a Emma odlišných povah jsou při adopci rozdělena. Zatímco Sutton se ocitne v bohaté rodině a má milující rodiče, Emma takové štěstí nemá a putuje od pěstouna k pěstounovi. Navzájem se zkontaktují a rozhodnou se vyměnit se, aby mohla Sutton vypátrat jejich biologickou matku. Emma se mezitím adaptuje v normální, fungující rodině a poznává Suttoniny přátele i tajného přítele Ethana, který jako jediný pozná, že Sutton vlastně není Sutton. :D
V průběhu seriálu Emma se Sutton přicházejí na nejrůznější skutečnosti týkající se jejich původu, vytvoří se milostný trojúhelník (později dokonce čtyřúhelník) a řada věcí se hodně zkomplikuje.
Možná to vyzní hrubě, ale já jsem si TLG nikdy nedokázala pořádně oblíbit. Jedním z důvodů je hlavní představitelka dvojčat. Uznávám, že roli hodné Emmy i ďábelské Sutton zvládla na výbornou, přesto mi prostě „nesedla“. Dalším je i to dokonalé prostředí, kde se seriál odehrává, které mi strašně připomnělo 90210. Asi je to typem seriálů, které sleduju, jenom bych ocenila, kdybych měla možnost nahlédnout do života běžné střední třídy, ale tak se asi tvůrci snažili vyzdvihnout ten kontrast. :) No a v neposlední řadě si nemůžu pomoct, ale milostný trojúhelník s dvojčaty a Ethanem mi prostě přijde klišé.
Problém seriálů typu TLG a Pretty Little Liars spočívá v tom, že tvůrci nedokážou odhadnout, kdy je správná chvíle na to seriál utnout, a zrovna TLG na to doplatila. Seriál je zrušen a divák, který poctivě sleduje celé dvě série, přijde o ukončení, kde by se všechny skutečnosti vyřešily. Co musím ale nakonec vyzdvihnout je fakt, že se alespoň dozvíme totožnost rodičů dvojčat. :)

0 % lidí si myslí, že se jedná o kvalitní názor
0 % s názorem souhlasí
vyjádřilo se 0 lidí
70 %
plakát
Případy 1. oddělení
24. července 2014
další názory k seriálu

Super :)

Není moc českých kriminálních seriálů, které bych hodnotila kladně, ale tento mezi ně rozhodně patří. Herecké obsazení je velice dobré, obzvlášť mě ve svých rolích nadchli Ondřej Vetchý a Filip Blažek. Samotné postavy policistů i dalších nevypadají nijak vyumělkovaně, prostě reálně, a jednotlivé případy natočené podle skutečných událostí se pyšní skvělým zpracováním. Způsob odhalení i dopadení zločince působí na rozdíl od mnohých jiných kriminálních seriálů věrohodně (aby také ne, když i toto zůstalo do velké míry zachováno) a líbí se mi, že má divák vždy na konci každého dílu možnost dozvědět se, jak dopadli skuteční pachatelé. Můžu jenom doporučit. :)

100 % lidí si myslí, že se jedná o kvalitní názor
100 % s názorem souhlasí
vyjádřilo se 5 lidí
80 %
plakát
Off the Map
23. července 2014
další názory k seriálu

Off the Map

Z mého pohledu se jedná o hodně zajímavý lékařský seriál. Díky nádhernému a taky nebezpečnému prostředí jihoamerické džungle má divák možnost sledovat případy, se kterými by se v žádném seriálu odehrávajícím se ve městě určitě nesetkal. Ohromně zajímavé je taky spojení s krásnou španělštinou, která dokresluje prostředí právě tím správným způsobem. Vyzdvihnout musím i herecké obsazení, moje oblíbenkyně Mamie Gummer, díky níž jsem se o seriálu dozvěděla, opět nezklamala a její kolegové také ne.
Asi jedinou mojí výtkou je samotné ukončení seriálu, které je nejen předčasné, ale i řádně nevysvětlené. Vůbec bych se nezlobila, kdyby seriál dostal alespoň ještě jednu další sérii, i kdyby měla mít jenom 13 dílů. :)

100 % lidí si myslí, že se jedná o kvalitní názor
100 % s názorem souhlasí
vyjádřil se 1 člověk
90 %
plakát
Veronica Mars
17. září 2012
další názory k seriálu

Veronica Mars

Musím říct, že už dlouho mě nějaký seriál tak nezaujal. Kristen Bell v hlavní roli středoškolačky (a později vysokoškolačky), která se ve volném čase věnuje detektivnímu vyšetřování problémů svých spolužáků nebo pomáhá svému otci, bývalému šerifovi a současnému soukromému detektivovi, s případy.

V první sérií se seznamujeme s Veroničiným nejlepším kamarádem Wallisem a s jejími bývalými přáteli z bohatých rodin, s nimiž od vraždy její nejlepší kamarádky Lily (Amanda Seyfried) nemluví. Veroničin otec tehdy vyšetřoval Lilyinu vraždu a neprávem obvinil jednoho z rodičů Veroničiných přátel, což zapříčinilo šikanu, pomluvy a docela dost nesnášenlivosti ze strany Veroničiných spolužáků. Z jejích tehdejších přátel bych jmenovala především jejího bývalého Duncana, bratra od Lily a dále Logana, okouzlujícího vtipálka, se kterým se Veronica dost sblíží, a z těch nových ještě Weevila, bosse neptunského motorkářského gangu. Vlastně celou sérii vidíme, jak se Veronica přes svoje případy dostává k novým a novým střípkům tajemství, jež halí Lilyinu vraždu, a co je podle mě pozitivní, že na konci série najde vraha.

Druhá série otevírá nové příběhy. Veronica se seznámí s Meg, sympatickou počítačovou hackerkou, a blíže poznává rodinu Casablancasových – Dicka, kamaráda Logana a Duncana a taky jeho bratra Cassidyho. Udivující se zdá být i náhlé zmizení Duncana. Musím říct, že má tahle série naprosto šokující závěr, možná ještě napínavější než ta předchozí.

Třetí série je podle mě asi nejlepší. Veronica nastupuje na vysokou školu (společně s kamarádem Wallisem, Loganem, Dickem i Meg) a poznává nové lidi – spolubydlící Wallise Piz, Meggina spolubydlící Parker a další. Případy, které tady řeší se mi zdají ještě zajímavější (nutno říct, že i závažnější) a docela mi sedl i závěr této série. Jsem ráda, že Veronica nakonec skončila s tím hodným, i když si myslím, že tam bylo ještě co dopracovat, vysvětlit a dokončit.
SPOILER: Proč měl W. ten přístroj? Udělal to? Co Veroničin otec?

Další věcí, kterou bych vytkla, je český dabing, který samozřejmě s kvalitou seriálu nemá moc společného, ale pocit při sledování rozhodně kazí. Hlasy Veronicy a jejích přátel jsou v pohodě, ale dabér, který namluvil třeba postavu Logana Hutzenberga (Matt Czuchry) v Gilmorkách, namluvil většinu vedlejších postav, což dost leze na nervy, obzvláště když se jedná o po sobě jdoucí epizody.

70 % lidí si myslí, že se jedná o kvalitní názor
70 % s názorem souhlasí
vyjádřilo se 10 lidí
70 %
plakát
Šmoulové
10. června 2012
další názory k seriálu

Šmoulové :-)

Mám mladšího bratra, takže mám díky němu možnost vracet se do dětských let víceméně pořád a tento seriál je k tomu ideální. Má ohromný nápad, modré postavičky v čele s Taťkou šmoulou, Šmoulinkou a proti nim černokněžník Gargamel se svým kocourem Azraelem prostě nemohou ani po tolika letech nepobavit. :-)

0 % lidí si myslí, že se jedná o kvalitní názor
0 % s názorem souhlasí
vyjádřilo se 0 lidí
90 %
plakát
Millennium
9. června 2012
další názory k seriálu

Millennium

Také mě překvapilo zařazení Millenia mezi seriály, ale to na jeho kvalitě samozřejmě nic nemění. Knihy jsem zatím nečetla, ale jestli platí i v tomto případě, že kniha je lepší než film, tak se mám na co těšit!
Příběh úspěšného novináře odsouzeného za pomluvu a křivé obvinění snažícího se vyřešit záhadné zmizení neteře jednoho z členů vlivné rodiny Vangerů a neuvěřitelně inteligentní počítačové hackerky Lisbeth Salanderové v podání skvělé Noomi Rapace, která mu s případem pomáhá, snad nemůže nikoho nezaujmout a to i přesto, že každý díl trvá přes dvě hodiny. V druhé a třetí části se blíže seznamujeme s životem Lisbeth.
Prvně jsem tento pro mě pořád film viděla ve švédském provedení, proto je pro mě daleko osobnější než to americké. Dalším důvodem je asi to, že jsem od hollywoodské verze očekávala víc než jen víceméně stejné scény s jinými herci. Daniel Craig hraje Mikaela obstojně (i když mi švédský herec Michael Nyqvist nijak nevadil), ale Patricia Mara jako Lisbeth mi tam prostě nesedí. Přiznám se, že jsem toto provedení však nedokoukala celé, takže až se tak stane, ráda názor změním. Do té doby pro mě zůstává tahle původní verze rozhodně lepší.
Edit: Americká verze zkouknuta celá, přesto se můj názor nemění. Zároveň jsem měla možnost přečíst druhý a třetí díl knižního vydání, vřele doporučuji!

100 % lidí si myslí, že se jedná o kvalitní názor
100 % s názorem souhlasí
vyjádřili se 2 lidé
100 %
plakát
Prostřeno!
3. června 2012
další názory k seriálu

Prostřeno!

Nápad tohoto pořadu je fajn. Je hezké, že si pět lidí pro sebe navzájem uvaří, nají se v pěkném prostředí a diváci můžou odkoukat zajímavé recepty, ovšem to je z kladů asi všechno. Vzhledem k tomu, že se soutěžící hodnotí navzájem, většinou převládá rivalita a neřeší se to, kdo opravdu připravil nejlepší pokrmy. Další věc, která mě štve, je, že si hosté prohlížejí byt/dům toho, kdo právě ten den vaří. Chápala bych, kdyby hodnotili jídelnu nebo kuchyni, ve které jí, ale celý byt?
Za nápadité recepty 50%, ale chtělo by to nezávislé porotce...

100 % lidí si myslí, že se jedná o kvalitní názor
100 % s názorem souhlasí
vyjádřili se 2 lidé
50 %
plakát
Doktorka z Dixie
3. června 2012
další názory k seriálu

Milá oddechovka

Na tento seriál jsem narazila celkem nedávno, a i když bych tomu podle popisu nevěřila, začal mě hned bavit. Sympatická, trošku ztřešťěná doktorka Zoe Hart z New Yorku přijíždí do malého městečka v Alabamě. Zatímco na začátku jí jde pouze o povýšení v nemocnici, kde původně pracovala, po pár měsících na ní lze zpozorovat výraznou změnu. Je zábavné sledovat, jak se Zoe snaží zapadnout do pro ni nezvyklé venkovské společnosti a jak se vyvíjí její vztah k dalším postavám, třeba k Brickovi - staršímu lékaři, se kterým sdílí ordinaci, k Lemon - jeho dceři, nebo k Georgovi - Lemoninému snoubenci s krásným úsměvem, jehož Zoe potká z obyvatel městečka jako prvního, a k mnoha dalším.
Jak už tady někdo psal, i mně Hart of Dixie trošku připomíná Gilmorky. Možná je to americkým maloměstským prostředím, možná tím, jaké pocity ve mně tento seriál vyvolává. Není jenom vtipný a zábavný, dokáže být napínavý a má i své smutné nebo dojemné části. Nejednou jsem měla slzy na krajíčku.
Dalším kladem je podle mě příjemná hudba. Možná se nejedná o nic extra hodnotného, ale k tomuto oddechovému seriálu se vyloženě hodí.
Jediným důvodem, proč nemůžu dát plných 100%, je občas až příliš pomalé tempo seriálu, přesto se řadí mezi mé nejoblíbenější. :-)

96 % lidí si myslí, že se jedná o kvalitní názor
96 % s názorem souhlasí
vyjádřilo se 27 lidí
80 %
plakát
H2O - Stačí přidat vodu
31. května 2012
další názory k seriálu

Proč ne?

Uznávám, že bych si tento seriál už nepustila, ale tak před šesti lety, když mi bylo deset, jedenáct mě doopravdy bavil. Tematika je nevšední a docela slušně zpracovaná, většina dílů má spád a průměrný děj založený na přátelství, prvních láskách a problémech s rodiči je obzvláštněn tím, že všem třem hlavním hrdinkám naroste při styku s vodou rybí ploutev. To vše se odehrává v nádherném prostředí australského Queenslandu. Co víc by mohla holka v takovém věku chtít? :)

83 % lidí si myslí, že se jedná o kvalitní názor
100 % s názorem souhlasí
vyjádřilo se 6 lidí
60 %
plakát
Lovec krokodýlů
28. května 2012
další názory k seriálu

Muž, který změnil svět

Podle mě není nikdo, koho by Steve Irwin jako osobnost nezaujal. Tento věčně se usmívající Australan předváděl neuvěřitelně odvážné kousky s krokodýly, s hady, s želvami, s klokany a s mnoha dalšími zvířaty - mnohdy velmi nebezpečnými. Měl tisíce kritiků, ale i miliony nadšených fanoušků, kteří s oblibou sledovali jeho dokumenty. Přese všechno si myslím, že není nikdo, kdo by pochyboval o jeho lásce ke zvířatům, již předal nejen svým dětem, ale i obdivovatelům mimo jiné také prostřednictvím tohoto pořadu.

0 % lidí si myslí, že se jedná o kvalitní názor
0 % s názorem souhlasí
vyjádřilo se 0 lidí
90 %
1/2
12