Sydney

off
JménoS.S.C.
Věk29 let
BydlištěOstrava
Twitter
Instagram
Facebook
Poznámka
Názory uživatelky Sydney
plakát
Pot a slzy
7. června 2017
další názory k seriálu

You're my obsession

Flesh and Bone je minisérie z baletního prostředí, i když původně byl plánovaný plnohodnotný seriál, ale pravděpodobně jeho výroba stála víc než Starz byl ochotný zafinancovat, a tak Flesh and Bone zůstal pouze u minisérie. Docela to chápu, protože minisérie opravdu vypadá draze, a také vzhledem k obsazení světových baletních špiček. Ale je zde především pálčivá otázka: jakému publiku je to určeno, kdo se na to bude dívat? Ruku na srdce balet není zrovna mainstreamovou záležitostí a fanoušek baletu není každý druhý.

I přes všechny tyto překážky (a jako nijak zvlášť velký fanoušek baletu, k baletu mám spíše neutrální vztah) si myslím, že se minisérie velice povedla. Baletní prostředí je zobrazeno stereotypně, ale vzhledem k tomu, že se v tomto prostředí nepohybuji, tak nevím jestli je doopravdy diametrálně odlišné než jak nám všichni ukazují. Rozhodně mám pocit, že balet není žádná procházka růžovým sadem.

Vím, že si mnozí diváci stěžovali, že tam vlastně skoro žádný balet není, ale na to je jednoduchá pomoc, pokud chcete vidět balet, zajděte si na něj do divadla. Toto je minisérie z baletního prostředí, ne baletní představení. Dle mého názoru by ale příběh rozhodně nefungoval, kdyby se odehrával jinde než ve vysoce tvrdém a konkurenčním, baletním prostředí.

Myslím si, že minisérie je vhodná pro baletní divácké začátečníky, taková příjemná možnost, ke zjištění jestli byste ty dvě/tři hodiny baletu v divadle zvládli, nebo se naopak utvrdit v tom, že balet není zrovna váš šálek kávy.

Jinak musím podotknout, že úvodní titulky (opening titles/credits) jsou naprosto famózní, možná i to nejlepší z celé minisérii

Flesh and Bone -> 70%

100 % lidí si myslí, že se jedná o kvalitní názor
0 % s názorem souhlasí
vyjádřil se 1 člověk
70 %
plakát
Svědek obžaloby
31. března 2017
další názory k seriálu

Svědek obžaloby

Po naprosto dokonalém And Then There Were None, pokračuje BBC s adaptováním detektivek Agathy Christie, nyní přišla na řadu povídka The Witness for the Prosecution.

Stejně jako u And Then There Were None zvolila BBC formát minisérie, v tomto případě ale "pouze" dva díly. Rozhodně to byl ale správný krok, protože Svědek obžaloby je přece jen povídka a tři díly by byly moc a jeden zase málo, takže dva jsou ideál.

BBC ví co dělá, nebo aspoň najímá lidi kteří vědí co dělají, takže je zde naprosto skvělá dobová atmosféra a i se velmi povedlo vystihnout celou záhadu. Z herců naprosto dominují Toby Jones a Andrea Riseborough.

And Then There Were None mě nadchlo daleko víc, jedním z důvodu bude i originál - Deset malých černoušků považuji za nejlepší detektivku od Agathky, ale i tak si myslím, že se tato minisérie velice povedla.

Svědkyně obžaloby -> 80%

100 % lidí si myslí, že se jedná o kvalitní názor
0 % s názorem souhlasí
vyjádřil se 1 člověk
80 %
plakát
Semestr
4. března 2017
další názory k seriálu

Cesta do hlubin Mileniálovy duše

Stream.cz přišel s něčím co by v "normální" televizi nefungovalo, kvůli cílové skupině ale především kvůli formátu. Seriál sází na neokoukané herce a především na ten již zmiňovaný formát, který je velice zajímavý a svým způsobem i nový. (V kontextu české televizní tvorby a dalo by se říci, že i té filmové)

Sledujeme Skypové hovory mladého vysokoškolského páru, případně hovory hlavních dvou aktérů s jejich kamarády. Náplň už tak ale nenadchne, protože koho zajímají problémy ostatních, především když jsou svým způsobem triviální. A to je právě ono, hlavní hrdinové jsou mileniálové (taky se tam řadím, Bohužel?/Bohudík?) a seriál je svým způsobem jejich výpovědi o tom jak komunikují, jak řeší vztahy ale především jejich (náš?) pohled na život.

Všechny hlavní postavy jsou poděs, jak ústřední pár - Amálie a Damián, tak i jejich kamarádi Pavlína a Šimon, i když Šimon jako jediný by se ještě dal snést. Berme je pouze jako opravdu malilinkatý vzorek z řad mileniálů, protože jinak bychom to všichni mohli zabalit.

Rozhodně se ale jedná o skvělý obraz jedné generace, která možná více žije svůj život na sociálních sítích/internetu než ten reálný.

#Semestr #Serialy #Filmy #Facebook #Milenialove #Life -> 80%

100 % lidí si myslí, že se jedná o kvalitní názor
0 % s názorem souhlasí
vyjádřil se 1 člověk
80 %
plakát
Ripper Street
3. března 2017
další názory k seriálu

Kriminálka Whitechapel

Vzhledem k tomu, že mě baví seriály které jsou britské, historické, kriminální a detektivní, tak tenhle seriál je rozhodně můj šálek ideálního čaje.

Divák je nalákán na kriminální drama z viktoriánské doby ale především na záhadu okolo Jacka Rozparovače, po kterém pátrá dnešními termíny řečeno elitní jednotka Scotland Yardu - H Divize. Jack je ale nepolapitelný, a tak "naši borci" řeší i jiné případy.

Tři hlavní mužští protagonisté, detektiv inspektor Edmund Reed, detektiv seržant Bennet Drake a Yankee (Američan) kapitán Homer Jackson, jsou hlavními tahouny Ripper Street, ženy jsou zde spíše doplňkem, (asi by mi to mělo nějak vadit ale upřímně nevadí) i když i ony se později dostanou mezi hlavní postavy. Pánové ale rozhodně vedou a daleko více mi přirostli k srdci. (Asi tvůrci neumí psát ženské postavy, kdo ví)

Poté co převzal Ripper Street Amazon pociťuji určité rozpaky, především jak se seriál změnil a kam míří po dějové linii. Pořád mě ale baví, i když bych si to představovala trochu jinak. Vizuálně je ale seriál pořád stále krásně temný a atmosféra viktoriánského Londýna je stále uhrančivá, tak jak ji nastavila BBC.

H Division -> 80%

100 % lidí si myslí, že se jedná o kvalitní názor
50 % s názorem souhlasí
vyjádřili se 2 lidé
80 %
plakát
Wallander
1. ledna 2017
další názory k seriálu

Detektivní One Man Show

Wallander je britský remake švédského seriálu stejného názvu ale především je adaptací knih Henninga Mankella. Dříve než jsem začala sledovat, jsem předpokládala že BBC přesunula Wallandera na Britské ostrovy, o to větší bylo moje překvapení (velice příjemné) když jej nechala v domácím Švédsku. A tak se pohybujeme po švédských lokacích, "čteme" švédské nápisy a postavy píšou švédštinou, i když slyšíme angličtinu, tyto detaily krásně umocňuji atmosféru Švédska a já jako divák dávám za ně plusové body.

Wallander obsahuje skvělou kombinaci toho nejlepšího co můžeme očekávat od britského seriálu a temné atmosféry severských krimi/detektivek. Wallander je policista/detektiv, ale především je to člověk. Osobně oceňuji zobrazování detektiva jako obyčejného člověka, který má problémy jako kdokoliv jiný. Familiérně s kamarády přezdíváme Wallanderovi - Detektiv Deprese.

Z hereckých výkonů samozřejmě nejvíce exceluje Kenneth Branagh v hlavní roli, upřímně nedokážu si představit nikoho jiného v roli Wallandera. Celkově by seriál dal popsat jako: britský, severský, pomalý, temný až depresivní ale především dech beroucí, hlavně díky skvělé atmosféře.

Nesmím opomenou velice důležitý fakt, že nebýt Wallandera nikdy by se nepotkal Kenneth Branagh s Tomem Hiddlestonem, a svět by nikdy nedostal Lokiho. (i když původně měl dostat Thora)

♫ Shouldn’t be in front of me -> 90%

100 % lidí si myslí, že se jedná o kvalitní názor
67 % s názorem souhlasí
vyjádřili se 3 lidé
90 %
plakát
Mystérium sexu
31. prosince 2016
další názory k seriálu

Masters & Johnson

K seriálu jsem se dostala díky Lizzy Caplan (Virginia Johnson) a samozřejmě mě dost zaujalo i téma. Dobové/historické/retro seriály to je moje, takže další důvod proč sledovat.

Z herců samozřejmě musím vyzdvihnout hlavní dvojici, oblíbenou Lizzy Caplan ale především Michaela Sheena, který mě naprosto uhranul. Dle mého názoru skvělé vykreslení doby, reálií a historických událostí na pozadí příběhu dvou silných osobností, kteří chtěli světu vysvětlit, že sex není sprosté slovo. Jsem si jistá, že ne vše bylo vyloženě přesně jak se to stalo (mezi M&J) ale tohle je seriál, a tak to v televizi chodí.

Z celkových čtyřech sérií bych nejlépe hodnotila první a druhou. V třetí a čtvrté sérii mi vadilo chování Virginie (vyloženě "na facku") a především už nebylo moc co zajímavého vyprávět (aspoň pro mě), a tak seriálu pomalu zvonil umíráček až zazvonil. Tvůrci si sice nechali dvířka pootevřené pro pátou sérii, dokonce by mě tento konflikt zajímal, jsem ale ráda, že se rozhodli seriál ukončit s "jakous takous" důstojností.

Masters of Sex -> 70%

A abych nezapomněla: Musím zmínit, že mě zaujala a hodně se mi líbila úvodní titulková sekvence.

100 % lidí si myslí, že se jedná o kvalitní názor
100 % s názorem souhlasí
vyjádřil se 1 člověk
70 %
plakát
Přátelé
27. prosince 2016
další názory k seriálu

I'll Be There For You

Nevím jestli má vůbec cenu tady něco psát, protože Přátelé jsou seriálová kultovka. V dětství jsem je naprosto zbožňovala a musím říct, že ani po letech neztratili nic na svém kouzlu, právě naopak, jako dospělák si je užívám ještě víc. Celou šestici mám hrozně ráda, protože každý je jiný a svým vlastním způsobem originální. Můj největší oblíbenec je samozřejmě Chandler, hned následovaný Monicou, takže si můžete představit moji radost když se dali dohromady. Těžko vypíchnout jednu řadu/epizodu/scénku ale hrozně moc miluju jak se Joey "učí" francouzky. Je m'appelle Claude. Za mě rozhodně nejlepší sitcom, který mě (snad) nikdy neomrzí. Kdo neviděl měl by svoji chybu co nejdříve napravit.

Přátelé, budou tady vždy pro mě -> 100%

88 % lidí si myslí, že se jedná o kvalitní názor
88 % s názorem souhlasí
vyjádřilo se 8 lidí
100 %
plakát
Kosmo
26. prosince 2016
další názory k seriálu

Česká cesta na Měsíc

Tomáše Baldýnského znám coby Odvážného Palce, už je to ale nějaký ten pátek co pověsil kritiku na hřebík. Rozhodl se, že by to chtělo prozkoumat druhou stranu věci, a tak se vrhl na vlastní tvorbu a rozhodně dobře udělal. Nejen, že tady máte v českém kontextu kultovní Comeback, nyní přišel "rovnou s celým" Kosmem.

Satira inspirována Českou republikou, která především skvěle zobrazuje českou povahu. Aby jste si mohli Kosmo náležitě užít není nutné se orientovat ve světovém dění, stačit vám bude orientace v tom našem domácím rybníčku, aspoň rámcová. Za mě osobně jako nejlepší postavy hodnotím duo LL - Lubora a Libora.

"Nelíbí? Jakože to není dobrý? No tak, když to není dobrý, tak si polib prdel." -> 70%

100 % lidí si myslí, že se jedná o kvalitní názor
100 % s názorem souhlasí
vyjádřili se 3 lidé
70 %
plakát
Indian Summers
26. prosince 2016
další názory k seriálu

Barvy Indie

K seriálu jsem se dostala díky Julii Walters (Cynthia), která jej propagovala v show Grahama Nortona. Vzhledem k tomu, že mám ráda dobové seriály, především ty britské, byla povinnost zařadit seriál do watchlistu.

Nejprve musím říct, že jsem naprosto propadla Indii. Přestože si uvědomuju, že tehdejší doba, stála za něco jenom pro Brity a ani dnes to není procházka růžovým sadem, rozhodně bych se tam chtěla jet podívat a zjistit jestli "zvláštní/kouzelná" atmosféra byla čistě jen v seriálu nebo je taková i doopravdy.

Nyní ale už k seriálu, seriál mě celkově velice bavil, zajímavé zápletky a konflikty, které mě donutili se vždy těšit na další díl. Jak jsem zmiňovala dříve, naprosto skvělá atmosféra, jak doby, tak i země. Herci odvádějí výbornou práci a vůbec by mi nevadilo ještě na ně "natrefit", známá pro mě byla pouze Julie Walters, a později v druhé sérii Blake Ritson.

Rozhodně doporučuji pro ty, kteří mají rádi britské dobové seriály, případně Indii. Pouze je škoda, že tvůrci nedostali možnost seriál řádně ukončit, buď třetí sérii nebo nějakou epizodou navíc, která by vše uzavřela.

#NezavislostIndie -> 70%

100 % lidí si myslí, že se jedná o kvalitní názor
100 % s názorem souhlasí
vyjádřil se 1 člověk
70 %
plakát
Cena za lidskost
30. listopadu 2016
další názory k seriálu

Being Human...not in this case

K seriálu jsem se dostala díky Aidanovi Turnerovi (Poldark, And Then There Were None) který hraje postavu Mitchella. Musím se přiznat, že nebýt tam on, tak asi ani nedokoukám první sérii. Nápad dát dohromady ducha, upíra a vlkodlaka jako spolubydlící, není rozhodně špatný, právě naopak. Bohužel, vůbec se mi nelíbilo kam tvůrci postavy celkově vedli.

Druhá série mě zaujala více, a tak svitla naděje, že přece jen není vše ztraceno. Přestěhování pomohlo nejen postavám ale i celému seriálu, takže u třetí série jsem zaznamenala výrazné zlepšení a začala jsem se nalaďovat na specifickou atmosféru fikčního světa. Omlouvám se, ale čtvrtá série mi přišla jako nějaký hodně špatný vtip nebo celkový omyl. Podle mě se čtvrtá série nehodí k celkovému vyznění seriálu. Došlo v ní ale k představení nových postav a tzv. "výměně stráží". Konečně pátá série, která je dle mého názoru nejlepší. Konečně zajímavé téma, děj a sympatické postavy (předtím jsem moc nemusela Anne).

Průměrně mi z toho vychází lehký nadprůměr = 60%
Rozhodně ale nelituji že jsem seriál viděla. Především proto, že George (Russell Tovey) teď nezáměrně potkávám v jiných seriálech, a pak taky Hala (Damien Molony) ale toho už "potkávám" naprosto záměrně.

75 % lidí si myslí, že se jedná o kvalitní názor
75 % s názorem souhlasí
vyjádřili se 4 lidé
60 %