avatar uživatele

reallyreallychildish

off
Jméno
Věk
Bydliště
Twitter
Instagram
Facebook
Poznámka
Názory uživatelky reallyreallychildish
plakát
Lovci stínů: Nástroje smrti
13. ledna 2016
další názory k seriálu

Sestup do pekla je snadný...

...a tomuhle se povedl vážně velmi rychle. Uznávám, že lidé, kteří znají a milují knižní předlohy, jsou často neobjektivní vůči filmovým/televizním zpracováním, protože přece jen každý z nás má jinou představivost a vážně není možné, aby se tvůrci trefili každému do vkusu, ale tady je vážně skoro všechno špatně. Bohužel.
Když pominu pro mě nesnesitelnou hlavní představitelku, jejíž herecké umění mi přijde vážně groteskní (a to jsem ten typ, co obvykle herecký um moc posoudit neumí, ovšem tady je to tak do očí bijící, že to vidím i já), u všech ostatních by se možná nějaký potenciál dal najít a časem bych si dané herce mohla s postavami ztotožnit. Snad bych mohla i odhlédnout od toho, že některé postavy mají oproti předloze pozměněný charakter apod. (ehm, Luke, ehm, Valentýn). Ano, to se stává, a pokud to v rámci "nového" příběhu funguje, jsem ochotná se s tím smířit.
Čeho je ale vážně velká škoda, je nevyužití potenciálu knižní mytologie. Asi jsem prostě čekala nějaké důkladnější představení toho světa, než jedinou větu "All the stories are real." To se prostě jen narychlo odbylo a nevíme skoro nic.
Celkově se mi zdálo, že tam spousta věcí moc nefunguje, vtipy mi nepřišly vtipné a jako celek mi to nesedlo. Jak už jsem psala výše, možná jsem moc kritická jakožto fanoušek knih, na druhou stranu tady z toho mám vážně pocit, že se autoři snaží jen vytřískat prachy ze jména a zbytek si dělají podle sebe.
Viděla jsem dva díly a víc jich vážně nedám, no protože jsem hodná duše, hodnotím 30%.

79 % lidí si myslí, že se jedná o kvalitní názor
67 % s názorem souhlasí
vyjádřilo se 24 lidí
30 %
plakát
Jízlivě tvůj
16. prosince 2014
další názory k seriálu

Viciously lovely

Tomuhle seriálu vážně není co vytknout, snad jen, že je těch dílů tak strašně málo a je to hrozná škoda.
Dva gayové chrlící jednu ironickou hlášku za druhou, jejich muži posedlá kamarádka a sexy soused - dokonalá kombinace. Herecké obsazení je taktéž hvězdné a celé dohromady to přináší skvělý zážitek, o který byste se neměli ochudit.

100 % lidí si myslí, že se jedná o kvalitní názor
100 % s názorem souhlasí
vyjádřil se 1 člověk
100 %
plakát
V utajení
26. července 2013
další názory k seriálu

Can you save me?

Na tenhle seriál mám trochu odlišný náhled, než na ostatní, které sleduju, začla jsem s ním totiž trochu netradičně. V televizi jsem narazila na první díl 3. řady a pak jsem pravidelně koukala dál, dokud nedošlo k takovému zvratu, že jsem potřebovala další díl hned a ne až za týden, a seriál jsem si našla na internetu. Pak jsem to už vzala pěkně od začátku.
Na Covert Affairs se mi líbí, že začíná tím, co mě vždycky zajímalo - jak to vypadá na začátku, kdy se člověk do tajné služby teprve dostane, co se děje předtím, než se stane tím úžasným agentem, které vidíme ve všech ostatních seriálech? Právě na tyhle otázky mi seriál dává odpověď.
To, že seriál sleduju tak trochu převráceně, mi také umožňuje si všimnout, jak moc se postavy v průběhu vyvinuly. Když koukáte od začátku na jeden díl za druhým, změnu také postřehnete, ale není tak razantní, jako když najednou přeskočíte v ději velký úsek. Příkladem může být samotná Annie - v 1. řadě ji vnímám jako mladou nadšenou slečnu, která je novým prostředím okouzlena a neváhá se do všeho vrhnout po hlavě, i když na druhou stranu jsou na ní vidět i pochybnosti o tom, jestli příchod do agentury byl pro ni to správné rozhodnutí. Ve 3. řadě už je Annie protřelá agentka, která ví co a jak, práce už je pro ni úplně přirozená. Jediné, co zůstává, jsou pochyby, tentokrát ale souvisí s milostnou dějovou linkou. Celkem se těším na všechny ty události, které Annie (a nejen ji, podobný vývoj se dá postřehnout i u dalších postav) tolik změnily.
Co se mi také líbí je soundtrack, v těch několika dílech, které jsem viděla, jsem si vybrala několik vážně pěkných písní.

Hodnotím 100%, protože prostředí tajné služby a navíc seriál, kde je vidět nějaký vývoj a děj nepřešlapuje na místě, je přesně to, co mám ráda, a věřím, že si Covert Affairs takové hodnocení zaslouží.

75 % lidí si myslí, že se jedná o kvalitní názor
75 % s názorem souhlasí
vyjádřili se 4 lidé
100 %
plakát
Twisted
26. července 2013
další názory k seriálu

Where's the twist?

Na tenhle seriál se dívám hlavně proto, že ani po 7 dílech si stále nejsem tak docela jistá, jakým směrem se tvůrci hodlají vydat.
Máme tady Dannyho Dessaie, na jednu stranu údajně napraveného delikventa, na druhou však potenciálního sociopata a podezřelého z další vraždy. Pak jsou tu jeho dvě kamarádky z dětství, ke kterým si znovu hledá cestu a které se mu navíc snaží pomoci dokázat, že je tentokrát nevinný.
Zápletka je to moc pěkná, ale štve mě, že je Danny obalen až přehnaně silnou bublinou tajemství, která ne a ne prasknout. Když se to tak vezme, v průběhu každého dílu sledujeme úpornou snahu hlavních postav dokázat, že Danny Reginu nezabil, ale stejně na konci každého dílu sklouzneme k tomu, že s tou vraždou něco společného má. Navíc je tu nadhazovaná souvislost se smrtí Dannyho tety a možná i otce, která se ale nikdy dále nerozvíjí - prostě je to moc komplikované.
Myslím, že by se hodilo konečně nějaké tajemství aspoň trochu vysvětlit, protože takhle jsem stále na vážkách, jestli mám Dannymu fandit, či nikoli. Navíc tu teď máme potenciální milostný trojúhelník a tak trochu se bojím, že se od hledání vraha dostaneme jen k hloubání nad vztahy hlavních postav.

Hodnotím 80%, protože seriál přece jen potenciál má a tvůrci by nás mohli ještě překvapit.

80 % lidí si myslí, že se jedná o kvalitní názor
80 % s názorem souhlasí
vyjádřilo se 5 lidí
80 %
plakát
Pomsta
24. března 2013
další názory k seriálu

Seven devils all around you...

Po první řadě jsem nadšená. A moc. Na prvních pět dílů jsem se sice koukla jen ze setrvačnosti, ale pak jsem je nechala trochu uležet a zjistila jsem, že potřebuju víc.
Nejdřív jsem si z nějakého důvodu myslela, že se Emily bude mstít tím, že bude všechny ty lidi zabíjet, ale popravdě, jak s některými z nich naložila, bylo mnohem lepší, než kdyby je "jednoduše" zabila. Je pravda, že v druhé půlce první série se věci začaly spíš komplikovat, ale přece jen se v každém díle dozvíme aspoň kousek skládačky a děj se posouvá někam dál.
Finále bylo opravdu povedené, všechno skončilo v absolutním rozkladu a chaosu, celá závěrečná scéna navíc podkreslená nádhernou hudbou - vážně jsem z toho nadšená. Myslím, že Revenge se přidalo k mým srdcovkám a doufám, že tam i nadále zůstane, na druhou řadu se těším.

P.S. Co se týká týmu Jack versus Daniel (a slyšela jsem, že se v druhé řadě objeví jakýsi Aiden?), já jsem jednoznačně v týmu Nolan. :D Nemyslím to tak že by se měli s Emily dát dohromady, ale prostě ho mám hrozně ráda.

29 % lidí si myslí, že se jedná o kvalitní názor
57 % s názorem souhlasí
vyjádřilo se 7 lidí
100 %
plakát
666 Park Avenue
23. března 2013
další názory k seriálu

Horor nebo ne?

Pořád se nemůžu rozhodnout, jestli se mi 666 Park Avenue nakonec líbilo, nebo ne.
Rozhodně má něco do sebe - hudba vždycky dobře navodí takovou tu strašidelnou atmosféru, ale na druhou stranu je tu tolik klišé (hlavní hrdinka se v noci sama toulá bosa sklepem), že ji ani nemůžete brát vážně. Dokoukala jsem všech 13 dílů, protože se mi vždycky líbí příslib složité záhady, která se nakonec v nějakém šokujícím odhalení vyřeší. Tak se stalo i tady, ale nejsem si jistá, jestli odhalení bylo tak šokující, jak bych chtěla - některé věci byly dost očividné a nebo se daly velmi snadno předvídat.
Jedna věc se mi ale opravdu, opravdu líbila, a to scéna ve vaně - podle mě strašně pěkně natočená, tu jsem si pustila asi třikrát.
Kolem a kolem, asi nemám k tomu seriálu moc co říct, doporučím vám ho jen pro případ, že zrovna máte pauzu v něčem zajímavějším a chcete nějak zabít čas.

100 % lidí si myslí, že se jedná o kvalitní názor
60 % s názorem souhlasí
vyjádřilo se 5 lidí
60 %
plakát
Deník zasloužilé matky
10. ledna 2013
další názory k seriálu

I'm a survivor

Deník zasloužilé matky tedy nesleduju nijak pravidelně a rozhodně jsem neviděla všechny díly, ovšem když je to v televizi, ráda se podívám. Je to seriálek o bláznivé rodině, kde se všichni mají tak rádi, že si neustále musí dělat naschvály, stírat se a dělat si blázny jeden ze druhého. Určitě se jedná o příjemné pokoukání, občas se prostě musíte zasmát ironické Rebě nebo Kyře, popřípadě natuplému Venovi.
Úvodní píseň je docela chytlavá, jeden čas jsem ji dokonce měla na vyzvánění.
Celkově můžu jen doporučit.

67 % lidí si myslí, že se jedná o kvalitní názor
67 % s názorem souhlasí
vyjádřili se 3 lidé
80 %
plakát
Podfukáři
9. ledna 2013
další názory k seriálu

První pravidlo podfuku zní...

Tenhle seriál mám opravdu ráda. Partička podvodníků je tak vychytralá, že vám polezou oči z důlků, až uvidíte, jak to vlastně všechno udělali. Ze závěrečného vysvětlení jsem vždycky nejvíc nechápala, jak dokázali tak skvěle promyslet a naplánovat každičký detail, že jim to nakonec vyšlo.
První řady, kdy mezi postavami ještě byli Danny a Stacie mě asi bavily trochu víc, než když později přišli Emma a Sean, ale tak stál snad každý díl za to. Nejradši ze všech jsem vždycky měla Albieho, působí jako takový milý dědeček, ale ve skutečnosti je to velmi agilní mazaný lišák.
Nejlegendárnější díl je podle mě ten, kdy se snažili uloupit obraz, který vlastně vůbec uloupit nešlo. Prozradila bych vám, jak to udělali, ale takovou úžasnou pointu vám nemůžu zkazit - podívejte se sami! :)

100 % lidí si myslí, že se jedná o kvalitní názor
100 % s názorem souhlasí
vyjádřil se 1 člověk
80 %
plakát
Whose Line Is It Anyway?
8. ledna 2013
další názory k seriálu

Spit out your gums and kiss me hard!

WLIIA? jsem objevila náhodou, když jsem brázdila youtube, a hned mě uchvátilo. Naštěstí to někdo hodný i překládá do češtiny, s angličtinou jsem na tom sice celkem dobře, ale tady se často objevují popkulturní narážky, které bych asi bez vysvětlujících titulků málokdy pochopila. :)
Ačkoli se objevuje i množství lidí, kteří tvrdí, že scénky jsou předem připravené a o improvizaci se nejedná, mě osobně na tom vůbec nezáleží. Nejdůležitější je, že se zasmějete. A to opravdu hodně. Hodně. A ještě jednou hodně. Ani jeden z účinkujících neváhá ze sebe udělat úplného blázna a vymýšlí takové kousky, hlášky, obličeje a scénky jsou tak praštěně vypointované, že se prostě nedá nesmát.
Jsou nejen skvěle sehraní jako tým, ale každý z nich je v něčem excelentní. Waynovi jde dobře zpěv, Colin je takový otloukánek a na jeho adresu se často trousí vtípky o ztrátě vlasů, Ryan (můj nejoblíbenější) zase skvělým způsobem ztvární snad jakékoli zvíře.
Tuhle show bych doporučila jen tomu, kdo má hodně času a hodně silnou bránici, protože se nejen nedokážete přestat smát, ale ani se od toho jen tak neodtrhnete. :)

100 % lidí si myslí, že se jedná o kvalitní názor
100 % s názorem souhlasí
vyjádřili se 4 lidé
100 %
plakát
Point Pleasant
7. ledna 2013
další názory k seriálu

That last thing keeping me from turning all antichristy

Odjakživa mě kdovíproč fascinuje všechno zlé, pekelné a démonické (kdyby jste to podle mého nicku nepoznali), takže seriál o Antikristovi v těle křehké mladé dívky jsem prostě musela vidět.
Od začátku na vás dýchá taková ta mystická atmosféra, kdy nevíte, jestli se bát nebo s tím ještě chvilku počkat, všechny postavy zdá se mají nějaké temné tajemství, které toužíte odhalit tady a teď. Postupně se odhalení i dočkáte, některá stojí za to, jiná se ukáží být celkem nezáživná.
Z finále mám ale takové smíšené pocity. Je škoda, že tvůrci ponechali tolik prostoru pro možnou další sérii, která však nikdy nepřišla. Kdyby to neudělali, celkové vyznění by bylo podle mě mnohem lepší. Jako jeden z mála mysteriózních seriálů tento nepřináší konec, kdy dobro absolutně zvítězí a vše je zase tak, jak to má být. Právě naopak, ačkoli si některé postavy snaží udržet optimismus a věří, že se vše napraví, jejich reálné vyhlídky jsou téměř nulové a svět takový, jak jsou na něj zvyklý, pro ně asi končí.

0 % lidí si myslí, že se jedná o kvalitní názor
0 % s názorem souhlasí
vyjádřili se 2 lidé
100 %
1/4
1234