avatar uživatele

Alouatta

off
JménoKristýna
Věk33 let (Vodnář)
Bydliště
Twitter
Instagram
Facebook
Poznámka
Názory uživatelky Alouatta
plakát
Earth 2
18. září 2011
další názory k seriálu

Earth2

Co o tomto seriálu říct? Snad jen to, že jsem jen silou vůle vytrvala do konce, ale abych pravdu řekla, ke konci už mi to trochu lezlo krkem.

Můžu začít s postavami, ze kterých mi nebyla ani jediná sympatická. Nechápala jsem jejich motivaci a v mnohem případech se mi chování postav zdálo naproto nelogické.

Seriál má pár dobrých nápadů, které jsou ale vyváženy nápady pitomými a jsou naprosto pohřbeny špatnými zápletkami. Při tom potenciál to mělo a některé díly, zejména z poloviny, nejsou rozhodně špatné.

40 % lidí si myslí, že se jedná o kvalitní názor
100 % s názorem souhlasí
vyjádřilo se 5 lidí
60 %
plakát
Domek z karet
18. září 2011
další názory k seriálu

You might very well think that; I couldn't possibly comment.

Excelentní britská minisérie, která ani po více než dvaceti letech neztrácí nic na své brilantnosti. Mohla bych celý tento seriál popsat jen v samých superlativech.

Hlavní postava je výborně zahraná, a i když je Francis Urquhart v podstatě záporný charakter, zjistíte, že mu v jeho snaze různými manipulacemi zničit premiéra, aby mohl zaujmout jeho místo, naprosto fandíte. Obzvláště jeho významné pohledy a promluvy přímo do kamery ve vás nechají pocit, jako byste vy sami byli součástí spiknutí.

Těm, co mají rádi britskou tvorbu, ale i všem ostatním, můžu House of Cards (a následující pokračování To Play the King a The Final Cut) jenom doporučit.

67 % lidí si myslí, že se jedná o kvalitní názor
100 % s názorem souhlasí
vyjádřili se 3 lidé
100 %
plakát
Den Triffidů
26. února 2010
další názory k seriálu

Bacha na chodící kytky

Den Triffidů jsem četla kdysi dávno, ale pamatuju se, že se mi knížka líbila.

Minisérie ale ve mně zanechala rozporuplné pocity. V podstatě se to dá přirovnat k řadě dlaších tuctových postapokalyptických vizí, která je smícháná se zombie hororem - až na to, že se místo zombie po světě promenádují jedovaté masožravé pohybující se kytky. V tomto směru neoplývá Den Triffidů žádnou originalitou a kde se tvůrci oprostili od předlohy, vykročili špatným směrem.

Hlavní představitelé jsou nezajímaví, nemají ani kapičku charisma. Nemusím vševědoucí moralizující postavy.

To ještě neznamená, že se nejedná o vcelku příjemnou místy i napínavou podívanou, ale když pomyslím na předlohu a na to, co BBC normálně točí, myslím si, že to mohlo být mnohem lepší.

17 % lidí si myslí, že se jedná o kvalitní názor
67 % s názorem souhlasí
vyjádřilo se 6 lidí
60 %
plakát
Torchwood
22. května 2009
další názory k seriálu

Bloody Torchwood

Přestože se jedná o spin-off Doctora Who bylo by chybou očekávat něco stejného. V mnoha ohledech je Torchwood mnohem temnější, odvážnější a dospělejší, i když z mého skromného pohledu kvalit Doctora nedosahuje.

Co považuju za nějvětší slabinu seriálu jsou postavy. Z pětice hlavních charakterů jsem si oblíbila jen Jacka a Ianta, ostatní mi přijdou nesympatičtí až protivní, Gwen není ani dobře zahraná.

První sezóna mi přišla mnohem slabší, protože nepřišla s ničím, co by mě zaujalo a už jsem myslela, že se na seriál víc dívat nebudu, ale jsem ráda, že jsem vytrvala, jelikož druhá řada je mnohem mnohem lepší, propracovanější a konečně odhalila nějaká stará tajemství.

Teď mi nezbývá nic jiného než čekat na třetí řadu, která má bohužel jen pět dílů.

39 % lidí si myslí, že se jedná o kvalitní názor
33 % s názorem souhlasí
vyjádřilo se 18 lidí
80 %
plakát
Dům loutek
16. března 2009
další názory k seriálu

Dollhouse

Joss Whedon je podle mého jeden z nejlepších seriálových tvůrců, takže jsem se na Dollhouse těšila. Po shlédnutí zatím odvysílaných epizod musím říct, že jsem nebyla zklamána.

Zápletky epizod jsou zajímavé a napínavé. Herci zvládají svou práci dobře, i když mi nejspíš bude nějaký čas trvat než si odvyknu vidět Tahmot Peniketta jako Hela z BSG.

Seriál sám o sobě je originální a překvapení tam taky nechybí. Dollhouse má zatím dobře vykročeno. Z novinek zatím můj favorit.

PS: Pevně doufám, že Dollhouse neskončí jako jiný Jossův seriál Firefly, který taky běžel na FOX.

82 % lidí si myslí, že se jedná o kvalitní názor
82 % s názorem souhlasí
vyjádřilo se 11 lidí
90 %
plakát
Polda z Marsu
25. února 2009
další názory k seriálu

Hrůza

Miluju původní britský Life on Mars. Ale Tohle mi vážně hnulo žlučí. Podívala jsem se na to jen ze zvědavosti, jestli to opravdu bude tak hrozné, jak jsem očekávala. Bylo to ještě horší.

Herci jsou neuvěřitelná paka, horší jsem snad ani neviděla. Jason O’Mara je ze všech nehorší, dívím se, že má vůbec nějakou práci. Hudba, která byla v UK verzi skvělá a pasující, je tady něco co už nikdy nechci slyšet.
Kdyby alespoň přišli s nějakým novým vkladem, půjčili si jen hlavní náměť a dál pokračovali podle svého. Ne, z většiny kopírali originál ať už šlo o děj, dialogy či samotné záběry, a pokud vložili něco vlastního, bylo to neuvěřitelné klišé.

Všem doporučuju, aby se vyhnuli velkým obloukém a raději se podívali na originál.

58 % lidí si myslí, že se jedná o kvalitní názor
58 % s názorem souhlasí
vyjádřilo se 12 lidí
0 %
plakát
John Adams
6. února 2009
další názory k seriálu

John Adams

Řemeslně dobře odvedená práce s perfektním Paulem Giamattim. Historii mám ráda a prostřednictvím této minisérie jsem se toho dozvěděla hodně.

Ale myslím si, že by to klidně mohlo být delší. Nemám ráda, když se v historických seriálech přeskakuje po rocích, protože potom ztrácím přehled. Tady kvůli tomu nebyli některé věci úplně dokresleny, například přátelství a později nepřátelství mezi Adamsem a Jeffersonem, a poslední díl mi přišel celý takový uspěchaný. Dávám tedy 80%.

100 % lidí si myslí, že se jedná o kvalitní názor
100 % s názorem souhlasí
vyjádřil se 1 člověk
80 %
plakát
Jekyll
15. prosince 2008
další názory k seriálu

Jekyll & Hyde

Ze všech možných i nemožných variací na Jekylla a Hydea, tahle je rozhodně jedna z těch nejpovědenějších. Má to všechny správné přísady, humor, napětí, trochu té romance. Hyde je neodolatelný, rozhodně ne žádná slintající hora svalů a svým způsobem i sympatický. James Nesbitt ho hraje naprosto dokonale.

Konec je ale příšerně otevřený a docela mě štvalo, že spousta otázek zůstala nezodpovězených.

100 % lidí si myslí, že se jedná o kvalitní názor
100 % s názorem souhlasí
vyjádřilo se 7 lidí
90 %
plakát
State of Play
9. listopadu 2008
další názory k seriálu

State of Play

Snad jsem ještě neviděla nic z britské tvorby, co by bylo nekvalitní. Ani State of Play není výjimkou. Díky delšímu rozsahu není děj uspěchaný, člověk má ale zato čas soustředit se na detaily a nic to neztrácí na napínavosti. Konec jsem vůbec nepředvídala, takže jsem byla dostatečně překvapená. Potěšilo mě, že se nejednalo o žádnou obrovskou nadnárodní konspiraci, jako u mnoha amerických seriálů a že Britové jako vždy nic nenatahovali. Opravdu bravurně odvedená práce.

PS: Vůbec nevím, co si mám myslet o americkém filmovém remaku, bojím se, že ti to absolutně zpackají. Moc to nechápu, protože si myslím, že Američané dokáží přijít i s vlastními originálními nápady a ne předělávat pět let starou imho kvalitní věc.

50 % lidí si myslí, že se jedná o kvalitní názor
50 % s názorem souhlasí
vyjádřili se 2 lidé
90 %
plakát
Firefly
9. listopadu 2008
další názory k seriálu

Sci-fi a western v jednom

Tenhle seriál měl obrovský potenciál, ale samozřejmě, jak už to tak bývá, byl zrušený ještě dřív než se dokázal pořádně rozjet.

Firefly mělo ještě hodně co nabídnout. Rozhodně jeden z nejoriginálnějších sci-fi seriálů, jaký jsem kdy viděla, který dobře skloubil tématiku sci-fi a westernu v jednom, zdánlivě dvou rozdílných světů, ale tady to vypadalo, jako by to tak mělo být odjakživa. Bylo to vtipné a postavy byly prostě dokonalé a nevyskytla se ani jedna, kterou bych neměla ráda.

Celovečerní film Serenity byl důstojným zakončením seriálu, ale podle mého si Firefly zasloužilo mnohem mnohem víc(na příklad o několik řad víc).

93 % lidí si myslí, že se jedná o kvalitní názor
86 % s názorem souhlasí
vyjádřilo se 14 lidí
100 %
1/3
123