avatar uživatele

filmmovier

off
JménoTomáš Mysliveček
Věk
BydlištěVojice
Twitter
Instagram
FacebookTomáš Mysliveček
Poznámka
Názory uživatele filmmovier
plakát
Glee
23. února 2020
další názory k seriálu

Totální láska

Glee jsem chtěl zkouknut už mnoho let a až loni se konečně zadařilo. Prvních pár dílů jsem si pustil vyloženě na zkoušku, ale netrvalo dlouho, a já se chytnul. A pak se zamiloval. A s každým dalším dílem jsem se zamilovával víc a víc. Do úplně každé postavy, z nichž každá mi ohromně přirostla k srdci mnohem víc, než kdokoliv z Přátel (a to je co říct), do fantastických hudebních čísel (a písní) a do úplně celého seriálu, což ovšem přišlo až ve druhé, ve třetí a zejména v naprosto fantastické čtvrté (až do poloviny páté, kterou já, patrně asi jako jediný, považuji za vrchol seriálu). Pak přišel New York, který mně vůbec nebavil a přinesl ty nejhorší díly, naštěstí jsme se v něm ale dlouho nezdrželi a vrátili se zpátky na McKinleyho, ačkoliv šestá řada už byla také slabší, ale jen v první polovině. Ta druhá byla už zase báječná. A u finále jsem brečel. A nejen u finále. Brečel jsem po Finnově smrti, brečel jsem u Don't Stop Believing v páté sérii (mimořádné číslo) i v sérii šesté a v průběhu celého seriálu mnohokrát... Prostě boží seriál. Nejlepší postava Sue, nejlepší pár mimo Finchel rozhodně Kitty a Artie (byl jsem jejich fanda) a nejlepších songů hromada. A navíc jsem se ještě o něco víc zamiloval do Melissy Benoist. 1.série 80%, 2.série 85%, 3.série 90%, 4. série 100%, 5.série 95%, 6. série 80%. Objektivně bych tomu dal asi čtyři hvězdy, ale Glee je fakt neskutečná srdcovka, kterou jsem s každým dílem miloval víc a víc, takže jasný plný počet. A nejspíš se k seriálu s radostí znovu vrátím.

0 % lidí si myslí, že se jedná o kvalitní názor
0 % s názorem souhlasí
vyjádřilo se 0 lidí
90 %
plakát
Vánoční koleda
23. února 2020
další názory k seriálu

Jedna z nejlepších adaptací Vánoční koledy

Líbilo se mi to a toho plného hodnocení se vůbec nebojím, k menšímu totiž není důvod. Tady vlastně jediná věc, která se mi nelíbila, byla ta tradiční a šíleně trapná politická korektnost - smíšená rodina, černá matka, bílý otec, dcera zrzka. No není to úžasné nejen v 19. století, ale i dnes? A pak taky délka . chtělo by to tak o deset minut prostříhat :D. Jinak se ale tahle Vánoční koleda téměř ihned stala mou oblíbenou adaptací. Guy Pearce je patrně nejlepší Ebenezer (a to včetně toho, kterého hrál Patrick Stewart) a duch Andyho Serkise rozhodně není žádný dobrák. Atmosféra je místy skutečně hororová, ve zbytku času jen správně temná a zavítáme i do podsvětí mezi duchy. Příběh je obohacen o spoustu zápletek a většinou je to vlastně k lepšímu. Stejně jako samotný závěr, který rozhodně není veselý. Naopak, je vlastně mnohem uvěřitelnější a lze předpokládat, že v normálním světě by tenhle výlet skončil přesně tak, jak skončil tady. Temné, neveselé, skvěle natočené... Nová klasika? Pravděpodobně. 90%.

0 % lidí si myslí, že se jedná o kvalitní názor
0 % s názorem souhlasí
vyjádřil se 1 člověk
90 %
plakát
Dracula
23. února 2020
další názory k seriálu

Extrémně klesající kvalita

Pravidla bestie
Claes Bang je rozhodně jedním z nejlepších představitelů hraběte Draculy se správňáckým velecharismatem. Odkazy na whoniversum a Sherlocka potěšily. Atmosféra skvostná. Prostředí špičkové (Oravský hrad samozřejmě potěšil a kruh se skoro sto let po Upírovi Nosferatu krásně uzavřel) a ačkoliv jsem hned na začátku téměř vyskočil z kůže (měl jste s hrabětem Draculou pohlavní styk, pane Harkere?), nakonec se mi všechny ty změny (a že z původního románu zůstal v podstatě jen příjezd Jonathana Harkera na hrad) docela dost líbily a třeba finále v klášteře bylo vyložené labůžo, ještě navíc když u toho Claes skvěle hláškoval. První epizoda byla fakt skvělá a co se týče mně, tak nemá moc daleko k plnému hodnocení. A taky je jasně nejlepší. Škoda, že v tomhle vynikajícím stylu seriál nepokračoval i nadále. Škoda, že se to tak příšerně zvrtlo. 85%.

Krvavá plavba
Druhá epizoda je ještě pořád dobrá. Sice se relativně vleče a jsou tam typicky šílený moffatovský zvraty (u kterých mi samozřejmě chybělo jen to, že nebyly do deseti minut vyvráceny zvratem ještě stupidnějším) a aspoň někdo konečně zpracoval plavbu lodi Demeter. Jen škoda, že tak podivně a přeplácaně. Ale atmosféra je pořád skvělá a Claes Bang je prostě naprosto luxusní Dracula. Slabší, než první díl, ale ještě pořád dost dobré. 72%.

Temný kompas
Co k tomu říct? Moff a Gatiss zase šíleně hulili cosi prazvláštního a tentokrát přebrali opravdu extrémně. Tenhle díl Draculy je naprosto příšerný a navíc zcela s přehledem to úplně nejhorší, co pánové kdy napsali, ať už zvlášť, a nebo dohromady. Tenhle díl je skutečná pí*ovina. Hloupý, stupidní (vím, že je to totéž) a odehrávají se tam neskutečně debilní věci, které jsou ještě mnohem debilněji ukončeny. Je to nuda, parodie na všechny předchozí adaptace i na minulé dva díly, atmosféra je totálně v prdeli a Claes Bang má sice pořád supercharizma a je extrémně skvělý, bohužel ale to nezachrání, to ale není jeho vina, protože tohle zachránit nejde. Nápadů obou pánů je opět nepřeberné množství, jsou ale bohužel jen směšné a trapné. A to tempo bylo ještě pomalejší, než ve druhé epizodě, takže ještě vražednější, než si možná myslíte. Tohle fakt ne. Na tohle zpracování se bohužel už nikdy nepodívám a doufám, že to nikoho nenapdane to prodloužit. Začalo to skvěle, ale ve výsledku jsem bohužel zklamán úplně vším (kromě Claese). První zklamání roku přišlo nečekaně brzy. 35% za epizodu, ve výsledku za celý seriál jen nějakých 65%.

100 % lidí si myslí, že se jedná o kvalitní názor
100 % s názorem souhlasí
vyjádřil se 1 člověk
60 %
plakát
Freddyho noční můry
23. února 2020
další názory k seriálu

A Nightmare on Elm Street: The Series

Ze zvědavosti jsem viděl první tři díly (protože Freddy a protože více českých titulků neexistuje), ovšem nějak mi to stačilo a myslím, že víc bych asi stejně neviděl. Protože tenhle seriál je k mému překvapení klasická seriálová 80./90th antologie, které v té době tak letěly a která se bohužel řadí k těm slabším. Freddy Krueger je tam bohužel jen jako hláskující moderátor (který stylem nejvíce připomíná Krypt Keepera) a který jednou za čas vleze do příběhu, řekne hlášku a zase zmizí. Ovšem první díl je jen o něm a slouží jako úvod do celé filmové série, bohužel ale i příběh jeho neodsouzení a následného upálení je bohužel taky zoufale průměrný. V dalších dvou dílech jsem byl svědkem studentů, kterým se zdály noční můry za bílého dne i když zrovna nespaly a se kterými Freddy neměl absolutně nic společného, přičemž některé "scénky" byly lepší a jiné horší. Koukatelné to je, ale to je tak nějak všechno. Robert Englund je ovšem pán i na zcela miniaturní a nudné ploše.

0 % lidí si myslí, že se jedná o kvalitní názor
0 % s názorem souhlasí
vyjádřilo se 0 lidí
60 %
plakát
Případy 1. oddělení
23. února 2020
další názory k seriálu

Nejlepší český seriál

Skvost a opravdu mimořádný seriál, a nejen na české poměry. Skutečně poctivá práce. Špičkoví herci, špičkové scénáře, špičková režie. Případy podle skutečnosti, policajti podle skutečnosti a celé je to fakt strhující a vtahující. Tohle je prostě poctivá detektivka, tak, jak jí mám rád. Žádná akce, prostě poctivé a povětšinou poklidné pátrání, kdy policajti jsou rozčilení až při výslechu. Je to věrohodné a opravdu velmi reálné, se špičkovými dialogy a správnou plicajtskou mluvou. Tohle je úplně nejlepší a totálně mně to sejmulo. Díky všem, tohle je neuvěřitelně boží. 100%.

100 % lidí si myslí, že se jedná o kvalitní názor
100 % s názorem souhlasí
vyjádřili se 2 lidé
100 %
plakát
Jméno růže
23. února 2020
další názory k seriálu

Jméno růže

Dosud jsem nenašel stoprocentní odvahu přečíst si knihu, ale filmovou adaptaci uctívám, neboť jde o jeden z nejgeniálnějších filmů všech dob. K nové výpravné seriálové adaptaci jsem tedy přistupoval malinko s odstupem, nicméně po chvíli bylo jasné, že se není čeho bát. Nové Jméno růže je adaptací, která na tu filmovou samozřejmě nemá, ale i tak je vynikající, a vzhledem k rozsahu je tam na všechno tak nějak víc času, takže je všechno v pořádku. Obsazení je mimořádně povedené, stejně tak výprava a hudba, režie a scénáře plné strhujících a mimořádných dialogů. Je pravda, že jsou v seriálu místa, která to trochu roztahují a zbytečně narušují, ale není to nic hrozného, navíc hlavně druhá polovina je už strhující od začátku do konce. Jen tomu schází ta atmosféra, kterou měl film a co se týče obsazení, tak snad jen Everett byl lepší, než F. Murray Abraham. Seriál je skvělá záležitost, ve které je ta detektivní zápletka zpracována výborně, zbytek už o něco hůř a který by možná bylo lepší vidět v celku. Ale který hlavně stačí vidět jen jednou. Na rozdíl od filmu. I přesto jsem náramně spokojený a mám z nového zpracování velikou radost. Tyhle velké evropské projekty fakt stojí za to. 75%.

0 % lidí si myslí, že se jedná o kvalitní názor
0 % s názorem souhlasí
vyjádřilo se 0 lidí
70 %
plakát
Sexuální výchova
23. února 2020
další názory k seriálu

Sexuální výchova - pravděpodobně největší hit roku

1.SÉRIE
Parádní podívaná a i pro mě opravdu velké překvapení. Jako první musím zejména vyzdvihnout fantastické obsazení, které je prostě do jednoho geniální (Asa je s rolí mimořádně sžitý, stejně jako jeho máma Gillian, Emma Mackey vypadá nejen jako Margot Robbie, ale jako ještě někdo, jen si teď nemůžu vzpomenout kdo, a Aimee Lou Wood je překrásná, roztomilá a má luxusní kozy). Dějově je to sice trochu natahované, to je fakt, mít to o jeden (či dva) díly méně, asi by se nic nestalo, jen ten Eric mně postupem času začal štvát. A všichni si to užívají. A český dabing, mimochodem, je fakt nehorázně luxusní záležitost. Je to odvážně, neskutečně vtipné a zábavné a naprosto parádně se tam míchá i dramatická rovina, i když ta humorná v první řadě asi lehce převažuje. Jsem náramně spokojený. Rozhodně nejpohodovější seriál za hodně dlouhou dobu. 85%.

2.SÉRIE
Překvapivě lepší, než série číslo 1. A taky mně to víc bavilo, a to i přesto, že ubylo humoru (kterého je ale pořád víc, než dost) a děj se stal více dramatičtějším. A vyváženějším. A tentokrát mně bavil i Eric, který se stal snad tou nejzajímavější postavou ze všech, a to je co říct. Druhá série je mnohem víc emociální a taky rychleji odsýpá, ačkoliv je pořád osm dílů, v téhle sérii snad není žádná výplň, bavilo mně to celé od začátku do konce, herci si to opět zatraceně užívají a dabing je taky špičkový. Postavy jsou propracované mnohem víc, než minule, hercům to parádně šlape, děj je nabušený a opět se nebojí kontroverzí, tu menších, tu větších a Gillian s Asou totálně vládnou celému seriálu! Netušil jsem, že po nadprůměrné první sérii může přijít druhá, která je ještě mnohem lepší a patrně úplně bez chyby. Po druhé osmičce dílů se na třetí řadu těším ještě mnohem víc! Maeve je tady hezčí. 95%.

0 % lidí si myslí, že se jedná o kvalitní názor
0 % s názorem souhlasí
vyjádřilo se 0 lidí
90 %
plakát
Sedm světů, jedna planeta
23. února 2020
další názory k seriálu

Fantastická, dechberoucí nádhera

BBC a pan Attenborough se pravděpodobně opět překonali (ať je to jakkoliv nemožné). Opět mimořádně úchvatné. Neskutečně napínavé a dramatické, strhující, úchvatné. Už dlouho jsem nezažil tolik napětí a dramatu v jedné jediné hodině. Dech se mi tajil od začátku do konce. Překrásné a zároveň mimořádně děsivé. A český komentář Jirky Dvořáka je naprosto perfektní. V celku zase nejde o nic nového, ale je to zase podáno trochu jinak a mimořádně špičkovým způsobem. Přesto jsem se některé nové zajímavé informace dozvěděl, což mně velmi těší. Opět zcela mimořádná sága. 100%, tady jde dát to hodnocení jenom výš.

100 % lidí si myslí, že se jedná o kvalitní názor
100 % s názorem souhlasí
vyjádřil se 1 člověk
100 %
plakát
Superšéf: 24 hodin do pekla a zpět
23. února 2020
další názory k seriálu

Zdeňa vrací úder

Ano, šéfe! je sice o stupeň lepší, ale s tímhle nemám problém, vždyť je to přece téměř to samé, jen rychlejší a s vražedným tempem. Pohlreich to nejen táhne, ale navíc je prostě zas neskutečně dobrej. Líbí se mi to, rozhodně jde o zajímavý koncept, a jak je vidět, tak rozhodně není nemožný. Nehodlám tady řešit, jestli je to nahrané, nebo ne, každopádně zahrané je to dobře a Pohlreich si ty převleky prostě užívá, stejně jako zbytek pořadu. A já si to užívám s ním a těším se na další díly. Konečně další pořad, na který se dá dívat. 75% po prvním dílu.

100 % lidí si myslí, že se jedná o kvalitní názor
0 % s názorem souhlasí
vyjádřil se 1 člověk
70 %
plakát
James Cameron: Příběh sci-fi
23. února 2020
další názory k seriálu

Příběh sci-fi filmů

Dokumentární seriál, ze kterého jsem doslova v sedmém nebi. Veliká paráda. Železný Jim si tady povídá s Lucasem, Spielbergem, Ridleym Scottem a dalšími, nejen režisérskými, ikonami žánru. Dozvíme se historii a vznik mnoha kultovních děl, jak se to točilo, do toho hromada zajímavých informací a ještě větší hromada filmových (a seriálových) ukázek. A navíc jsou ty debaty fakt plodné. Je to tak, tohle je lahůdka.

0 % lidí si myslí, že se jedná o kvalitní názor
0 % s názorem souhlasí
vyjádřilo se 0 lidí
100 %
1/43
1234567 ... 43