avatar uživatele

venalce

off
Jméno
Věk
Bydliště
Twitter
Instagram
Facebook
Poznámka
Názory uživatelky venalce
plakát
Star Trek: Discovery
13. února 2018
další názory k seriálu

Parádní sci-fi se silnými postavami

(SPOILER ALERT!) Tak tohle jsem nečekala. Byla jsem ohledně nového Star Treku poněkud skeptická, ale výsledek mě překvapil. Pilot mě sice neoslovil, ale pak jsem měla dojem, že je to díl od dílu lepší a lepší. Obzvlášť oceňuji sympatické postavy, v nich bych viděla vliv Bryana Fullera, protože živoucí postavy, které si člověk rychle zamiluje, jsou jeho specialitou. A taková Tilly to má přímo napsané na čele, taková střelená postava je typicky fullerovská. Děj se pěkně rozvíjel, nebyla nouze o zvraty, je uspokojující jednou vidět, že i střelené fanouškovské teorie se mohou splnit, a že se jich tu splnilo víc. Byla to radost pohledět, už se těším na další řadu.

70 % lidí si myslí, že se jedná o kvalitní názor
20 % s názorem souhlasí
vyjádřilo se 10 lidí
90 %
plakát
The Defenders
11. února 2018
další názory k seriálu

Tajemství Ruky konečně odhaleno

Hrozně mi tohle univerzum chybělo, o to víc jsem si návrat do něj užila. Nejvíc lichotil tenhle počin Daredevilovi a Elektře. Elektra se rozvinula v postavu, která mě konečně zaujala, a Matt/Daredevil vynikal svým nelidským chováním. Ti ostatní jsou takoví lidští, ano, supersilní, neprůstřelní a se zářivou pěstí, ale jinak "normální", Daredevil má nelidské instinkty a z nich všech je nejtrénovanější. Za vyjádření jeho odlištěného chování vděčíme v mnohém Charliemu Coxovi, který tu jasné ukazuje, že, co se hereckých schopností týče, hraje poněkud jinou ligu, než jeho kolegové ze čtveřice. Iron Fist je pořád pubertálně na pěst, ale docela se těším na novou řadu Jessicy. Líbilo se mi i jak se tu uzavřely otevřené linie z předchozích seriálů a konečně jsme se dozvěděli, co je Ruka zač a kdo ji tvoří, hurá! A teď prosím novou řadu Daredevila a pokračovat ve větší provázanosti postav, než tomu bylo dříve. Ostatně, teď už se všichni znají.

100 % lidí si myslí, že se jedná o kvalitní názor
100 % s názorem souhlasí
vyjádřili se 3 lidé
90 %
plakát
Death Note - Zápisník smrti
11. února 2018
další názory k seriálu

Wow O.o

Už bych měla být zvyklá, ale stejně mě vždycky překvapí, co všechno dokáží Japonci z původní zápletky vydolovat. Hoch se rozhodne vzít nápravu světa do vlastních rukou, to zní jednoduše, jenže vzápětí se z toho stane souboj dvou géniů, kdy chtě nechtě fandíte oběma stranám už jen proto, že kdyby jedna z nich vyhrála, seriál skončí. Sledujeme, jak se postupně mění celý svět a jeho smýšlení, jak vám ten seriál klade otázky přímo na tělo. Japonci se prostě nebojí nejednoznačných filozofických problémů. Bylo to skvostné, propracované a chytré (souboj géniů, víme?). Obzvlášť se mi líbil zvrat, kdy do hry vstoupil nový nečekaný hráč, v tomto případě upištěná a dětinská modelka. To jsou celí Japonci, najednou se vytasí s novým hru komplikujícím prvkem, kdo by to čekal? Právě pro tyhle zvraty je miluji, u nich je možné všechno, jejich fantazie je bezbřehá. Konečné šílenství, kdy se ukazuje, že diktatura i s původně dobrou myšlenkou je pořád jenom diktatura, byla silnějším poselstvím, než jsme v euroamerickém světě zvyklí. Manga má oproti seriálu zajímavou tečku navíc.

100 % lidí si myslí, že se jedná o kvalitní názor
67 % s názorem souhlasí
vyjádřili se 3 lidé
90 %
plakát
Legion
6. dubna 2017
další názory k seriálu

Další důkaz, že si komiksárny zaslouží inovativní přístup

Wow! Jako že fakt WOW! Tak tohle bylo neskutečné psycho. Tahle vlna komiksáren "trochu jinak" je něco, co jsme jako diváci potřebovali. A Legion je vážně JINÝ. Nevím, co pochválit víc - celistvost příběhu, psycholadění, herecké výkony, výborné postavy, kameru, práci s efekty a hudbou nebo prostě všechno dohromady? Takhle vypadá seriál roku. A že to byla jízda!

Ano, není to seriál pro každého, pilot nebyl něco, co by každý strávil, a opravdu, ale opravdu NEDOPORUČUJI DÍVAT SE NA TO PŘED SPANÍM! Ale tohle je seriál z x-menovského světa, o kterém jste snili ani jste o tom nevěděli (pravda, je to tak "trochu" noční můra, ale nikdo neříká, že sny musí být vždy líbivé, že?). Zajímaví mutanti, jejichž schopnosti nejsou pouhou bojovou vybaveností, velice schopný záporák, který opravdu budí hrůzu, a příběh, který není jen o "záporák chce ovládnout svět, pojďme ho porazit".

Vedle tohodle vypadají mnohé x-menovské filmy poněkud bezduše a bezzubě. Čím déle seriál trávím, tím lepší dojem z něj mám. Je to chytré a pečlivě vybalancované psycho, do kterého se bláznivě zamilujete. Už jsem říkala, jak velká zábava to je? Člověk by se z toho zbláznil...

100 % lidí si myslí, že se jedná o kvalitní názor
67 % s názorem souhlasí
vyjádřilo se 6 lidí
100 %
plakát
Class
13. prosince 2016
další názory k seriálu

Wow.

Čekala jsem nějaký čajíček jako byly Sarah Jane Adventures, ale tohle mělo daleko blíž k Torchwoodu. S tou třídou se teda nemazlili. Svým způsobem to Doctora vůbec nepotřebuje, větší kompliment jeho sequelu snad ani nemůžu dát. Prostě se na to podívejte a udělejte si svůj vlastní názor, ano?

25 % lidí si myslí, že se jedná o kvalitní názor
75 % s názorem souhlasí
vyjádřili se 4 lidé
80 %
plakát
Luke Cage
17. listopadu 2016
další názory k seriálu

Netflix pořád vládne všem komiksárnám

Začít hodnocení větou, že Luke Cage není až taková pecka jako Daredevil nebo Jessica Jones, není fér, protože se tu pořád bavíme o prvotřídní atmosferické komiksárně. Jessica Jones byla seriálem o ženách, tohle je seriál o černoších a jazzu. Právě tohle ladění dává sérii další rozměr navíc, už se nemůžu dočkat, čemu se bude věnovat Iron Fist. More Defenders, please!

33 % lidí si myslí, že se jedná o kvalitní názor
33 % s názorem souhlasí
vyjádřili se 3 lidé
80 %
plakát
Dobré místo
26. září 2016
další názory k seriálu

S každým dílem lepší a lepší...

Tyhle barevné ujetosti jsou prostě k nezaplacení. Ano, opravdu je to tak šílené, že si celou dobu budete říkat "doufám, že posmrtný život takhle vypadat NEBUDE" a "to 'špatné místo' nezní zase TAK špatné", lidé jsou tu dobří za hranicí snesitelnosti a hlavní hrdinka roztomile zkažená, má to vše, co byste od toho očekávali...a něco navíc. Bála jsem se, čemu se bude věnovat hlavní zápletka, aby se to rychle neokoukalo, ale po třetí epizodě to začíná vypadat velice zajímavě. Tvůrci ještě nevytáhli všechna esa z rukávů, jejich výtvor má dobrý náběh na to stát se seriálem, na který se bude ještě dlouho vzpomínat.

86 % lidí si myslí, že se jedná o kvalitní názor
86 % s názorem souhlasí
vyjádřilo se 7 lidí
90 %
plakát
Merlin
11. srpna 2016
další názory k seriálu

Přece to nemůže být TAK špatné...

V létě neuškodí odreagovat se něčím lehčím, a protože čekání na titulky k The Living and the Dead je dlouhé a druhá série Humans není v dohledu, rozhodla jsem se proti svému nejlepšímu vědomí a svědomí dát šanci Merlinovi. Jsem v polovině první řady a zatím mohu jen s politováním říct, že se potvrdily mé nejhorší obavy. To, že zmasakrovali artušovskou legendu k nepoznání a prostředí ze všeho nejvíc připomíná pohádkový svět Once upon a Time, bych ještě unesla, ale ta nebetyčná prostoduchost je příšerná. Např. takový Uther je tam očividně jen proto, aby byl v každé epizodě osinou v zadku. Jiný rozměr ta postava nemá, každou epizodu doufám, že už ho někdo konečně odpraví. Ostatní postavy se chovají podle klišoidního očekávání, nějaký vývoj nebo dokonce logika se mohou jít klouzat.
Jsem nesmírně ráda, že jsem Colina Morgana poznala díky Doctoru Who a Humans a Bradleyho Jamese v iZombie, protože tohle bych hochům zřejmě neodpustila.

Těch 70% je HODNĚ nadnesených, protože doufám, že kvalita půjde se sériemi nahoru a za pár epizod budu psát omluvný komentář.

100 % lidí si myslí, že se jedná o kvalitní názor
0 % s názorem souhlasí
vyjádřilo se 6 lidí
70 %

Divácká výzva

Uf, tak tohle bylo divácky náročné. Doporučuji zhlédnout jako maraton, jinak se v tom ztratíte. Maraton vám dá alespoň nějakou šanci. I tak je to výzva, protože každá z těch miniepizod (jinak se to nazvat nedá) se odehrává s jinými postavami v jiné časové linii. Jako první pokus o velký webseriál to bylo dobré, ale příliš komplikované, nemluvě o tom, že mnohé zůstalo nevysvětlené a nedokončené. Například taková linie s dítětem. Co bylo vlastně zač? Co ho dělalo tak "spešl"? I o Simoně jsme se nakonec dozvěděli víc, byť to taky nebylo úplně košer. Je to škoda, protože jsem si celou dobu říkala, že kdyby to mělo tradiční formát a příběh trochu víc prostoru, mohla to být stejná pecka jako třeba loňské Sense8, kvalitního materiálu tam rozhodně bylo dost. Další díly ale nikdy nevznikly a většina diváků to pravděpodobně vzdala před koncem. Jak říkám, škoda.

100 % lidí si myslí, že se jedná o kvalitní názor
50 % s názorem souhlasí
vyjádřili se 2 lidé
80 %
plakát
iZombie
1. března 2016
další názory k seriálu

Svěží závan rozkládajících se mozků

IZombie je seriál po všech stránkách sympatický, tuhle zombie nemůžete nemilovat. Jde o jednu z těch detektivek ozvláštněných fantasy prvkem s tím, že tady má fantasy prvek nad detektivkou lehce navrch. David Anders se pro roli veskrze slizkého záporáka snad narodil a Rahul Kohli jako Ravi je natolik sympatickou postavou, že si snad ani nezaslouží pouhou roli svádící k označení "sidekick". Problémy mám jen s Majorem, jehož dramatičnost mi brzy začala lézt krkem. Je to takový tragéd, že pořád doufám v jeho definitivní odpravení. Co se týče samotné Liv (Mohla by mít oživlá mrtvola stylovější jméno než "Liv Moore"?), obdivuji kreativitu jejího vaření. Někdy mám až pocit, že na nás některé epizody mávají absurditou a la "Pushing Daisies" (viz třeba 2x14 "Eternal Sunshine of the Caffeinated Mind"), za což jim patří můj neskonalý dík (Ano, pořád se mi po tom seriálu stýská.). Stále se pak ale nemohu zbavit dojmu, o kolik lepší by tenhle námět byl, kdyby se ho skutečně ujal Bryan Fuller. IZombie je vskutku osvěžením v současném seriálovém světě, ale pořád zůstává jen na půl cesty mezi realistickým pojetím a totálním úletem, osobnostní změny Liv pak působí zbytečné nereálným dojmem. Osobně si myslím, že by měli přitlačit na pilu v bizardnosti a stylizaci epizod, trocha šílenosti by tenhle seriál dovedla k úplné dokonalosti.

100 % lidí si myslí, že se jedná o kvalitní názor
90 % s názorem souhlasí
vyjádřilo se 10 lidí
90 %