Heimdal

off
JménoPatrik
Věk30 let — narozeniny slaví za 157 dní (Váhy)
BydlištěPardubice
Twitter
Instagram
Facebook
Poznámka
Názory uživatele Heimdal
plakát
Nebe s.r.o.
15. dubna 2020
další názory k seriálu

2.série vede

První série tohohle seriálu byla celkem průměrná, zábavná, ale rychle zapadne. Ale druhá série je něco úplně jiného, směju se snad celou dobu, jistě je to jednoduchý, chvílemi dost sprostý humor, ale to je přesně to na co mám jednou za čas večer chuť.

100 % lidí si myslí, že se jedná o kvalitní názor
67 % s názorem souhlasí
vyjádřili se 3 lidé
70 %
plakát
Merlin
2. prosince 2013
další názory k seriálu

V zemi mýtů a za časů kouzel...

Tenhle seriál se stal během prvních několika málo dílů mojí srdeční záležitostí. Naprosto mě ohromil a hltal jsem díl za dílem. Užíval si každou minutu každého dílu a nemohl jsem se dočkat, až si budu moct pustit další díl.

Seriál je podle mého od základu dokonale propracovaný a není snad jediná věc, co bych mu mohl vytknout, i když je pravda, že asi přehlížím pár detailů, které jsou ale pro seriál jako celek naprosto nepodstatné.

Už od prvního dílu na vás dýchne úžasné prostředí Camelotského hradu a od první minuty si prostě musíte oblíbit Merlina a jeho představitele Colina Morgena, který svojí roli ztvárnil naprosto dokonale a dodal jí něco, co by asi nikdo jiný nedokázal. Nedokážu přesně říct co to je, ale ta role byla prostě přímo pro něj a neumím si představit nikoho jiného, kdo by tu postavu dokázal ztvárnit lépe.
Ale ne jen Merlinova postava, ale všechny ostatní hlavní postavy jsou dokonale dotažené. A ne jen postavy hlavní, v celém seriálu je snad jediná chyba v obsazení a to je u postavy Mordreda, Alexander mi sem vůbec nesedí, ale naštěstí se neobjevuje v seriálu tak často a jeho postavu stejně nemám rád, takže to přežiju.

No a ještě by to možná chtělo nějaké to slovo k ději. Pokud se na seriál teprve chystáte, nepočítejte s tím, že vychází přímo z legendy o Artušovy, klasických rytířů kulatého stolu se tu nedočkáte. A s historickými nepřesnostmi musíte počítat už předem. Ale když na tohle zapomenete a budete jen sledovat příběh seriálu tak se vám nemůže nelíbit. A možná mu propadnete tak jako já.

Jen škoda toho konce, to si seriál nezasloužil, scénáristé byli asi po nějakém nepovedeném flámu, když ho psali.

83 % lidí si myslí, že se jedná o kvalitní názor
67 % s názorem souhlasí
vyjádřilo se 6 lidí
100 %
plakát
Atlantis
2. prosince 2013
další názory k seriálu

V Atlantidě je hodně co vylepšovat.

Když jsem se dozvěděl, že tvůrci pro mě nepřekonatelného Merlina, začali pracovat na novém projektu, nemohl jsem se dočkat. Těšil jsem se, až vyjde první díl Atlantisu, který má být prý určitou náhradou za Merlina. No bohužel nenahrazuje ani z daleka!

Možná to je tím, že jsem měl přehnané nároky, možná tím, že seriál stále srovnávám s Merlinem, ale bohužel nemůžu hodnotit moc kladně.
I když námět vypadal z počátku zajímavě, už od prvního dílu mě nezaujal. Mám dojem, že by mohlo být vše o trochu víc propracované a ne tak strohé. A hlavně postavy, ty postavy.

Naprosto nedotažené charaktery, například hlavní hrdina Jason, ten člověk naprosto neukazuje jedinou emoci, s tím, že se ocitl v naprosto jiném světě se vyrovnal během pěti minut, jako by se vůbec nic nedělo, nijak ho ani nezajímá, odkud a proč získal svoje nové „schopnosti“. Vlastně je podle něj vše samozřejmé a nad ničím se moc nepozastavuje. Dalším hlavní postavy jsou Pythagoras a Hercules. Musím uznat, že tyhle dva charaktery už jsou o něco lépe vymyšlené a také o dost lépe zahrané.

Obě postavy jsou vtipné a posledních pár dílu už jsou asi to jediné proč seriál sleduju a doufám, že se vše zlepší, protože Pythagorovo „bojové umění“ a Herculuv vtip si šanci zaslouží.A když se trochu rozpohybuje děj mohl by z toho vzniknout zajímavý seriál.

57 % lidí si myslí, že se jedná o kvalitní názor
86 % s názorem souhlasí
vyjádřilo se 7 lidí
60 %
plakát
Chicago Fire
30. října 2013
další názory k seriálu

Život hasiče

Tak tohle je něco, co na obrazovkách chybělo. Seriálů o policii a různých detektivních agenturách jsou mraky, naprosto nepřeberné množství. Některé jsou lepší , jiné horší, ale už je toho tolik, že se děj většinou opakuje. Ale tohle je nové, neznám jiný seriál o hasičích a částečně i záchranářích.
Uznejte přece jen je příjemnější sledovat záchranu života, než řešení vraždy na tisíc způsobů za pomoci futuristické techniky. Teda alespoň pro mě.
V každém díle se objeví nějaký výjezd do terénu, ať už je to k autonehodě, hořícímu domu či bytu, a nebo nějakému kurióznímu případu, jak je tomu i ve skutečnosti. Ale seriál není jen o akci hasičů, je vyvážený s dějem na stanici, kde je vidět jaké to je mezi hasiči, i s dějem mimo ní. Takže se neustále nekoukáte jen na hořící domy, ale sledujete i příběhy jednotlivých postav v jejich soukromém životě a v životě na stanici.
• No a taky něco málo k hereckému obsazení, podle mě se mu dá vytknout jen jedna osoba a to je Mo Gallini v roli Joseho Vargase, ten mi na tuhle roli nesedl, myslím že by se našel někdo lepší. Ale naopak musím pochválit Jesse Spencera to byl naprosto dokonalí výběr. V Housovi byl sice dobrý, ale tohle je role pro něj, tohle mu sedí.
Zkrátka skvělí seriál a já už se jen těším na další díly.

94 % lidí si myslí, že se jedná o kvalitní názor
100 % s názorem souhlasí
vyjádřilo se 16 lidí
100 %
plakát
Pravěk útočí
14. října 2013
další názory k seriálu

Cestovat časem můžou jen Britové

První sérii jsem viděl už někdy před lety. Nějak jsem tomu nevěnoval extra pozornost, ale najednou koukám do watchlistu a vidím to tam. Prostě to bylo na řadě, tak jsem se do toho vrhl.
První sérii jsem si zopakoval a celkem příjemně mě překvapila, druhá byla ještě o něco zajímavější. Nesla se ve stejném duchu a pomalu jsem si začal oblibovat některé charaktery. Hlavně Connora.
No a tak jsem se rozhodl ve sledování pokračovat a už jsem koukal na sérii třetí, na kterou jsem se vrhl okamžitě, protože konec druhé řady mi nedal spát. Třetí série byla akčnější a podle mě, v mnoha ohledech zajímavější. Ale začal jsem si pomalu všímat takové malé drobnosti. No malé, po pár dílech si toho všimne každý. To se opravdu objevují všechny anomálie v Anglii? Co v Anglii, převážná část dokonce v Londýně a jeho blízkém okolí. Ani zmínka o výskytu anomálie v nějaké jiné zemi. No ale dobře, sice je malá pravděpodobnost, ale všechny jsou v Londýně. Pak mi došlo něco, co mě rozesmálo v jednom díle se bojí vlivu na budoucnost, když zabijí dva nebo tři živočichy a v druhém jich povraždí desítky a to už ničemu nevadí? No dobrá, nebudu tu pitvořit. I přes tyhle „drobné“ chybky se mi vše líbilo. Postupně jsem shlédl všech pět sérií a ze všech jsem byl nadšený, zajímavý seriál s dobrým námětem. A dobrým hereckým obsazením… Aha už si vzpomínám na další mínus které mi vadí asi ze všeho nejvíc, časté měnění hlavních postav. Z první série se dočkali konce snad jen tři lidé Connor, Abby a Lester. No hlavně, že vydržel Connor, ale i těch ostatních je škoda, člověk si vždy na někoho během série zvykne a když pustí další už tam není. Škoda, nebýt tohohle tak dám asi i 90%, takhle ale ne.

100 % lidí si myslí, že se jedná o kvalitní názor
100 % s názorem souhlasí
vyjádřilo se 5 lidí
70 %
plakát
Experiment Kolonie
8. října 2013
další názory k seriálu

Boj o vodu.

Já nejsem zrovna fanouškem realitek, ale když jsem viděl televizi přecpanou upoutávkami tak jsem se rozhodl dát tomu šanci. A musím říct, že jsem udělal dobře, hned od prvního dílu jsem byl nadšený.
Tohle je snad jediná realityshow, která se dá sledovat. Lidé do toho jdou dobrovolně ne kvůli možnosti vyhrát velké peníze, ale kvůli tomu aby sami sobě ukázali, že něco dokážou.
První série byla dokonalá a nemám jí co vytknout, hlavně jsem si hned ze začátku oblíbil celou skupinu přeživších a sledoval jejich úžasné nápady a snahu přežít postapokalyptickou realityshow.
Když série končila, mrzelo mě, že nevidím nějaký konec příběhu a návrat kolonistů do reálného života.
Ale druhá řada? Už od začátku mě osud těchto přeživších nijak moc nezajímal, celá skupina byla proti sobě a nedokázala držet pohromadě, proto vlastně ani nevymysleli žádný pořádný zlepšovák, co by jim usnadnil život. Nevím vlastně se mi v té skupině nelíbil opravdu nikdo, škoda že raději neudělali delší sérii první.

100 % lidí si myslí, že se jedná o kvalitní názor
100 % s názorem souhlasí
vyjádřil se 1 člověk
70 %
plakát
Sherlock
28. září 2013
další názory k seriálu

Reichenbachský hrdina

Musím přiznat, že když jsem viděl pilot poprvé omylem někde v televizi, líbil se mi, ale nenatchl mě tolik jak jsem čekal. Ale potom co jsem si ho pěkně v klidu pustil znova zhltl jsem první sérii jedním dechem a už stahoval druhou. A jak je všem asi jasné tak tu jsem shlédl hned následující den, ani dospat jsem nemohl, jak jsem se na to těšil.

Příběhy Sherlocka Holmese jsem měl vždy rád. A tenhle seriál miluju. Když jsem o seriálu ještě jen četl, hned první co mě napadlo bylo: „Sherlock v dnešní době, to bude stát za nic“. Ale to byl velký omyl! Možná i jeden z největších v mém životě (a že jsem jich už udělal).
Perfektně propracovaný děj člověka naprosto vtáhne a nepustí až do konce dílu, vše je promyšlené do největších detailů. Každé smítko na podlaze zapadá do příběhu, až nakonec vše společně vytváří úžasný děj ještě podtržený perfektním hereckým výkonem Benedicta a Martina, kterým jejich role sedli jako by se pro ně narodili.

I když lituju, že dílů není víc a čeká se na ně tak dlouho, tak se nedivím, něco takového vymyslet a natočit jistě zabere spoustu času. A možná je i dobře že dílů není víc, aspoň neklesá kvalita a na té přece záleží nebo ne?
Takže po shlédnutí posledního dílu druhé série, který byl podle mě zatím tou nelepší epizodou , se nemohu dočkat pokračování a nedočkavě čekám na sérii třetí, která bude snad nejméně stejně dobrá jako ty předešlé.

80 % lidí si myslí, že se jedná o kvalitní názor
93 % s názorem souhlasí
vyjádřilo se 15 lidí
100 %
plakát
Arrow
26. září 2013
další názory k seriálu

Zelený Batman? Proč ne!

Tak Arrow je jednoznačně jedna z nejlepších věcí, které kdy CW vyprodukovalo.
Seriál je perfektní, děj je „napínavý“ a po každém dílu jsem se těšil na další. Děj se pořád volně sune dál a po každé zodpovězené otázce se vynoří dvě další, na které je potřeba odpověď teprve najít, takže se nudit nebudete.
Psala to už spousta lidí, ale napíšu to i já, protože je to naprosto zřejmé. Multimilionář, který se snaží zachránit své skomírající město? No kde jsem to jen viděl? Ale to nevadí, i tak je to dobrý námět na seriál. A co se mi opravdu hodně líbí, jsou flashbacky z ostrova, skvěle doplňují děj. Dokonce bych si uměl představit samotný seriál na tohle téma. Jedinou malou chybou jsou herci, ale není to tak hrozné, aby se to nedalo vydržet a postupně se jejich výkony lepší.
Po shlédnutí závěrečného dílu už se nemůžu dočkat druhé série.
-------------------------------------------------
2. série

Takže, po shlédnutí piluto druhé série jsem dost překvapený, ten začátek jsem vůbec nečekal, ale líbí se mi to. Celkem povedený start nové série, tak uvidíme jaké bude pokračování, těším se.

87 % lidí si myslí, že se jedná o kvalitní názor
80 % s názorem souhlasí
vyjádřilo se 15 lidí
100 %
plakát
Bylo, nebylo
19. září 2013
další názory k seriálu

Pohádky zřejmě nejsou pro mě

Bohužel žádné nadšení ze seriálu se nedostavilo. Tolik lidí mě přesvědčovalo, abych se na OUT podíval až jsem souhlasil a přidal si ho do watchlistu, kde dlouho ležel. Po mnoha dalších doporučeních jsem se už těšil až se dostanu až k němu a pustím si ho. Ale hned po pilotu jsem se musel přemlouvat k pokračování. Příběh mě vůbec nedokázal ničím nadchnout, i když je tak originální. Ani jedna postava se mi nezalíbila. Ale přes to jsem se rozhodl pokračovat ve sledování a dát seriálu ještě šanci. Bohužel žádná změna. Absolutně nic na seriálu se mi nezalíbilo, i když oceňuju originální nápad. Takže po shlédnutí čtvrtého dílu jsem se rozhodl přestat se trápit a raději se přesunout o seriál dál.

60 % lidí si myslí, že se jedná o kvalitní názor
40 % s názorem souhlasí
vyjádřilo se 15 lidí
40 %
plakát
Da Vinciho démoni
19. září 2013
další názory k seriálu

Da Vinci jak ho neznáte.

Tak na Da Vinci's Demons jsem se těšil dlouhou dobu. Už od pilotu je seriál nabytý akcí. Zápletka, která díl za dílem perfektně graduje, všechno perfektně podtržené dokonale vybranou hudbou. Jediné co by se mohlo ještě zlepšit je Florencie, myslím, že by si seriál zasloužil lepší grafické zpracování. No a co se týče postav, není co vytknout, každou postavu jsem si během chvíle oblíbil, každý z herců zahrál svojí roli perfektně.
Da Vinci mi chvílemi připomínal filmového Sherlocka, šílený a naprosto geniální člověk, jehož mysl dokáže vše, co si zamane, perfektní. Už se nemůžu dočkat dalších dílů, konec série vyvolává spoustu otázek a perfektně připravuje půdu pro nadcházející díly. Už aby tu byli!

71 % lidí si myslí, že se jedná o kvalitní názor
71 % s názorem souhlasí
vyjádřilo se 7 lidí
90 %
1/3
123