avatar uživatele

Lenulajn

off
JménoLenka
Věk
Bydliště
Twitter
Instagram
Facebook
Poznámka
Názory uživatelky Lenulajn
plakát
Čarodějky
1. června 2013
další názory k seriálu

Někde se začít muselo

Podle mě tento seriál je taková startovní čára pro ostatní seriály tohoto druhu. V podstatě dnešní generace na tomhle seriálu vyrostla a mnozí na něj i s láskou vzpomínají (tak jako já).

Měl co do sebe. Jedna knihu kouzel, bez které by to prostě nešlo. Mrtvou babičku ducha. A strážného anděla. Démony, kteří neustále dokazují, že dobro prostě vede.

Jasně, bylo to takové melodrama, ale magické. Kdy dobro svádí boj se zlem, nejen o duše smrtelníků, ale i v lásce. Inu, především v lásce. Bez toho by ten seriál moc nešel.

Dobře s přihlédnutím k dnešku jsou kouzla zastaralá a efekty takové nic moc, ale i tak. Nebýt tohoto museli bychom se neustále koukat na něco ve stylu soap opery.

67 % lidí si myslí, že se jedná o kvalitní názor
56 % s názorem souhlasí
vyjádřilo se 9 lidí
70 %
plakát
Jmenuju se Earl
1. června 2013
další názory k seriálu

Originální nápad

Rozhodně je tento seriál originální, přichází po dlouhé době s něčím, co tu opravdu ještě nebylo (alespoň jsem něco takového zatím neviděla).

Sice ani jedna z postav mi není vyloženě sympatická, možná až na Krabáka. Takže kvůli postavám jsem se na to opravu nezačala koukat.

Je to prostě něco, co pustíte v telce, když přijdete domů a zrovna si něco děláte v troubě. Díváte se na to. Díváte se na to podruhé i potřetí. No a nakonec si řeknete, proč ne.
Má tu svůj styl humoru, a pokud se opravdu, ale opravdu hodně zamyslíte jsou tam i filosofické myšlenky jako například: "Uděláš něco pěkného pro někoho jiného, karma ti to vrátí."

Jasně, celé karavanové městečko má svoje kouzlo, ale prostě není to tak, že by vás to hned chytlo, chce to čas.

20 % lidí si myslí, že se jedná o kvalitní názor
0 % s názorem souhlasí
vyjádřilo se 5 lidí
60 %
plakát
Avatar: Legenda o Aangovi
1. června 2013
další názory k seriálu

Bender

Než jsem se dostala k seriálu viděla jsem film. Ten mi nepřišel zas až tak katastrofální, ale poté, co jsem viděla tento seriál, jsem rychle změnila názor.

V seriálu se jde do detailů. Je tam vidět nejenom vývoj Aanga, ale i ostatních. Sokka je prostě vtipný, ale trochu hloupí, což přidává tak trochu komičnost. On je trochu jako Appa, ale Appa mi přijde rozumnější než Sokka. No a odhodlaná a rozumná Katara.

Do toho neustálé pronásledování od Zuka, který se nakonec ukáže jako spojenec, a díky němu se vlastně dočkáme očekávaného happy endu.

A i když je to seriál pro děti, tak mi přijde, že ten humor, který v tomto animáku najdeme, si může oblíbit každý.

25 % lidí si myslí, že se jedná o kvalitní názor
25 % s názorem souhlasí
vyjádřili se 4 lidé
70 %
plakát
Dokonalý podraz
1. června 2013
další názory k seriálu

Je to vlastně vtipnej příběh.

V podstatě by šlo o jednu velkou hospodskou historku. To víte jednou jsme takhle šli a prostě přepadli úřad FBI, protože jsme potřebovali napálit jednoho týpka.

Nevím, já osobně tam nacházím tak trošku odstín Hrabala a jeho hospodských historek a perliček na dně.

I když jde díl od dílu o uzavření epizody, vyplatí se sledovat celý seriál kvůli jeho jemné niti příběhu, a především vývoji postav. Každý sám za sebe toho dokáže hodně, ale dohromady jsou v podstatě nepřekonatelní, protože jsou tak nějak vyvažovány jejich "mindráky". Je fajn sledovat, jak se postavy dostávají někam dál emočně a mentálně. Už jenom díky typologii postav je ten seriál něčím jiným.

Příběhy jsou vždy něčím zajímavým, někdy dokonce osobní. Nechybí tomu ironie a vtip, momentů napětí tu taky není málo. Nějaká ta romantická linka se i přes všechnu práci najde.

Prostě naprosté okouzlení!

50 % lidí si myslí, že se jedná o kvalitní názor
33 % s názorem souhlasí
vyjádřilo se 6 lidí
90 %
plakát
Merlin
1. června 2013
další názory k seriálu

Merlin

Na tento seriál jsem se musela koukat vlastně nadvakrát. V prvním díle jsem prostě nemohla přenést přes srdce, jak strašně má Merlin odstáté uši. Nějak mi to tam nepatřilo.
Ale rozhodně jsem ráda, že jsem tomu seriálu dala šanci. Stojí za to.

Jednak neobvyklým pojetím legendy, báječným hereckým obsazením a vtipem. Kouzlo toho seriálu pro mě bylo v jeho vtipnosti. To, jak Merlin dokázal usadit toho nadutého prince Artuše, no a následný Artušův pohled, prostě stál za to.
Celé čtyři série jsem Merlina hltala od začátku do konce. Příběhy byly příjemně vyvážené akcí, vtipem, trochou romantiky a kouzly.

Pátá série mě zklamala. Nedodělané. Přišlo mi, že v každém díle jde o něco jiného. Vztah Gwen a Artuše byl nudný a bez jikry, což byl rapidní posun k horšímu oproti ostatním sériím.

No a co se týče srovnání legendy a seriálu? Kulatý stůl - ano. Gwen, Lancelot, Artuš - ano. Drak - ano. Ale prostě meč ne! Pár minut, ani ne, což je škoda.

Musím také pozitivně ocenit prostředí, které k natáčení zvolili. S tématem legendy si sedlo. A kostyméři také odvedli dobře svoji práci.

Inu škoda té páté série.

50 % lidí si myslí, že se jedná o kvalitní názor
33 % s názorem souhlasí
vyjádřilo se 6 lidí
80 %
plakát
Upíří deníky
1. června 2013
další názory k seriálu

A co kniha?

Musím uznat, že oproti knize se to nedá srovnat, četla jsem tedy jen první díl knihy a popravdě řečeno to nemá se seriálem nic společného, až na jména hlavních postav. Ano, můžeme být šťastní. Kniha je podle mě naprostý propadák

Seriál už na tom tak špatně není. Snaha povznést upíry někam jinam, dát jim moderní ráz. Dobře, to mi zase tak nevadí, přece jenom doby Drákuly jsou dávno pryč. Sluneční prsteny, alkohol namísto krve. Dobře dobře, ale králík místo člověka, tak to už je opravdu k smíchu. Ale naštěstí to není to stěžejní.
Spíš to neustále vraždění postav. Umřete, ale nebojte k životu vás přivede čarodějka nebo vstanete jako upíři. Skoro všechny postavy jsou něčím nadpřirozené, no a pokud jsou v tomto momentě lidí věřte, že za chvíli to bude jinak. Ještě, že tvůrci mají Matta.

Co se týče emocí, je to střední škola, takže mi nepřijde přehnané zamilování hrdinů do více postav a neustálá potřeba řešit svoje momentální city. To ke střední patří. No a dospělí všechno řeší alkoholem, takže rovnice je zachována. Takže taková neutrální zóna.

Ale i přes ty všechny "chybičky", ten seriál má spád. Dějová linie se někam v půlce série neztratí a nevrátí se s obrovským bum. A i když jde v každé sérii o trošku něco jiného, má to svoji návaznost. To je obrovské plus.

70 % lidí si myslí, že se jedná o kvalitní názor
60 % s názorem souhlasí
vyjádřilo se 10 lidí
70 %
plakát
Chůva k pohledání
1. června 2013
další názory k seriálu

Chůva k pohledání

Chůva je nikdy nestárnoucí seriál, který pokaždé dokáže tak nějak zvednout náladu. Najdeme zde romantiku, tak trochu parodovanou, kanadské vtípky, v jejichž realizaci se většinou střídají CC a nebo Niles. Matku, kterou by každý někdy rád raději zavřel do skříně. A i ty smutné chvilky. Prostě od něčeho trošku. Možná i trošku pohádky na způsob Popelky, jak chudá dívka k princi přišla.
Opakováním epizod se rozhodně kouzlo neztrácí, což se nemůže říct u každého sitcomu.

25 % lidí si myslí, že se jedná o kvalitní názor
25 % s názorem souhlasí
vyjádřili se 4 lidé
70 %
plakát
Nešika
29. května 2013
další názory k seriálu

Awkward

Hledala jsem něco odpočinkového, vtipného a něco, kde je chemie mezi hlavními hrdiny. Našla jsem přesně to, co jsem hledala.
Některé náměty mi přijdou klasické, ale nikdy nestárnoucí a jsou skvěle doplněny vnitřními monology Jenny.
Největší plus musím dát za chemii mezi Jennou a Mattym. Je viditelná na první pohled a mile okouzlující.
Stojí za to dodat, že jakmile se dostaneme do bodu, kdy se náležitě všichni spárují, tak seriál neupadá do nudné letargie, jak mi to přijde u některých jiných seriálů. Tvůrci to zvládli skvěle a plynule přešli od "jsem divná a hledám lásku na střední" k "jsem trochu mimo a mám kluka na střední".

50 % lidí si myslí, že se jedná o kvalitní názor
50 % s názorem souhlasí
vyjádřilo se 6 lidí
90 %