avatar uživatele

Bey*li

off
JménoBarbora
Věk27 let — narozeniny slaví za 139 dní (Panna)
BydlištěPraha
Twitter
Instagram
Facebook
Poznámka
Názory uživatelky Bey*li
plakát
Batesův motel
2. května 2013
další názory k seriálu

Psycho Motel

Na začátku musím přiznat, že samotný film Psycho jsem nikdy neviděla, teď jsem docela i ráda, protože nevím, jestli bych se seriálem vůbec začínala, kdybych věděla jak celý příběh zkončí. Ne, že bych neměla tušení, ale ráda se nechám překvapit.

Tento počin si mě získal hned po první epizodě. V seriálu nechybí napětí, akce a hlavně záhady, těmi se to jen hemží. Děj je vcelku velice napínavý a nedá se od něj odtrhnout.

Postavy v seriálu jsou velmi dobře napsané. Je zajímavé sledovat psychicky narušeného Normana, který umí být normální, starostlivý, citlivý mladík, který se v okamžiku dokáže změnit v nemilosrdného vraha.
Na jeho chování má bez pochyb velký podíl jeho matka Norma, která mi neskutečně leze na nervy, její chování k Normanovy, posedlost ním překračuje opravdu všechny meze. Další postavy jako Dylan nebo Emma mi do příběhu skvěle zapadají, doufám, že v seriálu vydrží co nejdéle, protože v hororovém žánru se může stát cokoliv komukoliv a hlavně kdykoliv.

Při sledování pilotního dílu jsem si myslela, že seriál se odehrává v 60. letech. Domy, oblečení, auta tomu z počátku nasvědčovali, ale v okamžiku, kdy jsem uviděla iPhone hlavního hrdiny, mi došlo, že to asi šedesátá léta nebudou, když se to tak vezme, je to zajímavé zpestření děje.

Bates Motel za shlédnutí určitě stojí, já u něj velice ráda zustanu, budu se těšit na nové díly a záhady, kterých je v seriálu opravdu hodně, jsem zvědává, jak se tento příběh bude postupně vyvíjet.

83 % lidí si myslí, že se jedná o kvalitní názor
83 % s názorem souhlasí
vyjádřilo se 18 lidí
90 %
plakát
V utajení
27. dubna 2013
další názory k seriálu

Covert Affairs

Skvělá akční oddychovka, která mě doposud nikdy nezklamala. Covert Affairs není seriál na kterém bych byla nějak závisla a nedočkavě čekala na další epizodu, ale jednou týdně, ještě k tomu v létě, kdy má většina seriálů pauzu, je tento seriál pěkné zpestření prázdninových dnů. Doposud se třemi odvysílanými sériemi jsem velice spokojená, dokonce mám pocit, čím víc řad, tím lepší děj. Doufám, že seriál bude takto dobře pokračovat i dál.

1. Série 70%
2. Série 80%
3. Série 90%

25 % lidí si myslí, že se jedná o kvalitní názor
25 % s názorem souhlasí
vyjádřili se 4 lidé
90 %
plakát
My Mad Fat Diary
14. dubna 2013
další názory k seriálu

Nobody's Perfect

Od My Mad Fat Diary jsem nic neočekávála, serial jsem si pustila z jednoho důvodu a to z nudy. Po shlédnutí prvního dílu se mi velice rychle zvedla nálada. Serial o boubelce, kterou propouští z psychiatrické léčebny, poté co se pokusila o sebevraždu a vrací se zpátky do života normální šesnácileté dívky, která se chce začlenit do party lidí a celkem se jí to i daří. Do toho všeho atmosféra devadesátých let a kresby hlavní hrdinky seriál skvěle doplňují.
Téma tohoto serialu je svým způsobem zajímavé a zaslouží si trochu té pozornosti.
S hlavní hrdinkou Rae se většina mladých dívek ztotožní, není dokonalá, má své problémy a zažívá jeden trapas za druhým. Všichni si takovým obdobím projdou, tedy pokud nejste super krásná, sebevědomá modelka, která proplouvá životem bez problémů, v tom případě si serial raději nepouštějte.
Již zmiňovaná (ne)atraktivní hlavní hrdinka Rae my z počátku moc do noty nepadla, ale postupem času jsem si ji velice oblíbila. Ostatní postavy jsou dle hého názoru velice dobře vybrané. Ať už zmiňovaná Rae nebo Finn, Izzy a Tix jsou dobří společníci pro tu chvilku nudy.
My Mad Fat Diary všem doporučuji. Tento serial není žádná komedie u které se počůráte smíchy, svým způsobem je to i trochu depresivní, ale bez toho by to nebylo ono.

1. Série 100%

79 % lidí si myslí, že se jedná o kvalitní názor
79 % s názorem souhlasí
vyjádřilo se 14 lidí
100 %
plakát
Millennium
3. dubna 2013
další názory k seriálu

Lisbeth Salander

Milllenium je bezpochyby jeden z nejlepších Švédských filmových (seriálových) počinů posledních let. Trilogie o Lisbeth Salanderové mě chytla hned od první chvíle. Její příběh je prostě jedinečný, obdivuji, jak mohla zůstat tak silná po všem, co ve svém životě zažila. Nikdo se nemůže divit, jaká po tom všem je...
Mikael Blomkvist - svérázný novinář, který si jde za svím mě očaroval. Ve spojení s Lisbeth tvoří skvělou dvojici, i když jsem čekala trošku jiný konec mezi těmito dvěma....

V Milleniu nechybí napětí ani akce. Určitě to není seriál pro slabší povahy, některé scény jsou velice drastické, až z nich leze mráz po zádech.

Tato trilogie je příkladem toho, že i Evropská tvorba může být nejlepší, ale to by nebyli Američani, kteří můsí mít všechno. Americká verze Millenia má zatím jen první díl, který se také celkem povedl, ale na Švédský originál nemá, i když Daniel Craig jako Mikael Blomkvist byl skvělá volba !
Ve Švédské verzi jsem ještě postrádala závěrečnou scénu, kde jede Lisbeth za Mikaelem a uvidí ho jít ven s Erikou. Alespoň, že Američané tuto scénu nevystřihli...

Millenium jsem viděla jako tři celovečerní filmy. Příběh o Lisbeth mě tak zaujal, že jsem si hned po shlédnutí musela koupit knihy, které všem doporučuji. Jak je známo, knihy jsou lepší jak filmy, alespoň v mém připadě. V knihách je příběh popsán více do hloubky a je podrobnější.


"Pomsta je nejsilnější motivace."
Lisbeth Salander

100 % lidí si myslí, že se jedná o kvalitní názor
100 % s názorem souhlasí
vyjádřili se 4 lidé
100 %
plakát
Chicago Fire
31. března 2013
další názory k seriálu

Firefighters

Seriál o Hasičích, záchranářích tu dlouho nebyl, poslední dobou nás televizní staice zásobí různými seriály z policejního nebo lékařského prostředí, ale hasiči ty tu ještě nebyli...

Tento počin mě zaujal díky své originalitě.
Do hasičského prostředí se jen tak nepodívám a hlavně v seriálu můžeme vidět spoustu záchranářských akcí s čímž souvisí spousta napětí a adrenalinu.
Herecké obsazení je podle mě vybrané velice dobře. Jesse Spencer, Taylor Kinney nebo Lauren German patří mezi herce na které se ráda dívám. Ostatní obsazení mi je také celkem sympatické.
Co mi na seriálu vádí jsou dluhé, zbytečné scény, které by v ději ani nemuseli být.
Pokud si seriál povede tak dobře, jako dosud, určitě u něj zůstanu.

40 % lidí si myslí, že se jedná o kvalitní názor
40 % s názorem souhlasí
vyjádřilo se 5 lidí
80 %
plakát
Veronica Mars
3. března 2013
další názory k seriálu

První seriálová závislost

Veronica Mars byl můj prví seriál na kterém jsem byla opravdu závislá. Každý všední den odpoledne jsem usedla k televizi a nedočkavě čekala na novou epizodu. O víkendech jsem zas měla naprostý absťák...
Veronica dodnes patří mezi mé nejoblíbenější seriálové postavy. Tu drzou holku, která si nenechala nic líbit jsem prostě žrala už od prvního okamžiku. Stejně tak její představitelku Kristen Bell.
Můj oblíbený pár byl vždy Veronica & Logan, ze začátku jsem ho však moc nemusela, bohatý synek, který si ničeho neváží, ale postupem času jsem mu neodolala. Nikdy nezapomenu na jejich prví polibek na verandě, to bylo tak úžasné...
Největší zklamání však přišlo po zrušení seriálu. Doteď nechápu, jak mohli seriál zrušit po třech sezónách a ještě k tomu s nedořešeným koncem. Seriál jako Veronica Mars si zasloužil mnohem víc !

67 % lidí si myslí, že se jedná o kvalitní názor
67 % s názorem souhlasí
vyjádřilo se 6 lidí
100 %
plakát
Cult
2. března 2013
další názory k seriálu

You're Next

Na Cult jsem se velice těšila a musela jsem si na něj nějakou tu dobu počkat...
Zatím jsem viděla jen dvě epizody a musím říct, že nápad dobrý. Mysteriózní seriál o jiném seriálu, to tu ještě nebylo. Ze začátku jsem si moc neuvědomovala o co v seriálu vlastně jde, byla jsem zmatená, ale postupem času mi to došlo.
Od druhého dílu jsem se pak nemohla odtrhnout. To napětí a záhady, kterých je v Cultu opravdu mnoho mě přesvědčilo, že seriál za shlédnutí opravdu stojí, doufám, že se dočkáme i dalších dílů...
Velkým plus jsou alespoň pro mě herci. Robert Knepper můj oblíbený padouch z Prison Break je konečně zpátky. A samozřejmě Matt Davis, kterého jsem po smrti Alarica z Vampire Diaries na obrazovce postrádala.

Pokud máte rádi tajemné seriály se spoustou otázek, tak Cult určitě zkuste, nic tím nezkazíte.

56 % lidí si myslí, že se jedná o kvalitní názor
33 % s názorem souhlasí
vyjádřilo se 9 lidí
80 %
plakát
The Carrie Diaries
2. března 2013
další názory k seriálu

AnnaSophia Robb

Nikdy jsem nepatřila k velkým fanouškům Sexu ve městě, ale Carrie Diaries mě naprosto očarovalo. Zpočátku jsem vůbec neměla v plánu se na seriál podívat, však ještě že jsem to udělala, TCD mě naprosto očaroval. 80. léta, skvělá hudba, můj milovaný New York.
Nemůžu si pomoct, ale jedním z důvodů proč mě seriál tak ohromil je AnnaSophia Robb, ona je prostě úžasná a tak rozkošná, hrozně hezky se na ní dívá, na rozdíl od Sarah Jessici Parker, kterou jsem nikdy moc nemusela.

65 % lidí si myslí, že se jedná o kvalitní názor
80 % s názorem souhlasí
vyjádřilo se 20 lidí
90 %
plakát
One Tree Hill
23. února 2013
další názory k seriálu

OTH Always & forever

Dlouho jsem se rozhodovala, jestli se na OTH podívám, nakonec jsem se rozhodla dobře, protože přijít o takový úžasný seriál bych opravdu nechtěla.
One Tree Hill je seriál, který vás chytne a už nepustí, je úžasní sledovat životy lidí, kteří mají své starosti i radosti, vidět, jak se rozvíjejí jejich vztahy, jak dospívají.
Zpočátku to byl seriál o středoškolácích, kteří se skoro vůbec neznali, ale postupem času se z nich stali nerozluční přátelé na život a na smrt. Prožívali spolu lásku, ztrátu, úspěchy i zklamání.
Seriál je výjimečný i díky postavám, epická láska Haley a Nathana, která nás provázela celým seriálem byla naprosto dokonalá. Všechno co spolu tito dva prožili a vždy zůstali spolu,nikdy je nic nerozdělilo, to je něco co se jen tak nevidí, myslím si, že každý by chtěl jednou poznat lásku, kterou měli Haley a Nathan.
V OTH, jak to tak většinou bývá nechyběl ani milostný trojůhelník. Peyton/Lucas/Brooke. Dvě nejlepší kamarádky a kluk, kterého obě milují. Podle mě se k Lucasovi hodila víc Brooke. Ale zas Lucasovi a Peyton bylo předurčeno být spolu, byl to prostě osud. Byla škoda, že seriál opustili, ale zas jejich příběh zakončil naprosto úžasně 6. sérii.
Jejich místo v seriálu hned zaplnili Quinn a Clay, kteří si také prožili svoje....
Nakonec i Brooke, která neměla nikdy moc štěstí v lásce našla svého prince. Julian byl pro ni jako stvořený, i když se to z počátku nezdálo. Samozřejmě měli své problémy, ale u něj bylo vidět, jak ji miluje. Brooke si po těch všech neúspěšných vztazích (Lucas, Felix, Owen) někoho takového zasloužila.
OTH bych doporučila všem, protože takový jedinečný příběh se jen těžko hledá, určitě nebudete litovat.
Prostě Always & forever !

75 % lidí si myslí, že se jedná o kvalitní názor
75 % s názorem souhlasí
vyjádřilo se 8 lidí
100 %
plakát
Hra o trůny
30. prosince 2012
další názory k seriálu

GoT šílenství

Musím přiznat, že jsem knihy nikdy nečetla a ani se k tomu v nejbližší době nechystám. Ráda budu v napětí čekat na novou sérii, bez žádných spoilerů.
Seriál sám o sobě je podle mě naprostá bomba! Hned po první u mě začalo naprosté GoT šílenství.
HBO se opět vyznamenalo. Úžasní herci, prostředí seriálu naprosto dokonalé a o postavách ani nemluvně. Spousta záporných i kladných postav, které si zamilujeme i znechutíme. Říkejte si co chcete, ale mojí oblíbenou postavou je Cersei, zpočátku jsem jí tak nenáviděla, až jsem ji začala milovat, podle mě je úžasná, každý příběh přeci potřebuje pořádnou mrchu. Však si nemyslete, že to mám stejně tak i s Joffrrym, toto nemůžu ani vidět, nesnáším ho až do morku kostí ! Největší záporák, kterého znám.
GoT je bez pochyb naprosto úžasný seriál, to prostředí a atmosféra, která nás přenese na těch cca 10 hodin ročně do jiného světa je prostě nezapomenutelná.

78 % lidí si myslí, že se jedná o kvalitní názor
78 % s názorem souhlasí
vyjádřilo se 9 lidí
100 %
1/2
12