avatar uživatele

misulka.d

off
JménoMichaela
Věk33 let
BydlištěOstrava
Twitter@31Michaela
Instagram
Facebookhttp://www.facebook.com/michaela.dvorakova.1048
Poznámka
Názory uživatelky misulka.d
plakát
Cena za lidskost
30. března 2013
další názory k seriálu

Being Human

Jako první jsem se dostala k americké verzi a tuto britskou jsem si pustila hlavně ze zvědavosti a pro srovnání. Měla jsem trochu strach, jestli se nebudu nudit, ale to se nestalo. Postavy byly o něco zajímavější, reálnější a zábavnější. Také příběh mě více zaujal u této verze. Na celém Being Human se mi moc líbí ta myšlenka a snaha zjišťovat, co vlastně znamená být "lidským." Pokud bych se měla vyjádřit ke změně obsazení po 3. sérii, řekla bych, že jsem si rychle zvykla. Ačkoliv mi staré postavy chyběly, nové jsem si oblíbila a nechtěla bych je srovnávat, spíš jsem to brala jako bych se dívala na nový seriál. Malá výtka by byla jen k některým vedlejším postavám (spíše v pozdějších sériích), které se snažily chovat za každou cenu vtipně, ale působily spíš až trapným dojmem (např. Gothic girl nebo ten brýlatý duch.) Když to tedy shrnu, dávám o 10% více, než jsem dala americké verzi.

100 % lidí si myslí, že se jedná o kvalitní názor
50 % s názorem souhlasí
vyjádřili se 2 lidé
90 %
plakát
Lovci duchů
17. března 2013
další názory k seriálu

Supernatural

Supernatural rozhodně patří k mým nejoblíbenějším seriálům a vždycky bude, ať už se stane cokoliv. Miluju horory a líbí se mi, že většina epizod čerpá ze známých i méně známých příběhů a městských legend. Největším plusem seriálu jsou samozřejmě bratři Winchesterovi a další velice povedené hlavní postavy. A dál? Miluju skvělou hudbu, Impalu, skvělý smysl pro humor, zároveň i někdy velmi dojemné chvíle. Líbí se mi, jak jsou Sam a Dean odlišní, každý má své specifické vlastnosti a přitom se tolik doplňují. Celkový příběh od 1. do 5. série byl naprosto strhující, promyšlený a silný. Moc se mi líbilo postupně odkrývat souvislosti a směřovat až k velkému finále na konci 5. série. Myslím, že tvůrci ze sebe vydali to nejlepší a bohužel už se těžko budou překonávat, proto pozdější série už nemají takovou kvalitu, ač jsou také dobré.

Jsem zastáncem toho, že seriál měl skončit 7. sérii. Názory, ať se na to nedívám, když mě to nebaví, neberu. Samozřejmě, že se dívat budu. Zajímá mě, jak vše dopadne a přece nenechám můj top seriál nedodívaný těsně před koncem. Už bych ale zkrátka ocenila nějaký důstojný a pěkný konec, abych mohla Supernatural uzavřít a vzpomínat. Vím, že seriál má stále velkou sledovanost, PR funguje skutečně na jedničku (komunikace na sociálních sítích, pořádání conventions) a tak mají Lovci obrovskou fanouškovskou základnu po celém světě, a tak sledovanost nejspíš vždycky bude dostatečná, přesto si myslím, že natahování jenom uškodí. Každopádně se stále bavím, protože člověk už s postavami tolik prožil, že mu přijdou jako staří známí, které vždycky rád uvidí. Přes malou kritiku ohledně natahování, nemůžu dát jinak než 100%

85 % lidí si myslí, že se jedná o kvalitní názor
85 % s názorem souhlasí
vyjádřilo se 13 lidí
100 %
plakát
Spartakus: Bohové arény
16. března 2013
další názory k seriálu

Gods of the Arena

Slyšela jsem názory, že tento prequel je lepší než samotný seriál.. já bych teda nerada srovávala 6 dílů se seriálem o 3 sériích, takže to spíš hodnotím celé dohromady, než abych to považovala za další seriál. Je určitě fajn vidět co všechno předcházelo příchodu Spartaca k Batiatovi a dozvědět se více o postavách které, už známe. Pochopíme tak mnohem lépe jejich jednání. Naprostá povinnost pro všechny fanoušky seriálu Spartacus.

40 % lidí si myslí, že se jedná o kvalitní názor
40 % s názorem souhlasí
vyjádřilo se 5 lidí
90 %
plakát
Řím
14. března 2013
další názory k seriálu

Rome

Mám ráda období starověkého Říma a zvláště období Caesara a tento seriál je asi to nejlepší, co jsem o tomto tématu viděla. Krásné kostýmy, prostředí a veškeré detaily byly tak autentické, škoda, že právě tohle zapříčinilo konec seriálu, jelikož byl prostě moc nákladný. Vydařené byly snad všechny postavy, každá z nich mě občas štvala a jindy jsem ji milovala. Lucius a Tito se skvěle doplňovali (např. jejich rozhovor o ženách mě moc pobavil :)), Marcus Antonius byl správný prasák a Caesar docela sympaťák (tyrana jsem v něm moc neviděla), akorát Kleopatra mi pila krev pořád, ale to byl nejspíš účel. Příběh byl silný, plný intrik, lásky i nenávisti, přesně tak, jak to má být. Rozhodně doporučuji všem, nejen fanouškům historických seriálu.

100 % lidí si myslí, že se jedná o kvalitní názor
100 % s názorem souhlasí
vyjádřili se 3 lidé
90 %
plakát
666 Park Avenue
4. března 2013
další názory k seriálu

666 Park Avenue

Nádherná stará budova a tajemní majitelé, na jejichž přehnané štědrosti je od začátku něco divného.. je škoda, že seriál nedostane další sérii, protože konec byl velice slibný. Měla jsem to štěstí vidět i nevysílané poslední dva díly, díky španělské verzi, ale pořád mi tam chybí pár odpovědí a o některých věcech se můžeme pouze dohadovat. Postavy mi byly celkově sympatické a bavilo mě sledovat například Henryho snahu být slušným člověkem a zároveň budovat kariéru. Gavin a Olivie byli skuteční mistři v manipulaci s ostatními. Jediná výtka, myslím, že tvůrci mohli z tajemné budovy vytěžit ještě o malinko víc, proto dávám 80%.

40 % lidí si myslí, že se jedná o kvalitní názor
40 % s názorem souhlasí
vyjádřilo se 5 lidí
80 %
plakát
Tudorovci
29. ledna 2013
další názory k seriálu

The Tudors

Skvělé. Seriál mě přenesl do dob reformace, která mi vždycky přišla sympatická, ale tady mi došlo, kolik to mělo také negativních stránek. Úplně jsem cítila tu bezmoc, když můžete být kdykoliv obviněni (ať už křivě nebo pouze za odlišné názory) a popraveni, pokud se někomu znelíbíte. Henry byl úžasně zahraný, charismatický. Fandila jsem mu, přesto že byl často nevyzpytatelný a krutý. Byly postavy, které si tu popravu zasloužily a dlouho už mi pily krev, ale na konci jsem k nim vždycky pocítila lítost. Škoda, že nemůžeme sledovat, jak to bylo dále s Mary a Elizabeth. Konec seriálu mě dostal, asi právě kvůli tomu, že to všechno jednou bylo skutečné.

67 % lidí si myslí, že se jedná o kvalitní názor
100 % s názorem souhlasí
vyjádřili se 3 lidé
90 %
plakát
Hranice nemožného
10. ledna 2013
další názory k seriálu

Fringe

Měla jsem velká očekávání díky vysokému hodnocení, podobnosti s mými oblíbenými Akta X a námětu, který je přesně můj šálek čaje. Po pár dílech jsem si šokovaně pomyslela, že to snad bude první seriál, který jsem rozkoukala a nedokončím ho, protože mě tolik nebaví. Naštěstí jsem dala na rady ostatních, že je třeba vydržet a bude to čím dál lepší. Děj skutečně začal být zajímavější a na postavy jsem si postupně zvykla. Věřím, že další série mě dokážou ohromit ještě víc a těším se na ně.

Po skončení posledního dílu: Udělala jsem dobře, a i když je to asi neobvyklé, každá série mi připadala lepší a lepší. Pohrávání si s alternativními světy mě hrozně bavilo a koneční nepřátelé, kterým muselo lidstvo čelit, byli dost nepříjemní, až děsiví. Zvyšuji hodnocení na 90%.

50 % lidí si myslí, že se jedná o kvalitní názor
50 % s názorem souhlasí
vyjádřili se 2 lidé
90 %
plakát
Útěk z vězení
4. ledna 2013
další názory k seriálu

Prison Break

Výborný seriál, který vás určitě bude bavit, pokud ho nebudete srovnávat s realitou a smíříte se s tím, že občas jsou tam věci trochu přitažené za vlasy, hlavní hrdina je tak inteligentní, až to chvílemi leze na nervy, a vždycky mu všechno vyjde náhodou a na poslední chvíli. Skvěle jsem se bavila a těšila se, co dalšího zas Scofield vymyslí. Prožívala jsem s nimi to zoufalství, když nevíte komu můžete věřit. Ráda se na něj jednou podívám zase od začátku.

25 % lidí si myslí, že se jedná o kvalitní názor
38 % s názorem souhlasí
vyjádřilo se 8 lidí
100 %
plakát
Ztraceni
4. ledna 2013
další názory k seriálu

Lost

Pamatuji si, jak jsem tenkrát koukala na první sérii v televizi se zatajeným dechem a hrozně jsem se těšila, až se dozvím víc o ostrově i o lidech na něm. Odpovědi na všechny otázky jsem sice nedostala, ale i tak jsem se na Lost dodívala s nadšením. Příběh byl sice dost komplikovaný a propletený (hlavně ke konci), ale dalo se v něm orientovat i se všemi těmi flashbacky a flashforwardy. S koncem jsem spokojená, vlastně si ani neumím představit, jak jinak by Lost mohli skončit. Jelikož to je jeden z prvních seriálů, který jsem sledovala opravdu pravidelně a všechny postavy mi přirostly k srdci, tak dávám 100%.

50 % lidí si myslí, že se jedná o kvalitní názor
50 % s názorem souhlasí
vyjádřili se 4 lidé
100 %
plakát
Živí mrtví
1. ledna 2013
další názory k seriálu

The Walking Dead

Další seriál, který mám moc ráda. Zombie jsou skvěle vyvedeni a hrdinům to opravdu nezávidím. Už to bude nejspíš znít jako klišé, ale miluju Daryla. Naopak nějak nemůžu přijít na chuť Rickovi, přijde mi trochu labilní a nevypočitatelný na to, aby byl vůdce. Je dost zajímavé sledovat psychiku a vývoj postav, a to jak člověka takový život změní. Občas mi připadá, že na to v jaké jsou situaci, řeší postavy docela nepodstatné věci, např. zdá se mi poněkud nelogické, aby ve chvíli, kdy jde o přežití, někdo neustále řešil vztahy. Ale kdo ví, jak v takové chvíli člověk přemýšlí. Líbí se mi, že se seriál posunul a větší problém než chodci nyní představují spíš lidé. Dávám 90%

29 % lidí si myslí, že se jedná o kvalitní názor
43 % s názorem souhlasí
vyjádřilo se 7 lidí
90 %
1/2
12