Ivy

off
JménoIva
Věk33 let (Ryby)
Bydliště
Twitter
Instagram
Facebook
Poznámka
Názory uživatelky Ivy
plakát
Ztraceni
30. července 2015
další názory k seriálu

Live together, die alone

Ach LOST, jedna z mých největších seriálových lásek. Vlastně se jedná o úplně první seriál, který jsem sledovala v originále a musela jsem čekat, až vyjdou nové díly.

1. série
Bombastická. Naprosto mě pohltila, zápletka a nápad na jedničku. Některé postavy byly zajímavější, jiné ne bylo to ale hezky vyvážené a každý si tam našel flashbacky, kterého bavili více a které méně. Nemám co vytknout.

2. série
Taky velmi vydařená. Kvalita se držela a o překvapivé zvraty tady vůbec nebyla nouze. Nebyla jsem sice příliš nadšená z přeživších na druhé straně ostrova, většina z nich byla strašně nesympatická. Ale i přesto se kvalita druhé řady vyrovnává té předchozí.

3. série
Tahle řada se rozbíhala pomaleji než ostatní, ale jakmile jsme si zvykli na tohle nové tempo, nebyl problém. Některé záhady se vyřešily, jiné se objevily. Kdyby se ve finále třetí řady nestalo něco, co jsem jim ještě neodpustila, ani tentokrát bych si nestěžovala.

4. série
Tady už to začalo jít malinko z kopce. Možná za to mohla stávka scénáristů, kdo ví, každopádně celý seriál už začal být malinko na hlavu. Otázek a záhad přibývalo a odpovědi nikde. Mě ale i přes to seriál bavit nepřestává.

5. série
A tady asi někdo upadnul na hlavu a poté si sedl a napsal pátou řadu. Seriál si úplně změnil žánr a celé to cestování v čase mi přišlo uhozené.
Musí se jim ale nechat, že díly byly svým způsobem pořád zajímavé a dechberoucí. Prvním řadám už se to ale nevyrovnalo ani omylem a to mě dost mrzelo.

6. série
A nastalo bombastické zklamání z poslední série. Nic se nevysvětlilo, všechno nechali na divácích, aby si to domysleli sami a to mě nehorázně zklamalo.

LOST byl ojedinělý a unikátní seriál. I přes moje výhrady na něj velmi ráda vzpomínám. Naučil mě dívat se na seriály a naučil mě, co znamená slovo "cliffhanger". Za to mu nepřestanu být vděčná.

50 % lidí si myslí, že se jedná o kvalitní názor
100 % s názorem souhlasí
vyjádřili se 2 lidé
90 %
plakát
Zoufalé manželky
30. července 2015
další názory k seriálu

Even the most desperate life is oh so wonderful

Trvalo mi dlouho, než jsem se do tohohle seriálu pustila, ale jak jsem s ním jednou začala, tak už jsem nemohla přestat. Líbilo se mi to snad od úplně první minuty. Vtipné, originální, někdy přehnané, ale je to jedna z mých srdcovek, na kterou nedám dopustit.

1. série
Jedním slovem úžasná. Záhada s Mary-Alice je napínavá, celou řadu jsem čekala jak to vlastně dopadne. Pokaždé, když jsem si myslela, že vím co se stalo, přišli s něčím novým, čím mi to vyvrátili. Navíc kromě Lynette se mi líbily všechny postavy. Ukázkový začátek seriálu.

2. série
Zápletka s nově nastěhovanou rodinou mě moc neohromila, ale jinak jsem se nenudila. Stále vtipné, stále napínavé, stále mě to bavilo.

3. série
Opět velmi slušná. Seriálu ještě pořád nedochází dech, vtipný, originální. Postavy (až na Lynette, na chuť jsem jí prostě fakt nepřišla) mě nehorázně baví.

4. série
A přichází Katherine, další postava, které jsem nepřišla na chuť. Záhada, která se ale kolem ní točila byla natolik zajímavá, že jsem se nenudila. Díl s tornádem navíc považuju za jeden z nejsilnějších dílů celého seriálu. Ani po čtyřech sériích moje nadšení neupadá.

5. série
Jenže pak přišlo tvrdé vystřízlivění v podobě páté série. Netvrdím, že byla špatná, to vůbec ne, ale posunutí v čase o pět let dopředu mi vůbec nesedlo. Musela jsem si dlouho zvykat na nové "životní" situace postav, seriál je ale ještě pořád zajímavý a vtipný, takže jsem se ráda dívala dál.

6. série
Je celkem obdivuhodné, že seriál má ještě pořád co nabídnout. Pořád nenudí a ani se neopakuje. Nemůžu si stěžovat.

7. série
Až na pár okamžiků si vlastně nemůžu pořádně vzpomenout kolem čeho se sedmá řada točila. Řekla bych, že to všechno tak nějak gradovalo k překvapujícímu finále. Seriál je sice pořád zábavný, ale je vidět, že už mu lehce dochází dech.

8. série
Jednoznačně nejméně povedená ze všech. Seriál byl vyprávěný z nadsázkou a byl takový lehký a zábavný, tady se změnil v drama. Obzvlášť první půlka série byla taková hrozně temná. Navíc se v téhle řadě dopustili naprosto neodpustitelné věci, kterou si teda mohli odpustit, když se jednalo o poslední sérii. Ale finále mi akorát připomnělo, proč jsem se do tohohle seriálu zamilovala. Krásné zakončení.

Tenhle seriál je jedinečný, úžasný a jeden z mých absolutně nejoblíbenějších.

100 % lidí si myslí, že se jedná o kvalitní názor
80 % s názorem souhlasí
vyjádřilo se 5 lidí
100 %
plakát
Prolhané krásky
29. července 2015
další názory k seriálu

Never trust a pretty girl with an ugly secret

Tak na tenhle seriál jsem se začala dívat hned potom co mi skončili Zoufalky, protože jsem slyšela, že je to na podobný způsob. Ano, v první sérii jsem tam podobnost viděla, teď už rozhodně ne, ale byl to jeden z mála seriálů, který mě vyloženě nadchnul.

1. série
Nápad výborný a originální. Chvíli trvalo zorientovat se v postavách a ve flashbacích, ale celkem rychle mě to vtáhlo. Zvědavost mi pomalu nedala spát, jak jsem hltala jeden díl za druhým. Hodně slušný začátek seriálu.

2. série
Opět velmi dobrá řada a moje osobně nejoblíbenější. Všechno se to začalo ještě víc zamotávat a mě to bavilo stále víc a víc. Závěr druhé série byl pak naprosto nejlepším dílem, který seriál doposud měl.

3. série
A tady už to začíná jít z kopce. Celý příběh se akorát víc a víc zamotává a záhada, která táhla první dvě řady už začíná být dost ohraná. Alison DiLaurentis toho to léto co zmizela, zvládla víc, než já za celý život. Přesto jsem se ale na nové díly pořád ještě těšila.

4. série
Všichni jsou A, aneb miluju, když Lhářky přijdou s novým suspektem, načež se ten herec pár dílů najednou začne tvářit děsně vážně a zle, jen aby se ukázalo, že to opět není on. Už to celé začíná být úplně absurdní a tak zamotané, že si snad už nikdo nemůže pamatovat co všechno se tam stalo. Já osobně jsem se rozhodně začala ztrácet a moje nadšení bohužel dost opadlo. Navíc ten nečekaný zvrat, který přišel v půlce série mi přišel naprosto uhozený a nejhorší nápad, se kterým tvůrci doposud přišli (a to už je co říct).

5. série
Tahle série je pro mě naprostá šeď. Skoro celá série se točila kolem úplně ničeho a já jsem tak většinu dílů naprosto vyblokovala a nejsem vám schopná říct, o čem byli. Druhá půlka ale přece jen byla o něco lepší než ta první a celé to vyvrcholilo s Welcome to the Dollhouse, i přes moje výhrady se jedná o bezkonkurenčně nejlepší díl celého seriálu.

Ať o tom přemýšlím jak chci, tak seriál jde od 3. série rozhodně skopce, ale ještě pořád se na něj docela ráda dívám a prostě chci vědět, jak to všechno dopadne. Doufám jen, že konec seriálu už je v dohlednu, protože už je to teda potřeba.
Snad se na něj jednou, až se to všechno vyřeší, podívám znovu a všechny nesmyslné odbočky v příběhu mi najednou začnou dávat smysl (pochybuju). I tak jsou ale Lhářky moje guilty pleasure.

100 % lidí si myslí, že se jedná o kvalitní názor
83 % s názorem souhlasí
vyjádřilo se 12 lidí
80 %
plakát
Vlčí mládě
28. července 2015
další názory k seriálu

Not all monsters do monstrous things

Ach Teen Wolf. Nechápala jsem, proč z toho všichni tak šílí a dlouho, hoodně dlouho jsem odolávala, než jsem se nakonec rozhodla, že tomu teda dám šanci. Nadpřirozeno mám konec konců ráda.

1. série
Začátek mě vůbec nebavil, přišlo mi to až příliš "teen". Sice jsem se tam párkrát slušně zasmála, ale jinak jsem tomu moc plusů nedávala. Ze všech postav mi na nervy lezla nejméně Allison a Derek, ostatní mě otravovali buď více, nebo méně. A navíc mi přišly úplně příšerné efekty.

2. série
Ano, teprve až ve druhé sérii jsem přišla na chuť Stilesovi. Těšila jsem se, co zase řekne nebo vyvede. Druhá série byla o dost lepší. Akorát mi teda během téhle série zase naopak začala štvát Allison. Když to vezmu kolem a kolem, druhá série byla vydařená.

3. série
Hned ze začátku jsem se totálně ztrácela. Přibylo hafo nových postav a v ději se začali objevovat tak strašné díry, že jsem občas nevěděla, která bije. A přesto si dovolím říct, že třetí je moje nejoblíbenější. Přehouplo se to a místo toho, abych se nudila, jsem se nemohla dočkat dalšího dílu. Konečně jsem navíc přišla na chuť i postavám, které jsem až doteď nemusela.
Závěr série pak byl šokující, ale vzhledem k množství spoilerů co jsem za ty roky viděla na internetu, jsem to stejně věděla dopředu.

4. série
A protože mi předešlou sérii konečně přestaly vadit některé postavy museli přidat otravnou Maliu, abych nevyšla ze cviku. Ta postava mi prostě nesedla a i když se postupem série trošku zlepšila, krev mi pije pořád. Co se ale týče zápletky, tak s tou se docela vytáhli. Sice mi to přišlo místy překombinované, ale celkově šlo o docela zajímavý příběh. Kvalitou se to podle mě vyrovnává dvojce, takže slušný nadprůměr.

Teen Wolf si mě holt dostal stejně jako většinu svých diváků a momentálně se řadí mezi moje nejoblíbenější.

100 % lidí si myslí, že se jedná o kvalitní názor
78 % s názorem souhlasí
vyjádřilo se 9 lidí
80 %
plakát
Doktorka z Dixie
28. července 2015
další názory k seriálu

My life is not in good shape at all! No! Not good

Když jsem před 4 lety s tímhle seriálem začínala nic jsem od toho nečekala. Potřebovala jsem něčím vyplnit čas a volba padla na právě začínající seriál Hart of Dixie, se sympatickou Rachel Bilson v hlavní roli. Nikdy by mě ale nenapadlo, že si seriál tak moc zamiluju.

1. série
Začátek mě moc nezaujal, bylo sice fajn sledovat eskapády Zoe, když se snaží zapadnout, ale takový ten styl co díl to nějaký medický problém mě příliš neohromil. To teprve jak série postupovala a medicína ustoupila na druhé místo, teprve tehdy jsem se do toho pořádně vžila.

2. série
Moje nejoblíbenější. Spousta vedlejších postav dostává více prostoru a je to jen dobře, z některých nepříliš výrazných se vyloupnou právě ty nejzábavnější. Zoe a její trapasy mě nepřestávají bavit, Lemon se z otravné manipulátorky stane pomalu nejlepší postavou v seriálu a já si uvědomuju, že ten pomatený a trhlý Bluebell prostě miluju.

3. série
O něco horší než druhá, ale stejně mi přišla třeba mnohem zábavnější než první. Nastoupí tam sice pár otravných vedlejších postav, ale třeba Joel si mě získal hned ze začátku a bavilo mě sledovat, jak se snaží zapojit do města. Některé díly byly vyloženě skvělé, jiné o něco horší, ale přesto mi přišlo, že seriálu nedocházel dech. Škoda jen, že Shelby a Magnolia nedostaly tolik prostoru.

4. série
Seriál se kvalitou navrátil k druhé sérii a já si nemůžu stěžovat. Těch posledních 10 dílů bylo krásným zakončením. Trošku mě mrzí, že seriál nepokračuje, ale na druhou stranu jsem velmi ráda, že vůbec dostal tuhle zkrácenou sérii a mohl být důstojně zakončen.

Jo Bluebelle, budeš mi chybět.

88 % lidí si myslí, že se jedná o kvalitní názor
75 % s názorem souhlasí
vyjádřilo se 8 lidí
100 %
plakát
American Horror Story
4. prosince 2013
další názory k seriálu

The world is a filthy place. It’s a filthy goddamn horror show.

Kdyby se mělo prstem ukázat na toho největšího odpůrce horrorů, nejspíš bych vyhrála. Co mě nakonec přesvědčilo, abych tomuhle seriálu dala šanci, to opravdu netuším. A ono mě to překvapilo, vůbec mi to nepřijde strašidelný, asi nejstrašidelnější mi přijdou úvodní titulky, tak je vždycky nechám dohrát a nedívám se :D
Každopádně mi přijde velice zajímavé to, jak je seriál vytvořený, co série to úplně jiný příběh a přitom se tam střídají vesměs ti stejní herci, zajímavé.

1. série
Pochopitelně mě to zaujalo, jinak bych ani nepokračovala. Byl to podle mě taková ta typická horrorová zápletka o domě, ve kterém straší, ale bylo to velice zajímavě zpracované, a ani mě to nevyděsilo natolik, abych se bála doma zhasnout :D Ale piggy piggy bych si před zrcadlem opravdu neřekla, i když jsem se zrovna u tohohle skvěle pobavila. Bylo tam plno zvratů, některé, které jsem nečekala. Celkově bych dala asi 70%.

2. série
Pro mě přišlo po první sérii obrovské zklamání. Příběh se přesunul do zrovna ne příliš sympatického prostředí a většina zápletek mě vůbec nebavila. Navíc mi to přišlo až příliš přeplácané. Ne, že bych se u toho příliš bála, ale některé scény mi opravdu přišli nanejvýš nechutné. Poměrně jsem bojovala s tím, abych to vůbec dokoukala. 20%

3. série
Velmi příjemné překvapení. Série sice ještě neskončila, ale zatím můžu říct, že se podle mě jedná o nejzdařilejší sérii, která mě vyloženě baví. Asi to bude tím, že čarodějky mě od mala bavili. Zajímavé jsou pro mě snad všechny postavy, navíc mě potěšilo navrácení některých herců, plus se mi líbí obsazení Emmy Roberts. Z téhle série jsem prozatím vyloženě nadšená. 100%

4. série
Tak série, které jdou do minulosti mi nesednou. Cirkus a klauni mi nahánějí hrůzu, takže jsem měla z téhle série obavy. Ale nepřišlo mi to moc strašidelné, spíše nechutné. Celkově mi připadá, že tvůrcům dochází nápady a když už, tak se snaží akorát co nejvíc šokovat. Herci navíc hrají sice každou sérii jiné postavy, ale vždycky založené na hodně podobném principu. Navíc se mi vůbec nelíbilo, že to bylo částečně propojené s 2. sérií. 40%

5. série
Možná jsem toho od Hotelu čekala hodně, ale hned úvodní díl mě zklamal. Měla jsem s tím stejný problém jako s Asylum, příliš přeplácané - místo toho, aby se tvůrci zaměřili na hotel a na jeho "hrůzy" tak do toho zbytečně cpali upíry a kdoví co všechno. Myslím, že tam nebylo třeba dávat tolik "nechutností", ale zase na jejich poměry to bylo celkem v normě. Lady Gaga tomu navíc dodala šmrnc a naprosto perfektně se tam hodila. Co se mi ale vyloženě nelíbilo bylo, jak se snažili dokázat, že celý seriál je místo antalogie jeden naprosto promyšlený příběh. Snažili se to propojit za každou cenu, i když to nedávalo smysl. Přišlo mi zvláštní, že když se tam objevila Sarah Paulson jako postava, kterou hrála v první řadě, nikdo se nepodivil, že vypadá jako Sally. A to s Queenie si mohli totálně odpustit. 50%

6. série
Já jsem osobně už vzdala naději, že by se mi nějaká série AHS líbila. Jenže pak přišlo Roanoke a já smekám. Za prvé, přišlo mi to hrozně zajímavě zpracované jako seriál v seriálu. Za druhé mě moc potěšil cast a návrat některých herců, které už jsem pár sérií postrádala. Za třetí se mi líbilo téma, mysteriózní a takové správně horrorové. Navíc jsem ocenila, že délka dílů nebyla přemrštěná, ale klasicky 40 minutová a dílů bylo jen deset, to mi přišlo tak akorát. Abych ale jen nechválila, tak jak se mi líbila první půlka, tak ten "zvrat" v druhé mě moc nepotěšil a zdálo se mi, že se všichni začali chovat absolutně nelogicky (ale tak asi co můžu chtít od horroru, co?) a celkově mi to nepřišlo tak zajímavé. Navíc si myslím, že i poslední díl by si zasloužil nějaké značně lepší ukončení. Ale když to vezmu kolem a kolem, tak po Covenu jednoznačně nejlepší. 85%

Takže za mě (spočítané průměrem z hodnocení všech šesti sérií) 60%

78 % lidí si myslí, že se jedná o kvalitní názor
56 % s názorem souhlasí
vyjádřilo se 9 lidí
60 %
plakát
Pokémon
24. září 2013
další názory k seriálu

Gotta Catch 'Em All

Na pokémonech jsem vyrostla. Několik let jsem si nepřála nic jiného, než se vydat na hledání pokémonů.
Nápad jako takový je originální a zajímavý. Škoda jen tolika dílů, ani nevim, kdy jsem to přestala sledovat, asi někde když se z původních 150 pokemonů stala asi jedna miliarda.
Přesto ale na ty původní série ráda vzpomínám. Pokémoni prostě pro mě znamenají dětství.

50 % lidí si myslí, že se jedná o kvalitní názor
50 % s názorem souhlasí
vyjádřili se 2 lidé
80 %
plakát
Kdo přežije
24. září 2013
další názory k seriálu

Outwit, Outplay, Outlast

Přiznávám, že jsem po skončení LOST tesknila po opuštěném ostrově a tahle reality show mi to trochu vyhanradila.
Ale nemohla jsem tušit, když jsem s touhle reality show začala, že mě to tak začne bavit, protože já na reality show zrovna nejsem.
Zatím jsem viděla 21 sérií a hodlám je všechny dokoukat.
Některé série jsou lepší než jiné, některé jsou hrozné (těch je naštěstí pomálu). Někteří soutěžící mě nehorázně vytáčí (ehm, ehm Boston Roba bych vykopla nejradši až na měsíc) a některé mám ráda.
Sečteno a podtrženo na tuhle reality show nedám dopustit.

50 % lidí si myslí, že se jedná o kvalitní názor
50 % s názorem souhlasí
vyjádřili se 4 lidé
90 %
plakát
Mazané služky
24. září 2013
další názory k seriálu

Don't you know how hard it is to find good help?

Hodnotím tedy zatím pouze podle první série.
Původně jsem se vůbec nechtěla dívat, ale když to mělo tak velký ohlas po pilotu, řekla jsem si, že tím nic zkazit nemůžu. Celé to prostředí mi sice připomíná telenovely, ale to jen na první pohled.
Začalo to docela zajímavě a po pár dílech mě to chytilo, takže jsem jásala, když jsem zjistila, že to dostalo druhou řadu.
Člověk se poměrně pobaví a nemůžu si vybrat kterou z hlavních hrdinek mám nejradši (nebo naopak, která mi vadí nejvíc), což je u mě v seriále velké plus.
Ano, trošku se to podobá Zoufalkám, ale ani zdaleka se jim to prostě nemůže vyrovnat.
No a nakonec jsem prostě ráda, že tam hraje Drew Van Acker, Jason v PLL mi sakra chybí, takhle na Drewa můžu koukat aspoň tady :)

50 % lidí si myslí, že se jedná o kvalitní názor
50 % s názorem souhlasí
vyjádřilo se 6 lidí
80 %
plakát
90210: Nová generace
23. září 2013
další názory k seriálu

Life is short and then it ends.

Jeden z dalších seriálů, které jsem zhlédla přes prázdniny, protože jsem neměla nic lepšího a chtěla jsem tomu dát šanci, schválně jestli by se mi to líbilo i teď. Ono to překvapivě docela šlo.
Stejně jako u ostatních seriálů se kvalita postupně snižovala, ale nebylo to zase tak katastrofální, abych to nedokoukala.

20 % lidí si myslí, že se jedná o kvalitní názor
40 % s názorem souhlasí
vyjádřilo se 5 lidí
80 %
1/4
1234