avatar uživatele

Trifi

off
JménoKamila Paitlová
Věk
BydlištěMikulov
Twitter
Instagram
Facebook
Poznámka
Názory uživatelky Trifi
plakát
Tajemství Pravdy
18. dubna 2013
další názory k seriálu

Xena? Herkules? C´mon!

Mezi slepými jednooký králem... Seeker rozhodně není bezvadný, přesto je to však pro fanouška fantasy (a čestného obyvatele Středozemě jako já... :) ) něco jako dvoulitrovka Pepsi po týdenním bloudění pouští... Zkrátka a dobře, v záplavě všech těch telenovel a ´už pomalu nevíme jak někoho zabít ale vy to furt hltáte´ kriminálek je to vlastně jediný fantasy vor, kterého se dá chytnout... Předlohu jsem nečetla, tudíž jsem nebyla zatížená zbytečnými předsudky, a i přes slabší momenty (zbytečné dějové linie) je to především naprosto fungující svět s propracovanou mytologií. A srovnávání s Xenou či Herkulem mě neskonale vytáčí... Celkově povedenému castingu kraluje Bridget Regan, která je jako zpovědnice Kahlan prostě neskutečná. Další velké plus je Craig Parker, který hlavně díky geniálně ´klidnému a rozvážnému´ pojetí vystřihl jednoho z nejlepších a nejcharismatičtějších záporáků co znám. No a samozřejmě Nový Zéland, to musí být nejen pro Prstenofily doslova doping pro oči. Opravdu obrovská škoda, že tvůrci občas sklouzli k epizodní teen-zábavě, možná právě to stálo za diváckým odklonem a rozhodnutí ABC ukončit seriál. Tento svět si zasloužil víc než 44 dílů a hlavně: fanoušci si zasloužili tento svět. I přes své mouchy to bylo skvěle fungující fantasy-universum a žádná alternativa není na obzoru...

88 % lidí si myslí, že se jedná o kvalitní názor
88 % s názorem souhlasí
vyjádřilo se 8 lidí
100 %
plakát
Merlin
18. dubna 2013
další názory k seriálu

Facky by jen lítaly...

Fandit tomuhle seriálu je něco jako být vegetariánem u stolu se spoustou masa, salámů a dvěma bezmasými pokrmy... Je to prostě svým způsobem z nouze ctnost. V době, kdy obrazovky zaplavily sterilní kriminálky a tupé telenovely je zákonitě každý fantasy seriál cennost. Merlin je navíc žánrově primárně historické shakespearovské ´drama´ na motivy Artušovských legend a fantasy je až na druhé koleji. Tento fakt se bohužel krutě projeví zejména při samotném vyvrcholení příběhu, ale to bych nechtěně spoilerovala... Přes to všechno se opět ukázala síla BBC, která prostě snad ani neumí vyprodukovat špatný seriál, a v kombinaci s perfektním castingem a geniální hudbou je na celém Merlinovi paradoxně největším kouzlem fakt, že dokáže tak urputně chytnout a nepustit. Ano, stejně starý Artuš a Merlin je očividná úlitba pro teen-fans. Ano, některé příběhy by se hodily spíš do Animáčku než do jakékoliv verze legend Albionu... A ano, postavit celý seriál na tom, že Merlin musí svou magii tajit nebylo šťastné, hlavně z pohledu toho kam to vedlo (ale to bych už zase spoilerovala...). Ale přes to všechno je Merlin dokonale návykový a už po pár dávkách mu odpustíte téměř vše, jen abyste měli další.... Jediné, co mu nikdy neodpustím já, je přímo vyfackování scénáristů hodné finále. Ale cesta k němu zato stála...

83 % lidí si myslí, že se jedná o kvalitní názor
67 % s názorem souhlasí
vyjádřilo se 6 lidí
90 %
plakát
Teorie velkého třesku
18. dubna 2013
další názory k seriálu

Velký třesk vtipně?

Co ještě o Big Bangu napsat a nenosit dříví do lesa... Snad možná tu malinkatou drobnůstku, bez které by to bylo naprosto dokonalé: Penny. Je jasné, že pro fungování většiny scén musí být tahle postava co nejvíc ´antigeekovská´, ale občas tvůrci zajdou do extrému a to mi pak prostě kazí dojem. Aby i po oznámení toho nejznámějšího faktu z filmového nebo vědeckého světa zůstala civět s otevřenou pusou a zmohla se jen na vyjevené "What???" a vzápětí si objednala desítky bot... to se pak člověk zákonitě musí ptát, čím Leonard přemýšlí když o ni tolik stojí... Protože je víc než zjevné, že tihle dva se k sobě nehodí ANI NÁHODOU a tak tomuto vztahu nefandím, prostě nemůžu... Ale jak jsem řekla v úvodu, je to jenom drobnost kterou vždycky zasype lavina té nejlepší zábavy. A Jima Parsonse nejde nemilovat... :)

14 % lidí si myslí, že se jedná o kvalitní názor
43 % s názorem souhlasí
vyjádřilo se 7 lidí
100 %
plakát
Bylo, nebylo
18. dubna 2013
další názory k seriálu

Zaplněná díra

Bylo až k nevíře, jak dlouho zela v seriálovém světě díra s cedulí "pohádkový blockbuster". A je nesmírně potěšující, že ji nezaplnila jen tak ledajaká břečka, ale ta nejáčkovější směs...Tvůrčí duo Horowitz/Kitsis se nenechalo zahanbit a po Lostu přišlo s dalším zjevením na televizní scéně. Jen pevně doufám, že se poučili z chyb a tentokrát se vyvarují "syndromu rozplzlosti" který u mě pohřbil Lost takovým způsobem, že jsem ho nedokoukala... Zatím ale všechno perfektně klape a auru dokonalosti dotváří výtečný casting, herci prostě mají co hrát a do svých postav vklouzli s grácií. Nad všemi však přesto jako Burj Chalifa vyčnívá Robert Carlyle, který si svou (dvou)roli očividně náramně užívá a jednoduše si seriál ukradl pro sebe. Suma sumárum, "Bylo, nebylo" je leknín v zatuchlých seriálových vodách.

57 % lidí si myslí, že se jedná o kvalitní názor
43 % s názorem souhlasí
vyjádřilo se 7 lidí
100 %
plakát
Falling Skies
18. dubna 2013
další názory k seriálu

Těžké je hodnotit zápas po poločase...

Největší slabinou FS bude pro většinu hlemýždí tempo, ve kterém se děj sune kupředu. Je sice možné, že někomu se právě pro tohle bude FS líbit (a budou kvitovat snahu o co největší prokreslení postav) ale většině prostě bude chybět větší spád. Občasné zbytečné rozpitvávání nedůležitých dějových linií (přesun z bodu A do bodu B, vztah otec otec-synové, vztah otec-vnadná ošetřovatelka, atd...) zvládají herci obstojně a nedá se říct, že by někdo vyloženě nezvládal nebo přehrával (snad až na některé dětské herce) a "headliner" Noah Wyle si svou roli spasitele lidstva, všeznalého génia a starostlivého otce očividně užívá. Nabízí se srovnání s námětově velmi podobným seriálem V a nutno říct, že co do atraktivity bych to viděla tak 10:7 na body pro V. Ale pořád je to jenom průběžný stav a po konečném hvizdu může být vítěz opačný... Vizuální efekty jsou u obou seriálů stejně nízkorozpočtové, ale svou roli plní dokonale (snad jen ti roboti by nemuseli tak okatě připomínat chodící lampy...). Zatímco V sází na globálnější pojetí mimozemské invaze, FS se (zatím) zuby nehty drží úzkého pohledu skrze skupinu(y) přeživších. A právě to pro mě jeho největší slabinou, snad to další sezony napraví.

40 % lidí si myslí, že se jedná o kvalitní názor
40 % s názorem souhlasí
vyjádřilo se 5 lidí
70 %
plakát
Město ztracených
18. dubna 2013
další názory k seriálu

LOST jinak a líp...

Probudíte se společně s několika cizími lidmi v hotelu v opuštěném městečku uprostřed pustiny. Nevíte proč tam jste, kdo vás unesl ani co po vás chtějí. Všude vás sledují kamery, útěk je k ničemu protože vás přivede jen zpátky do stejného městečka. Ano, námět se možná až moc okatě veze na popularitě a schématu LOST, ale na mě osobně působí mnohem sugestivněji a přesvědčivěji než jeho "slavnější bratříček". Tady totiž tvůrci nemají potřebu na diváka vytahovat jednu rádoby "cool nevysvětlitelnou událost" za druhou (která v LOST mnohdy působí jen na první efekt a pak nevysvětlená vyšumí do ztracena...), děj sune dopředu celkem vysvětlitelné události a víceméně logické jednání postav, i když nějaký ten kiks se samozřejmě najde. Z příběhu se sice dalo vytřískat mnohem lepší finále, ale i tak rozhodně spokojenost...

0 % lidí si myslí, že se jedná o kvalitní názor
0 % s názorem souhlasí
vyjádřil se 1 člověk
80 %
plakát
Sugar Rush
18. dubna 2013
další názory k seriálu

Skrytý klenot

Naprosto odzbrojující koktejl reálného dramatu a nejáčkovějšího britského humoru, který je navíc namíchán s precizností nejlepšího barmana na Bahamách. K tomu navíc skvělý soundtrack, magický Brighton a hlavně až nadpozemsky bezchybný, geniální casting. Tomu se prostě nedá nepropadnout... A je nevýslovná škoda, že vznikly pouhé dvě série, tenhle příběh si zasloužil dovyprávět... Prostě a jednoduše nejlepší britský seriál, a to o mnoho koňských délek. A ne, opravdu jsem neopomenula Doktora... :)

60 % lidí si myslí, že se jedná o kvalitní názor
60 % s názorem souhlasí
vyjádřilo se 5 lidí
100 %
plakát
Krajní meze
18. dubna 2013
další názory k seriálu

Zlatý fond...

I když kvalita epizod byla hodně kolísavá, jedno se seriálu upřít nedá: Hledal a nacházel zajímavá vědecko-fantastická témata a předkládal je zajímavou, "civilní" formou. Na rozdíl od jiných seriálů jednotlivé epizody nic nespojovalo, což mnozí vidí jako hlavní minus (a dávají za příklad Akta X, které táhne ústřední dvojice...), ovšem já to naopak vidím jako velké pozitivum. Tvůrcům to dalo větší volnost a člověk nikdy nevěděl, co ho čeká... Většinou to byla báječná třičtvrtěhodina a jen málokdy se to dalo nazvat "porucha na mém přijímači"... Pro mě kult.

67 % lidí si myslí, že se jedná o kvalitní názor
67 % s názorem souhlasí
vyjádřili se 3 lidé
80 %