avatar uživatele

Eleanor Mikaelson

off
Jméno
Věk24 let
Bydliště
Twitter
Instagram
Facebook
Poznámka
Názory uživatelky Eleanor Mikaelson
plakát
Vědma
1. července 2023
další názory k seriálu

Neurazí, ale ani nenadchne

Oceňuji snahu českých/slovenských tvůrců začít točit něco fantasy, protože to nám v tom našem rybníčku pořád jaksi chybí.

Děj jakožto takový - za mě super, hodí se to k naší vlasti, je to hezky pojato s historií alchymistiky. Příběh dobra a zla. To všechno joo, ale to zpracování už trošku pokulhává.

Především, teda za mě, se tam Annet vůbec nehodí. Zpívat umí, ale hrát už zas tolik ne. Je nevýrazná, nejdou z ní žádné emoce, mluví afektovaně a ten styl oblékání mi prostě rve oči. Vůbec se to tam nehodí. Její protějšek, kluk celý v černém, je sice dobrý herec, ale opět - připomíná mi stylem střihorukého Edwarda.

Plusové body připisuju za ochránce/nejlepšího přítele Adama, který je autentický a za paní prezidentovou v roli hodné čarodějky babičky.

Temná Lucia vypadá přesně jak z knihy o okultismu, což mi do moderní Prahy moc nezapadá.

Taky mi přijde, že se děj pomalu vleče a mohlo by to být i trošku vtipnější, nebo mít to i nějaké odlehčující scénky, takhle mi to přijde že je to furt v té mysteriózní rovině.

Nicméně, koukatelné to je, efekty to má vcelku slušné. Na české poměry průměrné fantasy, které má co vylepšovat.

50 % lidí si myslí, že se jedná o kvalitní názor
50 % s názorem souhlasí
vyjádřili se 2 lidé
60 %
plakát
Biohackeři
30. srpna 2020
další názory k seriálu

Němci opět nezklamali

To, že Němci už netočí jen béčkovité romanťárny typu Pilcher, víme už nějakou dobu, o čemž nás přesvědčil netflixovský Dark. Biohackers mě v této teorii jen utvrdil.

Seriál zaujme už svou anotací a Pilotem, který je od začátku do konce napínavý a bez zdržovaček. V tom duchu se drží i zbylích 5 dílů, které shltnete na jeden zátah. Skvělý děj, neokoukaní sympatičtí herci a rychlý spád. Po zkouknutí celé série jsem nadšená a nemohu seriál vytěsnit z hlavy. Doufám, že se Biohackers dočkají druhé řady a to co nejdříve.

Rozhodně doporučuji.

0 % lidí si myslí, že se jedná o kvalitní názor
0 % s názorem souhlasí
vyjádřilo se 0 lidí
100 %
plakát
Control Z
10. června 2020
další názory k seriálu

Svěží novinka

Za mě - jednoznačně doporučuji.

Pilot mě chytl okamžitě, zaujme vás neokoukané prostředí s novými tvářemi, zase odněkud jinud s pěknou zápletkou, kdy do samého konce nevíte, kdo je ten špatný.

Trošičku mi to připomíná Elite, jen o něco víc s rychlejších spádem a bez zdržovaček. Líbí se mi zpracování seriálu i hlavní hrdinka.

Konec zůstal poněkud otevřený a věřím, že seriál může ještě hodně nabídnout. Těším se na další sérii. :)

100 % lidí si myslí, že se jedná o kvalitní názor
100 % s názorem souhlasí
vyjádřil se 1 člověk
100 %
plakát
Tenkrát poprvé
5. května 2020
další názory k seriálu

Vtipné, milé, nenucené

Tak toto bylo příjemné překvapení.

Čekala jsem, že to bude těžce podprůměrné, ale vzhledem k tomu, že se jedná o teen záležitost, mile mě to překvapilo. Ani bych neřekla, že je příběh passé, ba naopak - celkem oceňuji námět z indicko-americké rodiny, bylo to zase něco jiného a bylo to pojato velice autenticky. Hlavní hrdinka sice místy lezla na nervy svou sebestředností, ale nebyla to zas další dokonalá tvářička, která se cítí za každým ublížená.

Prostředí a ostatní postavy byly také příjemné, místy to bylo vtipné, místy i dojemné. Pilot mě chytil prakticky hned a během jednoho dne jsem celých 10 epizod zkoukla na jeden zátah. Už se těším na další sérii.

0 % lidí si myslí, že se jedná o kvalitní názor
0 % s názorem souhlasí
vyjádřilo se 0 lidí
100 %
plakát
I Am Not Okay with This
2. dubna 2020
další názory k seriálu

I am okay with this

Tak tohle bylo poněkud moc ujetý :D ale rozhodně v dobrém slova smyslu. Už jenom proto, že se líbil ten kontrast s humorem a bezradností a celkově nadpřirozeno v kombinaci s nadsázkou. Sophia Lillis je výtečná herečka! Nasmála jsem se opravdu hodněkrát.

Abych pravdu řekla, ani moc nepreferuji seriály, které mají takto krátkou stopáž, ale tady mi to výjimečně nevadilo. Taky je super, že teenageři vypadají opravdu jako teenageři - oceňuji, že tvůrci do seriálu neflákli zase nějaký známý tváře, kteří už dávno náctiletí nejsou.

Další, co jsem chtěla připsat k dobru, byla retro atmosféra, ale jelikož se děj neodehrává v 80s, jenom to tak všechno vypadá, nevím přesně, co si myslet.

Stihla jsem těch kratičkých 7 dílů shlédnout na jeden zátah během jednoho večera a ani jedinkrát jsem se nenudila. Takže musím hodnotit více než uspokojivě, tudíž mi nevadí ani jistá podobnost s Kingovou Carrie.

Jako oddechovku doporučuju!

100 % lidí si myslí, že se jedná o kvalitní názor
100 % s názorem souhlasí
vyjádřil se 1 člověk
100 %
plakát
TY
4. října 2019
další názory k seriálu

YOU

Zásadně nevyhledám seriály tohoto typu, ale již Pilot mě utvrdil v tom, že s tímhle seriálem neudělám krok vedle. Všechno se na první pohled zdá být tak dokonalé - New York, útulné knihkupectví, charismatická studentka poezie a manažer onoho knihkupectví, který se od pohledu zdá být dobrákem od kosti. Jenže zdání občas klame a Beck v tu chvíli netušila, že vkročení do obchůdku se jí stane později osudným. Penn Badgley předvedl bravůrní výkon. Role tichého a pozorného Joeho Goldberga, který na první pohled vypadá, že by neublížil ani mouše se vzápětí mění na vyšinutého šílence, schopného vraždy, kterou ospravedlňuje ryzou láskou k Beck. Jak zde vystihla Deni001, mnohdy často zůstanete na vážkách, zda mu fandit nebo ho proklínat. Postavy jsou na pohled dokonalé, ale když půjdete do nitra, zjistíte, že každý z nich ukrývá nějakého toho kostlivce ve skříni. Každý díl byl čím dál lepší a postupně vygradoval do šokujícího závěru, který jen čeká na to, až začne 2.série. Mě to bavilo, rozhodně doporučuji!

50 % lidí si myslí, že se jedná o kvalitní názor
25 % s názorem souhlasí
vyjádřili se 4 lidé
100 %
plakát
Širé moře
26. srpna 2019
další názory k seriálu

High Seas

Další vkusná španělská novinka z produkce Netflix. Myslím že tato jedna věta naprosto vystihuje tento seriál. Velmi autentické prostředí na luxusní lodi v 40.letech, která pluje ze Španělska do Brazílie. Tato cesta sebou přináší spoustu tajemna a záhad, nečekejte však horovou či děsivou atmosféru, seriál mi vskutku připadá jako by se řídila knižní předlohou od klasika Královny zločinu - Agathy Christie (což samozřejmě není předlohou), ale dýchá z toho ten styl, kdo zná, ví. Herci jsou sympatičtí, neokoukaní. Kostýmy i plynulost děje, to všechno je za mě velice uspokojivé. Španělština také není překážkou. Uvidíme co přinesou další díly a druhá série.:)

100 % lidí si myslí, že se jedná o kvalitní názor
75 % s názorem souhlasí
vyjádřili se 4 lidé
90 %
plakát
Odkaz
25. srpna 2019
další názory k seriálu

Hope a Alaric v akci

Pro mě, jakožto fanouška The Vampire Diaries a The Originals, byla zpráva o chystaném dalším spin-offu, poněkud udivující a hned jsem následné sledování zavrhla. Možná to bylo proto, že jsem nedokoukala ani konečné série TVD a ani TO, nebo možná proto, že mi připadalo, že se tvůrci snaží co nejvíce vytěžit z fanouškovské základny, která se jim a ta léta nastřádala. A v podstatě to tak i je, jelikož The Legacies vlastně vůbec nenavazuje na předešlé dva seriály, ale ubírá se úplně jiným směrem. Děj se odehrává stejně jako v TVD v městečku Mystic Falls, kde se v sídle bratrů Salvatorových vybudovala škola pro mladistvé nadpřirozené bytosti. Zde je ředitelem Alaric Saltzman, kterého jsme každý zbožňoval a sem tam se tam mihne i místní člověk - Matt Donovan, který zde pracuje jako policista (možná šerif? nepostřehla jsem tak docela). Kdo však zastává hlavní roli je charismatická Hope Mikaelson, dcera Klause Mikaelsona a Hayley. Abych pravdu řekla, Hope byla hlavním důvodem proč jsem seriálu dala šanci a vrhla se na Pilot. Ten byl velmi zvláštní. Za mě celkem nesympatické postavy, takové nevýrazné tváře, které však vyvážejí jejich vcelku dobré charaktery. Také mě iritovala ta komičnost se školou, jakoby se tvůrci inspirovali Harry Potterem :D. A celkově se mi to zdá poněkud přitažené za vlasy - draci, žena, která chrlí oheň, vážně?
Nebýt Alarica a Hope, upřímně, do dalších dílů bych se nepouštěla. Ale Hope mi připomíná jejího tatíka Klause, pro kterého bude nejspíše slabost už pořád, a tak jsem zvědavá, co seriál přinese dál. Jen doufám, že tvůrci nevymyslí další spin-off, už teď je to zbytečné protahování.

Takže závěrem.. The Legacies má potenciál, ale víc jak na 3 série to nevidím.

100 % lidí si myslí, že se jedná o kvalitní názor
100 % s názorem souhlasí
vyjádřil se 1 člověk
60 %
plakát
Euforie
17. srpna 2019
další názory k seriálu

Toto není můj šálek kávy

Hodnotím pouze po shlédnutí Pilotu, který jsem nebyla téměř s to dokoukat. Příliš surové a drsné scénky, které sice přidávají na autenticitě, ale dívat se na to, alespoň z mé strany, nedá. Seriál vystihuje zcela přesně dnešní problematiku některých náctiletých a jako náctileté se mi tento seriál vskutku příčí. Musím však uznat, že Zendaya předvedla skvělý výkon, netušila bych, že z té mladičké disney hvězdičky bude takový talent.
Konečná scénka a celkově konec Pilotu byl asi nejlepší, už už jsem si říkala, že dám seriálu šanci, ale asi bych nemohla věnovat čas těm téměř hodinovým dílům s takovým nechutenstvím.

33 % lidí si myslí, že se jedná o kvalitní názor
33 % s názorem souhlasí
vyjádřili se 3 lidé
50 %
plakát
Elita
9. srpna 2019
další názory k seriálu

Vkusná podívaná

Tak toto se mi hoooodně líbilo. Kdo stejně jako já miluje všechny teen věci od stylu 13 reasons why až po Riverdale, určitě si oblíbí i toto. Je milé se dívat i na jiné národnosti, než jen ty americké, jejichž seriály jsou dneska úplně všude populární a Češi vesměs už nic jiného ani nevyhledávají a přitom ti Španělové jsou tak koukatelní a talentovaní. Zápletka není vskutku nic nového, ale musím říct, že až do konce opravdu netušíte, kdo za vraždou hlavní hrdinky Mariny stojí.

Krásné prostředí, pohlední herci, pěkný románský jazyk.. je toho víc, co vám zpříjemní tuto podívanou. Doporučuji spíše pro cílovou skupinu.

33 % lidí si myslí, že se jedná o kvalitní názor
67 % s názorem souhlasí
vyjádřili se 3 lidé
100 %