Luteka

off
JménoLucka
Věk
Bydliště
Twitter
Instagram
Facebook
Poznámka
Názory uživatelky Luteka
plakát
Girls
28. ledna 2021
další názory k seriálu

I am not 'the Ladies'

Jeden ze seriálů, který si zaslouží komentář. Určitě je to zde na webu podceněný seriál, to že má o téměř 15% méně než Sex and the City je dle mně neodpustitelné.

Ale dobrá, musím přiznat, že z prvního setkání se seriálem nějakých X let zpátky jsem moc nadšená nebyla. Také jsem ho v hlavě srovnávala se Sexem a přišla mi to jako jeho nudná napodobenina pro milleniály. A naštěstí musím napsat, že jsem seriál napoprvé odhadla naprosto špatně.

Druhou šanci jsem mu dala nyní a celý seriál jsem zkoukla během cca 4-5 dnů. Což vypovídá o jeho schopnosti udržet příběhem, vývojem postav a diváka nenudit. Já mám ty holky ráda, fakt. Jsem strašně ráda, že existuje seriál, kde je v pohodě mít pár kilo navíc a nikdo se z toho nehroutí a není to hlavní téma seriálu. Je super, že je tu seriál, kde jsou všechny hlavní protagonistky tak trochu sobci, mrchy, potvory a podivínky. Nikdo vám v seriálu neposkytne recept na život, protože ten neexistuje. Holky vám spíš ukáží jak chybovat a nepos*at se z toho. A že ony chybují extrémně, ale extrémně často. Ale zase mají super zážitky, vzpomínky a mohou říct, že fakt žily.

Pro mě je to seriál, který si určitě ráda pustím znovu. Seriál, který mi zvedne náladu, pobaví mě a strávím s ním pár příjemných chvilek.

100 % lidí si myslí, že se jedná o kvalitní názor
100 % s názorem souhlasí
vyjádřil se 1 člověk
80 %
plakát
Strážci
16. ledna 2021
další názory k seriálu

This is the moment I fell in love with You

Na začátek mi dovolte poznamenat, že film Watchmen miluji a viděla jsem ho asi 5x. Proto jsem byla v první polovině série lehce konsternovaná, že skoro žádnou postavu nepoznávám a pokud ano, tak jsou značně starší. Trvalo mi chvíli pochopit dějovou linii, zorientovat se v čase/prostoru a neustále jsem čekala na nějaké ty superhrdiny, když to má být superhrdinský seriál.

Jenže Watchmen jsou mnohem více, než superhrdinský seriál. Watchmen nastiňují dystopickou budoucnost, kdy se policie musí maskovat, kdy white supremasist jsou na vzestupu (což bohužel není dystopie, ale krutá realita), a kdy nás tedy chrání maskovaní superhrdinové alias běžní smrtelníci alias členové policie. Ocenila jsem Adrianovu dějovou linii (když jsem ji ke konci série pochopila), a líbilo se mi 'velké tajemství' schováno přímo před našima očima. Každou epizodu jsem čekala, kam mě seriál zavede a užívala si, že nemám nejmenší tušení, co bude následovat.

Věřím, že si seriál užiji ještě více při opakovaném shlédnutí a možná mu i zvednu procenta.

0 % lidí si myslí, že se jedná o kvalitní názor
0 % s názorem souhlasí
vyjádřil se 1 člověk
80 %
plakát
Láska a anarchie
16. ledna 2021
další názory k seriálu

Semínko, hyacint, keř, strom, les

Ach, ty severské seriály. V ojedinělých případech, kdy nám seveřani naservírují něco ze svého repertoáru, co ale zároveň není kriminálka, mé srdce plesá nadšením, jelikož to bude nějaký velmi originální počin. S láskou a anarchií to není jiné.

Originální příběh o vztazích, společenskému očekávání, boření stereotypů a jedinečnosti navíc v kombinaci se skvělými herci. Max je typický zástupce generace Z, Sofia zase postarší milleniál. Každý má svůj život rozeběhlý a pak se jejich cesty zkřízí a opravdu to stojí za to. Ať už se bavíme o první fotce, rtěnce, výzvách, bazénu, nebo rodinných setkání. Seriál graduje, nabírá na obrátkách a v 8 dílech dokáže podat relativně komplexní obrázek vývoje vztahu a cestě k seberealizaci.

100 % lidí si myslí, že se jedná o kvalitní názor
100 % s názorem souhlasí
vyjádřili se 3 lidé
80 %
plakát
Silicon Valley
4. dubna 2020
další názory k seriálu

Always blue!

Tak seriál je pro mě překvapením posledních let, náhodou jsem na něho narazila při brouzdání na HBO (a asi jsem o něm dříve i slyšela). Seriál se inspiruje spoustou skutečných událostí (viz výpověď před senátem v 6. sérii) a zajímavě ukazuje svět techniky a Silicon Valley ajťáků. Richard a jeho partička je naprosto skvělá, ať už od satanisty Gilfoye, přes Jareda (který je definitivně někde na nějakém spektru) až po Big Heada, který má tolik štěstí, jako zbytek party smůly (a že to je pořádná dávka). Seriál je skvělý na bingwatching, díly odsípají a seriál dle mého názoru neztrácí ani časem na kvalitě.

Takže doporučuji směle do toho, pokud Vás zajímá svět IT a hledáte nějakou tu oddechovku. :)

0 % lidí si myslí, že se jedná o kvalitní názor
0 % s názorem souhlasí
vyjádřilo se 0 lidí
80 %
plakát
Roky a roky
3. února 2020
další názory k seriálu

It is all your fault!

Well done, UK, well done!

Seriál asi opravdu není pro každého, neb předpokládá základní orientaci ve světové politice, ekonomice a mezinárodních vztazích. Jelikož všechny zmíněné věci sleduji a řadím je i mezi své koníčky, seriál mě naprosto nadchnul a během jednoho měsíce jsem ho zkoukla raději hned dvakrát, abych mi nic neuniklo.
Věřím ale, že si seriál užijí i diváci, kterým politika zas tolik neříká. Seriál se točí okolo britské rodinky a ano, jak bylo zmíněno, rodina je velmi 'progresivní' (gay, lesba, trans atp), což já tedy považuji za velké plus, jelikož to alespoň odráží reálnou situaci a dává to hlas lidem, kterým se prostoru stále tolik nedostává. Co ale na seriálu oceňuji nejvíce, jsou uvěřitelné postavy s uvěřitelnými motivy a vzory chování. Nikdo není černo-bíly, všichni jsou tak trošku sobci, všichni myslí hlavně na sebe a svoje dobro a všichni prostě jdou za tím, čemu věří. Postavy se během těch 6 epizod opravdu posunou, ne vždy k lepšímu, a ne vždy naprosto logicky, ale je to uvěřitelné a dramaticky efektivní.
Suma sumárům, já jsem si seriál naprosto užila, proto ho hodnotím, jak ho hodnotím a doufám, že bude druhá série. Jo a taky doufám, že to takto s námi nedopadne. HOWGH.

100 % lidí si myslí, že se jedná o kvalitní názor
80 % s názorem souhlasí
vyjádřilo se 5 lidí
90 %
plakát
Na tenkém ledě
5. ledna 2020
další názory k seriálu

I trust no man to throw me five feet in the air going 20 miles an hour. That shit's a death wish.

Opět jeden z Netflixáckých počinů, na které se nejenom dá koukat, ale dá se celá serié zkouknout naráz. 10 dílů o krasobruslení možná zní trošku jako nuda, ale když do mixu přidáte Effy (ehm tedy Kaya Scodelario), psychickou poruchu, matku, kterou bych nepřála ani svému největšímu nepříteli, nějaké ty romantické vztahy, komplikovaný sesterský vztah, komplikovaný přátelský vztah, tak máte relativně komplexní seriál o lidských vztazích na pozadí sportovního seriálu.

Ač zde Kaya, alias Kat, předvádí skvělý herecký výkon, kupodivu mi nejvíce sympatie vhodná a uvěřitelná přišla její nejlepší kamarádka Jen, která navíc seriál zásobuje spousty skvělých hlášek (viz nadpis).

Suma sumárum je to velmi dobře koukatelný a bing-watching worthy seriál na pošmourné nedělní odpoledne.

100 % lidí si myslí, že se jedná o kvalitní názor
75 % s názorem souhlasí
vyjádřili se 4 lidé
70 %
plakát
John Oliver: Co týden dal a vzal
20. listopadu 2019
další názory k seriálu

"Welcome, welcome, welcome!"

John (alias prof. Duncan z Community) je průvodce současného nejlepšího talk-show programu. I když, ona to ani není talk-show. Teda, je ... No takhle, John mluví a je to skvělá show, to bez debaty. Ale to množství výzkumu, dat, vtipů a fakt, která během té půlhodinky zazní si nálepku talk-show nezaslouží. Já bych LWTWJO klidně nazvala investigativní žurnalistikou, ovšem v jedné epizodě se proti tomu ohraničil, tak takto také ne.
No nic, vždyť to ani škatulku nepotřebuje. Stačí napsat, že vás John během půl hodinky provede minimálně jedním tématem pěkně do hloubky a vy se nejenom dozvíte spoustu nových informací (většinou teda o US a jejich problémech, ovšem sem tam se objeví i mezinárodní téma, třeba volby ve Francii nebo situace ve Venuzele) a narážek na Trumpu (teda na Drumpfa, sorry, já už mu jinak ani neříkám), ale navíc se pobavíte spoustou vtipů a grafik, které jiná show nemá. John je navíc jednoznačně moderní liberál, navíc dost progresivní, a s 99% jeho názorů a pohledů na svět souhlasím, což dělá show o to stravitelnější. Za mě 15/10.

100 % lidí si myslí, že se jedná o kvalitní názor
100 % s názorem souhlasí
vyjádřil se 1 člověk
100 %
plakát
Nenasytná
1. září 2018
další názory k seriálu

"Screw those bitches!"

Takhle skvěle praštěný a podivný seriál jsem již dlouho neviděla. Dle mého by tedy epizody mohly být kratší, dvacetiminutová stopáž by jim podle mně slušela více. Ale jinak je seriál skvělý (když přeskáčete hluchá místa - což je podle mně všechno, kde nehraje Patty či Bob). Patty je naprosto střelená, pomstychtivá neurotička, která má zřetelné daddy issues a pravděpodobně i démonické dvojče (na to si počkejte). Bob je zase chlápek trpící krizí středního věku a skvělými vlasy (na to si také počkejte), který udělá cokoliv, komukoliv a za cokoliv ...
Naprosto nevím co čekat od další série (prosím prosím), ale rozhodně to bude jízda až za hranice šílenosti, a to mě baví.

60 % lidí si myslí, že se jedná o kvalitní názor
40 % s názorem souhlasí
vyjádřilo se 5 lidí
80 %
plakát
UnREAL
22. července 2018
další názory k seriálu

"Welcome to Everlasting!"

Seriál o tom, jak se tvoří reality show a o těch, co tahají za nitky. A že oni za ty nitky přímo škubou!
Manipulace je pro producenty denní chleba a lhaní něco jako dýchání. Díkybohu seriálu nedocházel dech ani ve čtvrté sérii, kde se objevili nové skvěle manipulativní postavy a kde je vidno, že se opravdu nikdo neštítí ale absolutně ničeho. Seriál stojí především na výkonu Rachel a Quinn a jejich pokřiveného vztahu, ovšem ani ostatní postavy tam nejsou do počtu a každý má svojí motivaci ke každé sviňárně, co se na placu odehraje. Soutěžící, aneb účastníci reality show, jsou tam dle mého víceméně zbyteční, ale na druhou stranu by vlastně nebylo koho manipulovat ... A pěkně se tam na všechny kouká, což je samozřejmě také plus.
Celkové hodnocení po ukončení seriálu je: Proč jste mi ukončily moji denní dávku manipulování? Proč? Ok, trochu emotivní ... 90%

0 % lidí si myslí, že se jedná o kvalitní názor
0 % s názorem souhlasí
vyjádřili se 3 lidé
90 %
plakát
The Hills
13. července 2014
další názory k seriálu

"I want to forgive you and I want to forget you."

Těžké popsat tuto show. Na jednu stranu je to výborná oddechvka, je velmi jednoduché si oblíbil Lauren, Whitney nebo Lo, jelikož vám přijde, že stojí nohama pevně na zemi. Na druhou stranu o žádné kvalitě nemůže být řeč, z 90% se tam řeší nesmysly a kraviny. Ale takové nesmysly a kraviny, které vás ke konci zajímají a baví :) Pro mě je to jasné guilty pleasure, trošku se za to stydím, ale určitě si to za pár let pustím znovu :D

100 % lidí si myslí, že se jedná o kvalitní názor
100 % s názorem souhlasí
vyjádřil se 1 člověk
60 %