avatar uživatele

Hrus

off
JménoJan Hrašna
Věk46 let
BydlištěPraha - Řepy
Twitter
Instagram
Facebook
Poznámka
Názory uživatele Hrus
plakát
Falcon a Winter Soldier
4. května 2021
další názory k seriálu

Falcon a Winter Soldier

Seriál je zručně natočený, akce je slušná a není to moc dlouhé (hodnotím po první sérii). Bohužel příběh je takový slabší, někdy se až příliš věnujeme nezáživnému zázemí obou hrdinů (například Falconova rodina) a děj se tak příliš vleče. Nakonec pro mě asi nejzajímavější byla postava Johna Walkera. Jeho charakter se aspoň trochu vyvíjel. Záporačka byla taková slabší a hlavně nepůsobila nijak nebezepečně...

Americký patos a uměle naroubované řeči o rasismu jsou až k smíchu.

Případnou druhou sérii si už asi odpustím.

0 % lidí si myslí, že se jedná o kvalitní názor
0 % s názorem souhlasí
vyjádřilo se 0 lidí
50 %
plakát
Světlo a stíny
26. dubna 2021
další názory k seriálu

Shadow and Bone

Nemohu si pomoci, ale tenhle námět by si zasloužil mnohem lepší zpracování. Scenérie, kostýmy, výprava, to vše se mi moc líbilo, triky jsou slušné (snad kromě CGI jelena, který vypadal dost nepřirozeně). Co je na horší úrovni jsou dialogy a herci. Možná snad ani herci nejsou tak špatní, ale některé interakce jsou prostě tak přitažené za vlasy a dialogy tak špatně napsané, že to prostě herci nezachrání. Mal a Alina jsou hrozně obyčejní, ničím nezaujmou, jejich přátelství/lásce nebo co to je, jsem nevěřil ani za mák. Nejhorší byly repetitivní flashbacky do jejich dětství. Místo toho, aby vyprávěly nějaký příběh, jak se ti dva sblížili, tak vidíme jen jak leží v trávě, dotýkají se prsty a dlouho na sebe hledí... Úplně jak v Korejských seriálech. Taky nechápu, jak se Alina mohla po pár velmi těžkopádných setkání s Aleksandrem do něj zamilovat. Linka s Ninou a lovcem čarodějek je tam naroubovaná velmi uměle, s hlavním dějem nemá nic společného, ale v knihách prý pak má Nina větší úlohu, takže se jí možná bude seriál věnovat více v další sérii. Nejlepší jsou tak kriminálníci, kteří chtějí Alinu unést. Jasper je jediná trochu sympatická postava, Kaz je takový záhadný a vždy soustředěný, herec je zajímavý, ale má pořád stejný výraz, Inej mi úplně nesedla, nějak mi nepřipadala tak obratná a smrtící, jak jí scénář představuje. Ale jejich linka je aspoň dějově zajímavá.

Seriál (asi i předloha) je plný fantasy klišé, ale mám dojem, že některá z nich mohla být zpracována mnohem lépe. Například klišé "hlavní hrdinka trénuje používání nově objevené síly" je v mnoha fantasy zpracované milionkrát zajímavěji, hrdinka si třeba během trénování může nalézt nějaké přátele, nebo se sblížit se svým učitelem... nic takového tady nebylo.

Worldbuilding je super, námět Trhliny rozdělující zemi Ravka na dvě části (i vysvětlení jak Trhlina vznikla) se mi hrozně líbilo, jen někdy dostáváme vysvětlení příliš polopaticky. Inspirace carským Ruskem konce 19. století mi připadala osvěžující. Tak škoda těch někdy imbecilních plytkých dialogů, které pak způsobují, že hlavní postavy jsou (pro mě) tak nezajímavé.

100 % lidí si myslí, že se jedná o kvalitní názor
33 % s názorem souhlasí
vyjádřili se 3 lidé
60 %
plakát
Walker
6. února 2021
další názory k seriálu

Walker

Seriál je hrozně nudný, já čekal nezávaznou oddechovku a ne rodinné drama, které vlastně není drama, ale jen nudné pozorování mizerného otce a teenagerů, který se chovaj jak teenageři, to znamená na pár facek. Detektivní případy jsou na pozadí, vlastně tam ani nejsou. K tomu připočtěme pár lezbických vztahů a zastoupení všech amerických menšin a pohlaví a máme z toho tenhleten nudný emerický galymatyáš.

50 % lidí si myslí, že se jedná o kvalitní názor
50 % s názorem souhlasí
vyjádřili se 2 lidé
30 %
plakát
Winx Saga: Osud
27. ledna 2021
další názory k seriálu

The Winx Saga

Největší předností tohohle seriálu je jeho krátkost (1. série má jen 6 dílů). Po první 2 dílech se konečně děj trochu rozběhne, přijde i trochu akce a docela dost zvratů a překvapivých momentů. Při tom všem ale budete trpět, protože charaktery jsou zde všechny úplně nesympatické. Casting vypadá, jako kdyby někdo vytáhl 10 lidí z ulice. Ale ještě horší je vykreslení charakterů. Hlavní hrdinka Bloom je rozmazlená sobecká naivní kráva, která pro dosažení vlastních cílů (primárně chce zjistit, jaký je její původ a kdo jsou její rodiče) ohrožuje svým jednáním všechny kolem sebe, včetně jejích přátel a učitelů. Navíc naivně věří každému všechno, nechá se sebou velice jednoduše manipulovat. Sky, "pohledný" mladík, do kterého se zakouká, je takový nemastný neslaný - jako pes smutně koukající trdlo. Její kamarádky nezaujmou ani jedna. Ještě tak Stela je trochu výraznější, ale nikde není dostatečně vysvětleno, proč se chvílema chová sviňácky a chvílema skoro kamarádsky. Záporáci bez charisma. Mnoho věcí nedávává moc smyslu. Například proč se o Bloom několikrát říká, že se sociálně distancuje, když ona naopak vyhledává konfrontace s ostatními... Motivaci a chování kamaráda Skye už vůbec nechápu.
Já jsem vděčný za každou fantasy a proto jsem tuhle dosledoval, ale bylo to jen proto, abych se dozvěděl, jak to dopadne. Triky jsou docela průměrné, ale ne úplně špatné. Nicméně i na výpravě je vidět, že rozpočet nebyl nejvyšší. Pro nadšence do YA fantasy je tohle povinnost, ale má to mnoho prvků YA, které jsme už všude jinde vyděli a mě už trochu lezou na nervy. Pro mě je v tomhle žánru Fort Salem o hodně lepší. Zase Cursed je ale o něco málo horší.

100 % lidí si myslí, že se jedná o kvalitní názor
100 % s názorem souhlasí
vyjádřil se 1 člověk
50 %
plakát
V plamenech
21. ledna 2020
další názory k seriálu

911 v Texasu

Kapitán Strand (kapitán požárníků, ne policista, jak je mylně napsáno v obsahu seriálu) se svým synem, kterému nevyšel vztah a pokusil se o sebevraždu, se přestěhuje do Austinu, kde má za úkol obnovit požární stanici, jejíž většina osazenstva zemřela při výbuchu továrny. Strand hraný Robem Lowem je mi hodně sympatický a hodně seriál táhne. Další charaktery už ale tak zajímavé nejsou, protože jsou škatulkovány v povinné multi kulti woke korektnosti. Jeho syn je gay, jeho podřízení jsou divná muslimka, transgender chlap (moc nevypadá, je hodně svalnatej), a intelektuálně mírně zaostalej filipínec či co. Já nevím, ale já si k takovým postavám hledám cestu hrozně těžko. Je tu taky pár WTF scén - třeba když se baví kapitán ostatními v šatně (všichni do půl těla), jakou kosmetiku mají používat, že on používá asi 4 přípravky a půlku jim popůjčuje. Jako já nevím, ale kterej chlap používá 4 přípravky na kůži zároveň? Nebo když při zásahu zjistí, že malé dítě v autosedačce bylo vykatapultováno při bouračcce asi 20 metrů do výšky do koruny stromů. Nebo scéna z hospody, kdy po prvním dni práce najednou začnou všichni tancovat nějakej potrhlej dost choreograficky náročnej texaskej tanec. Divný, že všichni chtěj po práci tancovat a že to znaj, i když všichni nejsou z Texasu. No a ten požárník, co přežil původní katastrofu, a má očividně PTSD, jeden den na Stranda hnusně nadává a druhý den se mu omluví a on ho přijme?? Fakt divný. Požárnický seriály mám sice rád, ale tohle asi vynechám. Jo a Liv Tyler tu působí nějak divně unaveně. Nebo už je prostě jen stará.

50 % lidí si myslí, že se jedná o kvalitní názor
50 % s názorem souhlasí
vyjádřilo se 6 lidí
40 %
plakát
The Capture
17. října 2019
další názory k seriálu

The Capture

Miluji thrillery tohoto typu - osamělý podceňovaný hrdina je nespravedlivě obviněn z vraždy a musí utíkat před spravedlností. Díky své chytrosti však.... ale to už tady neplatí. Seriál se místo jasné mnohokrát fungující šablony vydává vlastní cestou. Shaun je opravdu jen obyčejný voják a je spíš vláčen událostmi, které sám nechápe. (A divák s ním až cca do 4.dílu, kde se vše začne vysvětlovat). Kromě 70% za dobré řemeslo v rámci žánru pak dávám ještě 20% za originální konec, který mi hodně sednul. Seriál má jen šest dílů (hodinových), takže celé vyprávění děje je ucelené a děj se nestačí sám do sebe zamotávat, jak se někdy těmto špionážním thrillerům stává. Ron Perlman v roli záporáka hodně sympatickej, stejně tak herečka hrající hlavní roli detektivky. Pro stoupence žánru je tenhle seriál povinnost.

100 % lidí si myslí, že se jedná o kvalitní názor
100 % s názorem souhlasí
vyjádřil se 1 člověk
90 %
plakát
Zabijáci Wu
4. září 2019
další názory k seriálu

Wu Assassins

Když bych hodnotil ten seriál čistě bez akce, tak je to 0%. Tak slaboduchý příběh by se možná uchytil v 80. letech. Dneska se u toho jen plácám do čela. Ty akční scény taky nejsou až tak zajímavé, Iko Uwais by klidně mohl předvést víc.

0 % lidí si myslí, že se jedná o kvalitní názor
0 % s názorem souhlasí
vyjádřili se 2 lidé
20 %
plakát
Banda
5. srpna 2019
další názory k seriálu

The Boys

Pilotní díl mě až tak nenadchnul. Až příliš se soustředil na Hughieho, takového trochu nerda a loosera, který se zaplete do světa superhrdinů a to dost brutálním způsobem. To zní trochu klišoidně. A až na jednu scénu, která byla skvěle zpracována (nechci spoilerovat, tak řeknu jen, že to byla ta, kdy Hughie poprvé potkal sperhrdinu A-traina) mě to zas až tak nezaujalo. Jenže pak sem si pustil další díl. A další. A další. Příběh získal na spádu, objevily se nové skvěle napsané vedlejší postavy (Frenchie a MM). Líbilo se mi, že je hodně prostoru věnováno i "záporákům", které se naučíte milovat. A to i tehdy, když nemají přímou souvislost s hlavní dějovou linkou. Třeba všechny scény s Deepem jsou výborné. Homelander (místní verze Supermana) je opravdu sociopat k pohledání a můj favorit mezi všemi seriálovými záporáky. Je tu hodně opravdu "silných" a překvapivých scén. Má to takový drsný zemitý styl, opačný než všechny uhlazené seriály o hrdinech. Jsem hodně rád, že natočili zase něco zcela odlišného od ostatní, řekl bych i v poslední době stagnující, americké seriálové tvorby.

100 % lidí si myslí, že se jedná o kvalitní názor
100 % s názorem souhlasí
vyjádřili se 4 lidé
90 %
plakát
Reef Break
2. srpna 2019
další názory k seriálu

Reef Break

10% za moře. 10% za rychlý spád. Všechno ostatní bylo hrozně neuvěřitelně tuctový. Hlavní herečka ošklivá a nesympatycká. Stejně tak ostaní herci za moc nestojí. Neuvěřitelná klišé. Vše působí hrozně levně a chtěně - aby to bylo cool. Tomuhle se s klidným svědomím můžete vyhnout.

0 % lidí si myslí, že se jedná o kvalitní názor
0 % s názorem souhlasí
vyjádřilo se 0 lidí
20 %
plakát
FBI
28. října 2018
další názory k seriálu

F.B.I.

"Američtí hrdinové" z FBI bojují s ošklivýma teroristama. Seriál se soustředí pouze na jednotlivé případy, neukazuje nic ze soukromí hlavního dua detektivů. Kromě toho, že detektivka ukáže soucit s pozůstalými obětí, oba detektivové pracují skoro bez emocí na odhalení pachatelů, jako stroje. Není tu žádné odlehčení, ani jeden charkter není ničím zajímavý. Ve výsledku je to příšerná nuda. Řekl bych, že jen pro nadšence žánru. Škoda Missy Peregrym, tady ani nemá co hrát.

100 % lidí si myslí, že se jedná o kvalitní názor
50 % s názorem souhlasí
vyjádřili se 4 lidé
30 %
1/9
1234567 ... 9