avatar uživatele

Silkwe

off
JménoJana
Věk
BydlištěLišov
Twitter
Instagram
Facebook
Poznámka
Názory uživatelky Silkwe
plakát
Labyrint
8. října 2015
další názory k seriálu

wow

Tak teda takhle mile překvapená z českého seriálu jsem už dlouho nebyla. Zajímavý příběh, zajímavá kamera (některé detaily byly opravdu skvělé, až neobvyklé na český seriálový standart). Dalším kladem je i povedená boshovská znělka, opět na české poměry opravdu vymakaná ...

33 % lidí si myslí, že se jedná o kvalitní názor
0 % s názorem souhlasí
vyjádřili se 3 lidé
90 %
plakát
Penny Dreadful
22. května 2014
další názory k seriálu

Mno...

U mě zatím 50:50. Už od prvního dílu mám pocit, že tolik klišé pohromadě jsem ještě neviděla. A druhý díl tenhle pocit předčil. Nějak to zatím nemá hlavu a patu. Je to taková Liga výjimečných bez steampunku a kapitána Nema (i když kdoví kdo se ještě objeví...btw. nemyslím film, ale původní komiks samozřejmě.)

Možná ještě hodnocení změním po shlédnutí dalších částí, ale asi z toho nikdy nebudu tak odvařená jako někteří
(Možná proto, že si raději přečtu jednotlivé knihy a nemusím mít tyhle postavy společně na obrazovce? Nevím.)

EDIT: Přihazuji pár procent...Pořád to není to, co jsem původně čekala, ale lepší se to (jen teda pořád nemůžu zkousnout to, že z Miny udělali naivní bloncku)

EDIT2: Po shlédnutí celého seriálu upravuji konečné hodnocení na 70% - čekala jsem víc (nebo možná trochu něco jiného, ale jinak fajn...některé epizody mi svou stavbou, střihem a pózami postav trochu připomínaly japonské anime - pro příklad epizoda s dětsvím doktora...)

20 % lidí si myslí, že se jedná o kvalitní názor
0 % s názorem souhlasí
vyjádřilo se 5 lidí
70 %
plakát
Temný případ
28. února 2014
další názory k seriálu

True...

Tohle je přesně to, co jsem hledala. Je to realistické a je to temné a je to hlavně promakané do detailu. Ani nevím s jakým seriálem bych tenhle počin měla srovnat. Zážitek z tohoto seriálu je pro mě podobný jako první shlédnutí filmu Sedm (ke kterému se ráda vracím). TD je to seriál, který si nejspíš pustím znovu, hned jak budou venku všechny epizody...Ze seriálů se pro srovnání nabízí Hannibal, ale ani ten rozhodně nedosahuje kvality tohoto seriálu. Hannibala jsem prostě zkoukla a těším se na další sérii, ale TD se mi prostě zaryl pod kůži. (Pokud se něco na mém názoru změní po shlédnutí celého seriálu, své hodnocení upravím - po 6/8 zatím zasloužených 100%)

100 % lidí si myslí, že se jedná o kvalitní názor
100 % s názorem souhlasí
vyjádřili se 2 lidé
100 %
plakát
Sherlock Holmes: Jak prosté
19. února 2013
další názory k seriálu

Zapomeňte, že je nějaký Sherlock...

Asi tak, jak píšu v nadpisu. Britský Sherlock je skvělý, to bezesporu, ale myslím, že je potřeba dát prostor i dalším Sherlockům. Je to prostě jiné (a to je dobře, měla jsem strach, že to bude kopie toho britského).

Mimochodem, moje první reakce na Watsona v sukních byla někdy loni (nebo kdy to bylo oznámeno) "WTF? OMG! Jak sakra můžou udělat takovou kravinu! Jak si můžou dovolit spáchat takovouhle svatokrádež?"

Teď po shlédnutí několika částí amíkovské verze geniálního detektiva, musím svůj loňský názor vzít zpět. Neříkám, že to je dokonalé, ale vypadá to na jeden z těch "lepších" seriálů. Tak snad to vydrží.

Pár bodíků k dobru si u mě tenhle seriál také získal úvodní znělkou. Je přesně podle mého gusta:) (80%)

Edit: po začátku druhé série... Už konec první série mě přestával bavit a postavou Mycrofta to v téhle sérii tvůrci zase o fous sestřelili dolů (teda nejen touhle postavou, ale celkovým dějem), nu uvidíme, jak to bude dál, každopádně snižuji hodnocení...

70 % lidí si myslí, že se jedná o kvalitní názor
70 % s názorem souhlasí
vyjádřilo se 10 lidí
70 %
plakát
American Horror Story
14. února 2013
další názory k seriálu

...

První série mě velmi potěšila (kolik dobrých hororových seriálů či filmů bylo v poslední době natočeno?). Druhá mě trochu zklamala, téma pro mě hororové nebylo vůbec (dobře, byla tam místa, která by se za horor dala v mých očích považovat, ale jinak slabota).

Doufejme, že třetí série se vrátí s novou dávkou strachu.

Jinak se mi moc líbí koncept každá série jiný příběh, ale stejní herci. Za prvé jsou ti herci opravdu dobří a za druhé je to pro mě osvěžující a velmi příjemné.

20 % lidí si myslí, že se jedná o kvalitní názor
40 % s názorem souhlasí
vyjádřilo se 10 lidí
80 %
plakát
Myšlenky zločince
14. února 2013
další názory k seriálu

Třeste se psychopati

Tenhle seriál by mohl působit sterilně jako spousta podobných detektivních seriálů (nebo mi mohl postupně ke sterilitě jako v CSI tíhnout). Ale ně, seriál má propracované zápletky a hlavně velmi propracované postavy s vlastními příběhy. A s těmi se tvůrci rozhodně nepářou, nechci spoilovat, ale občas je mi některých hrdinů ze skupiny vyšetřovatelů opravdu líto (hlavně v aktuální 8. sérii).

Ale to jen dotváří atmosféru, takže doufejme, že to bude pokračovat ve stejném duchu.

43 % lidí si myslí, že se jedná o kvalitní názor
57 % s názorem souhlasí
vyjádřilo se 7 lidí
100 %
plakát
Sběratelé kostí
14. února 2013
další názory k seriálu

Kosti, kosti, kosti...

Tenhle seriál mě chytil už prvním dílem - a do dneška mě nepustil. Je to skvělá variace na knihy K. Reichs, která se řadí mězi moje oblíbené autory. Baví mě ta provázanost (seriálová Tempe píše knihy o jisté Kathy).
Velké plus je rozhodně za výkony herců i zajímavé případy, které mě doteď nenudily (i když nějaká ta výtka by se asi dala najít, ale to asi u každého seriálu.)

A kupodivu u tohoto seriálu mi nevadí ani dabing (a to i přesto, že původní znění mám také neposlouchané.)

Škoda, že tu není mezistupeň, dala bych 95%, ale takhle to zaokrouhlím nahoru, seriál si to zaslouží.

33 % lidí si myslí, že se jedná o kvalitní názor
33 % s názorem souhlasí
vyjádřilo se 6 lidí
100 %
plakát
Sherlock
14. února 2013
další názory k seriálu

Sherlocked

Sherlock Holmes je jeden z klasických detektivů a nápad převést ho do současnosti rozhodně nebyl špatný. Naopak, řekla bych, že dokonce úžasný. Celá postava geniálního detektiva najednou vyznívá mnohem zajímavěji. Oba hlavní herci jsou prostě skvělí. Pointy dílů jsou domyšlené, vše dává smysl.

Snad jen těch homo narážek by mohlo být méně (první dvě tři baví, ale pak už to není úplně ono).

25 % lidí si myslí, že se jedná o kvalitní názor
63 % s názorem souhlasí
vyjádřilo se 8 lidí
100 %
plakát
Ripper Street
14. února 2013
další názory k seriálu

Láska na první pohled

Seriál má výtečně vystihnutou atmosféru, kterou krásně dokreslují kulisy a kostýmy. Herci jsou uvěřitelní (stejně jako celá atmosféra seriálu, prostě skoro cítíte Whitechapel). Za pochvalu rozhodně stojí i zajímavě udělaná znělka.

Kéž by se natáčelo víc podobných seriálů, tohle je pro mě skvost.

40 % lidí si myslí, že se jedná o kvalitní názor
40 % s názorem souhlasí
vyjádřilo se 10 lidí
100 %
plakát
Stoupenci zla
14. února 2013
další názory k seriálu

No uvidíme...

Já nevím, pilot byl super, ale zatím si nejsem jistá, jak to bude dál. Mám z toho takové rozporuplné pocity (i když kladný dojem spíš převažuje...)

No zatím tedy 80% a uvidím jestli přidám nebo uberu po odvysílání první série.

Edit: po shlédnutí dalších částí tak max 30% (původní jsem měla 80%)
...jak mě pilot navnadil, tak mě další díly totálně zklamaly. Fascinuje mě, že tady ten seriál má tak vysoká hodnocení. Mě tenhle seriál zavání typem seriálu Prison Break a podobně. Mám pocit, že to tvůrci budou natahovat, dokud na to lidi budou koukat a vždy se objeví nějaký další follower, který zase něco vyvede. Ach jo, jestli to někoho baví tak prosím, ale já od toho dávám ruce pryč.

40 % lidí si myslí, že se jedná o kvalitní názor
27 % s názorem souhlasí
vyjádřilo se 15 lidí
30 %