avatar uživatele

Airasza

off
JménoKarolína
Věk29 let
BydlištěČeská Republika
Twitter
Instagram
Facebook
Poznámka
Kdybyste něco potřebovali, napište mi do zpráv. Já se ozvu.
Názory uživatelky Airasza
plakát
Šógun
8. března 2024
další názory k seriálu

Prozatimní TOP roku 2024

Nemůžu přestat chválit. Za mě radost pohledět a konečně tu je něco surového, co si na sílu nehraje na jemnost, jen aby oslovili diváka. Je strašně příjemné vidět něco, co se nedrží zaběhlých trendů, které mnohdy až zbytečně ruší děj a atmosféru. Po třetím díle s nadšeným srdcem říkám, že tohle je prostě pecka.

Ukazuje se nám tu svět, kde není nouze o skvělé kostýmy, herecké výkony, příběh, co pohltí už během prvního dílu a zatím si drží dobré tempo. Máme tady intriky, boje o moc, majestátní paláce, ale i střed kultur, náboženství... To všechno dostáváme naservírováno bez zbytečných okolků.

Navíc konečně dostáváme surovou atmosféru Japonska, která se opravdu povedla. Žádné zkreslené a až příliš romantické ztvárnění, jako z Hollywoodu. Atmosféra plná intrik, zobrazující drsnost někdejší země a doby.

100 % lidí si myslí, že se jedná o kvalitní názor
100 % s názorem souhlasí
vyjádřil se 1 člověk
100 %
plakát
Upíří deníky
17. května 2013
další názory k seriálu

Střední cesta

Když tento seriál srovnám s poněkud drsnější True Blood nebo s roztahaným Stmíváním, musím říci, že se tvůrcům podařilo najít "zlatou střední cestu".
Postavy jsou pěkně propracované, každá má své kouzlo. Ať už jde o impulzivní Caroline (převážně v první řadě) nebo o lehkomyslného Damona, všechny postavy projdou vývojem a nakonec k sobě najdou cestu.
Je pravda, že se čtvrtou řadou, respektive její druhou polovinou seriál upadá. Děj se točí jenom kolem Eleny a jejího vztahu k bratrům Salvatorům, což mi po několika dílech přišlo poněkud otravné, tedy až na pár výjimek.
Celkově se mi tento seriál velmi líbí, takže mu hlavně kvůli 4. řadě dávám 90%.

67 % lidí si myslí, že se jedná o kvalitní názor
47 % s názorem souhlasí
vyjádřilo se 15 lidí
90 %