avatar uživatele

Yellow

off
Jméno
Věk27 let — narozeniny slaví za 194 dní (Štír)
BydlištěPraha
Twitter
Instagram
Facebook
Poznámka
Názory uživatelky Yellow
plakát
Extr@
28. února 2019
další názory k seriálu

I'm Argentina, I'm from Hector

Tento vzdělávací seriál mám opravdu ráda, hodně mi to v počátcích AJ pomáhalo předvídatelnou, ale zábavnou formou sitcomu o čtyřech kamarádech. Nafoukaná, namyšlená, atraktivní Bridget, miloučká Annie, blbec Nick a roztomilý Argentínec Hector.
Miluju Anglii odjakživa, takže to byl další plus.

Tento seriál se hodí k začátečníky i pokročilé.

Není k tomu moc, co napsat. Angličtina je zda srozumitelná, dává se důraz na slovo, nemluví rychle, po krátkém úseku se zrekapituluje, co jsme slyšeli.

Není moc, co by se k tomu dalo napsat, je to vzdělávací, ale zároven to nenudí.

100 % lidí si myslí, že se jedná o kvalitní názor
0 % s názorem souhlasí
vyjádřil se 1 člověk
70 %
plakát
Sabrinina děsivá dobrodružství
21. listopadu 2018
další názory k seriálu

Praise Satan!

Tak, co mám s tímhle dělat, dost se to povedlo.
Předem říkám, že srovnávat to se sitcomem opravdu moc nejde, krom jmen a kontrastu přísná Zelda, pozitivní a naivní Hilda, opravdu moc záchytných bodů nechytíte.

Atmosféra? Neuvěřitelně atraktivní, rozkládající se, barevná hniloba. Takhle jsem to dala dohromady, ovšem nedává to smysl, tak jinak. Je to potemnělé, ale syté, hravé, hodně estetické a rozmanité, vizuál je krásný. Ovšem, znázornují se tu věci jako krev, monstra, pavučiny, kostlivci, ohen. Postavy moc neuvidíte v pestrých barvách a co je zajímavé, že jejich styl oblékání je laděn do osmdesátek, sama o sobě atmosféra nepůsobí vůbec moderně, notebook a smartphone se sem tam mihnou. V domech je bordel a nábytek je poskládán na hulváta, rozhodně žádné feng shui.

Příběh je temný a neuvěřitelně zábavný, naprostý opak náboženských agitek, tady si z toho dělají srandu a seriálů, kde je hlavní satanismus, těch moc není, natož, aby to vypadalo pozitivněji a dokázalo to zabavit. Každou epizodu čekám, co se zrovna v tomhle okruhu stane, jakou další nechutárnů si pro nás vymyslí, či jaké síly budeme mít tu čest potkat. Zároven je to ale teen drama, ale né tak teen, jak by jste čekali, takové klasické teen klišé tu nijak neobtěžují.

Není to jako Riverdale, fakt, že tohle produkuje Netflix má své výhody.

Sabrina je roztomilá, šestnáctiletá napůl čarodějka, napůl smrtelnice, ale to nejlepší z obou. Má zlaté srdce a tím je od čarodějnického světa odlišná. Snaží se za každou cenu pomáhat druhým, stojí si za svým, je přátelská a milá, ale umí se naštvat. Kiernan Shipka je v téhle roli hodně sympatická. Díky tomu se stává trnem oku i samotnému Dáblovi. Ve společnosti, kam patří jsou všichni zlý a nelítostní, pokud jde o to sloužit Temnénu Pánovi je jejich oddanost fanatická, mají svá vlastní pravidla, své formy trestu, což Sabrině samozřejmě nevoní a hned spadnou sr..ky do větráku.

Zelda, hraná Miradnou Otto je tak neskutečně libová! Pro ty, co jí znají jako Eowyn to bude docela dost překvápko. Zprvnu hodně nesympatická postava, aspon někomu. Je fanaticky oddaná, přísná, ale vnáší do toho štávů svým cynismem, má charisma, styl a nečekala bych, že jí ještě někde uvidím, natož aby se takhle blejskla. Pomalu odkrývá tvrdou slupku a zjištujeme, že jí prostě nejde nemilovat, at je jaká je.
Hilda je neskutečné zlatíčko a láskou by jí člověk sežral. Velmi příjemná postava se sympatickou herečkou, má skvělý hlas i samotný herecký projev.
Ross Lynch jako Harvey. A proč ne? Jen jsem si trochu zvykala, že už nemá ty platinově blond vlasy a odhodlal se ke kaštanovému odstínu. Nedivím se, že to po něm vyžádali, se stejnými vlasy by se Sabrinou vypadali jako sourozenci a to by nechtěli. Ten jejich vztah se mi líbí.
Jsem zvědavá, jak se to vyvine se Suzie, jejíž herečka je non-binary. Víc jak o její schopnosti se zajímám o její linku jakožto transgender postavy, podle mě to ještě bude zajímavé. A Roz zatím moc nenadchla, ani neurazila.
Ambrose je týpek, který nahrazuje původního Salema ze sitcomu a baví, osobně bych ho po Zelde a Hildě zařadila jako mojí třetí nej postavu. Za něj by přišla Madam Satan, hraná obstojnou MILFkou, u které má člověk pochyby, zda je to mrcha se srdcem nebo ne.

Pro fanoušky sitcomu mám bohužel smutnou zprávu. Salem nemluví, občas se tam mihne, ale není tu za hvězdu.

Dočkali jsme se i pár znepokojivých epizod s kanibalismem, démony, rituály, šikanou, pavouky a řekla bych, že nás dost znepokojivých a strašidelných epizod čeká.

Sabrina je určitě milé překvapení v té vlně rebootu, která aspon u mě byla ve většině příběhů totální katastrofa.

Edit.
Asi jsem náší Sábu dost přechválila. Druhá série nijak nepřekvapovala, očekávala jsem úplně všechno.
Sabrina se chová na facku, ráda nahlas říká svoje jméno, aniž by to někoho zajímalo, ten její novej Romeo je přinejmenším dost otravný, jak furt za Sabrinou leze, ty jeho přeromantizované kecy a umělý charaktér mě donutilo ho nesnášet. Dále je tu Suzie/Theo, která (budu mluvit dále v mužském rodě) se chová jak psychopat, nabíhá s na vidle, jeho schopnost vidět jeho předchůdkyni je úplně k ničemu a skoro se to ani neobjevuje. Je transgender, ale místo toho, aby se uklidil někam, kam ho neznají a začal znovu ve své skutečné roli, tak na sebe furt upozornuje, cpe se do basketbalového týmu, ačkoliv to neumí vůbec hrát a čeká, že ti, co ho šikanovali předtím přestanou? Chová se hloupě a je tam v podstatě k ničemu. Otec Blackwood je další samoúčelná postava misogynisty, který nemá žádné pořádné motivy, ani není vysvětleno, proč se tak chová. Roz, jindy nejsem proti, když si kamarádky začne s ex kámošky, nemělo by se to dělat, ale záleží na okolnostech a ty zde nebyly dobré a dost u mě tím Roz klesla.


Příjemně naopak překvapil Harvey, který je hrozně tlačen do pozadí, přitom má velký potenciál. Prudence Blackwood mnohem více a pozitivněji dospěla jako osoba než Sabrina a soucítila jsem s ní nejvíc. Ambrose nezklamal, stále mě baví. Hilda a Zelda se stál krásně doplnují a nemám jim, co vytknout. No, a Madam Satan je stále klasa

86 % lidí si myslí, že se jedná o kvalitní názor
71 % s názorem souhlasí
vyjádřilo se 14 lidí
80 %
plakát
Láska je Láska
8. listopadu 2018
další názory k seriálu

You are so full of shit, Jenny.

Sexem ve městě bych to srovnala jen s těží, protože to byla napůl komedie, kompletně romantický, erotický seriál. The L Word je vážný, prezentuje tehdejší i aktuální problematiku lbgt komunity, soustředí na skupinu žen, lesbiček i bisexuálek, co mají v životě spíše smůlu. Točí se to v atraktivním hollywoodským prostředí, ženy jsou ambiciozní a soběstačně, jen občas padají s promunutím do takových sraček, že se kolikrát divím, jak se jim to vlastně povede. Takže další odlišení od Sexu ve městě - je to depresivní, neuhlazené, svým způsobem reálné, ale nepřehánějme to, zas tak reálné to není. Postavy mi mnohdy příjdou zbytečně komplikované a plno věcí si způsobují samy.

Seriál je plný sexuálních scén mezi dvěma či více ženami a pokud vám to nevadí, třeba vás to i láká, není problém.

Postavy jsou bohužel takové, že mají hodně nezdravé osobnosti a jak jsem řekla a asi ještě několikrát zoopakuji, tak se koupou ve sr--kach a padají každou sérii na hubu, jedna víc, jedna mín, ale děje se to pořád dokola.

Co jsem nikdy nepochopila byla ta hra s šestitahy. Proč měl vůbec někdo potřebu lidi, konkrétně lesby spojovat podle toho, kdo se s kým vyspal? Proč dělaly ze sexu hru a vytváření si nějaké sluneční soustavy? Celý tenhle koncept mi přišel naprosto pitomý.

Shane, tu jsem kdysi žrala, ale po opětovném zhlédnutí musím konstatovat, že je to vážně blbka. Má minulost jakou má, prošla si hodně nepěknými věcmi, který jí poznamenaly, ale život si v kuse posr-va vlastní vinnou a proto k ní moc nedovedu cítit nějaký soucit, když se sama od sebe vyloženě chová takhle hloupě. Bezdůvodně to sice nedělá, ale opravdu si po jedné větě od promiskuitního tatínka nechá po-rat celou svatbu s holkou, o které by si jindy mohla nechat zdát? A hned na to skočí do kolotoče sr-ček. Nechápu a osobně, je sice atraktivní, charismatická a pořád mě jako postava zajímá, ale uvědomuju si, že jsem jí jako postavu dost přecenila a zase tak úžasná tedy není.

Jenny, ah, to je mrcha, ale božská mrcha. Nicméně, ta postava je opravdu plná lejn. Je nepředvídatelná a hrozně komplikovaná, nejde s ní soucít, nelze jí ani chápat, protože je až nechutně tajemná, píšu nechutně, protože to jde fakt na nervy. Nejdřív je fajn, pak se chová jako mrcha, dělá rozhodnutí a pronáší řeči, které jsou často mimo mísu a je absolutně nepochopitelná. Je něčím poznamenaná, narcistická, vykazuje psychopatické chování. A btw, nemá chemii s absolutně žádnou holkou kromě Shane, všechny ty ostatní stály za prd a vůbec mě to nebaví. Nicméně stejně jako Shane, zajímá mě a mám jí za to i docela ráda, ale nelze se divit tomu, jaký měla tato postava ve finále osud.

Bette byla workoholička, ale nebyla tak špatná, jak jí občas vykreslují k čertu! Naopak, byla velmi starostlivá, byla schopná pomáhat a zajistit svojí rodinu, sice jsem doposud nechopila, proč měla potřebu podvádět a lhát, ale zas tak hrozná nebyla. Ve finále mi jí bylo vždy líto, i když podobně jako Shane, za všechno si taky mohlo povětšinou jen ona sama.

Alice měla stavy na přesdržku, ale byla z těch všech asi nejvyrovnanější a nejsympatičtější. Dokázala zachovat chladnou hlavu, dokázala odstatní rozptýlit, byla velice empatická a vstřícná, její osobnost byla hodně osvěžující a vítaný aspekt celého seriálu.

Helena, jedním slovem boží. :D Oplakala jsem Danu, ale přišla další modrooká bruneta a docela se mi i přestalo stýskat. Zbohatlá holčička, ale zábavná a je podle mě i nejhezčí. No, asi proto jsem si jí nejvíce oblíbila.

Tina ve finále byla nejvíce reálná z těch všech, přiměřená, hodně lidská a i když né ta nejsympatičtější, hodnotila jsem jí neutrálně.

Další sympatická postava byla podle mě Moira/Max, ale naprosto přemrstěná byla Papi. Ničím zajímavá, přesto jí ženský padaly k nohám, absolutně nevím, čím je tak lákala.

Takže, líbil se mi tenhle seriál? Ano, byl fajn, estetický, plný emocí, atraktivní prostředí, zajímavé hlavní hrdinky, ale doporučila bych ho? Pro někoho, kdo má rád lesbickou a celkově lgbt tematiku, tak určitě. Pokud vám vyloženě nevadí holky spolu a máte rádi emotivní seriál, co nejsou ani romantické komedie, ani klasické soap opery, tak s chutí do toho.

0 % lidí si myslí, že se jedná o kvalitní názor
0 % s názorem souhlasí
vyjádřil se 1 člověk
70 %
plakát
Slasher
16. dubna 2018
další názory k seriálu

It's just a house.

Pustila jsem se do toho už jen z povinnosti vůči Katie McGarth, mé srdeční záležitosti.

Seriál trpí tím, že je to opravdu Slasher, jak již praví samotný název, proto je zde až moc typických aspektů pro tento podžánr, takže já třeba už hned tušila, kdo je ten tajemný Kat, protože pamatuj, vždycky je to ten, od koho to nejméně čekáš.

ALE
je to překvapivě dobré, nad rámec mých očekávání. Sympatické městečko, lidi s dost špinavými tajemstvími, skládačka, která se pomalu dává dohromady, ačkoliv ve výsledku je prostá, i tak si tu cestu těmi díly musíte prokousat stejně jako hlavní hrdinka. Hlavní hrdinka není žádná tupá husička, co piští a běhá okolo jako potrefená, naopak je docela dost vytrvalá a silná, schopná přesto vše, co má za sebou vést normální život, navzdory tomu, jakým způsobem přišla na svět. Ačkoliv nastěhovat se do baráku, kde z jejích rodičů nadělali sekanou, to je trochu zarážející logika.
Původní Kat v base, který jí pomáhá s onou skládačkou je až moc sympatický, trochu zaráží, čeho byl schopný, nicméně mezi ní a Jenny je taková zvláštní dynamika, kde fakt, že zabil její rodiče neustále visí mezi nimi, přesto navazují takové podivné přátelství, jemně mi to připomnělo Mlčení jehnátek.
Zbytek postav tam je jako takový support a zásobárna masa pro Kata, klasika.

Policie opět stojí za prd, přijíždí pozdě, nezachranují, jen sepisují, hledají motivy víc než samostatného vraha, šerif na baterky. To, co se tam děje už by měla mít správně na starost FBI, ale ne, každodenní vraždění necháme na těch peciválech.

Maska Kata není bůhvíjak děsivá, ale jeho zjev dokáže vylekat, víc ale děsí jeho metody zabíjení, které nejsou za každou cenu hektolitry krve.

Seriál doplnili novináři, protože logicky, když se v nějakém městě o 106 vraždí, tak se o tom svět dozví, to se pod pokličkou udržet nedá, zatím jediný Scream a tento seriál si byli schopní to uvědomit. K tomu seriál obohatil aspoň trochu o něco novější věc, než je jen vraždění a vyšetřování.

Seriál je, jak by řekla Hermiona, je to obyčejný, ale účinný.


K druhé sérii jsem prozatím nedošla, už samotný závěr té první docela vrávoral na hranici a dojela jsem to spíše ze setrvačnosti, k tomu v té druhé již není Katie, takže asi není nic, co by mě přinutilo se podívat i na tu druhou.

0 % lidí si myslí, že se jedná o kvalitní názor
0 % s názorem souhlasí
vyjádřilo se 0 lidí
70 %
plakát
Santa Clarita Diet
1. dubna 2018
další názory k seriálu

Think about people I haven't killed. Literally everyone in the world except three people.

Pardon, ale z tohodle seriálu jsem naprosto unešená, nadšená, totálně odvařená. Přesně ten typ humoru, který miluju, černý humor a k tomu inteligentní, vtipný, hlášky jsou jedna perla za druhou, střílení si z klišé, spousta všeobecných narážek, skvělé herecké podání, skvělý scénáristický um, parádní vymýšlení nových zápletek, které sice nejsou originální, ale za to famozně podané, rafinovaně a nenuceně zapojené do dění.

Netflix se popral se zombie tématem hezky po svém, do hlavní role si obsadil Drew Barrymore, která si vidno svojí roli dost užívá, ale totální tahoun je Timothy Olyphant, který jako Joel předvádí opravdu geniální, komediální výkon, krade si pro sebe veškerý prostor, chemie mezi ním a Drew funguje dobře. Pak tu máme Abby, dceru manželské dvojice, která zprvu působila nepříjemně a zbytečně kriticky, ale nakonec přesně tohle jsem si na ní zamilovala, její kamarád Eric má taktrochu typicky pubertální humor nerda a losera. V neposlední řadě je tu Gary, aneb Nathan Fillion vždy a všude.

Pokud máte rádi třeba Ash vs Evil Dead, tohle je něco na ten způsob.

Seriál nejspíše není pro každého, kdo se v ničem takovém nevyžívá, což podle hodnocení je dost lidí tady, ale pokud máte zájem pro totální šílenost plnou humoru, akce a skvělých hereckých výkonů, tohle není určitě špatné.

Pro mě osobně je to taková droga, dojela jsem druhou sérii a lačně a dychtivě čekám na další.

100 % lidí si myslí, že se jedná o kvalitní názor
67 % s názorem souhlasí
vyjádřilo se 6 lidí
100 %
plakát
Stan Against Evil
23. února 2018
další názory k seriálu

Dietní verze Ashe.

Narovinu, na Ash vs Evil Dead to zdaleka nemá. Sleduji to, protože mě baví ta primitivnost a odlehčenost, prostě mě baví morbidní hororové komedie, kde se to nebere tak vážně (už se nemůžu dočkat další série s zombicí Drew Barrymore - Santa Clarita Diet).

Hl.hrdina Stan je podobný řízek jako Ash Williams - starý cynik, kmet, veterán, co má nějakou tu hlášku pro každou situaci, cítí se věkem nadřazen, každý je oproti němu zelenáč, co by ho měl poslouchat, proto tu máme Evie Barret, která představuje dokonalý protipol jeho povahy a poslouchat ho rozhodně nehodlá.
Je to jednoduše taková postava, která pro ránu nejde daleko a kterou si nějak nejde neoblíbit, i když má někdy hlášky dost slabé, herecký výkon a to, jak je postava napsaná sama o sobě to dost vynahrazuje.

Ostatní postavy jsou fajn, do paměti se sice moc nevryjí, ale není tam nikdo vyloženě nesympatický a všichni se tam hodí.

Čím se to proti Ashovi liší je to, že ač se to snaží, nezajde to tak daleko jako Ash, k tomu je tu slabší scénář, ale tady cením snahu navázat na vlnu AvED, ale bez toho, aby to člověk označil "přeskopírák", má svůj vlastní příběh, který se jeví zajímavě. Je vidět, že je to o dost levnější a nenáročnější, takže jako taková oddychovka při čekání na další sérii AvED to určitě neškodí a bude se to líbit každému, kdo má tenhle žánr rád. Nijak vás to nezkazí.

Seriál nezachází do nějakých extrémů, je klidný, plynulý, přímý. Navíc epizody jsou krátké, tak to máte za chvilku zkouknuté, takže pochválit lze úsporu času.

100 % lidí si myslí, že se jedná o kvalitní názor
100 % s názorem souhlasí
vyjádřili se 2 lidé
70 %
plakát
Birds of Prey
11. února 2018
další názory k seriálu

I'd start revolution.

Tohle je jeden z těch seriálů, která mám v paměti jako něco povědomého, ale nevím, co to je, ani mě to bůhvíjak nezajímá. Když jsem zapátrala v paměti, vzpomněla jsem si, že toto vysílali na jednom kanale, na jehož jméno si nevzpomenu, ale pamatuji si, že to byl takový kanal mimo normálně dostupné, hodně zrnil a občas tam krom teleshoping s Horstem byl nějaký seriál jako Ošklivka Betty, Čarodějky a i toto, z čehož si pamatuji jenom tu znělku. Tehdy nebyl internet, abych si jí našla, tak jsem si to vždycky poslechla v telce. O čem byl seriál ani pořádně nevím, tedy doted jsem nevěděla.

Pamatuji si krásnou a chytrou Dinu Meyer jako Oracle, Barbaru Gordon, také bývalou Batgirl. Kousek po druhém tisíciletí, který se chce svést na superhrdinské vlně tentokrát se superhrdinkami a upřímně to po dějové stránce tak špatné nebylo, ale holt to nebyl Smallville(ale písen do intra dali, to se počítá!). Buffy a Charmedky zvedly poptávku na silné, ženské osobnosti bojující se zlem, bohužel Birds of Prey, ač to byl dobrý nápad a je to škoda, protože ženské postavy mi byly sympatické. Nicméně, měl to takový punc lacinosti a béčkovosti, to moc neprospívalo.

Nedávno jsem to zase zhlédla znovu a upřímně, ono je tak špatné, až je to dobré. Ty dívčí vypalovačky, co jim pouští do akčních scén (zarazila jsem se, když jsem zaslechla T.a.Tu.), pohledem dnešního i tehdejšího člověka neskutečná blbost. Bojové scény Heleny Kyle vypadají spíše jako taneční scény, tímhle by jste fakt nikoho nezbili, ale hlavně, že to na oko vypadá dobře. Dinah aneb Black Canary - zklamání. Vykulená, hubená herečka, které nelze věřit, že má nějakou ránu, k tomu nemá ani pověstný a pro tuto postavu specifický Canary Cry, ale zase má psychické schopnosti, co k ní vůbec nepatří, za to u mě hned bod dolů. Nicméně Rachel Skarsten se jako herečka dobře vyvinula a na její herecké kvality se nejde v pozdějším věku stěžovat.
Zato Dina Meyer jako Barbara - krásná, vášnivá, zlomená, geniální. Hodně emancipovaná postava, před kterou klobouk dolů, že se nevzdala.

No, co si ale budeme povídat o Harleen Quinzel, to je největší zklamání. Není to Harley Quinn, je to jen zlá, slizká potvora, co si tak říká, k tomu herečka má obličej, který se na ní fakt nehodí. Nebyla špatný padouch, tvůrci to udělali tak, že je to Dr. Harleen Quinzel (či-li Harley Quinn před Jokerem), ale i tak, měla to být bud jiná postava nebo herečka.

Pilot podle mě začal dobře, získaly si mne nakonec všechny z tohoto tria.

Nicméně, já jsem ráda, že jsou po nějakých 15 letech našla písničku, která mi vždycky vyhrávala v temných zákoutích mé paměti.

Seriál má své mouchy, ale přijde mi celkem nedoceněný. Pamatujete si filmového Daredevila? Taky film, co je špatný v hodně věcech, přitom je svým způsobem dobrý, sympatický, milý, člověk ho i přes to vše má rád a to samé mám je i s Birds of Prey, které měly dobře našlápnuto, po opětovném zhlédnutí si za tím dvakrát tak stojím. Bohužel, stalo se.

Můžete říkat, co chcete, ale já si tento starý kousek po letech užila víc jak celou Arrowverse, nekecám.

100 % lidí si myslí, že se jedná o kvalitní názor
0 % s názorem souhlasí
vyjádřil se 1 člověk
80 %
plakát
Kurz sebeovládání
2. srpna 2017
další názory k seriálu

Charlie Sheen měl zůstat Charlie Harper.

Viděno - pilot

Né každý je Clarkson, aby si mohl dovolit po vyhazovu/odchodu vrátit úder tak, že se ten druhý sesype.

Anger Management je průměrný sitcom, který se snaží, ale marně. U pilotu jsem se skoro nepousmála a druhý díl jsem nudou vypla. Charlie Sheen jen dokázal, že Lorre dělal Charlieho Harpera Charliem Harperem více, než on. Scénář je plný velice snaživých, ale nevtipných vtipů, či vtipu, které vtipně sice vyzní, ale nezasmějete se. Zdaleka to nemělo na hlášky a celkově na scénář z TaHM a i ten byl po odchodu Sheena mnohem vtipnější s Kutcherem, než tohle, co se snaží dost okatě trucovat.

Pokud se dá mluvit o nějakém highlightu, tak je to Selma Blair, né proto, že by byla její role vtipná, zajímavá nebo něco, ale protože je to prostě Selma Blair.

Já na seriál neplivu, myslím, že je to taková průměrná oddychovka, kterých je ve seriálovém světě plno a které neurazí, nicméně Sheenovo hycování, jak se z tohoto seriálu všichni doslova pose-eme, jak to bude mnohem lepší atd., nakonec to dopadlo takhle.

Že se Lorre a Sheen neměli v oblibě - je to lidské a jejich věc, ale takhle veřejně z toho Lorre vychází jako vítěz. :D

Co bych ještě pochválila. Snad jen to, že Sheen opět šel do role, která je jemu samotnému blízká - kromě problému s alkoholem, ženský, drogy a sex, je i o něm známo, že má problémy se zvládáním vzteku, proto seriál, kde se snaží přinášet osvětu okolo této problematiky je dosti ironická.

Seriál není špatný, ale je prostě průměrný a já prostě čekala něco víc, nestalo se, holt každý den není posvícení.

Pokud k tomu budete mít vlídný, nezaujatý přístup, tak vás to může i bavit, já bohužel jsem zaujatá a Anger Management raději vynechám a když už budu chtít vidět Sheena, tak si pustím staré epizody Dva a půl chlapa.

100 % lidí si myslí, že se jedná o kvalitní názor
0 % s názorem souhlasí
vyjádřil se 1 člověk
40 %
plakát
Xena
7. července 2017
další názory k seriálu

Xena, Chuck Norris v sukni.

Buffy, Charmed, Angel, Stargate a Xena, to je takové moje kvinteto z dětství. Jako mála jsem dost věcí nedokázala pochopit, dnes už je tomu jinak. Seriál je jedna velká nadsázka, na pohled i na tehdejší dobu působící levně, jak efekty tak masky a podobně, i v Buffy to působilo věrohodněji. Člověk to dokáže prominout při sledování příběhu, který opravdu nabízí různorodá potěšení. Sledování tohoto seriálu v televizi mělo jednu z nejlepších výhod - vůbec jste nevěděli, jaká epizoda vás čeká, zda to bude laděné více komediálně nebo vážně, nicméně toto je seriál, který mě dokázal dojmout až na samotném konci, předtím se mu to opravdu moc nedařilo, ovšem rozesmát mě dokázal několikrát.

Xena nakopává prdel historii a mytologiím a to jak doslovně, tak obrazně. Nedokážu si představit, že by se té role měl zhostit někdo jiný, než Lucy Lawless, protože ta svojí postavou i výškou dokonale na silnou bojovnici sedí, k tomu má podle mě dost antický vzhled, skvěle řezanou bradu, výrazné lícní kosti a herecky se dokázala předvést, už jen za to má u mě seriál bod dobru. Postava Xena je podle vzhledu, původu i chování jasná kopie Wonder Woman, nikdo mě nepřesvědčí, že inspiraci při tvoření této postavy nevzali od ní. Co k Xeně nikdy neprominu je ta otřesná ofinka, pardon.

Gabriele jako sidekick a spřízněná duše byla opravdu skvělá, co se vývoje týče. Z křehké moralistky ve velice silnou válečnici, na konci bylo opravdu těžké jí poznat. Nicméně, zatímco Lucy Lawless byla ve svých trojrolích naprosto senzační, Reneé O'Connor byla dobrá jen jako Gabriela, její další roli jsem jí opravdu nevěřila, nešlo to k ní a nezahrála to přesvědčivě, nicméně mi to vynahradila tím, jak skvěle vyobrazila vývoj Gabi a ještě tvrdě trénovala na kaskadérské kousky(většinu salt v seriálu prý dělala sama).

Další postavy lze brát jako vedlejší, ale i tak jsou docela pamatovatelné. Roztomile trapný Joxer mě opravdu bavil a byla jsem ráda, kdykoliv se objevil. Měla jsem docela slabost pro to, jak byl zamilovaný do Gabriely, opravdu jsem doufala, že jí ten roztomilý ňouma bude stát za to, aby mu dala šanci, nicméně se tak nestalo. Na internetu je v rámci seriálu nejvíce probíraný vztah Gabi a Xeny, což je podle mě škoda, protože seriál nabídl mnohem víc, ale tak, nevadí. Mě osobně ten vztah nepřišel prvoplánovaný jako něco víc, než přátelská úroven. Xena měla každou chvíli nějaký romantický zájem v mužské podobě a Gabi se nějakou dobu držel ten Joxer, kde si tvůrci nechávali otevřená vrátka. No, pak ty vrátky zavřeli časovým posunem, kdy se vlastně zbavili Joxera a vztah Gabi a Xeny se začal více rozrůstat, jeden náznak za druhým a tak dále. Ty dvě mi spolu nikdy nevadily, ale nějak jsem tomu nedokázala fandit jako zbytek fanoušků.

Osobně jsem měla nejradši první série, přesun do Asie se mi nelíbil, časový skok taky ne, ale chápu, byla třeba se posunout dál, ale i tak první série jsou srdcovka.

V dnešní době je podobných seriálu jako šafránu, Xena je legendární v tom, že je skoro jediná svého druhu, dnešní seriály se snaží být strašně cool, dělat co nejvíce šokující zvraty, snaha strašně ten seriál násilím ždímat, psát seriály na míru, vyrábí se jako na běžícím pásu, chybí tomu taková odlehčenost, nadhled a nezávislost, kterou Xena měla. Xena dokázala diváky zabavit i jednoduše, prostředí Nového Zélandu přidávalo na kráse a autentičnosti, bojové scény byly trochu přepísknuté, ale v zásadě to ničemu nevadilo. Xena nikdy nebyla ten typ seriálu, u kterého nervama musíte vytáhnout karton cigaret, se Xenou byla prostě sranda, pořád se něco dělo, pořád uměla překvapovat.

Do páté série bych dala 100%, ale kvůli šesté spíše 80%, protože seriál začal více hrát na vážnější notu a celkově ta změna se mi nelíbila, i když potřebu toho posunu chápu, ne, nelíbilo se mi to.

I tak mě Xena pomohla vychovat, i v dětství, i ted mě to baví, jakékoliv repríze v televizi se nikdy nebráním. Seriál mi přijde místy docela nedoceněný, protože tvůrci přepisovali historii a mytologie tak, aby to sedlo jako prdel na hrnec, Afrodita je parodií sama na sebe, celkově tu vůbec nebyl strach udělat si z určitých věcí prdel.

100 % lidí si myslí, že se jedná o kvalitní názor
80 % s názorem souhlasí
vyjádřilo se 5 lidí
80 %
plakát
Čarodějka každým coulem
7. července 2017
další názory k seriálu

Pokus Nickelodeonu o vzkříšení Sabriny?

Viděno - Pár epizod náhodně v televizi(vzhledem k tomu, že Nickelodeon má ve zvyku epizody v kuse opakovat, tak nějaké i několikrát)

No, co k tomu říct. Nebudu soudit nějak příkře, protože tohle není seriál pro mojí věkovou skupinu a vytýkat něco, co je pro takové seriály typické je nefér. Co mi osobně vadilo byly ty pokusy o to, aby vykradly seriál Sabrina, mladá čarodějnice, což je moje srdcová záležitost. Triky jsou levnější a mnohem horší, než ve staré Sabrině, která je pomalu o 20 let starší a to je co říct.
Přehrávaní mladších herců dokážu snést, ale přehrávání starších herců prostě nedokážu moc dobře překousnout. Desdemona a matka Maddie jsou ukázkový příklad kýčovité trapnosti, která se snad ani mladší generaci nemůže líbit, ale děti mají tu výhodu, že dokážou hodně přehlížet a nad kvalitou okolo moc nepřemýšlí, to je jedna z věcí, na co seriál sází. Nicméně, v těhle seriálech mě osobně vadí, když jsou dospělí jedinci dětinštější než děti, lepší jsou příkladní dospěláci, co občas dají nějaké to morální poučení, tohle je vyloženě moc a hereček je mi docela líto, tohle musí být vážně utrpení hrát, pro mě by aspon bylo.

Trendy jako milostný trojúhelník, kde si hodná holka vybírá mezi bad guyem a good guyem, na obličeji mají paštiku a hlavní hrdinka dostane i své temné alterego, které hraje stejně špatně jako to dobré, to musím přeskočit, protože to je typické pro seriály jako tyto, ale tak, není na škodu to zmínit, děti rádi fantazírují. Námatkou jsem i zjistila, že ani tomuhle seriálu se nevyhnul trend shippingu, ale ten je dnes všude, takže opět nic, co bych mohla odsoudit.

Pokud by se mi na seriálu něco líbilo, tak je to asi postava Andi, herečka je velice milá a přirozená.

Myslím, že i pokud je člověk starší, koukat se na to dá, rozhodně to není seriál na pravidelné sledování, pokud je vám 12+, či se v takových seriálech nevyžíváte (znám holku, co i v pětadvaceti sleduje Disney channel, takže to chápu).

No, tyhle seriály asi nikdy nebudou mít moc vábne hodnocení, protože děti s jejich uvažováním nedokážou moc psát argumenty dost silné na to, aby si seriál obhájili, pochybuji, že většina z nich má nebo zná něco jako CSFD a jim podobné stránky, takže z pohledu dítěte bych tomuto dala asi 70 a z mého dospěláckého nějakých 20, takže tomu dám 50, aby se neřeklo.

67 % lidí si myslí, že se jedná o kvalitní názor
67 % s názorem souhlasí
vyjádřili se 3 lidé
50 %
1/12
1234567 ... 12