avatar uživatele

michellinka

off
Jméno
Věk
Bydliště
Twitter
Instagram
Facebook
Poznámka
Názory uživatelky michellinka
plakát
Můžu tě zničit
19. července 2023
další názory k seriálu

Mileniálové v Londýně

Provokativní dílo Michaely Coel, která si napsala scénář, podílela se na režii a zároveň hraje hlavní roli. Příběh je částečně založený na její osobní zkušenosti a přináší zajímavý pohled do světa mladých dospělých žijících v současném Londýně - řeší vztahy, sociální sítě, prokrastinaci, pracovní (ne)úspěchy, duševní zdraví, rasismus...vše podané s pravým britským humorem.

Líbilo se mi, jak jsou postavy nejednoznačné - v některých situacích se stávají "oběťmi" a v jiných se sami chovají jako "predátoři", což diváka vede k zamyšlení, jaké chování je vlastně v pořádku, co znamená konsenzuální sex a vůbec jaké podoby můžou mít romantické vztahy.

0 % lidí si myslí, že se jedná o kvalitní názor
0 % s názorem souhlasí
vyjádřilo se 0 lidí
70 %
plakát
Byl by to hřích
23. dubna 2021
další názory k seriálu

La!

Ačkoliv se minisérie Byl by to hřích odehrává v 80. letech 20. století, tohle líčení epidemie nové nemoci je naprosto současné – některé scény působily jako vystřižené z roku 2020. Oceňuji trefné vystižení děje v pár sekundách bez zdlouhavého vysvětlování, i když to vyžaduje neustálou pozornost a musím přiznat, že jsem to zběsilé tempo občas nestíhala. Přesto tento seriál opravdu dokáže vzbudit široké spektrum emocí – od hlasitého smíchu, přes mrazení v zádech, až po pláč – což dokazuje, že i za krátký čas jsem si k většině postav dokázala udělat vztah.

Trochu mi chyběly ženské postavy, ale naštěstí to zachraňuje Lydia West (Jill) a úchvatné vystupování Omariho Douglase (Roscoe). Potěšili mne Stephen Fry (Arthur) a Neil Patrick Harris (Henry) ve velmi vedlejších rolích a určitě si doplním některá další díla scénáristy Russella T. Daviese.

100 % lidí si myslí, že se jedná o kvalitní názor
100 % s názorem souhlasí
vyjádřili se 3 lidé
80 %
plakát
Monkey Dust
11. února 2014
další názory k seriálu

Drsnější než South Park

Monkey Dust je nesourodá sbírka kreslených satirických skečů, ze kterých běhá mráz po zádech. Každý díl je pestrou směsicí originálních animací od několika mladých grafických skupin. Jednotlivé postavy se znovu objevují v různých dílech a jejich příhody jsou plné černého humoru, násilí, šílenství, (sebe)vražd, sexuálních úchylek a jiných kontroverzních témat z odvrácené strany města.

Chvíli mi trvalo, než jsem si zvykla na střídající se druhy animací, ale jinak nemám co vytknout a s každým dalším shlédnutím objevuji nové a nové detaily překvapivě spojující oblíbené postavy a jinak nesouvisející příběhy.

Seriál s podobnou tématikou: Jam (2000)

0 % lidí si myslí, že se jedná o kvalitní názor
0 % s názorem souhlasí
vyjádřil se 1 člověk
100 %
plakát
Brass Eye
24. září 2013
další názory k seriálu

"Drzé oko z mosazi"

Zajímalo vás někdy, zda zašla věda už příliš daleko? Nebo jestli jsme na zvířata příliš hodní nebo příliš zlí? Co se stále vzrůstající kriminalitou? Jak je to ve skutečnosti s drogovými závislostmi? A jak ochránit naše děti a jejich nevinnost? Úchvatný reportér Chris Morris vám dá odpověď na tyto i jiné otázky z různých oblasti běžného života.

Na to, že původně šlo o parodii na emotivní americké zpravodajské relace (které se staly vzorem těch evropských a dnes už je jejich styl k nerozeznání), je seriál zábavný i po těch 16 letech od natočení, a to i když jsem nepochopila všechny dobové a místní narážky.

Další povedené britské seriálové mystifikace z oblasti zpravodajství: The Day Today (1994), Time Trumpet (2006)

0 % lidí si myslí, že se jedná o kvalitní názor
0 % s názorem souhlasí
vyjádřilo se 0 lidí
80 %
plakát
Mighty Boosh
1. září 2013
další názory k seriálu

Vydejte se s námi na výpravu skrze prostor a čas!

Tak po téhle úvodní hlášce jsem čekala něco hodně šíleného. No nebylo to zas tak šílené, jak by mohlo, ale pořád to dost vybočuje - absurdní děj, laciné triky i převleky, hudba všech chutí a nesmrtelné hlášky. Kontrastní dvojice Julian a Noel se skutečně skvěle doplňuje jak při psaní scénáře, tak při hraní každé scény, kde si můžete užít zároveň sofistikované zápletky i vizuální orgie.

Pořád se nemůžu rozhodnout, která série je nejlepší.
V první ještě nejsou úplně ustálené postavy, zato je vidět minimum peněz využitých na kulisy a rekvizity, což vytváří skvělou atmosféru. Ve druhé už vystupují všechny oblíbené postavy, pro mě především "alabastrový retard" The Moon. Ve třetí už se projevuje více peněz na triky, takže seriál částečně ztrácí své kouzlo, ale přitom pořád drží laťku humoru hodně vysoko.

100 % lidí si myslí, že se jedná o kvalitní názor
100 % s názorem souhlasí
vyjádřil se 1 člověk
90 %
plakát
Garth Marenghi: Nemocnice na kraji světa
1. září 2013
další názory k seriálu

Darkplace Gartha Marengiho

Co se stane, když se sejdou Richard Ayoade a Matthew Holness a vyberou to nejhorší ze seriálů 80.let? Stvoří geniální směs příběhů, které nedávají žádný smysl; mizerný střih, kdy jsou v každé scéně jiné rekvizity; příšerné herecké výkony, kdy se postavy zastaví, dřív než na ně někdo zavolá; laciné triky, které se nestydí za viditelné pomůcky; trapné pauzy a minuty nekončícího smíchu...jednoduše je to tak strašně špatné, až je to výborně zábavné. Sice nejsem fanouškem starých hororů, ale tohle mě dostalo i bez znalosti inspiračních zdrojů.

Odložte konvenční logiku stranou a vstupte do světa imaginace Gartha Marengiho, do jeho temného zákoutí Darkplace a seznamte se s doktorem medicíny Rickem Daglessem, chirurgem Lucienem Sanchezem a psychokynetičkou Lisou Asher, kteří bojují s pekelnými silami v nemocnici. Nemusíte se bát, že byste něco nepochopili, vše bude dostatečně vysvětleno v komentářích od tvůrců.

Ayoade a Holness společně vytvořili ještě "talkshow" Man to Man with Dean Learner (2006)

100 % lidí si myslí, že se jedná o kvalitní názor
100 % s názorem souhlasí
vyjádřili se 2 lidé
90 %
plakát
Jam
7. srpna 2013
další názory k seriálu

Podobný typ humoru jinde nepotkáte

Jam je sbírka surrealistických skečů založených na černém humoru, která posouvá hranice vkusu, slušnosti a televizního vysílání vůbec. Častými tématy jsou smrt, šílenství, rodičovská láska a lékařské povolání. Při filmování byly použity nezvyklé techniky, které spolu s ambientní hudbou vytváří nezaměnitelnou atmosféru. Nesedne to úplně každému, ale pro mě je to srdcová záležitost.

Televizní seriál vznikl na motivy experimentální rozhlasové show Blue Jam, kterou vysílala stanice BBC Radio1 v letech 1997-99. A slova jedné z postav tohoto pořadu si musím vypůjčit, abych mohla přiblížit svůj dojem: "Je to ta nejsmutnější, nejzábavnější, nejtragičtější a nejpovzbudivější věc, jakou jsem kdy viděla. Nevím, jestli mám brečet, smát se, zvracet nebo každého objímat."

Seriál s podobnou tématikou: Monkey Dust (2003)

100 % lidí si myslí, že se jedná o kvalitní názor
50 % s názorem souhlasí
vyjádřili se 2 lidé
100 %