ragelly

off
JménoEva
Věk34 let — narozeniny slaví za 7 měsíců (Střelec)
BydlištěJeseník
Twitter@ragellyCZ
Instagram
Facebookhttps://www.facebook.com/ragelly/
Poznámka
www.youtube.com/@kilapryc
Názory uživatelky ragelly
plakát
Dublin Murders
17. ledna 2022
další názory k seriálu

No one knows the whole truth

Měla jsem vysoká očekávání, že by mohlo jít o parádní serializovanou mystery thrillerovou detektivku. Nakonec ale musím hodnotit jen lehkým nadprůměrem 60 %, protože s přibývajícími díly to byla čím dál tím větší nuda. Nechápu, proč museli hlavní hrdiny rozdělovat, proč se neřešil celou dobu jen ten hlavní případ, ale hrdinka dostala svůj vlastní, a navíc o poznání méně zajímavý a zábavný.

Celá druhá polovina seriálu vyjma posledního dílu tak byla zabředlá nuda, která nadějnému úvodu nesahala ani po kotníky. Nechápu, jak tvůrci mohli z tak sympatického hlavního dua během čtyř dílů udělat takové trosky, na které se ani nedá dívat. Tedy - četla jsem, že to je specialita autorky knižní předlohy, takže v tom jsou seriáloví tvůrci možná nevinně. Ale i tak to u mě má jeden velký facepalm. No a konec? Celou dobu čekáme na něco, co nepřijde? No fuj, co na seriálech nesnášet víc, než nezodpovězenou základní otázku...

0 % lidí si myslí, že se jedná o kvalitní názor
0 % s názorem souhlasí
vyjádřilo se 0 lidí
60 %
plakát
Dívčí škola Al Rawabi
28. listopadu 2021
další názory k seriálu

Škola byla moje oblíbené místo...

Dokoukáno a teda masakr. Neznám prostředí, kulturu ani zvyky místa, kde se seriál odehrává, takže nemůžu soudit, jak byl např. konec realistický nebo přehnaně nafouknutý. Z našeho pohledu může holka dostat zaracha, když jde za školu na rande. Ale v arabských zemích to klidně může být na pokraji trestu smrti, opravdu nevím, takže nebudu soudit.

Každopádně seriál krásně ukazuje, co s člověkem může udělat šikana. Mariam byla hodná obyčejná holka, chytrá, talentovaná. A jen kvůli třem hnusným namyšleným fiflenám se z ní stala prázdná schránka schopná čehokoliv. A ty její kamarádky? Žádná se hrdinky nikdy nezastala a přišlo mi, že šli skoro pořád proti ní - když ony chtěly pomstu, vtáhly Mariam zpátky do akce, i když to chtěla vzdát. A když pak hrdinka byla odhodlaná dotáhnout plán do konce, tak z toho obě vycouvaly a ještě jí podkopávaly emočně nohy. Nehledě na to, že nejen že ji nepodpořily, ale také dovolily, aby s ní holky ve škole mávaly, aby se jí všichni smáli a aby ji sami její rodiče zostudili, a to vše zcela neprávem.

Upřímně se vůbec nedivím, že hrdinka zašla tak daleko. V našich očích je to možná přehnané, ale nikdo si nedokáže představit, jak podobné terorizování každý den s člověkem může zamávat. Zvlášť s člověkem, který má rozházenou psychiku a musí pravidelně brát prášky a chodit k psychiatrovi. Varování tady navíc bylo dost. Bohužel i dospělí v příběhu hodně krutě selhali. Ředitelka školy mohla holky hned na začátku potrestat, ale kvůli svému postavení a zvučných jménech rodičů dala přednost samotné prestiži školy před blahem studentů... a takhle to dopadlo.

Vůbec se nedivím, že se z Mariam stal člověk, kterým se stala. Neměla žádnou oporu, nikoho, kdo by při ní stál a dal jí důvod snažit se být svým nejlepším já. Hrdinka kolem sebe měla neustále pouze zlost, zášť, naschvály, krutost. Není divu, že šla ve stejných kolejích. Budiž to příklad pro všechny, kteří mají nutkání někoho ve svém okolí shazovat, podkopávat mu nohy. Chovejte se k lidem tak, jak chcete, aby se chovali oni k vám. Jinak se vám to může vymstít stokrát tolik.

100 % lidí si myslí, že se jedná o kvalitní názor
100 % s názorem souhlasí
vyjádřili se 2 lidé
70 %
plakát
Dr. Death
31. července 2021
další názory k seriálu

Podle skutečné události

Je úplně šílené, že je tenhle příběh podle skutečné události. Tolik lidských pochybení, která vedla k tomu, že takové monstrum dostalo přístup k operačnímu sálu a zničilo tolik životů... Neuvěřitelné. Neskutečně to při sledování zaráží, jak tolik lidí vědělo, že tenhle člověk není v pořádku, ale ze strachu, studu nebo kvůli penězům se rozhodli mlčet...

Seriál sám o sobě ale příliš thrillerový není. Za sebe musím říct, že mě nedokázal úplně oslovit svou atmosférou. Téma je výborné, ale dojem mi kazí neustálé přeskakování v mnoha různých časových rovinách napříč doktorovou kariérou. Ani samotné operace a vztah k pacientům nejsou dohnány do žádného intenzivního bodu, aby z toho šel mráz po zádech. Tuhle práci si musíte odpracovat sami tím, že se zamyslíte nad tím, že tohle se před pár lety skutečně dělo. Sám seriál takhle mrazivě příliš nepůsobí, spíše suše vypráví a zmateně přeskakuje dopředu, dozadu, doprostřed a zase zpátky.

Každopádně herecké obsazení je perfektní, bylo moc příjemné (i když kvůli jejich rolím znepokojivé) vidět tolik známých tváří v jedné minisérii.

100 % lidí si myslí, že se jedná o kvalitní názor
100 % s názorem souhlasí
vyjádřili se 2 lidé
70 %
plakát
Z Nation
24. června 2021
další názory k seriálu

I give you mercy

Celkově velké zklamání. Seriál má pět řad, bohužel to je o tři víc, než by mu slušelo. První série je topka. Co díl, to zábavná podívaná, badass parta lidí, zajímavé typy zombíků, vtip, akce, nechuťárny smíchané dohromady, prostě radost pohledět :D Druhá série se nese ve stejném duchu a stále si zachovává míru zábavnosti. Po těchto dvou bych s klidným svědomím dala seriálu 90 %.

Bohužel, pak se to zvrtne a všechno jde z kopce. Třetí řada je těžká nuda, kterou nezachraňuje ani parádní postava, jakou je Murphy. Ostatně ten je boží od začátku do konce bez ohledu na to, jestli zde jde zrovna s týmem, nebo působí jako záporák. Příběhově je to ale od třetí řady až do konce neskutečná slátanina, a to já obecně vydržím hodně, zvlášť když jedu maraton.

Co mě neskutečně štve, že tvůrci něco nakousnou, ale pak se nedočkáme vůbec žádných odpovědí. Celou řadu se něco řeší, až se nakonec nic nevyřeší. Velkým záporákem snad od druhé nebo třetí série je Zona. Co se s nimi stalo potom, co odtud Warrenová a Murphy utekli? Pokud to tam všechno nějak zaniklo nebo vybouchlo nebo něco, tak jaký smysl měl Black Rain? Proč se Murphy neustále měnil, jaký to mělo význam nebo čím to bylo způsobeno? Ten seriál nabízí tolik otázek, ale bohužel se nedočkáme odpovědí.

Ono bylo lepší, když tam nebyla žádná velká zápletka. Prostě tu byl jeden vzdálený cíl, a to dostat Murphyho do laborky na druhé straně USA. O nic víc nešlo, prostě cestujeme zemí, snažíme se přežít a zabíjíme různé typy zombíků. To byl luxus, zábava, radost pohledět. Jak se příběh začal komplikovat, celé to ztratilo kouzlo, tvůrci se do toho jen zbytečně zamotali.

Kromě Murphyho miluju ještě 10K. Herce jinak neznám, ale ty obličejové grimasy, které tady předvádí, jsou prostě dokonalé, zvlášť v pozdějších sériích, kdy z něj tvůrci udělali takovou komičtější postavičku a zábavnou dvojku s Docem. U Addy velká škoda, že poslední dvě série skoro nebyla na scéně, byla to super badass kočka. Jako postavy obecně relativně v pohodě, třeba George v poslední řadě už mě vůbec nezajímala, ale třeba Lucy byla parádně vymyšlená postava, která nevyužila svůj potenciál. Svádím to na scenáristy, kteří nedokázali vymyslet smysluplné pokračování od třetí řady dál, kdy byla původní mise naplněna a musel tak logicky začít nový příběh.

Škoda, škoda. Alespoň na ty první dvě řady budu ale ráda vzpomínat.

0 % lidí si myslí, že se jedná o kvalitní názor
0 % s názorem souhlasí
vyjádřilo se 0 lidí
60 %
plakát
The Looming Tower
7. března 2021
další názory k seriálu

Tragické selhání

Silná minisérie se silným tématem, poslední díl je hodně těžké sledovat. Bohužel srážím procenta na celkových 60 kvůli extrémně pomalému tempu, které mi tady vůbec nesedlo. Epizody se nesledují s lehkostí, naopak to u mě hodně dřelo, musela jsem často zastavovat a dávat si pauzy, když jsem např. dělala něco jiného atd.

Je zajímavé sledovat Jeffa Danielse v této roli, když si vzpomenu, jak v The Newsroom informoval jako moderátor zpravodajství o úspěšném zabití Bin Ladina. Samozřejmě jsem si dohledala skutečné osudy zde vyobrazených postav, především O'Neilla a jeho mladého kolegy. Hodně velký sympaťák, parádně zahraný, v posledním díle u výslechu předvedl špičkový výkon.

Jinak se mi moc líbilo, jak se v minisérii prolínaly hrané momenty se skutečnými archivními záběry. Např. v jedné epizodě jsme viděli flashforward do roku 2004, kdy probíhaly výslechy ohledně selhání CIA a FBI, a hned na začátku dalšího dílu jsme viděli tu totožnou scénu ve skutečnosti, jak byla v daném roce nahraná a promítaná v televizi.

0 % lidí si myslí, že se jedná o kvalitní názor
0 % s názorem souhlasí
vyjádřilo se 0 lidí
60 %
plakát
Čtyři svatby a jeden pohřeb
4. března 2021
další názory k seriálu

Čtyři svatby nestačí, drahoušku

Rozhodně nejlepší (mini)série, kterou jsem letos viděla. Seriál se mi dokonale trefuje do vkusu. Nabízí hodně postav, ale není absolutně žádný problém se v nich zorientovat. A co víc (a že se mi tohle asi NIKDY nestává), nikdo z hrdinů mě neštval! Všichni mi přišli sympatičtí, někteří možná trošku jednodušší, ale všechny jsem si zamilovala. Jako jasně, Maya a Kash byli dost klišé, pochybuju, že by se takhle něčí život vyvíjel ve skutečnosti. Ale i tak se mi líbili opravdu úplně všichni.

Samostatnou kapitolou je hudba. Tu v seriálech v podstatě skoro nikdy nevnímám, ale tady ji nešlo přeslechnout. Ti, co ji vybírali, si zaslouží velkou pochvalu, protože tento seriál má jeden z nejlepších hudebních výběrů, jaké jsem u seriálů kdy slyšela (samozřejmě pokud nepočítám vyloženě hudební seriály). Každá skladba perfektně dodá dané scéně atmosféru a aniž si to uvědomíte, tak si s ní buď zpíváte, nebo se vlníte v rytmu.

Hrozně moc oceňuju, že i když se jedná o romantickou komedii, není tu kladen důraz jen a pouze na milostné vztahy. Stejně silně v popředí stojí i přátelství mezi hrdiny. Nejvíc se mi líbilo, jaký vztah mají Maya a Ainsley. Ty chvíle, kdy byly holky na ostří nože, mi lámaly srdíčko skoro víc, než když byly rozhádané skutečné páry :) Každopádně jo, čekejte od toho romantickou slaďárnu, ale taky krásné zobrazení dlouholetého a pevného ryzího přátelství ❤

100 % lidí si myslí, že se jedná o kvalitní názor
67 % s názorem souhlasí
vyjádřili se 3 lidé
90 %
plakát
Ničemové
27. února 2021
další názory k seriálu

Až moc rozvleklé zábavné téma

První díl byl parádní, druhý taky ještě super, ale pak se v tom začali hodně plácat, komplikovat to a natahovat. Jak psal v názoru fruiko, asi by bylo lepší, kdyby bylo méně epizod a příběh by byl uhlazenější. Takhle mi to přišlo hrozně překombinované, jakože kolik ještě neštěstí může tyhle čtyři chudáky potkat.

Každopádně zábava to byla, hodnotím nadprůměrem 60 %. Herecké obsazení potěšilo - jaká náhoda, že jsem Steva Zahna viděla před pár dny v The Crossing :) Kluci si sedli, přátelství jsem jim věřila. Prostředí luxus, tedy především v prvních dvou dílech, ale i dál bylo fajn vidět trošku z reálného života v Belize.

Jen jsem doufala, že si i další díly udrží tu míru zábavnosti a zařazení šokujících momentů, které tak parádně fungovaly v pilotu. Pár se jich sice našlo, ale kombinace hodně epizod s dlouhou délkou tu atmosféru docela ničila. Ani se nedivím, že byl seriál po první řadě zrušen, i když prostor pro pokračování by tu určitě byl.

Britskou verzi neznám, ale když koukám na to, že mají série čtyři díly, myslím, že by mi asi sedla více.

0 % lidí si myslí, že se jedná o kvalitní názor
0 % s názorem souhlasí
vyjádřilo se 0 lidí
60 %
plakát
Flaked
4. února 2021
další názory k seriálu

Hmm... ne

Ani nevím, kde vlastně začít. Pokud hledáte seriál, ve kterém se nic neděje a všechny postavy budete z celé duše nesnášet, jste na správném místě.

Rada - nesnažte se hrát drinking game na hlášku "hey dude", protože byste to zaručeně nepřežili, otrava alkoholem je hodně nebezpečná věc. Tak plytké dialogy, co se tu pronášely, za ty by se styděly i teen seriály od CWčka. A takoví lůzři, kteří se tady sešli, ty byste nenašli ani na lavičkách před Hlavákem.

Nějaká pracovní morálka? To se tady nevede. Na co otevřít obchod nebo mít jakékoliv další povinnosti, když můžete jen "hej-důdovat" ostatní bezďáky, které řadíte mezi své kámoše, snažit se si vrznout nebo se prostě beze smyslu poflakovat po městě. Ani se nedá spočítat, kolikrát třeba jen London vedla konverzaci s někým ve stylu "Ty nejsi v práci?" "Ne, vyvlíkla jsem se z toho, necítila jsem se na to." Jo, kdyby to tak fungovalo...

Každý je tu totálně psychicky na dně. Nevím, kdo seriál zařadil do žánru komedie, ale byl to pořádný krok vedle, vtipné na něm není opravdu vůbec nic. Místo toho ve vás vyvolá pocit deprese. Jako by divákům stále dokola bodal ostrým nožem do těla, kdykoliv nějaká z postav řekne něco stupidního nebo lež. Protože pravda se tady nevede. Sice všichni víme, že jednou vyjde najevo, ale postavy než by káply božskou, tak raději jedna druhou podporují, ať tu lež táhnou tak dlouho, jak jen to je možné.

Jediné plusové body dávám za prostředí, kalifornské Benátky (Venice) vypadá opravdu na kouzelné prosluněné místo, ze kterého čiší klid, pohoda a radost. O to víc mě zaráží, že v takovém místě mohly přebývat tyhle postavy.

0 % lidí si myslí, že se jedná o kvalitní názor
0 % s názorem souhlasí
vyjádřilo se 0 lidí
20 %
plakát
Noční směna
30. ledna 2021
další názory k seriálu

Night falls, duty calls

Na seriál se koukalo dobře. Spousta zábavné akce, mnoho nechutných scén (na to vylezlé oko asi nikdy nezapomenu), epizody opravdu dokázaly zaujmout a udržet si mou pozornost. I když jsem seriál měla převážně jako podkres, dobře jsem se v něm orientovala a celou dobu jsem věděla, co se na obrazovce odehrává, což je velké plus.

Nejkladněji asi hodnotím samotné postavy. Tvůrci dokázali napsat charaktery, které mě opravdu bavily. A k mému největšímu překvapení to dokázali nejen na začátku, ale rok co rok. Kdokoliv nový zde přibyl, ten mi padl do noty, což se mi nestává. Většinou si oblíbím původní partu z první řady a pak jen těžce snáším změny, když někdo odchází a někdo nový přichází. Tady se mi ale nové postavy opravdu vždy líbily, ať už šlo o záchranářku Gwen z druhé série, novou rezidentku Shannon ze třetí série nebo doktora Caina ze čtvrté řady.

I tak mě ale mrzely odchody těch, na které jsem byla zvyklá a měla jsem je ráda. Seriál nějakým záhadným způsobem dokázal ignorovat tyto změny v obsazení a jen málokdy absenci postavy vysvětlil. Škoda, protože třeba Landry z první série byla podle mě perfektním doplňkem příběhu, kdy nešlo pouze o řezání těl a zavádění dýchací trubice, ale příběh se soustředil i na psychické rozpoložení, což seriálu v mých očích dodávalo lidskost. Stejně beze slova zmizel třeba i Ragosa po druhé sérii a už jsem se bála, že i Topher, ale toho nakonec vysvětlili. Nadějná byla i sociální pracovnice, která měla na starost Briannu (taky perfektní postava, btw., na to, že je to malá holka!), ale ta se taky na konci třetí řady úplně vypařila. A taky mě hodně dostalo, že absolutně ignorovali osud Annie, viděli jsme, co se stalo, ale absolutně nikdo to tam neřešil, to byl hodně nevyužitý potenciál.

To bych se stokrát raději obešla bez samotného TCho, který podle mě do příběhu nepřinášel absolutně nic. Celkově kdyby se seriál odehrával jen v nemocnici, tak mu dám tak 90 %, ale válečné dějové linky mě vůbec nebavily a přišly mi tam spíše rušivé, takže nakonec celkové hodnocení snižuju na 70 %.

Co se týče samotných sérií, bavily mě asi všechny, ale jak říkám, stačily by mi případy v San Antonio Hospital. Plus kladně hodnotím taky to, že i když se tu vztahy docela měnily a střídaly, nebylo kolem nich žádné velké drama, jak to známe z jiných seriálů. Pozornost se soustředila především na pacienty, a tak to prostě má u lékařských seriálů být.

0 % lidí si myslí, že se jedná o kvalitní názor
0 % s názorem souhlasí
vyjádřilo se 0 lidí
70 %
plakát
Pátý
21. ledna 2021
další názory k seriálu

The past never disappears

Za mě asi nejslabší Cobenův seriál - i když v té době mi to jméno ani nic neříkalo a možná to tak mělo i více diváků :) Poslední dvě epizody byly parádní, především tedy ta závěrečná, která přinesla odpovědi a celkové propojení všech dějových linek, ta by se dala bez problému ohodnotit plným počtem bodů. Bohužel převážnou část seriálu však tvoří až překombinované zápletky, kterých je zbytečně moc. Jasně, sice se na konci propojí, ale to rozhodně neznamená, že jsou nutnou součástí příběhu a bez nich by se to celé zhroutilo, tak to rozhodně není.

Na postavy jsem si časem zvykla, jen se mi moc nelíbil návrat citů dvou hrdinů, kteří spolu chodili v dětství. Přece jen po dvaceti letech už holka měla vlastní rodinu, kterou na konci očividně neměla problém opustit, když to mezi ní a hlavním hrdinou zase začalo jiskřit (alespoň podle jejich chování, protože z pohledu diváka jsem mezi nimi žádnou chemii neviděla ani necítila).

Kdyby bylo o dva díly a tři vedlejší zápletky méně, seriál by byl přehlednější a užila bych si ho mnohem více. I tak ale získává velkou pochvalu za poslední díl.

0 % lidí si myslí, že se jedná o kvalitní názor
0 % s názorem souhlasí
vyjádřilo se 0 lidí
70 %
1/31
1234567 ... 31