avatar uživatele

SuzanneDark

off
JménoZuzana
Věk24 let (Váhy)
BydlištěČR
Twitter@SuzanneDark
Instagram
Facebook
Poznámka
Názory uživatelky SuzanneDark
plakát
Constantine
18. ledna 2015
další názory k seriálu

Supernatural?

Těžko se nedá porovnávat tyto dva seriály, i když dědeček Supernatural už je prostě klasika fantasy světa, ani Constantine není úplně mimo.

Loví se tu démoni. Hlavní postava má jasnou cestu do pekla (ahoj, Winchestrovi!) a pak tu máme spoustu záhad, hnusáků, kteří musí být poraženi, velkou apokalypsu a samé sarkastické hlášky hlavní postavy.

Pokud vám tohle sedí, seriál není problém. Líbilo se mi představení světa duchů a vysvětlení toho, co a proč se děje. Je to nebezpečný svět a lidé tu umírají. A když umřou, tak zůstanou mrtví. Někteří před tím radši utečou, někteří zůstanou a bojují.

Povedli se efekty a taky postavy, i když ty už trochu pokulhávají a stávají se lehkým klišé. Některé z nich se chovají reálně, jiné ne.

Některé věci vám docvaknout po pár dílech, jiné ještě dřív než hlavním hrdinům a u některých si říkáte, jak to někdo mohl vymyslet.

U seriálu se člověk pobaví, ale na druhou stranu to není ten seriál, u kterého byste nedočkavě čekali na další díl. Za zkoušku ale stojí.

60 % lidí si myslí, že se jedná o kvalitní názor
80 % s názorem souhlasí
vyjádřilo se 5 lidí
80 %
plakát
Flash
11. ledna 2015
další názory k seriálu

Další super-hrdina?

Kdo se trochu zabývá tímhle tématem, tak pravděpodobně ví, že nejčastějším vznikem super-hrdinů je nepovedený (nebo povedený) vědecký experiment. Podívejme se třeba na Hulka a jemu podobné. A to je i případem Flashe.

Obyčejný teenager dostane super-schopnosti. Jeho život se rázem změní a on se rozhodne konat dobro, protože je to prostě dobrej chlápek, který se vždycky rozhodne dobře a pokud ne, tak se nakonec poučí a už nikdy svou chybu nezopakuje.

Ale neberte mě špatně - Flash je dobrý seriál, jen trochu klišé. Hlavní hrdina je zamilovaný do holky, která ho má za nejlepší kamaráda. Jeho máma je mrtvá. Už jako malý věřil v nadpřirozeno, které ho doprovází celý život. On chytá padouchy, lidé kolem něj se dostávají do nebezpečí, ale stejně je tu nejdůležitější jeho vztah s jeho nejlepší kamarádkou.

Ale jinak je příběh zajímavý. Někdo se vážně vyblbnul s efekty a postavy jsou taky bezva. A je to snad jediný seriál, ve kterém mám ráda všechny zrzky.

Vedlejší postavy jsou zajímavě a ani Barry není špatná postava. Jenom je to podle mě ještě dítě, které za zadkem potřebuje svého tatínka, aby mu neustále pomáhal s tím, co má dělat. Ale není to špatný, protože nevěřím, že by někdo dokázal být super-hrdinou bez podpory a bez pomoci. To prostě nejde.

Takže shrnuto a podtrženo, seriál se drží nadprůměru, ale dokonalý není. Je plný klišé, ale pobaví (nikdy nezapomenu na díl, kdy se Barry snažil opít a nějak... se nedařilo) a rozhodně se hodí, když nevíte, na co se dívat.

67 % lidí si myslí, že se jedná o kvalitní názor
67 % s názorem souhlasí
vyjádřilo se 9 lidí
70 %
plakát
Agent Carter
11. ledna 2015
další názory k seriálu

Marvelovka

Jsem zářivým příkladem milovnice čehokoliv z Marvel Universa od Avengerů před X-many až po cokoliv jiného. Proto jsem si Agent Carter nemohla nechat ujít.

Příběh se odehrává po prvním dílu Capa a ukazuje, jak se Peggy vyrovnává se smrtí Americké legendy a svého dost-možná přítele. Ale rozhodně to neznamená, že by Peggy byla jenom ufňukanou slečnou, která vzdychá nad svou ztracenou láskou. Ne, máme tu super-hrdinku ve stylu Buffy. (Ale pořád by mě zajímalo, kde se naučila bojovat, když jí všichni pořád podceňují a bojí se jí i svěřit zbraň.)

Peggy je úžasná postava. Silná agentka, která využívá lidi, jak se jí zlíbí. Dokáže najít výhodu i v nevýhodě, dokáže se skrýt, dokáže nakopat zadek kterémukoliv frajírkovi, který si na ní bude vyskakovat.

Po prvním dvojdíle je jasné, že dějová linka bude jedna hlavní, která se bude větvit v pár menších odnoží v každém dílu. Děj vypadá tedy slibně, akčně a nezvykle. Retro atmosféra je pro mě novinka a musím říct, že je fajn vidět zase seriál s jinou tématikou, naprosto jiným prostředím a povedenými efekty.

Seriál rozhodně doporučuju, i když to není tak velká věc jako Agents od SHIELD. Pochybuju, že dojde k prodloužení, ale jako oddechovka mezi seriály rozhodně stačí. Je to příjemný, jednoduchý seriál s úžasnými postavami.

86 % lidí si myslí, že se jedná o kvalitní názor
71 % s názorem souhlasí
vyjádřilo se 7 lidí
90 %
plakát
Z Nation
16. září 2014
další názory k seriálu

Tak uvidíme...

Nevím, co proti tomuto seriálu všichni mají, protože mě se první díl docela líbil. Není pomalý jako The Walking Dead, virus má jiný následky než na jaký je člověk zvyklý (zombíci jsou rychlejší a agresivnější, ale tak je to logičtější, když se živí lidským masem), postavy se chovají realisticky (kdo se chová logicky, když na něj útočí zombíci, kteří ho můžou sežrat za živa?). Jako pár chyb to mělo, ale ty se daly vstřebat. Postavy... nebylo moc šancí je poznat, ale jsem docela zvědavá, jaký budou.
Je to začátek, není úplně dokonalý, ale na další díly mě to docela navnadilo.

57 % lidí si myslí, že se jedná o kvalitní názor
50 % s názorem souhlasí
vyjádřilo se 14 lidí
60 %
plakát
Revoluce
25. července 2014
další názory k seriálu

Otravná hlavní hrdinka? Charlie...

Na seriál jsem se docela těšila, ale hned po prvním díle jsem byla docela zklamaná. Zkoušela jsem to dál, ale u šestého dílu se to nedalo vydržet a já se sledováním přestala.
Vrátila jsem se k tomu až o dva měsíce později jenom kvůli jedné postavě, abych zjistila, že jí o pět epizod později zabijí. Prostě perfektní!

Nejhorší na seriálu je asi hlavní hrdinka. Myslela jsem si, že jsem jediná, kdo jí nemá rád, ale jak jsem si pročítala ostatní názory, tak jsem zjistila, že v tom rozhodně nejsem sama. S titulky se to dalo překousnout, ale když jí ještě nasadili český dabing? Člověk má pocit, že ještě jednou uvidí ten její soucitný ksicht a prorazí pěst skrz monitor.

Příběh má velký potenciál. Vybrali si skvělý čas a skvělý způsob, jak do seriálu vmísit "svět bez elektřiny". Tohle celkem sedělo. Ale problém je v tom, že místo tohoto se v seriálu řeší většinou rodinná situace všech hlavních i vedlejších postav a Charlieniny pokusy o záchranu všech lidí v jejím dosahu. Navíc mi přijde celkem dost nerealistický, že se patnáct let obešli bez elektřiny a pak najednou jí musí mít za každou cenu.

Možná jsem v tom sama, ale napadá mě, že kdyby se tvůrci seriálu více soustředili na vzhled seriálu, na to, jak lidé přežívali začátky, jak si budovali nové vesnice, jak rabovali a snažili se přežít, tak by byl seriál na jiné úrovni. Rozhodně by mě to zaujalo víc než Charlie.

Ale ne všechny momenty a všechny postavy byli špatné. I když se mi většina děje i postav nelíbila, našli se nějaké klady. Jako například to, že hlavní pár (u kterýho bylo od samého začátku jasný, že jednoho dne se mezi nimi něco stane) se nedal dohromady po pár epizodách. Nebo jejich strejda Miles. Nebo Monroe a jeho vztah s jeho nej přítelem. Nebo Charlienin brácha, kterého hned v úvodním dílu unesou... Nebo dokonce dobré akční scény a poměrně hezké postavy.
Ale ty klady nedokážou převážit zápory - hluché scény, prázdné řeči o ničem, zbytečná rodinná dramata, hlavní postavu a její matku...

Skončila jsem u jedenáctého dílu a pochybuju, že seriál někdy dokoukám.

83 % lidí si myslí, že se jedná o kvalitní názor
50 % s názorem souhlasí
vyjádřilo se 6 lidí
40 %
plakát
Chasing Life
24. července 2014
další názory k seriálu

Originalita? To zas ne...

Možná, že je to tím, že jsem nikdy tuhle tématiku nevyhledávala, ale přijde mi, že dříve tolik seriálů, ani filmů nebo knížek s tématikou rakoviny nebylo a teď najednou jako by se s nimi roztrhl pytel. Ale jak jsem říkala - já jsem tuhle tématiku nikdy nevyhledávala, takže pro mě je to něco nového.

Abych pravdu řekla, seriál mě nezaujal. Aspoň, když jsem se dívala na ukázky nebo tak. Nechtěla jsem se na něj dívat, ale kvůli naléhání kamarádky jsem se útrpně zahleděla. A do tří do rána jsem shlédla všech pět dílů, které v té době byly.

Nečekala jsem, že mě ten příběh tak dojme, ale stalo se. Nevím proč, tím tématem to není... Nejspíš to tkví v tom, že hlavní postava je strašně sympatická a celý příběh působí reálně. Její... rodinná situace zas tolik ne, ale ta její reakce, když zjistila, co jí je... Strašně se mi to zalíbilo. Vypadalo to naprosto upřímně a já si říkala, jak to někdo může tak skvěle zahrát?! Vážně, ta holka mě naprosto dostala.

Není to dokonalý příběh, ale něco na něm prostě je. Často se v něm člověk najde a je vykreslený tak, že nezakrývá to, co je skutečné něčím, čemu by chtěl každý z nás teenagerů uvěřit - že jsme nesmrtelní a nepřemožitelní. Vykresluje tu nádherný rozdíl mezi životem a smrtí. Tím, jak si člověk v jednu chvíli dokáže připadat naprosto živě a v tu další má pocit, že si vykope vlastní hrob.

Rozhodně seriál doporučuji. Najde se tu sice pár naprostých klišé a nesmyslů, které se podle mě v reálném životě nedějí, ale to už je prostě součástí tohoto seriálu a když opominu tohle, tak je seriál naprosto úžasným způsobem, jak si zkrátit dlouhou chvíli.

83 % lidí si myslí, že se jedná o kvalitní názor
83 % s názorem souhlasí
vyjádřilo se 6 lidí
80 %
plakát
Dominion
9. července 2014
další názory k seriálu

Překvapivě...

Vždycky, když si čtu názory ostatních, co píší názory na nějaký seriál tak se děsím, jak moc asi jsem v nepořádku.
Většinou lidi seriál vychvalují a já prohlásím, že mě nebavil. A tentokrát je to naopak.

Ale tak podívejme se na to - kolik seriálů míchá dohromady sci-fi a fantasy? Jedná se tedy o něco novýho, co se může vyvinout naprosto děsně, ale i docela slibně. Andělé, kteří vyvolají válku s lidmi, kteří se proti nim ohradí vysokými zdmi, které nikdo nemůže opustit. Pokud tohle není aspoň trochu originální, tak jsem posledních pět let zírala na seriály z nějakého jiného světa.

Dobře, dobře - asi je moje obliba a nutnost bránit tento seriál hodně způsobená tím, že se už moc nedívám na hlavní postavy a spíš se soustředím na ty vedlejší, které mi většinou přijdou mnohem zajímavější než ty hlavní. A tak je tomu i tentokrát.
Samozřejmě mě celkem štve naprosto typický začátek a Vyvolený ke spasení světa a s temnou minulostí a zakázanou láskou a s touhou po svobodě v srdci... Ale tak co. Vždyť je to jen hlavní postava.

Mnohem víc mě zaujal třeba takový William a jeho složitá osobnost. V jednu chvíli je z něj klaďas a v další tu máme záporáka. Další zajímavou, ale mnohem hlavnější postavou je Michael. Do třetího dílu jsem si myslela, že je to celkem bezcitný hajzl, ale teď se začíná zdát, že je... jiný. A je zajímavý jeho charakter sledovat.
Krom toho, seriál je hodně o politice, což se u takového typu seriálů jen tak nevidí a je to zajímavá - i když trochu divná - kombinace. Pokud se budete soustředit na hlavy státu, zjistíte, že tenhle seriál není jen o Claire s Alexem, kteří jsou asi tím největším minusem v seriálu (proč většina vztahů v seriálech je jen o tom, že se každou volnou chvíli líbají nebo ze sebe ztrhávají oblečení?!).

Radím, nezavrhujte tento seriál hned po prvním díle. A moc se nedívejte na hlavní postavy.

94 % lidí si myslí, že se jedná o kvalitní názor
88 % s názorem souhlasí
vyjádřilo se 16 lidí
80 %
plakát
Merlin
9. července 2014
další názory k seriálu

Král a chuďas

Aneb kvůli "romantice" mezi Gwen a Artušem se na seriál nekoukejte. Člověk by řekl, že kvůli nim je seriál brilantní, když jsou to skoro nejhlavnější postavy atd. No, bohužel tady tomu tak není a i když mi Gwen po třetí sérii začala být o něco sympatičtější, stejně jsem si jí nijak extrémně nezamilovala.

Ale koho opravdu nejde nemít rád je Merlin. Trochu drzý, občas panovačný a pěkně prohnaný kouzelník ve světě, kde král (Artušův otec) zakázal kouzla. Zní to dobře, že?
Byla jsem opravdu ráda, že Artuš není hned ze začátku králem a že Merlin není žádným starochem a bylo zábavné pozorovat, jak to později vymyslel, aby ho nepřátelé nepoznali.

Prostě - příběh o Artušovi a jeho věrném čaroději zná snad úplně každý. Ale v téhle formě, kde se kromě reality skrývají i kouzla a tajemná proroctví starého draka, je příběh přeci jen o něco lepší.
A taky je hezké pozorovat rýsující se přátelství mezi Artušem a Merlinem. Artuš se sice tváří, že mu je Merlin úplně ukradený, ale není. Nejlepší ale je, že jeden po druhým chtějí, aby se jim ten druhý svěřoval ve chvíli, kdy o to ten druhý absolutně nestojí.

Ale jeden zádrhel to má. Merlin je čaroděj. A Artuš má čaroděje chytat a zabíjet. Proto se o tom Artuš nesmí dozvědět.
Celých pět sérií mě užíralo, kdy to Merlin KONEČNĚ Artušovi řekne. Říkala jsem si, jestli to jejich vztah úplně zničí nebo naopak upevní.
No... nebudu spoilerovat.

To je jeden z minusů. Taky tu je to, že dost často je děj tak trochu úchylný a neuvěřitelný. Někteří jejich "nepřátelé" vypadají naprosto příšerně a některé věci, které Merlin se svým učitelem řeší jsou... příšerné. Ale je zajímavé, že právě po jeho učiteli jdou ženy častěji než po Merlinovi.

Každopádně příběh stojí za to. A radím vám - nenechte se ošálit. Nic není tak, jak se zdá a všechno má nějaký svůj důvod. Mrtví nezůstávají dlouho mrtví a živý nezůstávají dlouho naživu.

80 % lidí si myslí, že se jedná o kvalitní názor
60 % s názorem souhlasí
vyjádřilo se 5 lidí
80 %
plakát
Pán času
9. července 2014
další názory k seriálu

Sladké...

Tak nějak bych popsala celý seriál. Upřímně Doctor Who je taková má srdcovka. S kamarádkami jsme schopné hodiny probírat, jak se z nás jednoho dne stanou Doktorovi společnice a spolu s ním procestujeme celý vesmír a čas.

Nejdřív jsem se dostala k prvnímu dílu a potom opravdu dlouhou dobu jsem tvrdila, jaká je Doctor Who kravina a že už se na něj nikdy nepodívám. Pravda je taková, že všechna klišé (nebo aspoň většina z nich), která se vyskytovala v první sérii se v druhé nenacházela. Aspoň to mi tvrdila kamarádka. Takže jsem přetrpěla první sérii a dostala jsem se k druhé a O MŮJ BOŽE! David Tennant!
Upřímně, která holka si nezamilovala Doktora hlavně díky němu? V roli Doktora se ukázal naprosto skvělý a nezapomenutelný. Milý, přátelský, ale často nemilosrdný a krutý. Hodně nepředvídatelný a s velkou vnitřní bolestí.

Rose jsem od začátku neměla ráda, ale jinak většinu jeho společnic si člověk dokáže oblíbit. Jen trochu zavání to, že jsou to jen ženy a že s nimi nikdy nedělá nic víc než že je chytá za ruku nebo je líbá... No, to je fuk.

Seriál se neustále vyvíjí a roste a je moc dobrý pozorovat, jak ze sebe místy trochu dětinský Doktor vypouští jednu skvělou hlášku za druhou.

Po čtvrté sérii Davida střídá jiný Doktor. Toho už jsem si nezamilovala tolik, ale díky skvělým společníkům (Amy a Rorymu) si ho člověk oblíbí a najednou si ho dokáže představit vedle sebe jako milého přítele. Občas se chová bezcitně, ale má k tomu své důvody. Je už poznat, že je přeci jen starší a vyspělejší než byl jeho předchůdce, ale pořád má občas nějaké to své dětské kouzlo.

Seriál by měl shlédnout každý. Není nijak depresivní, naopak je milý a mě se celkově líbil. Snad bude i osmá série tak úžasná jako ty předchozí.

50 % lidí si myslí, že se jedná o kvalitní názor
0 % s názorem souhlasí
vyjádřili se 2 lidé
90 %
plakát
Předstírání
6. června 2014
další názory k seriálu

Hezké, ale neviditelné...

... aneb jak je to možné? Každý má nějaké přátele a známé. A pokud je holka aspoň trochu hezká, tak po ní kluci musí nutně pokukovat. To ale neplatí o Amy a Karmě.

Seriál má hodně mezer a nevyřešených věcí, ale pokud hledáte nějakou oddychovku, nad kterou nebudete muset moc přemýšlet, tak je tento seriál něco pro vás. Rozhodně bych tento seriál neprohlásila za komedii, nebo aspoň já jsem se u něj nesmála.
Ale je zajímavý sledovat příběh holek, které předstírají lesby. Už po první epizodě tento příběh zaujme a vy se budete divit, co všechno se na takové na první pohled normální škole může dít.

Hlavní postavy jsou příjemné a reálné. Nejsou to uječené hysterky ani úplné drsňačky. Liam je taky vcelku příjemný, jen ten jeho ublížený pohled mě občas štve. Jednou z nejúžasnějších postav je ale nepochybně Shane. Samozřejmě myslím jako kamarád.

Tenhle seriál si rozhodně zaslouží získat si své fanoušky.

90 % lidí si myslí, že se jedná o kvalitní názor
80 % s názorem souhlasí
vyjádřilo se 10 lidí
90 %
1/3
123