avatar uživatele

DarkMike

off
JménoMichal Pánek
Věk
BydlištěSkupova 14, Plzeň 301 00
Twitter
Instagram
Facebook
Poznámka
Názory uživatele DarkMike
plakát
Nikita
2. prosince 2013
další názory k seriálu

Boží Nikita

Nevím teď zrovna přesně proč, ale na tenhle seriál jsem neměl odvahu po celé tři sezóny. Teď už ale vím jakou chybu jsem dělal a protože jsme si první tři sezóny doma dali v pěkném dvoutýdenním maratónku, mohu napsat pouze BRAVO!

Nikita už od první sérky překvapuje velmi svižnou akcí, luxusní špionážní atmosférou a naprosto skvěle intrikujícími záporáky (první dvě série naprosto nepřehlédnutelný a místy až démonický Percy).
Začátek třetí série měl sice pomalejší rozjezd, ale od okamžiku, kdy Amanda začne své "vyučování", to je prostě jízda.
Co se týče hereckého obsazení, nemám jediný problém, právě naopak. Maggie Q si jednoznačně říká o další hollywoodský zářez a Shane West je pro mě osobně jedním z horkých kandidátů na filmového Aquamana, tedy pokud se k němu někdy DC dostane, ale nějaký ten superhrdina by mu rozhodně slušel. Chemie mezi nimi je naprosto skvělá a už od prvního dílu prostě víte, že patří k sobě. Nesmím samozřejmě opomenout i zbytek týmu v čele s Alex, která se každou další sérií posouvá blíže, nejen co do akce ale i do mentality, své "BFF" Nikitě, zároveň si jde ale svou vlastní cestou a to samozřejmě vyvolává spoustu zajímavých situací. Posledním členem rodiny je můj oblíbenec "šprtík" Birkhoff. Tahle postava snad neměla epku, kde by nepronesla nějakou skvělou hlášku a kdyby jí nebylo, zábavnost seriálu by padla minimálně o 20 % a Aaron Stanford si hraní Birkhoffa jednoznačně užívá.

Po prvních třech sériích dávám 75 % že jsem s tím maratonem nepočkal ještě pár měsíců, protože teď budu muset čekat každý týden na novou epizodu a to fakt nevím, jestli zvládnu!

ALE JOO, URČITĚ A VELMI RÁD .)

100 % lidí si myslí, že se jedná o kvalitní názor
100 % s názorem souhlasí
vyjádřili se 3 lidé
70 %
plakát
Agenti S.H.I.E.L.D.
17. listopadu 2013
další názory k seriálu

Mlžící agenti

Z pohledu fanouška Marvelu a jeho bohaté komiksové historie jsem očekával od prvních dílů seriálu, který by měl sloužit jako důležitá spojka v obrovském Marveláckém vesmíru a ukázat proč jsou agenti S.H.I.E.L.D.u tak nepostradatelní pro světový mír, rozhodně svižnější tempo vyprávění, zajímavější příběhy, prostě nějakou tu komiksovou parádu ve stylu Arrowa.
Realita je ale jiná a dostal jsem jen slabé příběhy založené na létání po celém světe, sbírání artefaktů a chytání nevýrazných padouchů, prozatím hodně mizerné, nebál bych se použít slovo "prkenné" akční scény a sem tam pár odkazů na to, co nám Marvel naservíroval ve filmech, které jsem zatím viděl.
Na druhou stranu jsem ale také fanouškem práce jednoho z nejnadanějších filmařů své generace, Josse Whedona a pokud se na Agenty podívám z tohoto úhlu pohledu, dostal jsem v prvních 7 dílech přesně, to co jsem čekal.
Zajímavě napsané postavy a postupné odhalování jejich minulosti a záhad kolem nich (Coulson, Skye), nepřehlédnutelnou chemii mezi jednotlivými postavami a na této chemii založený skvělý humor (Fitz - Simmons, Skey - Ward apod.), který mě z každým dalším dílem baví čím dál víc.
Potenciál do budoucna tedy Agenti jednoznačně mají a v posledních dvou epizodách se ho tvůrci snažili víceméně úspěšně naznačit lehkým nakouknutím pod pokličku S.H.I.E.L.D.u a zlepšenou akcí. Jakmile se tak stalo, okamžitě vzrostla i celková kvalita seriálu.
Začínám si myslet, že MARVEL, resp. Whedon naprosto přesně vědí, co dělají a záměrně oproti očekávání sešlápli brzdový pedál, abychom měli čas adaptovat se na ten šrumec, který nás v tomto seriálu čeká.

Hodnocení po prvních 7 dílech tedy berte s rezervou, jsem si jistý, že s přibývajícími díly bude hodnocení jenom růst.

67 % lidí si myslí, že se jedná o kvalitní názor
56 % s názorem souhlasí
vyjádřilo se 9 lidí
60 %
plakát
Arrow
15. listopadu 2013
další názory k seriálu

Arrow rules

V seriálové sezóně 2012/2013 jednoznačně jedna z nejlepších novinek, která vyvrcholila strhujícím finále.
Jednotlivé postavy se díl po dílu dostávají divákovi víc a víc pod kůži, akční scény jsou na TV poměry nadprůměrné (nejenom co se týče choreografie, ale i počtu) a příběhově si to parta ze Starling City (ale i z ostrova) šine rychlostí Flashe k masivnímu finále první řady. Pro mě osobně po ubohé 10. řadě Smallville velmi, velmi příjemné překvapení a obrovská natěšenost na druhou řadu.
Hodnocení po konci 1. řady 80 %

2. řada

WOW - tak po prvních šesti dílech 2. řady zvedám na 90 %. Nejenom, že tempo neklesá, ale naopak roste. Akce je oproti 1. řadě ještě o stupínek víš. Propojení s DC Universe začíná být stále více výraznější (Black Canary, Liga stínů), a to je jedině dobře. A podle toho, co nás čeká, je to pouze pomyslná špička ledovce.
Chemie mezi Olliem, Diggem a Felicity funguje na výbornou a nové postavy, resp. staronové (Sára a Roy) přinášejí do světa mého oblíbeného lukostřelce příjemný svěží vítr. Jenom ta Lauren je stále taková nemastná, neslaná. Ale to je pouze malá vada na kráse a věřím, že i k této důležité postavě se autoři nakonec dostanou.

Pro fanoušky DC je tento seriál naprostou povinností. Natěšenost na každý nový díl roste exponenciálně.

94 % lidí si myslí, že se jedná o kvalitní názor
89 % s názorem souhlasí
vyjádřilo se 18 lidí
90 %