avatar uživatele

Lex-san

off
JménoLex-san
Věk35 let (Štír)
BydlištěHradec Králové
Twitter
Instagram
Facebook
Poznámka
Názory uživatele Lex-san
plakát
Vídeňská krev
7. června 2022
další názory k seriálu

Vienna Blood

Hmm, tak to vypadá, že zase půjdu mimo hlavní proud, když řeknu, že se mi Vídeňská krev líbila. A to hodně. Těším se příští rok na další řadu. Má to vše, co dělá dobrou detektivku detektivkou – výbornou ústřední dvojici, zajímavá kontrastní prostředí, skvělou hudbu a hlavně lidi s jejich osudy a slabostmi. Sice bych se obešel bez toho vztahového tápání mezi Maxem, jeho snoubenkou a slečnou Lydgateovou, ale naštěstí to nikdy nebylo alfou/omegou příběhu, tak jsem to skousnul a můžu tak dát slušných 80%.

50 % lidí si myslí, že se jedná o kvalitní názor
100 % s názorem souhlasí
vyjádřili se 2 lidé
80 %
plakát
Word of Honor
23. února 2022
další názory k seriálu

Word of Honor

Páni! Tak to byla vážně jízda! Word of Honor jsem měl v hledáčku společně s Immortality a A League of Nobleman a byl jsem mile překvapen, že jej začali vysílat již v únoru. Měl jsem sice trochu pochyby o tom, jak se Simon Gong popere zrovna s touto rolí, ale hned první dva díly mé pochyby rozehnaly. Už totiž jen opening je velice povedený a já se už hned od začátku docela divil, že seriál zrovna v takovéto podobě prošel přes čínskou cenzuru. A divit jsem se nepřestal. Vztah dvou hlavních protagonistů pojatý jako soužití dvou spřízněných duší měl své kouzlo. A pro mě o to více, že tragiky v příběhu bylo snesitelné množství. Nebudu zde nijak zastírat fakt, že jsem z Word of Honor nadšený. Byť je zde vidět omezený rozpočet (hlavně u CGI efektů), tak vše ostatní bylo skvělé. Chemie mezi hlavními hrdiny, choreografie soubojů, kostýmy i příběh dělají z tohoto počinu top drama roku 2021 a jsem velice zvědav, jak s tím zamíchá plánované a neustále odsunované Immortality – 100%

100 % lidí si myslí, že se jedná o kvalitní názor
100 % s názorem souhlasí
vyjádřili se 2 lidé
100 %
plakát
Advance Bravely
7. března 2020
další názory k seriálu

Advance Bravely

Na Advance Bravely jsem se snažil koukat již v době, kdy teprve vycházely jednotlivé díly. Bohužel sehnat kvalitní či alespoň pozeratelná videa bylo téměř nemožné. Byl jsem tedy nucen celý seriál na neurčito odložit. Jsem proto jen a jen rád, že jsem se k němu mohl vrátit nejen v kvalitním rozlišení, ale dokonce i s českým překladem.

Jak už je pro Čínu typické, celý příběh zajímavě balancuje mezi bromancí a něčím víc. A i když konec je hodně rozpačitý, v seriálu nalezneme bezpočet scén, které za to stojí. Xia Yao mě občas svým spratkoidním chováním točil a uznávám, že byl někdy napřesdr*ku, ale Yuan Zong zas a znova dokazoval, že má situaci (a Xia Yaoa) pevně v rukou. Takže ano, 80% je zasloužených.

0 % lidí si myslí, že se jedná o kvalitní názor
0 % s názorem souhlasí
vyjádřilo se 0 lidí
80 %
plakát
Her Private Life
28. ledna 2020
další názory k seriálu

Her Private Life

Her Private Life je jemnou romantikou, která diváka pohladí po duši, byť místy hrozí mírné diabetické kóma. Když už hrozilo nadměrné přeslazení hlavní dvojicí, tak nastoupily vedlejší postavy a trochu tu sladkost rozpustily (manažerka kavárny a její rodina, rodiče Deok Mi, Cindy). Nejen díky Park Min Young se nabízí srovnání s What`s Wrong With Secretary Kim a byť se atmosféra obou příběhů malinko liší, troufám si říct, že komu se líbilo tohle dorama, bude se mu líbit i Her Private Life. Velkým tahákem je mimo jiné i otázka „fangirlingu“ a byť mě toto téma míjí, dokázal jsem se s tímto problémem svým způsobem ztotožnit, protože ruku na srdce, jak se chová vaše okolí, když zmíníte doramu, mangu nebo cokoliv jiného z asijské tvorby?

Trochu mě mrzí hudební stránka příběhu, protože písničky nebyly celkově špatné, ale nenašel jsem zde nic, co by mě chytlo za srdce. Též se zde opět neobejdeme bez výchovných aspektů a některé scény byly na můj vkus až příliš dlouhé.

Shrnuto a podtrženo – pokud je příběh dávkovaný po malých dávkách, tak je jen a jen příjemným. A milý příběh si zaslouží milé hodnocení – 70%.

0 % lidí si myslí, že se jedná o kvalitní názor
0 % s názorem souhlasí
vyjádřilo se 0 lidí
70 %
plakát
The Untamed
19. srpna 2019
další názory k seriálu

Untamed

Na ukázku z Mo Dao Zu Shi jsem asi před rokem narazil na youtubu. V té době mi ale nezbylo nic jiného než si povzdechnout, protože do překladu čínského anime se nikdo dvakrát nehrnul. Jaké bylo proto mé překvapení, když jsem zjistil, že je anime nejen přeložené (a že druhá řada je na spadnutí), ale že na motivy novely vznikla i dorama.

Vím, že se mnou nebudou mnozí souhlasit, ale za sebe musím říct, že se mi velice líbí směr, jakým se čínská produkce poslední dobou snaží kráčet. Jak se v rámci restrikcí snaží vybalancovat jednotlivé příběhy a vytěžit z nich maximum. Jistě by bylo více než zajímavé sledovat vztah dvou hlavních protagonistů se vším, s čím přišla předloha, ale právě ona neexplicitnost tomu v mých očích dodává něco více. Stejně tak jako Guardian, či s jistými výhradami i C.S.I., tak i The Untamed přichází se vztahy, které překračují vymezené škatulky a tvoří své vlastní universum. Divákovi tak nezbývá nic jiného než Wei Yingovi a Lan Zhanovi fandit, protože to co jim nedopřál jeden život, zvládnout v životě jiném. Jiné postavy to štěstí sice neměly, ale i jejich osudy měly v příběhu své místo.

Výlet do minulosti byl na můj vkus až příliš dlouhý a zabíral v příběhu až moc místa, ale dokázal barvitě vykreslit charaktery postav a vztahy mezi nimi. Věřím, že jsem nebyl sám, kdo si přál urychlit celý flashback, a pokračovat v příběhu po oněch 16 letech, ale asijská mentalita je prostě taková a bez tragiky to zkrátka nešlo.

Velkým plusem vedle dobře napsaného scénáře, oku lahodící vizuální stránce a působivého hudebního doprovodu, byly dobře zahrané nejen hlavní postavy. Musím zde tak jen a jen souhlasit s tím, že Wei Wuxian a Lan Wangji zde vypadali, jako by přímo vykročily z knižní předlohy.

Jak se příběh blížil ke konci, tak jsem jen v očekávání trnul, jak to se všemi dopadne. A po doznění závěrečných titulků musím jen uznale pokývat hlavou. The Untamed o celou jednu délku předčil i mnou v loňském roce vychvalovaného Guardina, a tak mu zaslouženě přísluší plných 100%.

67 % lidí si myslí, že se jedná o kvalitní názor
83 % s názorem souhlasí
vyjádřilo se 6 lidí
100 %
plakát
The Last Empress
18. srpna 2019
další názory k seriálu

Last Empress

Už od prvního dílu mi bylo jasné, že Last Empress bude úplně jiným seriálem, než za jakým jsem jej při čtení shrnutí považoval. Pletichaření, politikaření a honba za mocí zde prostě hrály první housle. Romantika a komedie byly upozaděny, ale to mi nevadilo, i tak jsem byl totiž zvědavý na celkové vyznění příběhu. Považuji proto za paradoxní fakt, že v průběhu sledování mi postupně začala právě ona odlehčenost v podobě romanticko-komediální linky připadat nepatřičná (byť jsem od Last Empress v počátcích očekával spíše něco takového). Některé situace zde byly vyřešeny elegantněji, jiné už méně. Bohužel jsem se ke konci příběhu neubránil pocitu jistého přetahování se mezi jednotlivými postavami a tím pádem i natahování celého příběhu. Jang NaRa i Choi Jin Hyuk patří mezi mé oblíbené herce a rád jsem je viděl hrát v jednom seriálu, bohužel společných scén měli nemnoho a jejich vztah vyzněl naprázdno. Celkově mi připadá, že celý seriál jaksi vyšuměl do ztracena ještě před svým koncem. Řemeslně je Last Empress zvládnuta velmi dobře – hudba, kostýmy či kamera – ale příběhově mi to, hlavně ke konci, úplně nesedlo – 60%

0 % lidí si myslí, že se jedná o kvalitní názor
0 % s názorem souhlasí
vyjádřilo se 0 lidí
60 %
plakát
Untouchable Lovers
12. srpna 2019
další názory k seriálu

Untouchable Lovers

Untouchable Lovers je seriálem, který mě ani přes svojí délku (na čínské poměry se ale jedná o klasický formát) nezačal nudit. Největší zatěžkávací zkouškou mého odhodlání pokračovat ve sledování byl příběhový a charakterový veletoč, který nastal přechodem z 16. na 17. epizodu. Liu Chuxiu jsem měl moc rád, proto jsem si div nerval vlasy, když jsem viděl, co z ní, v rámci tak oblíbené „ztráty paměti“, udělali. Zaťal jsem ale zuby a pokračoval ve sledování, protože jsem byl přeci jen zvědavý, co se bude dít dále, a příběh se netočil jen kolem hlavních dvou protagonistů, ale dokázal pojmout větší množství vedlejších postav. I ty měly své zajímavé příběhy a posunovaly děj neustále dopředu. Politické taktizování střídala romantická a komediální stránka a díly vesele ubíhaly.
To, co na asijských seriálech a filmech obdivuji je i vizuální stránka věci, v případě Untouchable Lovers ale musím hodit zpátečku. Kostýmy a hlavně účesy mě neoslovily ani po zhlédnutí posledního dílu. Interiéry a exteriéry byly líbivé a hudba standardně kvalitní, ale za kostýmy dávám palec dolů.
Poté, co seriál dospěl ke svému konci, musím ocenit fakt, že scénáristé celý příběh kompletně neutopili v krvi, jak s oblibou a často dělávají. Untouchable Lovers si tak plně zaslouží silných 70%.

100 % lidí si myslí, že se jedná o kvalitní názor
100 % s názorem souhlasí
vyjádřil se 1 člověk
70 %
plakát
The Ghost Detective
25. prosince 2018
další názory k seriálu

The Ghost Detective

Na dobrou krimi spojenou s duchařinou se vždy rád podívám. A Ghost Detective nabízí opravdu zajímavou podívanou. Vedle samotného příběhu, který spojuje obvyklé prvky (schopnost vidět duchy…), s těmi méně obvyklými (kritéria pro převzetí vlády nad tělem…) je řeč samozřejmě o postavách. A to o velice kvalitně napsaných a zahraných postavách. Nejen hlavní dvojice, jejichž interakce jsem si opravdu užíval, tak i vedlejší postavy měly mnohé co nabídnout a nebyly jen do počtu. A právě postavy dokázaly podržet seriál, když samotný děj klopýtal nebo se moc zamotával. Za hudební doprovod oba palce hore, Korejci zkrátka umí udělat dobré OST. The Ghost Detective by si tak ode mě odnesl vysoké hodnocení nebýt toho konce. Nevadí mi, že se seriál ubírá jinými cestami, než bych si přál, to je jen můj osobní problém, ale vadí mi zbytečné motanice a natahování. Kupodivu to v mých očích zachránil dovětek „po roce“, který mi obvykle hodně vadí, ale zde mi patřičně zvednul náladu - 80%

0 % lidí si myslí, že se jedná o kvalitní názor
0 % s názorem souhlasí
vyjádřilo se 0 lidí
80 %
plakát
Tientsin Mystic
8. prosince 2018
další názory k seriálu

The Tientsin Mystic

The Tientsin Mystic na první pohled sice neslibuje žádné velké zázraky, ale pokud mu dáte šanci, tak věřím, že budete mile překvapeni. Stejně jako já.

Seriál již od prvního dílu jasně ukáže, v jakém duchu se bude nést celý příběh kolem starobylé sekty a vyvoleného dítěte. Jednalo se o vážně-nevážné ladění, které mi u hodně seriálů vadí, ale The Tientsin Mystic dokázal drama vybalancovat komičnem přesně k mé spokojenosti. U finálních dílů sice přešel na vážnější notu, ale navnadil ke sledování druhé řady, která by měla být vysílána příští rok.

Upřímně jsem si tenhle seriál z Číny z počátku 20. století vybral hlavně kvůli Zhang Min Enovi, který mě zaujal již v The Mystic Nine a momentálně i v Tomb of the Sea, ale i zbytek hlavního osazenstva mi kápl do noty. Pánové i dámy se dobře doplňovali a i z toho mála romantiky, která zde prostě nebyla tím stěžejním bodem příběhu, dokázali vytěžit mnoho.

Největším zklamáním pro mě byla postava Kazatele, který měl svými schopnostmi strčit do kapsy celou armádní jednotku. Jako schopný záporák se moc neosvědčil. To sektář zaválel daleko více. Taky jsem si musel trochu zvykat na pánské účesy v podobě bujných kudrlin a na více než neobvyklé ošacení Gu Ying. Též mě mrzelo, že mistr tak brzy vymizel ze scény, k hlavním protagonistům se mi více než hodil.

Po finálním cliffhangeru jsem velice zvědav na druhou řadu a doufám, že nebudu zklamán – silných 70%

0 % lidí si myslí, že se jedná o kvalitní názor
0 % s názorem souhlasí
vyjádřilo se 0 lidí
70 %
plakát
The Guest
9. listopadu 2018
další názory k seriálu

The Guest

Je libo klasickou vymítačku se vším, co k tomu patří? Pokud máte chuť zrovna na seriál ve stylu vymítače ďábla, tak je The Guest tou správnou volbou. Příběh s ponurou atmosférou, kdy až do posledního dílu má na vrch Park II Do, a kdy umře více než jeden nevinný člověk, přímo vybízí k nočnímu sledování. Kvitoval jsem i fakt, že ústřední trojice nefungovala už od začátku jako dobře sehraný tým, ale rozcházela se jak názory, tak svými cíli. Hudební doprovod byl povedený, příběh nikde neváznul, a ani nebyl uměle natahovaný, takže za mě spokojenost – 80%.

100 % lidí si myslí, že se jedná o kvalitní názor
0 % s názorem souhlasí
vyjádřil se 1 člověk
80 %