avatar uživatele

milosh

off
JménoMiloš
Věk35 let (Váhy)
BydlištěRakovník
Twitter
Instagram
Facebook
Poznámka
Názory uživatele milosh
plakát
Kafe & Cigárko
29. listopadu 2017
další názory k seriálu

Kafe jako jednohubka

Marušku Doležalovou mám rád. Z jejího blogu jsem letmo četl pár náhodných úryvků, které nebyly vůbec špatné. K seriálu jsem proto přistupoval jako k příjemné jednohubce a rozhodně mě nezklamal.

Obecně platí o jednotlivých epizodách to samé, co o jejich písemných předchůdcích. Záleží na tématu. Některé díly se povedly více (za mě rozhodně Casting a Hubnutí), některé méně – ani ty ale nestihnou díky krátké stopáži nudit. Výrazným pozitivem seriálu jsou pak camea jednotlivých osobností české scény, třeba Štaindlerův německý voják je naprosto perfektní. Pobavila ale i Sabina Křováková v malé roličce filmové produkční.

100 % lidí si myslí, že se jedná o kvalitní názor
100 % s názorem souhlasí
vyjádřil se 1 člověk
80 %
plakát
Prázdniny
20. srpna 2017
další názory k seriálu

Prostě léto...

Poměrně svěží variace na klasiku S tebou mě baví svět. Pokud mám hodnotit co nejobjektivněji, mám docela problém najít nějaké výtky. Herecké obsazení se povedlo, i děti umí celkem hrát a nejsou otravné (a pokud ano, tak proto, že je to v scénáři). Zápletky jsou záživné, takže se divák nestihne nudit, většina vtipů je ve výsledku opravdu vtipných, k tomu navíc hezká příroda. Z celého seriálu zkrátka dýchá taková ta pravá letní pohodová atmosféra.
Nejslabší linkou celého dílka, je tak většina dějových linek s osiřelými matkami v Bratislavě, které ač se také snaží tvářit vtipně, většinou spíš zdržují a nudí.

100 % lidí si myslí, že se jedná o kvalitní názor
0 % s názorem souhlasí
vyjádřil se 1 člověk
90 %
plakát
Robinsonův ostrov
24. července 2017
další názory k seriálu

Plusy i mínusy

Po prvních dílech první řady jsem byl mile překvapen. Vynikající cast, slušná kamera, hezká příroda, dobře zvládnuté soutěže (na rozdíl od primáckého Trosečníka). V táborech se toho dělo poměrně dost, takže mi ani nevadilo dějové natažení s kmenovkou ob dva díly. Snad jen moderátor byl zpočátku dost nevýrazný, ale objektivně musím uznat, že časem se do toho dostal.
Zvrat přišel po sloučení. Část na kterou se lidé většinou nejvíc těší se tady stala kamenem úrazu. Tedy alespoň v mých očích. Několik prapodivných twistů (vyřazení soutěžících hned po sloučení na základě výzvy; dvojité a trojité hlasy na kmenovce jsou dost diskutabilní - možná ještě výměnou za rýži OK, ale jinak to neberu; návrat reálně vyřazené Terezy; návrat Petry po několikadenní evakuaci...) a hlavně šíleně nudné tempo. Kmenovka v každém čtvrtém díle, na ostrově vykoupení nuda (jeho "tajný" vznik byl ale pozitivum), v hlavním táboře Mayon to bylo o něco lepší, ale i tak žádná sláva. Ještě, že tam bylo těch několik hráčů, kteří to i přesto táhli kvalitativně nahoru.
I přes všechny výtky však ve mě zpětně převažují spíš ty lepší pocity a jsem zvědavý na druhou řadu, která opět slibuje řadu twistů. Tak snad budou více smysluplné než v té první...

100 % lidí si myslí, že se jedná o kvalitní názor
100 % s názorem souhlasí
vyjádřili se 2 lidé
70 %
plakát
Četníci z Luhačovic
29. června 2017
další názory k seriálu

Oddechovka

Četníci z Luhačovic nebyli novými Četnickými humoreskami, ale to tvůrci ani nezamýšleli (byť se toto přirovnání v některých tiskových materiálech objevilo). Česká televize dobové seriály umí, takže výprava byla na jedničku. Děj byl někdy možná trochu pomalejší, ale to přisuzuji i stopáži dílů a době první republiky. Spokojený jsem i s herci a jejich postavami. Na rozdíl od zmíněných Humoresek nedostane divák do začátku žádnou velkou bandu četníků, takže se v postavách rychle zorientuje. Nevadila mi ani mnohými kritizovaná Zedníčkova čechoněmčina.
Vytknul bych leda neustálou fluktuaci velitelů – výměna ob každé tři díly způsobí, že než se člověk s postavou sžije (co si budeme povídat, všichni byli dost rozdílní), je pryč. Méně by v tomto případě bylo více. Trochu mi vadila taky časová neurčitost, protože i když na začátku prvního dílu datum máme, po zbytek seriálu jsem neměl tušení, jestli se vše odehrává během půl roku, roku nebo snad delšího úseku.
Shrnuto podtrženo, i když jsem nezažil ono "nedočkavé těšení se na další díl", byl seriál vlastně fajn.

100 % lidí si myslí, že se jedná o kvalitní názor
100 % s názorem souhlasí
vyjádřili se 3 lidé
90 %
plakát
Trpaslík
14. června 2017
další názory k seriálu

Byla kaše... ale nakonec i něco víc

Po zhlédnutí prvního dílu Trpaslíka byly mé dojmy hodně rozporuplné. Byla tu zápletka s velkým potenciálem, dobří herci i slušně vymyšlené postavy. Zároveň nechyběl neuvěřitelně rozplizlý a utahaný děj a zbytečné množství vulgarismů, jejichž důvodem bylo podle mě jen to, aby to mladým divákům přišlo dost „cool“. K druhému dílu jsem se nakonec dostal až po půl roce. I když ani po něm jsem se nedokázal rozhodnout, zda se mi seriál líbí nebo ne, pokračoval jsem plynule dalším a dalším dílem. Zvědavost mě nutila zjistit, jaká budou další přání a jak to vlastně všechno skončí. Tomuhle seriálu zkrátka chvilku trvá, než vás dostane na svou vlnu, ale jakmile se mu to podaří, je to poměrně slušná oddechovka, která svižně uteče. A ačkoli není nabitý vtipy v každé scéně, člověk se ve výsledku přeci jen slušně pobaví. Plusové body musím přidat nejen za poměrně slušně vypilovaný závěr, ale i hudbu a masky, protože Stanislava byla skvělá a určitě by se neztratila v nějakém áčkovém počinu svého žánru.
Pokud případně bude kaše… tedy chci říct další série s novými postavami, asi se znovu podívám.

100 % lidí si myslí, že se jedná o kvalitní názor
67 % s názorem souhlasí
vyjádřili se 3 lidé
70 %
plakát
Lidé zítřka
27. října 2015
další názory k seriálu

Skvělá oddoechovka

Lidé zítřka se zkusili svézt na moderní vlně superhrdinských seriálů. Se sledovaností jim to sice nevyšlo, ale já byl s oddechovkou, kterou jsem dostal, spokojený. Po několika úvodních představovacích dílech začal být příběh kontinuálnější a nabíral postupné tempo až k vynikajícímu vyvrcholení.
Obsazení bylo sympatické, hlavní záporák správně ďábelský. Přiznám se, že jsem chvílemi váhal, jestli je větším padouchem Zakladatel nebo Jed. Snad jedinou pro mě nesympatickou postavou byla Cara, a to hlavně v druhé půlce sezóny. Vůbec mi povahově nesedla a role vůdkyně jí podle mě tragicky nešla.
Jako plus beru, že milostný trojúhelník, který se začal rýsovat v prvních dílech, šel později do pozadí a snad jen s výjimkou posledního dílu tvořil jen okrajovou dějovou linku.
Na jednu stranu škoda, že se Tomorrow People nedočkali druhé řady, protože ta první byla v mých očích víc než dobrá. Na druhou stranu ale musím říct, že směr, který tvůrci naznačili v poslední pětiminutovce závěrečné epizody, mě vůbec nezaujal, spíš naopak.

100 % lidí si myslí, že se jedná o kvalitní názor
100 % s názorem souhlasí
vyjádřil se 1 člověk
100 %