avatar uživatele

sgjoli

off
JménoJana
Věk35 let
BydlištěPraha
Twitter@sgjoli
Instagram
Facebook
Poznámka
Názory uživatelky sgjoli
plakát
Věřte, nevěřte
15. září 2016
další názory k seriálu

Věřím, nevěřím dodnes...

Když jsem byla malá, přišly mi některé příběhy opravdu strašidelné (doteď mám v paměti příběh, kdy jedna žena byla "prokleta" kadeřnicí či maskérkou nebo kým a od té doby viděla samu sebe v zrcadle jako odpudivou ženu coby odraz své prohnilé duše :-D). Časem mi pak přišla bůhvíproč nejstrašidelnější ta znělka a Jonathan Frakes... :-D Ale vzpomínky na to mám hezký a občas mne přepadne taková nostalgie, kdy mám chuť si to pustit znovu.

100 % lidí si myslí, že se jedná o kvalitní názor
100 % s názorem souhlasí
vyjádřili se 3 lidé
70 %
plakát
Arrow
14. září 2015
další názory k seriálu

Arrow

Na Arrow jsem začala koukat jakkoliv nepolíbená komiksovou předlohou, nicméně jsem si seriál oblíbila od první epizody.

První dvě série jsem byla zcela nadšená. Většina herců neokoukaná, ale příjemná, děj dokázal vtáhnout a nepustit, John Barrowman jako záporák naprosto úžasný, spousta akce... prostě paráda. Dostala jsem to, co jsem od seriálu očekávala.

V průběhu třetí řady ale moje prvotní nadšení trochu opadlo. Linie odehrávající se "na ostrově" mě začala dost nudit, linie odehrávající se v současnosti ve mně zanechala poněkud rozporuplné pocity. Ollieho chování mi přijde otravné, řešení romantických pletek mezi postavami dostává oproti předchozím řadám na můj vkus až moc prostoru, děj je místy nelogický. Celkově mi to přijde zatím jako nejslabší řada seriálu. Tak doufám, že 4. řada tu reputaci celého seriálu zase trochu napraví.

83 % lidí si myslí, že se jedná o kvalitní názor
67 % s názorem souhlasí
vyjádřilo se 6 lidí
80 %
plakát
Sherlock
26. srpna 2015
další názory k seriálu

geniální, prostě geniální

Vzhledem k tomu, že mne novodobé filmové zpracování a jeho snaha převléct Sherlocka do kabátu současnosti nijak nenadchly (byť Roberta Downeyho jinak miluju), trochu jsem se obávala, co vyleze z novodobého seriálového zpracování. Mé obavy se ale vytratily s prvími minutami první epizody, za což jsem neskutečně ráda, protože knižního Holmese naprosto zbožňuju, vlastně jsem na něm vyrostla a vždycky trpím, když se filmová/seriálová verze nepovede. Tady se to ale povedlo a na 100 %! Moffatovi a Gatisovi se podařilo Sherlocka zmodernizovat a napsat naprosto jedinečným způsobem, že další jakýkoliv pokus o přesun Sherlocka do moderní doby bude mít podle mého značné problémy obstát v takové konkurenci, jakou Sherlock od BBC představuje.

Vedle nadupaného scénáře okořeněného britským humorem je obrovskou výhrou výběr hlavních herců. Cumberbatch a Freeman si prostě sednou a bezvadně se doplňují, což se nutně muselo přenést i do vztahu Holmese a Watsona, o jejich hereckém koncertu nemluvě. Nicméně i ostatní herci jsou výtečně zvolení, takže dokreslují celkový obraz do naprosté dokonalosti. Audiovizuální stránka seriálu je pak jen třešinkou na pomyslném dortu. Jako milovnice knih jsem také ráda, že scénáristi do určité míry vycházejí z knižních předloh, nějaký ten základ v jednotlivých příbězích tam ponechali, ale ostatní, co potřebovali, skvěle převedli do současných poměrů. Ta kombinace knižní předlohy a úprav se jim povedla namíchat prostě dokonale.

Za mne naprostá spokojenost. 100 %!

80 % lidí si myslí, že se jedná o kvalitní názor
100 % s názorem souhlasí
vyjádřilo se 5 lidí
100 %
plakát
Afterlife
24. srpna 2015
další názory k seriálu

:-)

Na Afterlife jsem se původně začala dívat hlavně proto, že tam hraje Andrew Lincoln, i když i to téma a žánr samotné jsou mi obecně blízké. Seriál mne ale tak vtáhl do sebe, že jsem pak pokračovala ve sledování čistě kvůli němu samotnému.

Někomu by se mohlo zdát, že má seriál příliš málo epizod, ale mně to naopak přišlo jako výborný tah. Seriál je díky tomu nahuštěný dějem bez zbytečných vycpávek, což podle mého tomuhle pořadu jedině prospělo. Námět je výborně zpracovaný, atmosféra seriálu je tajemná, místy až tísnivá, dokonalý scénář vyšperkován ještě dokonalejšími, přesvědčivými hereckými výkony, dále se nám nabízí skvělý kontrast mezi postavami, které se s postupem epizod zajímavě vyvíjejí. Silný závěr seriálu. Geniální znělka.

S tím výčtem kladů bych mohla pokračovat do nekonečna. Jednoznačně jde o jeden z nejlepších seriálů, co znám. Viděla jsem ho již před delší dobou, ale i teď zpětně mi z něj mrazí, když si na něj vzpomenu! Škoda jen, že není u nás moc známý.

100 % lidí si myslí, že se jedná o kvalitní názor
50 % s názorem souhlasí
vyjádřili se 2 lidé
100 %
plakát
Carmilla
17. srpna 2015
další názory k seriálu

nové pojetí Carmilly

Původně jsem si nebyla vůbec jistá, jestli tohle mám sledovat. Četla jsem před tím knihu, která se mi líbila, a tak jsem se trochu děsila, jestli mi seriálové nové pojetí knihu nezničí. Jedna moje kamarádka o tom ale tak moc básnila na Twitteru, že jsem si řekla, že zkusím kouknout na první dvě tři epizody a uvidím.

No a než jsem se nadála, byl konec první řady, já koukala s vyvalenýma očima, co jsem to právě viděla za skvělou úžasnou věc, a ptala se, kdy bude druhá řada. :-D Strašně moc mě to chytlo, bylo to jiné než kniha, ale určitě ne horší. Bylo to zajímavé, nápadité, vtipné, legrační, napínavé.... celý seriál založený na vlozích hodně závisí na scénáři a na hercích - v tomto případě je scénář silný a herečky zde jsou naprosto úžasné a skvěle seriál utáhnou. Ty epizody tak moc letí, že si toho skoro ani nevšimnete a celé vám to děsně rychle uteče!

Když jsem Carmillu viděla před několika týdny poprvé, první moje myšlenka po dokoukání byla ta, že už dlouho mne žádný seriál tak nechytl jako právě Carmilla. Souhlasím s tím dodnes.

100 % lidí si myslí, že se jedná o kvalitní názor
100 % s názorem souhlasí
vyjádřili se 2 lidé
100 %
plakát
Bořiči mýtů
13. srpna 2015
další názory k seriálu

:-)

Tak tenhle pořad mne opravdu baví! Vždycky přijdou s něčím zajímavým a způsob, jakým chtějí daný mýtus či experiment zbořit či potvrdit, podávají zábavnou a přístupnou formou, takže krom toho, že se člověk baví, tak se často dozví i leccos zajímavého. :-) Vedle toho mne baví sledovat, jaké nadšení ze všech protagonistů vždycky vyzařuje, kromě toho jsou všichni příjemně uvolnění, přirození, veselí, usměvaví, z jejich úst padají skvělé hlášky, takže veškeré zajímavosti a informace si člověk i lépe zapamatuje, a to díky způsobu jejich prezentace - rozhodně to není tak strohé a nezáživné jako ve škole, právě naopak. :-)

100 % lidí si myslí, že se jedná o kvalitní názor
67 % s názorem souhlasí
vyjádřili se 3 lidé
100 %
plakát
Sandokan
11. srpna 2015
další názory k seriálu

Sandokan

Tenhle seriál jsem viděla poprvé jako malá a dodnes na něj ráda jednou za čas mrknu. Zajímavý příběh, přijemní herci, postavy, které má člověk rád (a to i záporáky), spousta akce, atraktivní prostředí, vlezlá znělka (v dobrém slova smyslu), ... těch kladů bych mohla jmenovat mnoho. Jediné, co mne mrzí, je to, že knihy, podle kterých to vzniklo, jsou takřka nesehnatelné, což je fakt škoda, hned bych se do nich pustila.

75 % lidí si myslí, že se jedná o kvalitní názor
50 % s názorem souhlasí
vyjádřili se 4 lidé
100 %
plakát
Doktor z hor
7. srpna 2015
další názory k seriálu

:-)

Důvod, proč dávám seriálu 70 %, je čistě jen nostalgický. Pamatuju si, jak jsem jako malá tenhle seriál zbožňovala, prožívala ho a vždycky se těšila na další díly. Dneska s odstupem času je to pro mnoho lidí asi takřka nepochopitelné (a sama to vlastně taky už pomalu nechápu), že by to někoho mohlo tak moc bavit. Tehdy to ale byl příjemný odpočinkový seriál plný nádherných záběrů rakouských Alp, s celkem fajn postavama, které jsem neměla důvod nesnášet (nejlepší byl hypochondr pan Konrád a "manželské" tahanice mezi Franzi a Pankrácem :D), a dějem, nad kterým člověk nemusel dlouho dumat. Co si tak pamatuju, první polovina seriálu s Thomasem Burgnerem a jeho ženou Sabinou mne bavila víc, s nástupem nového doktora Hallsteina už to bylo slabší.

V současnosti už bych na to asi koukat nemohla, nejspíš by mi vadil ten koncept, že doktor vedle toho, že léčí lidi, tak napravuje i jejich vztahy, všecko ví, všecko zná a všude byl (platí pro Burgnera i Hallsteina), nicméně se svým hodnocením zůstanu vysoko - přes kýčovitost seriálu je to pro mne pořád příjemná vzpomínka na dětství. :-)

100 % lidí si myslí, že se jedná o kvalitní názor
0 % s názorem souhlasí
vyjádřil se 1 člověk
70 %
plakát
Skladiště 13
6. srpna 2015
další názory k seriálu

Warehouse!

Tenhle seriál mne míjel delší dobu, ale nakonec jsem ráda, že jsem se k němu dostala, protože to byla vážně skvělá podívaná!

Seriál je námětově velmi zajímavý (myšlenka předmětů s různými schopnostmi a z toho vyplývající potřeba je sbírat a uchovávat dál od lidí pro bezpečnost všech je prostě parádní), většina epizod je velmi dynamická, akční a má spád, takže člověk se má pořád na co dívat a nenudí se, postavy jsou od sebe úžasně odlišné, ale při tom skvěle tvoří jeden tým a bezvadně se doplňují, herci hrají výborně... seriál nabízí tolik kladů, že mi po jeho skončení bylo líto, že už žádné nové díly nebudou.

Jediné, co bych seriálu vytkla, byl v závěru fakt, že scénáristi se rozhodli zpárovat Myku a Peta. Moc se mi to tam nehodilo, protože celý seriál na mne Pete a Myka působili jako bratr a sestra - a to je právě to, co se mi na jejich vztahu tak líbilo - a najednou z nich je pár? Z ničeho nic? S tím prostě nesouhlasím. Víc mne zajímal vztah mezi Mykou a Helenou, ale nakonec nám scénáristi nabídli to, co nám nabídli, a s tím už nic nenaděláme...

Nicméně i tak seriál hodnotím vysoko a určitě si ho někdy ráda zopakuju.

100 % lidí si myslí, že se jedná o kvalitní názor
50 % s názorem souhlasí
vyjádřili se 2 lidé
100 %
plakát
Záhada hlavolamu
5. srpna 2015
další názory k seriálu

Tajemná Stínadla

Kdo milujete Foglarovy příběhy o klubu Rychlých šípů, určitě by vás neměl minout ani tenhle seriál.

Je pravda, že jsou tu nakombinovány dva příběhy dohromady (Záhada hlavolamu a Stínadla se bouří), ale to rozhodně neubírá seriálu na tajemnosti až strašidelnosti, napínavosti, ani na skvělých výkonech herců. Obzvlášť mladý Jan Tříska byl dokonalý - postava Široka mne děsila dost dlouho. Možná v tom svoji roli hrálo i to, že seriál je černobílý.
Navíc na člověka dýchá taková ta nostalgie z dětství, když ty příběhy tehdy četl, a touha být taky součástí nějaké takové party, jako byly RŠ, a zažívat podobná dobrodružství.

Nabízí se mi srovnání s filmem z 90. let, který - jak píše Seraphine313, - je oproti seriálu o dost slabší, ale v čem se mi zdál film trošinku lepší, byla ta hudba (hlavně na začátku a na konci) a lepší výběr doprovodného hlasu vypravěče (E. Cupák), který tomu dával větší míru tajemnosti a strašidelnosti.

Jinak je seriál naprosto úžasný a ráda se k němu vracím. :-)

100 % lidí si myslí, že se jedná o kvalitní názor
67 % s názorem souhlasí
vyjádřili se 3 lidé
100 %
1/3
123