avatar uživatele

marseeelka

off
Jméno
Věk34 let
Bydliště
Twitter
Instagram
Facebook
Poznámka
Názory uživatelky marseeelka
plakát
Neranditelní
10. srpna 2014
další názory k seriálu

Příjemné překvapení

Tenhle seriál se řadí mezi ty, které se snadno ztratí ve změti nových seriálů a nemusí podle popisu hned zaujmout. U prvních dilů, je to sice průměrný seriál, u kterého si i zasmějete, ale pak se s každým dílem smějete častěji a častěji a vlastně ten seriál začnete mít brzy rádi. Dialogy jsou originální a miluji Chris D'Elia v podání Dannyho a jeho úžasnou mimiku a gestikulaci. S Justinem se během pár dílů sžili jako skvělí parťáci a výborně se doplňují, příjde mi jakože si to fakt užívají ty své role :-).
Trochu pokulhává zapojení dalších vedlejších postav, které se někdy chytají, ale někdy moc ne, nicméně každý z nich je skvělý originál, ať už je to zapřísáhlý Detroian Shelly nebo anglický gay Brett, Burski je zatím taková postava v pozadí, kterou moc nevnímám.
Věřím, že ve druhé řadě to už rozbalí naplno a bude z toho skvělý sitcom.

50 % lidí si myslí, že se jedná o kvalitní názor
50 % s názorem souhlasí
vyjádřili se 2 lidé
70 %
plakát
Stav ohrožení
24. července 2014
další názory k seriálu

Průměrný seriál

První díly Crisis měly podle mého názoru skvěle našlápnuté na dobře promyšlený akční seriál. Myšlenka a potenciál seriálu byl úžasný. Ale s dalšími epizodami jsem přemýšlela, jestli se dívám na stejný seriál jako na začátku. Ke konci byl už seriál velmi utahaný a nebyla tam ta správná gradace.
Ústřední dvojice agentů byla sice sympatická, ale mám takový pocit, že se ze sebe nevydali všechno a byli takoví "kamenní". Hlavní padouch byl tak průhledný, že nechápu, že ho neprohlédli dřív a proč jim to tak vlastně dlouho trvalo ty děti najít.
Souhlasím s předchozími názory, že to mělo být pojato jako mini-série a tak to i ukončit.

67 % lidí si myslí, že se jedná o kvalitní názor
67 % s názorem souhlasí
vyjádřili se 3 lidé
60 %
plakát
Takoví normální Američané
24. července 2014
další názory k seriálu

Normální američané?

K tomuto seriálu mě přitáhly hlavně kladné recenze, které seriál opěvovaly. Po shlédnutí prvního dílu, jsem si nebyla jistá, jestli se mám nebo nemám dívat dál, protože seriál byl trochu jiný než jsem očekávala. Seriál se "táhne" opravdu ve stylu 70. let (doufám, že se nemýlím), je to opravdu jakobyste sledovali život v té době a dává to tomu bezesporu čistý nádech retra, takže pro nadšence retro dramat určitě skvělá podívaná.
Z hlediska špionážního nejde o nějak extra akční mise, spíš když si porovnáte možnosti špionů v této době a v tehdejší, tak je to někdy úsměvné, a hlavně ceklovou roli těchto misí a jejich potenciální či reální dopad na celý svět za studené války, tak vás to udrží u obrazovky. Po pár dílech vás seriál pohltí a nevíte komu vlastně fandit, jestli rusům nebo američanům.
Herecké obsazení je úžasné a mám strašně moc ráda Elizabeth a Phillipa, i když někdy to jejich přesvědčení moc nechápu a jsem zvědavá, jak to s nimi vlastně dopadne a těším se na další sérii.

100 % lidí si myslí, že se jedná o kvalitní názor
0 % s názorem souhlasí
vyjádřil se 1 člověk
80 %
plakát
Mystérium sexu
5. července 2014
další názory k seriálu

Retro drama

Masters of Sex je svým konceptem velmi zajímavý seriál, určitě hodně lidem v mnoha aspektech připomíná legendární Kinseyho studii o sexu, kterou se tvůrci tohoto seriálu určitě inspirovali a která ve své době (tuším, že v podobné, ve které se seriál odehrává) byla velmi kontroverzní a razantně odmítnuta americkou veřejností, dokonce se zařadila na seznam nejhorších knih v dějinách lidstva.

Umístění tématu sexu do doby, kdy byl sex tabuizován a byl věcí provozovanou pouze v soukromém životě, dává seriálu nádech "něčeho zakázaného", což diváky udrží u obrazovek, protože zakázané ovoce nejlíp chutná.

Každý si v tomto seriálu najde něco svého, od retro dramatu, přes obyčejné problémy obyčejných lidí, vztahy ad. Líbí se mi, že tvůrci zakomponovali do seriálu komplexnost problémů v té době, od rasové segregace, přes druhou vlnu feministického hnutí a postavení žen na pracovištích i v soukromém životě, úroveň medicíny v té době až po drobné střípky z historie, které vám dodají pocit, že se to opravdu odehrává v té době. Tento seriál může být oddechovkou, ale i velmi zajimavým seriálem k zamyšlení, pokud si potrpíte na "náročnější" seriály.

100 % lidí si myslí, že se jedná o kvalitní názor
0 % s názorem souhlasí
vyjádřil se 1 člověk
80 %
plakát
Vychovávat Hope
11. května 2014
další názory k seriálu

Jiná rodinná komedie

Rasing Hope se liší od ostatních rodinných komediích, kde se řeší problémy naprosto jiného charakteru. Strasti a radosti rodiny, která žije na pokraji chudoby s pomatenou babičku, chlapec, který má dítě se seriovou vražedkyní... to přece nemůže fungovat... ale funguje a výborně. Rasing Hope je výborná komedie u které se budete skvěle bavit a můžete si ji pouštět znovu a znovu a stále bude zábavná. Samozřejmě, když se nad tím člověk hlouběji zamyslí, jsou zde ukázany vtipným a samozřejmě i zveličeným způsobem problémy, se kterými se musí chudí lidé v Americe potýkat. Po shlednutí si řeknete, co vlastně řeším za problémy a jaké maličkosti to jsou a přitom tato rodina je zvládá s humorem. Naprosto mě dostávají různé zábavy, které Burt a Virginie vymýšlí ve volném čase. Doporučuji!

100 % lidí si myslí, že se jedná o kvalitní názor
100 % s názorem souhlasí
vyjádřili se 4 lidé
90 %
plakát
Jak jsem poznal vaši matku
11. května 2014
další názory k seriálu

Zkousnout na dvakrát

HIMYM pro mě byl v době svého vzniku jen další nesmyslný seriál bez hlavy a paty. Přesto jsem mu po pár letech, kdy běžela asi pátá série dala šanci, po třech dílech jsem jej ale vypla, protože mě celkově koncept seriálu nezaujal. Po přečtení recenzí na těchto strankách jsem se rozhodla prolomit magickou hranici ananasového incidentu, a ono to přišlo. Naprostá závislost na dalších pár týdnů. Zamilovala jsem si všechny postavy a příběhy, které je provázely, proto byla pro mě naprostým zklamáním poslední série, kterou jsou protrpěla a některé díly přetáčela, protože se na ně opravdu nedalo dívat. Vyústění celého seriálu pro mě pak znamenalo zahození všeho, co tvůrci vybudovali vyprávěním tohoto příběhu. Ve snaze o genialitu a překvapení zklamali diváky, kteří věřili, že po všem, čím si prošli Ted, Robin a Barney poslední serií, to bude tak, že Ted poktká Matku a zůstane s ní. No doufejme, že se tomuto konci v HIMYD vyhnou, protože dvakrát opakovaný vtip není vtipem.

50 % lidí si myslí, že se jedná o kvalitní názor
100 % s názorem souhlasí
vyjádřili se 2 lidé
70 %
plakát
American Horror Story
11. května 2014
další názory k seriálu

Příjemné překvapení

AHS na mě působil ze začátku jako klišé, ale příjemně překvapil 1. sérií a vyústěním celého příběhu.
Naprostá bomba přišla s 2. sérií, která pro mě byla geniální, skvělé provední, herecké výkony, nápad, děj plný překvapení, napjetí, šimrání v břiše, temná atmosféra a vše, co ke sledování hororového příběhu patří.
Na třetí sérií jsem tedy čekala celá natěšená, ale nebylo to ono. Ze začátku jsem si myslela, že to bude stejně dobré jako druhá série, ale poslední díly byly na mě už trochu moc. Jednak příliš mnoho řezání a krve, jednak pro mě děj příběhu tak nevtáhl a nebyl pro mě dostatečně zajímavý, a to miluji příběhy o čarodějkách.
Další můj poznatek míří k hercům. Je zajímavé pozorovat herce v různých rolích a porovnávat jejich výkony v jednom seriálu, s tím se moc často nesetkáte.
Přesto si to zaslouží 90%.

83 % lidí si myslí, že se jedná o kvalitní názor
50 % s názorem souhlasí
vyjádřilo se 6 lidí
90 %
plakát
Lidé zítřka
11. května 2014
další názory k seriálu

Ze začátku velmi nadějné

Ze začátku, zejména první, díl mě velmi zaujal. Další díly byly taková oddechovka, i když některé věci mi přišly hodně nedotažené, jako například, jak je možné sebrat schopnosti zakodované v DNA přes nějakou látku v injekční stříkačce, vždyť to by muselo mít určitě vedlejší účinky a nebylo by to během pár sekund a mnoho jiných věcí, ale dobrá.
Seriál nebyl prodloužen o další řadu, asi se není čemu divit, druhá polovina dílů pokulhává i přes snahu o "nečekané" zvraty, obraty lidí s dobré na zlé a naopak. Nejhorší mi připadal poslední díl, který mě velmi zklamal, herekcé výkony vypadaly toporně a nedotaženě a vyřešení samotné zápletky nebylo příliš elegatní.
Musím ale ocenit dobrý nápad a potenciál, který seriál mohl mít. Proto dávám 60% po shlédnutí celé série.

50 % lidí si myslí, že se jedná o kvalitní názor
50 % s názorem souhlasí
vyjádřili se 2 lidé
60 %
plakát
The 100
5. května 2014
další názory k seriálu

Vztahové sci-fi

Na tento seriál jsem se velmi těšila a mám z něj stále rozporuplné pocity. Seriál má poměrně zajímavou představu o budoucnosti, i když tu radiaci z toho mohli tvůrci vynechat, je totiž možné, že by je nezabila hned, ale zároveň to zjevně ovlivnilo vývoj všeho živého na Zemi (znetvořená zvířata, svítící kytky apod.), což možná bude námětem pro potenciální budoucí díly vyřešit tento problém.
Ze zoufalství je posláno na Zem 100 trestanců, mladých lidí, kteří jsou "obětováni", protože stejně už není, co ztratit, když na vesmírné lodi Arše brzy dojde kyslík. Seriál se zaměřuje především na vtahy mezi "dětmi" poslanými na Zem, to by ovšem byla celkem nuda a naštěstí je to doplněno vztahy mezi dospělými na Arše. Ukazuje se tu pokřivenost nebo naopak vznešenost lidství za extrémních podmínek, některé skutky jsou kruté i stupidní, jiné diváka dojmou.
Dle mého názoru mohl být děj dynamičtější a dříve odhalit "Zemšťany", na které jsem se od začátku těšila. Překvapil mě vývoj některých postav, že nejsou jen ti "dobří" a "špatní", ale že lidé dělají někdy špatná a někdy dobrá rozhodnutí.
Seriál není žádná bomba, která Vás posadí na zadek a nedá Vám spát, ale myslím, že má potenciál a originální myšlenku, proto dávám 70%.

80 % lidí si myslí, že se jedná o kvalitní názor
60 % s názorem souhlasí
vyjádřilo se 5 lidí
70 %
plakát
Hra o trůny
3. března 2014
další názory k seriálu

The biggest game

Hra o trůny je opravdu skvělou "hrou", je to seriál, o kterém můžeme říct, že se dostává až na "kost" všemu, co k získání trůnu patří. Násilí a sex bez obalu, intriky všech a všude, nikdy nevíte komu můžete věřit, kdo, koho zradí, ukazuje světlé i stinné stránky moci, což pro někoho může znamenat politikaření a dlouhé dialogy, ale dostává nás to pod povrch věci. Skvělé herecké výkony,ze začátku ovšem trvá než se zorientujete ve velkém množství postav. Knihy jsem zatím nečetla, takže nemohu srovnávat, pouze mohu doporučit zařadit tento seriál do watchlistu každému fanoušku seriálů.

63 % lidí si myslí, že se jedná o kvalitní názor
75 % s názorem souhlasí
vyjádřilo se 8 lidí
90 %
1/2
12