avatar uživatele

zbynhu

off
Jméno
Věk
Bydliště
Twitter
Instagram
Facebook
Poznámka
Názory uživatele zbynhu
plakát
Zaklínač: Pokrevní pouto
26. prosince 2022
další názory k seriálu

Čekal jsem to špatné, ale tohle "předčilo" i ta nejhorší očekávání

Hodnoceno po 2 a půl dílech, víc jsem prostě nevydržel…
Stručně si to shrneme:
- Scénář by dalo dohromady i 10 leté děcko (a to bych se mu měl ještě omluvit).
- Vypravěč má asi pomáhat divákovi v pocitu, že je dílo konzistentní. Pokaždé na mě působil jako rána do gongu oznamující další selhání - chaotičnost scén a nutnosti vysvětlovat - ikdyž vlastně není co.
- Postavy totálně nezajímavé a ploché.
- CGI jedno velké zklamání. Celkově seriál působí jako tuctové laciné fantasy.
- S originálním Zaklínačem to nemá vůbec nic společného. Pojmenování je výsměch Sapkowskému, jeho světu a všem fanouškům.
- Netflix do seriálu opět protlačil mraky svojí woke kultury.
- Čekal jsem, že seriál budou držet nádherné lokace na Islandu, ale tak nějak se podařilo i ty v tom všem balastu a šedi okolo utopit.

50 % lidí si myslí, že se jedná o kvalitní názor
50 % s názorem souhlasí
vyjádřilo se 6 lidí
10 %
plakát
American Horror Stories
14. října 2022
další názory k seriálu

2. série

Pokud jste viděli první sérii, zapomeňte na ni. Pokud neviděli, vynechte ji.
Druhá série je o několik tříd výš. Každá epizoda, každý příběh má nápad. Zpracování je na jedničku a snad krom jedné epizody jsem napjatě vydržel celou stopáž.
Po první sérii se mi do AHS vůbec nechtělo, ale první díl mě nadchnul a pak už to jelo samo. Doporučuji.
2. série = 90%

25 % lidí si myslí, že se jedná o kvalitní názor
25 % s názorem souhlasí
vyjádřili se 4 lidé
90 %
plakát
Odloučení
5. března 2022
další názory k seriálu

Atmosféra by se dala krájet

Óó, tak tohle je milé překvápko. Pilot naladil, atmosféra a téma ve stylu Black Mirror. Kdo by se obával, že zvolené téma na celý seriál nevydrží, bude brzy vyveden z omylu. S každým dalším dílem se atmosféra prohlubuje a seriál vás vtahuje hloub a hloub... Po shlédnutých 4 dílech se nemůžu dočkat toho dalšího.
Budování atmosféry pomáhá minimalistické pojetí, "prázdnota" kanceláří, ponurá stylizace. Každá postava je originál a herecké obsazení mi sedlo absolutně parádně. Není postava, která by mi neseděla.
Za pochvalu stojí také hudba, která podkresluje celé depresivní vyznění. Zaujala i úvodní znělka, která navnadí na celý díl.
Doufám, že mě seriál svým rozuzlením nezklame, ale popravdě i kdyby zklamal, dlouho mě u ničeho nemrazilo právě tak jako u Severance. Za mě palec nahoru.

100 % lidí si myslí, že se jedná o kvalitní názor
100 % s názorem souhlasí
vyjádřili se 2 lidé
90 %
plakát
Thirteen
10. srpna 2016
další názory k seriálu

Dokonalé psychologické drama

Další seriál z britské produkce, který s nevelkým rozpočtem strčí do kapsy daleko nákladnější show.
Seriál zakládá zejména na skvělých hereckých výkonech a na ději, který mě chytil a nepustil až do poslední minuty. Ano, sice není tempo strhující v každičkém momentu, ale napětí a dokonale působící psychologická stránka zaměstnají mozek hloubavějšího diváka intenzivně po celou dobu. Vliv na okolí a další postavy, který s sebou Ivy přinese, někdy destruktivní, někdy naopak... Radost se dívat a hloubat. Tempo také odpovídá místy velmi depresivním úsekům.
Velmi mě bavil měnící se vztah hrdinky s jednotlivými postavami a postava detektiva. Empatičtí diváci si přijdou na své a mohou se pokusit do role jednotlivých postav. Až na poslední - malinko akčnější epizodu - má seriál po celou dobu směr a po jeho shlédnutí se Vám všechny otázky, které vám v průběhu sledování vyvstanou na mysl, spárují s příslušnou odpovědí a logicky doplní předchozí dění.
Kvituji také rozhodnutí - i přes zájem stanice - nepokračovat druhou sérií. Příběh je uzavřený a není třeba nastavovat nebo téma opakovat.

100 % lidí si myslí, že se jedná o kvalitní názor
0 % s názorem souhlasí
vyjádřil se 1 člověk
90 %