avatar uživatele

sju12

off
JménoZuzana
Věk31 let
Bydliště
Twitter@SjuSpackova
Instagram
Facebook
Poznámka
Názory uživatelky sju12
plakát
Scream
25. října 2015
další názory k seriálu

Scream

Už od prvního dílu jsem se musela odprostit od filmového zpracování a seriálový Scream jsem brala jako něco, co s filmem nemá naprosto nic společného.

Od seriálu jsem zas až tak moc nečekala, ale jelikož jsem vyrůstala na klasických teen vyvražďovačkách, tak mě samozřejmě Scream chytnul. K postavám jsem přistupovala s rezervou, typovala jsem totiž, že všechny zemřou, až na hlavní hrdinku Emmu. Ač Emma nejspíš měla být ta všemi milována, tak mě ta její správnost lezla na nervy. Nesedla mi ani Audrey, kterou jsem přímo nesnášela již od prvního dílu. Skvělá byla naopak Brooke, nebo geek Noah.

Zpracování nebylo až tak špatné, ale rozhodně není Scream žádným králem žánru. Co mě u seriálu udrželo, bylo hledání vraha. Každým dílem jsem své podezření házela na jinou postavu a musím se přiznat, že vraha jsem uhádla až v posledním díle (přijdu si za to mimořádně tupá), kde jsem asi v půlce začala počítat mrtvoly a zraněné, kde mi jednoduše jeden člověk chyběl.

Pokud se bude vysílat i druhá série, bude mě zajímat dějová linka Audrey, která byla naznačená v posledních minutách finále. Ve druhé sérii snad dozabíjí zbytek přeživších z jedničky, protože na můj vkus bych ve slasheru těch mrtvol poházela víc.

80 % lidí si myslí, že se jedná o kvalitní názor
80 % s názorem souhlasí
vyjádřilo se 5 lidí
60 %
plakát
Ulice
10. února 2015
další názory k seriálu

Typicke.

Ulice funguje jako plnohodnotna kulisa ke vsem domacim pracim. Netreba dalsiho komentare.

Co me ale vazne pobavilo bylo, kdyz jsem najela na Wikipedii, kde me rozkopala hned prvni veta, k tomuto serialu: ,Ulice je první česká televizní denní dlouhotrvající mýdlová opera, která je vysílána hlavně pro publikum s nízkými IQ.'

40 % lidí si myslí, že se jedná o kvalitní názor
60 % s názorem souhlasí
vyjádřilo se 5 lidí
10 %
plakát
Chlapi sobě
10. února 2015
další názory k seriálu

Kdyz a az!

Pokud hledate neco, u ceho nebudete muset premyslet, ale proste sebou jenom placnete na gauc a vychutnate si u lahvace 20minut hlaskujicich nevycvalanych pubertaku a jejich sarkastickeho otce, tak jste u Complete Savages na te spravne adrese.

Ja se bavila primo kralovsky a bavim se stale, jelikoz neni tyden, kdy bych si nepustila alespon dva dily. Pro me to rozhodne nebyl trapny humor, nebo kycovite ohrane hlasky. Serial jsem poprve videla zhruba pred ctyrmi lety, stale me neomrzel a vzdycky se smeju, protoze cela rodina Savageovych je hlaskujici masina.

50 % lidí si myslí, že se jedná o kvalitní názor
0 % s názorem souhlasí
vyjádřili se 2 lidé
100 %
plakát
Roswell
10. února 2015
další názory k seriálu

Roswell

Uz jenom kvuli tomu, ze kdyz zacala hrat znelka s legendarni pisnickou od Dido, jste vydrzeli cely dil. Mimozemstani, kteri ziji mezi malomestany z Roswellu, nahodou, tehdy docela originalni. Dej mel spad, navic ocenuju to, ze se to nenatahovalo na nespocet serii, ikdyz posledni serie byla strasne narychlo.

Co si pamatuju, tak me vzdycky silene stvala Liz a Max, absolutne jsem je nepobirala a pri kazde jejich romanticke scene jsem protacela panenky. Naopak jsem mela rada Michaela a Tess. I Isabel jsem snesla.

Mozna, ze v dnesni dobe by serial asi neobstal, protoze konkurence upiru, vlkodlaku a ostatni haveti je velika. Ale rozhodne bych Roswell oznacila jako nadprumerne ve svem zanru, u cehoz nelituju casu straveneho u TV.

50 % lidí si myslí, že se jedná o kvalitní názor
100 % s názorem souhlasí
vyjádřili se 2 lidé
70 %
plakát
Královna meče
9. února 2015
další názory k seriálu

To si to pamatuju uz jenom ja?

Kdysi Xenu vystridala Kralovna mece. Zorro v zenskym tele. Ale me to sakra bavilo!

0 % lidí si myslí, že se jedná o kvalitní názor
50 % s názorem souhlasí
vyjádřili se 2 lidé
50 %
plakát
Xena
9. února 2015
další názory k seriálu

Ach to detstvi...

Xena, kdo by neznal Xenu? Vsichni znaji Xenu. Ale jsem asi jedina, komu se Xena jako zenska absolutne nelibila. O Gabriele ani nemluve. Ale jako mala jsem mela rada holky, co nakopavaj vsem zadky, takze jsem se samozrejme divala. Navic jsme tehdy meli jenom tri tv kanaly, takze nebylo z ceho vybirat. Zaroven jsem milovala uz tehdy starou reckou mytologii, spis mi ale obcas prijde, ze tento serial si z ni dela spise srandu, nez aby to mel myslet vazne. Na koho ale vazne rada vzpominam, byl Ares, buh valky, ktery vazne nemel chybu. I kdyz bych moc chtela rict, ze je to neskutecna kravovina, tak nemuzu, protoze jsou tady prece ty vzpominky z detstvi, kdy jsem sledovala kazdej dil. A kdybych narazila na reprizu, tak se vsadim, ze neprepnu ani ted.

80 % lidí si myslí, že se jedná o kvalitní názor
40 % s názorem souhlasí
vyjádřilo se 5 lidí
40 %
plakát
Dallas
9. února 2015
další názory k seriálu

Ewingovi

Nejdriv chci poukazat na moje rozhorceni nad zrusenim serialu, ctvrtou serii by totiz potreboval jako sul.

Dallas - jaka nostalgie. A v duchu puvodniho Dallasu se nese i tohle nove pokracovani, coz je velke plus. At uz znelka, nebo prvni zaber na Bobbyho vam rekne, ze jste zase zpatky na Soutforku. A reknu vam, ze J.R. mi teda SAKRA chybel! Pro me uz odmalicka kral vsech zaporaku a jedna z nejoblibenejsich postav ze serialu ever.

Ratolesti od Ewingu, John Ross i Christopher, jsou napsani tak, aby byli presnou kopii svych otcu, coz za me dalsi plus. Kdo by se chtel divat na syna J.R., ktery by se choval jako milius. Navic i vyber hercu byl dost trefny, John Ross je vazne texaskej hajzlik v pravym slova smyslu. Pamela byla taky trefa do cerneho, jedina nova zenska postava, kterou jsem mela opravdu rada a nemela jsem nutkani ji zfackovat. Elenu jsem nesnasela uz od prvniho dilu, pak se k ni pridala i Emma. Ann me ani nestvala, ani nejak nedojimala, byla mi uprimne jedno.

Bobby, Sue Ellen a J.R., to je proste honorace a to, ze se zucastnili tohohle pokracovani, to je proste obrovska tresnicka na dortu. A strasne me mrzi, ze Larry Hagman nemohl dojit az do konce.

Serial je rekla bych hrdym nastupcem stareho Dallasu, ke kteremu mam vazne zvlastni nostalgicky vztah. Ja si novy Dallas zamilovala a zruseni me bude stvat jeste dlouho, jelikoz dej zustal otevreny a to absolutne nesnasim.

100 % lidí si myslí, že se jedná o kvalitní názor
100 % s názorem souhlasí
vyjádřili se 2 lidé
70 %
plakát
Policie Chicago
6. února 2015
další názory k seriálu

Lindsay & Halstead

Na Chicago PD jsem se zacala divat pouze kvuli tomu, ze Sophia Bush ztvarnuje jednu z hlavnich roli. Miluju ji jiz od zacatku One Tree Hill, takze jsem si Chicago PD nemohla nechat ujit. Ze zacatku jsem si musela zvykat na to, ze Sophia ma v ruce zbran a zatyka kriminalniky, ale role ji sedla.

Jsem naprosto nedotcena serialem Chicago Fire, coz me ani nemrzi. Prvni serie si me pomalu ziskavala a na zacatku druhe uz jsem naprosto zavisla a nemuzu se dockat kazdeho dalsiho dilu. Cela rozvedka je skvele obsazena, neni nikdo, kdo by mi tam nezapadal, nebo vylozene vadil. Nejvetsi plus je samozrejme Lindsay a Halstead, ze kterych ta chemie mezi nimi naprosto cisi. Voight zase neni zadnej typickej polda a serzantka Plattova - co slovo, to perla.

Kriminalky mam rada, i kdyz v dnesni dobe je jimi televize primo preplnena. Samozrejme, tohle neni zadne Las Vegas, ale Chicago a zvlast proto se Chicago stalo mou nejoblibenejsi kriminalkou. Protoze je to tak svetsky a hlavne uveritelny :)

67 % lidí si myslí, že se jedná o kvalitní názor
67 % s názorem souhlasí
vyjádřilo se 6 lidí
80 %
plakát
Violetta
9. července 2014
další názory k seriálu

Telenovela pro deti.

Zanr telenovel neodsuzuju a neodsuzuju ani kanal Disney, ikdyz tvrdim, ze to nejlepsi ma za sebou. Violettu jsem zastihla v jeji nejspis nekolikate reprize, kolem pulnoci na zminovanem kanale. Neustale reseni niceho porad dokola a jak uz to tak v telenovelach byva, to nic se resi celych deset dilu, nez dojde k necemu, co za to stoji. Nevim, jak to Violetta udelala, ale serial jsem si zapla hned nekolikrat (dost casto, musim se priznat), byla to takova komicka vlozka pred spanim, kdy se pobavim nad prazdnotou scenare.

Vetsina hercu je neprirozena, otravna, rekla bych az primo nesnesitelna, viz Ludmila a jeji prisluhovacka. Predstavitelka Violetty Martina Stoessel je ale nesmirne talentovana zpevacka a nebyt jeji osobnosti, uz bych se na Violettu nikdy nepodivala. Pokud jste si zapli Violettu vickrat nez jednou a sami to nechapete, verte, ze je to prave kvuli ni. Navic mezi Violettou a predstavitelem Tomase je pro me jednoznacne viditelna chemie, jenom skoda, ze ten tupec Leon to cely kazi.

Co si budeme povidat, tohle nema byt zadne drama, ktere posune tvorbu telenovel zas o level vys. Svet prisel o Hannu Montanu a tak dostal argentinskou slecnu s jiskrou v oku s hlasem lepsim, nez mela Miley - Violettu. Pro cilene publikum tahle "telenovelka" svuj ucel plni a uprimne, ja si zapla i nove dily druhe serie (ano, stydim se). Porad je to stejne blby, ale porad me neco nuti, abych si semtam nejakej ten dil zapla.

50 % lidí si myslí, že se jedná o kvalitní názor
50 % s názorem souhlasí
vyjádřilo se 6 lidí
30 %
plakát
Cirkus Humberto
20. června 2014
další názory k seriálu

Vas tohle traumatizovalo? COZE?!

Pani. Uz pri uvodni znelce jsem vzdycky mela husi kuzi. Hudba od Karla Svobody, ktera doprovazi serial je totiz naprosto famozni a serial vyzdvihuje jeste na vyssi level a zdvojnasobuje drama, ktere je absolutne spickove prevedeno z knihy do serialu.

Serial popisuje nekolik generaci, ktere vladly cirkusovemu sapito Humberto. Ja osobne miluju hlavne zacatek, kdy se k cirkusu prida Bernhard Berwitz a vsechno se rozrusta a buduje se budouci pribeh, az konecne dojdeme k Vaskovi Karasovi. Dily, kdy je Vasek jeste dite, jsou jedny z nejhezcich. Nutno vyzdvihnout vsechny herecke vykony, protoze serial dokazal to, ze divak uveri vsemu, co mu je zobrazeno. Posledni dejova linka, kdy uz neni zadny cirkus, je trosku slabsi, ale drama je tu stale.

Pokud jste serial jeste nevideli, uvedomte si, ze tohle neni zadna pohadka o klaunech a opickach, ale totalni drama, ktere nenecha vase oko suche. Nekdo prave tento serial odsoudi, protoze cekal neco jineho a jak pisou tady v jednom komentari, ze ,,od detstvi traumatizoval", tak to mozna proto, ze nemate hlubsi citeni, ktere vam pomuze pochopit pribeh, kterym vas serial provazi. Taky je jasne, ze kdyz se na to divate jako dite, budete na serial pohlizet jinak, nez kdyz by jste ho videli jako dospeli.

Cirkus Humberto je pro me stalici na mem serialovem nebi uz od detstvi (ano, me nijak netraumatizoval a naopak se mi libily vsechny ty strasti a slasti, protoze vsechno nemuze byt v zivote jenom ruzove a prave to me serial naucil) a nedokazu si predstavit, ze by to bylo jinak.

100 % lidí si myslí, že se jedná o kvalitní názor
75 % s názorem souhlasí
vyjádřili se 4 lidé
100 %
1/3
123