avatar uživatele

tomsn40

off
JménoVlastik
Věk25 let — narozeniny slaví za 31 dní (Býk)
BydlištěOstrava
Twitter
Instagram
Facebookhttps://www.facebook.com/vlastik524
Poznámka
Názory uživatele tomsn40
plakát
Expanze
21. července 2016
další názory k seriálu

The Expanse - spasitel vesmírných sci-fi!!!

Táááákže... The Expanse, co o tom říct. Snad jen, WTF?? Na co jsem se to právě dodíval? Pěkně popořadě. Když jsem jednou asi tak před rokem + - viděl pilot, myslel jsem si že to bude další nízkorozpočtová blbina typu Killjoys, Dark matter(sorry, ale vážně to nemůžeme srovnávat s BSG atd.. :)) No a vzdal jsem to...

Před měsícem jsem to zkusil znovu, a opět jsem měl ten samý pocit. U druhého dílů už to bylo ok, no a u třetího?? Už jsem se vezl... Hledali jste nástupce BSG? SG? Tady je.. Největší sci-fi posledních let, a konečně můžu říct, je to tu. Opět vznikl kvalitní sci-fi seriál (od SYFY!!!) Není možné, ale je to tak. Zkuste, uvidíte sami :) A těch 75% bude asi nějaká chyba :D No fakt.. Imdb mluví za vše. Tohle je prostě veledílo, a tečka :)

+ efekty
postavy
realističnost (v rámci možností :D)
a mnohem více...
- Nooo... Nic mě nenapadá :D

Nejoblíbenější postavy: Alex, Naomi, Miller :)

Taky bych ještě ocenil přízvuk herců, někdy je to fakt brutální, např. ten (řečník) na Ceru, když mluvil měl jsem husinu :D Vidět ho šlo sice jenom v 1. díle, ale ten hlas je nezapomenutelný :)

91 % lidí si myslí, že se jedná o kvalitní názor
73 % s názorem souhlasí
vyjádřilo se 11 lidí
100 %
plakát
Into the Badlands
18. listopadu 2015
další názory k seriálu

Po prvním díle...

Jo vím, po prvním díle hodnotit, se nemá.. Ale momentálně nemám co dělat, tak vás zkusím nalákat, aspoň na ten první díl, aby jste věděli co od toho čekat :D

Hm.. Ale čím začít, většina postav je celkem fajn, ale jak říkám, hodnotit postavy, po tak krátké době, není nejlepší nápad.
Každopádně hlavní protagonista, v podání Daniel(a) Wu(a), je celkem v pohodě týpek, umí rozdávat rány, co víc si přát? :D

Ale je fakt, že tam je jakýsi Asijský (nádech) hlavně co se bojů týče, teda mě to tak připadá. Narovinu Asijské filmy nemám moc v lásce, a když se mlátí 2. metrový týpek, s malým Asiatem, většinou to je k smíchu :D (Tony Jaa je výjimka :D).

Ale zpátky k seriálu. Choreografie soubojů je fajn, vizuální stránka taky ujde. Příběh se zdá taky vcelku zajímavý, akorát ta feudalistická budoucnost(BEZE ZBRANÍÍ!) No nevím.. Ale něco na tom je. Má to tu správnou atmosféru, která vás okouzlí.. Nebo ne :D Je to na vás, za mě pilot vcelku ušel :)

43 % lidí si myslí, že se jedná o kvalitní názor
29 % s názorem souhlasí
vyjádřilo se 7 lidí
80 %
plakát
Narcos
16. listopadu 2015
další názory k seriálu

Pablo Emilio Escobar Gaviria

Tak tohle je nejluxusnější seriál posledních let. Nechápu že to má tak “málo“ hodnotitelů. A to že tu píšu úplně první názor, tak to už je úplný vrchol!

Okamžitě všichni sedněte k PC, televizi, mobilu, nebo nevím co ještě, a zkoukněte to.. Doporučuji všech 10 dílů naráz.

A proč?

- postavy (Herecké ztvárnění je prostě úžasné, skoro jsem měl pocit, jako bych se díval na oscarový trhák, ano herci, jsou až tak dobří!

- prostředí (retro seriály já vyloženě nemusím, hlavně krimi.. Ale tohle je úplně něco jiného.. A v čem je ta výjimečnost? KOLUMBIE. Postavy mluví španělsky, přitom to dělali amíci(což je dobře, jinak by to nemělo tu správnou atmosféru). :)

Ale úplně nejvíc vás dostane (teda mělo by) vyprávění příběhu. Máte pocit, jako by jste tam doopravdy byli, je to fakt mazec..

Pablo Emilio Escobar Gaviria - pro některé novodobý Robin Hood, pro jiné prašivý zločinec. Ale jedno je jisté, jeho příběh je prostě dokonalý, Pablo se vyvíjí každým dílem víc, a víc. Nechybí akce, napětí, krev, atd... Je to prostě luxusní seriál, tak na co ještě čekáte??

82 % lidí si myslí, že se jedná o kvalitní názor
82 % s názorem souhlasí
vyjádřilo se 11 lidí
100 %
plakát
Poslední království
24. října 2015
další názory k seriálu

Vikings z jiného pohledu...

Ale tak, není to špatné. Není to nijak extra dobré.. Ale mě se tyto seriály prostě líbí. Zvláště potom Vikings, který mám momentálně na vrcholu mého žebříčku. No a myslím si že, tento seriál má podobnou budoucnost. 1. Série dobrá, pak to šlo hodně nahoru... A 3. série byla úplný luxus.

Jasně, nechci tu předvídat budoucnost, ale je to můj názor no.

Ale zpět k The Last Kingdom.
Takže... Hlavní postava je hodně badass (a nejspíš půjde podobnou cestou jako Ragnar z Vikings) Už zase!!! Já si nemůžu pomoc, ale musím to prostě srovnávat! :D
Jeho (holka) je příjemný bonus. No snad tam ale nebude pořád jen kvůli tomu jednomu, ehm.. Rozumíme si? :D

Když už jsem začal s Vikings, tak musím zmínit že se v budoucnu bojím, že se tyhle dva seriály budou dost prolínat, jestli to je dobře nebo špatně, to už posuďte sami.

U historických seriálu se moc o prostředí nezmiňuji, neboť příroda, města, hrady atd.. To je prostě (většinou) u těchto seriálu dobře udělané :) Hudba je taky fajn..

Určitě tomu dejte šanci, pokud se vám líbí Vikings, tak se nejspíš bude líbit i tohle.

80 % lidí si myslí, že se jedná o kvalitní názor
60 % s názorem souhlasí
vyjádřilo se 5 lidí
90 %
plakát
Arrow
9. října 2015
další názory k seriálu

Stále horší a horší...

Právě jsem dokoukal 1. díl, 4 série... No a tak nějak, mě to konečně přinutilo napsat názor k tomuto eposu. Takže všichni to už znají. Arrow je něco jako Got. Kdo to nezná, se nepočítá mezi seriálové nadšence, tak to prostě je.

1. série.. Bylo to prostě něco nového.. V té době jsem se seriály teprve začínal, a myslím že to byl první seriál který mě opravdu nadchnul. Tehdy jsem sjel celou 1. sérii naráz. A bylo to luxusní no.. Temné, akční, romantika na druhé koleji.. Prostě jasných 100%

2. série se nesla stále na vlně té první.. Pár změn, ale pořád to mělo určitou hloubku.. 95%

3. série. Absolutní zklamání.. Ras byl totální úlet, a to nemluvím o změnách, kterými prošli hlavní hrdinové. Hlavně Felicity... Moc romantiky, více barev, méně temna, zvraty byli stále předvídatelnější, některé až absurdní.. 1. polovina, 3. série 85%... 2. polovina´, 3. série 65%.

Stále se ale nemůžu ubránit pocitu, že tohle je seriál díky kterému jsem se dostal do seriálového světa.. Takže hodnocení je asi překvapující, ale nezměním ho..

75 % lidí si myslí, že se jedná o kvalitní názor
50 % s názorem souhlasí
vyjádřilo se 8 lidí
90 %
plakát
Živí mrtví: Počátek konce
30. září 2015
další názory k seriálu

Apokalypsa začíná!!

Hmm.. Čím začít. Je toho tolik! Vidět jak to všechno začalo!! Prostě krása.. No, ne tak docela.. :D Tak za prvé, všichni víme co bude dál, takže nějaké velké spoilery typu LIDÉ VYHUBILI NÁKAZU!!! Fakt nečekám... :D Dále postavy! To by bylo na dlouho, tak to nějak shrnu.. Je to otřes! :D Zatím jsem si nezamiloval ani jednu. Což se mi často nestává.. Chápu že to má být, aspoň trochu realistické(teda jestli se to tak, dá říct) :D

Travis(alfa) celkem pohodový týpek, ale zatím z něho nejde strach.. Lidé nebudící v tomto světě strach dlouho nepřežijí :D No snad se časem změní, zatím mě ale nijak zvlášť nebere..

Madison(žena alfy).. Můj názor?? Čím dřív zhebne tím lépe! :D

Nick(závislák) celkem borec, dávám do něj největší naděje, a stejně jako u Travise věřím, že se z něj stane drsoň (něco jako, mladší Daryl, no spíš ne... :D Ale nikdy neříkej nikdy) :)

Alicia... Sexy, to bude asi vše.. :D Dokud ji nenahradí jiná kráska, tak má budoucnost :D

Ofelia.. Stejný případ jako Alicia.. Dávám ji ale o něco větší šanci :D

Zbytek otřes!!

Dále.. Tempo příběhu je strašně pomalé. Do posledního dílů první série dávám obrovské naděje, tak jsem zvědavý..

Nevím, asi jsem si představoval něco jako World War Z, v seriálovém provedení :D (s tímhle souhlasit nemusíte, je to prostě můj názor)..

Ale jako, že by to byla hrůza, to vůbec ne.. Vlastně chtěl jsem dát najevo zápory, ale kladů má tento seriál mnohem více :)) Takže hodnocení berte s rezervou, protože tenhle názor je, jen jedna strana mince :))

60 % lidí si myslí, že se jedná o kvalitní názor
80 % s názorem souhlasí
vyjádřilo se 5 lidí
90 %
plakát
Poslední loď
31. srpna 2015
další názory k seriálu

Po začátku 2. série..

Takže.. 1. Série byla opravdu průměrná.. A přitom 1. díl vypadal tak nadějně :)) Akce je sice dostatek, ale je snad lacinější, než ve Strike Back. K tomu si přičtěte ten patos, který ze seriálu úplně srší. Amíci se už vážně zbláznili. Ta jejich hrdost, je úplně přehnaná.. Ale zpět k seriálu.. Dokoukal jsem 1. sérii (s obtížemi).. Před pár dny jsem si pustil 1. díl, 2. série.. No, a je fakt, že se to dost zlepšilo.. Trochu mi to připomíná Walking Dead, akorát bez Zombie :D Ale stále ne, a ne se dokopat k tomu, abych si pustil další díly.. Možná to bude tím horkem :D No nic, je to prostě průměrný seriál. Nic víc, nic míň :))

Pokud chcete vyplnit volný čas - ideální volba :)

25 % lidí si myslí, že se jedná o kvalitní názor
25 % s názorem souhlasí
vyjádřili se 4 lidé
80 %
plakát
Killjoys: Vesmírní lovci
22. července 2015
další názory k seriálu

Dark Matter 1:0 Killjoys

Tak teda taky končím... :) Čekal jsem víc, MNOHEM víc. Místo toho aby udělali Killjoys, a Dark Matter, měli ty prachy nacpat do nové BSG :D

Dark Matter, je asi jediné s čím se dá tenhle seriál porovnávat. No a samozřejmě Dark Matter je o třídu lepší, i když to taky není bůh ví jaké mega dílo. Sci-fi teď letí v kině. A než se opět dostane zpět na TV, tak to ještě nějaký ten pátek potrvá :)

Teď jsem, už jen zvědavý, jak dlouho v mém watchlistu vydrží Dark Matter :D

44 % lidí si myslí, že se jedná o kvalitní názor
67 % s názorem souhlasí
vyjádřilo se 9 lidí
30 %
plakát
Hra o trůny
8. července 2015
další názory k seriálu

Game of Thrones - Zabij nebo budeš zabit!

Co napsat o seriálu, který už patří v dnešní době mezi legendy?? Nejspíš to, co jste už milionkrát slyšeli... Úžasný vizuál, úžasně pokreslené postavy, úžasný svět. To co GRRM vytvořil, je opravdu veledílo. Knihu, se musím přiznat, jsem sice nečetl. Ale seriál je podle knihy, ne? A když vidím ty postavy/města/prostě všechno. Vše má svou historii. A jde vidět, že si dal, spisovatel záležet.. Tohle je ale názor na seriál, ne na knihu. Takže co napsat, k seriálu? Tak třeba, hudební stránka, je výborná. A sountrack, je nejspíš nejpropracovanější v historii televizní tvorby :) Dále tu jsou, opravdu filmové okamžiky. Od úžasných bitev, monumentálních staveb, až po ty nejmenší detaily. Navíc v tom hrají, skutečné filmové hvězdy. Příkladem je Peter Dinklage, Lena Headey. No pak tu jsou herci, kteří se stali hvězdami, díky seriálu, hlavně Emilia Clarke. Která si zahrála v novém Terminátorovi, a její filmová kariéra, vypadá víc než nadějně :) K příběhu, není co napsat, protože ten je prostě dokonalý. No bodejť by ne, když je podle knihy :D No i když podle, kamarádky, to už neplatí... Ještě že jsem to nezačal číst :D (Tím nemyslím, že to musí být špatné, prostě jen mě nebaví číst :D)...

Na závěr, nějaké ty statistiky :) 1. Série 100%, 2. Série 95%, 3. Série 100%, 4. Série 95%, 5. Série 90% (Což je celkem paradoxní, když jsme v této sérii, mohli vidět zatím nejlepší bitvu :))

Rozhodně to je, nejpropracovanější, a nejspíš i nejpopulárnější, no asi i nejlepší :D seriál současnosti. Čistě podle mě, tomu ale pěkně šlape na paty, seriál Vikings :)

71 % lidí si myslí, že se jedná o kvalitní názor
71 % s názorem souhlasí
vyjádřilo se 7 lidí
100 %
plakát
Jak jsem poznal vaši matku
4. července 2015
další názory k seriálu

Nejlepší sit-com všech dob!!!

Tak na psaní tohohle názorů, jsem se vážně těšil!! Proč? Protože, tohle je jeden z nejlepších sit-comů všech dob! Přiznávám, že za svůj život, jsem zkoul sit-comů jen pár. (Friends, TBBT, a to je asi vše... :D) Ale v tv, sem tam nějaký sit-com shlédnu. Ani jeden se ale (podle mě) nevyrovná tomuhle skvostu. Postavy jsou prostě úžasné. N.P. Harris, J. Segel) Jední z nejlepších komediantů, dnešní doby (vybral jsem právě je, kvůli tomu, že se pěkně rozjíždí jejich filmová kariéra) A myslím že to někam dotáhnout :) V pozdější fázi, jde vidět, že se mění styl. A s geniálního (jenom) sit-comu), se stává sit-comové (drama). Ano je to tak... Musím se přiznat, že jsem občas měl slzy na krajíčku. Vyprávění o „matce“ byl vskutku výborný nápad. A vážně tleskám tvůrcům, že to takhle zvládli... Jediné zklamání, bylo asi jen finále. Všichni říkají, že kvalita šla, rok co rok dolů. Ale to je kec. Opak je totiž pravdou :) Ale zpátky k tomu finále :D Tak dlouho nás nechali trpělivě čekat na matku, a pak tohle?? Ale, zase myslím si že to je, druhé nejlepší, možné zakončení seriálu (první by bylo kdyby vše dopadlo, tak jak jsme všichni očekávali :)...

50 % lidí si myslí, že se jedná o kvalitní názor
50 % s názorem souhlasí
vyjádřili se 2 lidé
100 %
1/2
12