avatar uživatele

Umbaros

off
JménoJakub
Věk33 let — narozeniny slaví za 11 měsíců (Beran)
BydlištěOlomouc
Twitter
Instagram
Facebook
Poznámka
Názory uživatele Umbaros
plakát
Too Hot to Handle
2. února 2022
další názory k seriálu

Too Hot to Handle

Pro mě absolutní odpad, kterému nechci přidávat ani deset procent za snahu. Na rovinu říkám, že jsem to smazal po shlédnutí prvního dílu.

Banda egoistických hlupáků, co je zavřena na pěkném ostrově a soutěží o velké peníze. Pravidla jednoduchá. Musí se vzdát sexu a všech sexuálních praktik. Pokud tak neučiní, budou se jim strhávat peníze z hlavní výhry.

Pro tuhle soutěž se pak musí vybrat řádná tlupa neandrtálců. A velká gratulace! Televizi se povedly úlovky vskutku kolosální. Začne to partičkou silikonových modelek, z nichž jedna je prostě blbější než druhá. Jejich hlavní předností je zadek a prsa, což náležitě dávají na odiv. Jakmile se však jedna z nich pokusí prokázat základní zeměpisné znalosti o Austrálii, člověk ví že je zle. A bude hůř. Ono totiž kluci jsou na tom ještě hůře. Muž s přezdívkou Ježíš, jak jej chytře překřtili naši soutěžící kvůli dlouhým vlasům, je vyložený myslitel. Sám se prezentuje jako velmi hloubavý člověk a kolonizátor. On totiž rád přemýšlí nad tím jak rozstřikuje semeno, respektive svůj genetický materiál po Světě. Další rád přirovnává svůj penis k láhvi s vůni na záchod. Ano milí přátelé. Přesně takhle velký má penis. Přehlídka bizarností může pokračovat směle dál.

Stydím se. Velmi se stydím, že jsem tohle zapnul a vydržel se na to dívat 45 minut u mého cvičení. Je to 45 minut naprosto ztraceného času. Rozumím tomu, že ne všichni lidé jsou romanticky založení jako já. Že nehledají naplnění v dlouhodobém vztahu a je pro ně jednodušší vyhledávat krátkodobá vzplanutí. Je to jejich věc. Ale tohle je zkrátka naplno proti mému životnímu přesvědčení. A bohužel, zjevně asi nedokážu úplně odstranit mozek.

0 % lidí si myslí, že se jedná o kvalitní názor
0 % s názorem souhlasí
vyjádřil se 1 člověk
0 %
plakát
Coltonův coming out
6. ledna 2022
další názory k seriálu

Coltonův coming out

No, jak začít. Coltonův coming out je hodně rozporuplný počin, který se dá uchopit a hodnotit z mnoha stran. Záleží, jakou tu stranu si vyberete a jak vlastně budete tenhle počin chápat.

Pro všechny zapřisáhlé odpůrce LGBT a vůbec všeho co tahle zkratka spojuje bude tenhle počin další vrcholnou urážkou všech tradičních hodnot. Tradičních beru v uvozovkách a směju se Vám. Ti tohle dílo pak můžou rovnou opustit a jít zas o dům dál.

Lidé otevřenější pak tohle dílo shlédnou z čistě pragmatického hlediska, tj. s otevřenou myslí a srdcem. Ti zjistí, že toto dílo asi žádnou velkou díru do Světa neudělá a pravděpodobně brzy skončí v nekonečném propadlišti dějin.

Colton prochází svůj příběh skrz na skrz. Mluví o svých záměrech a pohnutkách. Mluví s lidmi, kterým odhaluje své tajemství. Po prvních třech dílech pak padne na člověka tíseň, že celá realita se smrkne jen na to, že Colton bude v každém dílu někomu oznamovat, jsem gay. Naštěstí tomu tak není. Coltona vedou různé cesty. A ač tenhle seriál není žádným vrcholem, věřím tomu, že rozhodně zafungoval jako terapie pro Coltona a přeji mu všechno štěstí Světa.

Hodně zajímavé jsou pak tradičně díly, kde se střetává nábožensky založený člověk se svou vírou a homosexualitou. Tolik k toleranci Církve i obyčejných lidí k LGBT. Hold my všichni LGBT shoříme v Pekle. Ale nebojte přátelé, sejdeme se tam a užijeme si aspoň nějakou srandu.

Takže. Rozhodně se nejedná o dílo, které by bylo skvělé. Neboří hranice, nepomůže podpořit LGBT světově. Není natolik zajímavé, abychom ho museli všichni vidět. Spíš je to dílo, které je hodno svého jména. Coltonův coming out je skutečně Coltonův coming out. Popisuje cestu jednoho muže, (pozn. autora nadpozemsky sexy muže) který se musí vyrovnat s tím kým je.

0 % lidí si myslí, že se jedná o kvalitní názor
0 % s názorem souhlasí
vyjádřil se 1 člověk
70 %
plakát
Winx Saga: Osud
31. prosince 2021
další názory k seriálu

Winx Saga: Osud

Rozhodně dobré fantasy, které čerpá předlohu z klasických Winx. Kdo neviděl původní animák, o nic nepřichází.

Celou dobu jsem se nemohl ubránit srovnání s Bradavicemi, alias populární školou čar a kouzel. Přišlo mi to tak nějak k popukání. Jen do chvíle, než jsem si uvědomil, že Bradavice jsou vlastně mnohem zajímavější. Winx u mě naráží na zásadní problém, kvůli kterému si nakonec odnáší jen 70%. Seriál totiž místy dost klopýtá.

To je totiž zase ten nejasný záměr tvůrců. Uděláme to víc temné a napínavé? Nebo se bude jednat o drama dospívajících dívek, které by si nejradši vzájemně vyškrábali oči, aby vzápětí spustily slzavé údolí, jak je k nim život nespravedlivý. V momentě kdy se začnou v seriálu mísit tyto dva světy, je to nepořádek.

Všechny ty snahy vytvořit přístupný náctiletý seriál, kdy hrdinky řeší lásku, přátelství, důvěru, jsou pro mě neskutečně rušivé. Seriál nemá takový počet dílů, aby dokázal vytvořit skutečné pouto diváka s jednotlivými postavami a zároveň neposkytuje prostor hrdinkám, aby jim divák uvěřil, že našli skutečná přátelství. Všechny vedlejší postavy pro mě byli značně ploché, a kdyby každá neměla jiný druh magie, věřím, že bych je snadno pozapomínal.

Ono všeobecně ty postavy byly takové nemastné, neslané. S hlavní hrdinkou je pak divák většinu času. Jistě, dalo by se podotknout, že hrdinka je rozmazlený a naivní fracek, který pro odhalení pravdy boří všechny stabilní mosty. Ovšem z mého pohledu se to dalo pochopit. Je vržena do světa, který je jí cizí. Zjišťuje nepříjemné skutečnosti o své osobě a zdá se, že jí lidé tají pravdu. Za lovem skutečnosti je pak třeba volit i zlo, aby unikla mučivé nejistotě.

Co naplat. S postavami jsem si moc radosti neužil. Máme tu klasickou dobračku, která táhne celý děj, ale svými dobrými rozhodnutími dělá jednu botu za druhou. Pak je tu typická mrcha, která se schovává za svou labilní psychiku. Druhá dobračka, která je zakomplexovaná a všem leze na nervy. Tajemná dívka, od které nikdo neví co čekat a kdyby zmizela, neštěkne po ní ani pes. Pořádná dívka, která je tak prkenná, že bych na ní mohl dříví štípat. A kluk, který je dobrák, a pomáhá hlavní hrdince, kde se dá. To, abychom měli důvod je přece řádně spárovat a vyšperkovat tu náctiletou romanci.

Ale nechápejte mě špatně. Ač pluju na tenhle současný stav, já si to docela užil. Zápletka dokázala být dostatečně tajemná a naplňující, že jsem dokázal odpustit to ostatní. Věřím, že do budoucna tvůrci uberou tuhle lovestory, alespoň její počet a zaměří se na děj. Závěr první řady ukázal, že by to mohlo být zajímavé.

Mezi tím náctiletým marastem a zajímavou zápletkou je ve Winx hrozně křehká linka. Jak dlouho se dokáže udržet šponování tajemství? Nezvrhne se nám to v melodrama střední školy přeplněné hormony náctiletých puberťáků? Uvidíme. Těm co ten náctiletý marast nevadí, si můžou klidně deset, dvacet bodů přidat. Já budu obezřetně vyhlížet druhou sérii. Těším se, ale rezervovaně.

100 % lidí si myslí, že se jedná o kvalitní názor
100 % s názorem souhlasí
vyjádřil se 1 člověk
70 %
plakát
Violet Evergarden
11. prosince 2021
další názory k seriálu

Violet Evergarden

Překrásný vizuální kousek, který mě v závěrečných dílech dohnal až k slzám. Takhle bych dokázal Violet shrnout a nemusel bych povídat nic dál.

Violet má možná ze začátku slabší rozjezd. Její postava je zvláštní a nečitelná, což se dá přisoudit vojenským hrůzám, kterým musela čelit. Nicméně i ona časem pookřeje a divák si k ní najde cestu. Tehdy Violet zasekne své kovové ruce do Vašeho srdce a nepustí. Potvora.

Ruku v ruce s dobrým příběhem Violet prochází naprosto nádherným animovaným krajem, jehož krásu podtrhuje skvělý hudební podkres. Za všechny písně zmíním jen překrásný soundtrack od Minori Chihara - Michishirube. Ten putoval okamžitě do mé Apple music knihovny.

Takže. Toto je jeden ze seriálů, ke kterým se v budoucím čase rozhodně vrátím. Nevím kdy, ale jednou rozhodně. Violet za to stojí.

0 % lidí si myslí, že se jedná o kvalitní názor
0 % s názorem souhlasí
vyjádřilo se 0 lidí
90 %
plakát
Příběh temný a strašidelný
14. listopadu 2021
další názory k seriálu

Příběh temný a strašidelný

Výborná pohádka o Jeníčkovi a Mařence tak jak ji neznáte. Jeníček s Mařenkou prchají od svých rodičů, potom co jim bláznivá rodina setne hlavu a přišije ji znovu kouzelnou nití. Během své dobrodružné cesty za novou rodinou nacházejí možná ještě bláznivější jedince. Společně tak musí překonat řadu nástrah.

Skvělá věc na víkendové sledování. Já prostě miluji pohádky. O to víc pohádky Bratří Grimmů. Animace jsou pěkné, děj pěkně postupuje vpřed. Příběh je velmi nápaditý. Nejedná se o klasické pohádky jak je znáte, jsou trochu poupravené. Tudíž. I když tyto pohádky všichni znáte, stejně budete překvapení jak je autor seriálu vykreslil.

Sice se asi druhé řady nedočkám, protože nevím jak by autoři navazovali na tu první. Možná jedině novou pohádkou a celkově novým prostředím. Nechám se překvapit. Ale rozhodně Jeniček s Mařenkou jsou příjemným překvapením.

100 % lidí si myslí, že se jedná o kvalitní názor
100 % s názorem souhlasí
vyjádřil se 1 člověk
100 %
plakát
Fullmetal Alchemist
10. listopadu 2021
další názory k seriálu

Fullmetal Alchemist

Dlouhá cesta, co jsem společně ušel s bratry. Rozhodně jedno z těch lepších anime, s kterými jsem měl tu čest.

Zajímavá zápletka je základ. Bratři hledající kámen mudrců v naději, že s jeho pomocí vrátí svá těla do původního stavu. Přidají se k armádě kvůli přístupu k informacím. Nic ale není tak jednoduché. Samotná armáda není úplně košer a v temnotě číhá záhadný nepřítel. Naštěstí seriál dávkuje obsah s rozumem. Nedostaví se tak pocit zbytečného natahování. A i při 41 dílů dokáže překvapit.

Animace jsou už možná postaršího charakteru, ale toto je natolik kultovní dílo, že by jej žádný fanoušek anime neměl minout. Nepovídejte, že Vám nenaskočí husí kůže, když se rozezní ústřední píseň Michiru Oshima - Bratja.

Body strhávám víceméně jen za konec. Samozřejmě, že by se mi zavděčil pouze dokonalý happy end a toho se mi málokdy dostává. Ale tohle ukončení bylo opravdu zvláštní. Rozporuplné. Neurčité. Nedokážu jej zařadit a nevím jestli mi vlastně tak vadí. Patrně bych konec nazval příliš otevřeným pro divákovo myšlení. A já radši uzavřené šťastné konce. Naivní. Ale musím věřit, že Al a Ed nalezli svůj šťastný konec.

0 % lidí si myslí, že se jedná o kvalitní názor
0 % s názorem souhlasí
vyjádřilo se 0 lidí
90 %
plakát
Velký průvodce spánkem
10. listopadu 2021
další názory k seriálu

Velký průvodce spánkem

Jednoduchá minisérie zabývající se spánkem a jeho úskalím. Nečekejte nic světoborného, ani žádné převratné myšlenky. Každý jsme už tyhle tipy jednou slyšeli, ale není na škodu si je připomenout. Navíc některé poznatky jsou opravdu zajímavé.

Škoda, že každý díl je zakončen meditací. Respektive je to to stejné meditační cvičení. Já se v meditacích neorientuju, ani mě to meditační cvičení nebavilo. Možná kdyby ty koncové meditace měli pokaždé jiný průběh, třeba by mě to zaujmulo.

Každopádně jako pořad tohle dílo není špatné. Hodně oceňuji animace a zpracování, které bylo opravdu ze Světa snů.

100 % lidí si myslí, že se jedná o kvalitní názor
100 % s názorem souhlasí
vyjádřil se 1 člověk
70 %
plakát
Nailed It! Holiday!
15. října 2021
další názory k seriálu

Nailed It! Holiday!

Stejně dokonalé jako původní Nailed it. Jen s vánoční tématikou. Moderátorka je svá, soutěžící neumí ani trošku péct a celé to vypadá na pořádně bláznivé Vánoce.

0 % lidí si myslí, že se jedná o kvalitní názor
0 % s názorem souhlasí
vyjádřilo se 0 lidí
100 %
plakát
Q-Force
17. září 2021
další názory k seriálu

Q-Force

Docela zábavná jednohubka, kterou jsem si i přes počáteční rozpaky užil. Rozhodně doporučuji dát seriálu šanci, svoje kvality nakonec ukáže. Příběh je dostatečně praštěný a dokáže diváka vtáhnout.

Řekl bych, že Q-Force se inspirovala Archerem. Co naplat, humorem na něj ale rozhodně nestačí. Takže to prostředí tajné jednotky musí táhnout postavy, které jsou docela fajn, když si na ně zvyknete. A příběh, který jak jsem říkal, má nakonec svou zápletku a kouzlo.

Obávám se o druhou řadu, i když bych jí nepohrdnul. Dobré.

0 % lidí si myslí, že se jedná o kvalitní názor
0 % s názorem souhlasí
vyjádřilo se 0 lidí
80 %
plakát
Co přináší radost
6. září 2021
další názory k seriálu

Co přináší radost

Mám pocit, že tady Marie tahá za kratší konec. Tahle verze seriálu je taková verze 2.0, která rozšiřuje úklid o pracoviště účastníků. Skrz na skrz odpočinková podívaná. Člověk se neubrání dojmu, že už to vlastně jednou viděl a ona celá ta metoda zas tak převratná není tolik, aby člověka udržela u televizoru. Špatné to není, ale vidět po druhé už to rozhodně nemusíte.

100 % lidí si myslí, že se jedná o kvalitní názor
50 % s názorem souhlasí
vyjádřili se 2 lidé
70 %
1/10
1234567 ... 10