avatar uživatele VIP

arthurcz

off
JménoDavid
Věk49 let
BydlištěPraha
Twitter
Instagram
Facebook
Poznámka
Názory uživatele arthurcz
plakát
Problém tří těles
9. dubna 2024
další názory k seriálu

Nevím, co je horší ...

Přiznám se, že patřím do té menší skupiny, které se předloha nelíbila, konkrétně mi (kromě přemíry postav, které se ještě ke všemu jmenují čínsky - tedy stejně a nezapamatovatelně) vadila hromada logických nesmyslů.

Seriál jsem si pustil čistě sebemrskačsky a poháněn zvědavostí, jestli tomu třeba nedají hlavu a patu a alespoň nevysvětlí ty nejpalčivější blbosti. A bohužel, pro mě žádná změna a pořád nevím, jak emzáci zvládají co zvládají (odpočty na sítnici apod.), proč to vůbec dělají. Otázky kolem hry jsou stále stejné a pořád nevím, kdo ji naprogramoval a kde je její hardware velikosti Měsíce, nepředpokládám, že by sem ty virtuální cool helmy a servery dotlačili emzáci na sofonech.

A největší očekávání byl lidskej počítač (při max taktu 1Hz prakticky nulový výpočetní výkon, který vteřinu výpočtu čipu za padesát korun neudělá ani po třech dnech, což už zase z principu logických jednotek počítače - lidí - asi nejde) a rozbalování a následné samozabalování protonu a tam seriál nezklamal a úroveň debility zachoval. Jako hele, víme, že to řešení nemá, emzáci to ví taky, takže proč to počítat. Kdyby to řešení mělo, asi by stačilo vzít čísla, vyskočit ze hry a nechat to spočítat třeba excel ne...

Předpokládám, že to se seriálem bude jako s předlohou, kterou lidi četli, protože ji všichni četli a chválili pak vlastně sebe, protože dokázali přečíst dlouhou knihu až do konce.

A že se tam celou dobu řeší gravitační vztah čtyř a nikoli tří těles jako nikomu nevadí? :-)

Za mě každopádně věc, kterou rychle mažu a odesílám do křemíkového nebe.

0 % lidí si myslí, že se jedná o kvalitní názor
0 % s názorem souhlasí
vyjádřilo se 0 lidí
30 %
plakát
Ztracený symbol
3. prosince 2021
další názory k seriálu

Znásilněná předloha

Tak mám pocit, že jsem to asi nečetl. S knihou to má společného opravdu málo, z Langdona se stal jakejsi Indiana Jones, každou epizodou klesá napětí a přihazují se další a další nesmysly. A celkové vyznění je hodně slabé. To, že si nechávají vrátka na další sérii pak jasně ukazuje, že se případně vydají už svojí vlastní cestou a to už by asi bylo v háji úplně.

Dokoukal jsem jen z povinnosti, jako Brownův fanoušek. Hodnotím jako lehký podprůměr, protože jsem prostě viděl hodně horších věcí, ale dobrý to prostě nebylo.

50 % lidí si myslí, že se jedná o kvalitní názor
100 % s názorem souhlasí
vyjádřili se 2 lidé
40 %
plakát
Hashoter Hatov
16. září 2021
další názory k seriálu

Izraelský B99

Seriálu nemám víceméně co vytknout, je to správně ujetý sitcom o "dobrém" policajtovi z policejní stanice, která je plná exotů. A když neřeší zločiny, tak holt musí řešit šílené rodiče a bratry nebo exmanželku, co mu utekla s kamarádkou.

Naprostá spokojenost a jdu zapálit svíčku, aby se překladatel slitoval a pokračoval s druhou sérií.

0 % lidí si myslí, že se jedná o kvalitní názor
0 % s názorem souhlasí
vyjádřil se 1 člověk
80 %
plakát
Pomsta s chutí třešní
24. srpna 2021
další názory k seriálu

Koťátka uf-uf

Nevím, asi jsem podle popisu čekal něco absolutně jiného. Že lesbická pipina přijde o možnost natočit svůj - jistě geniální - film a chce se proto pomstít, tak to proč ne a slibuje to mnohé. Že se kvůli té pomstě zaplete s jakousi čarodějnicí, no to budiž, ikdyž jsou v dnešní době asi lepší a jistější možnosti, jak si s někým vyřídit účty. Ale proboha proč, když zrovna neví co by, musí zvracet koťata? To už byl úlet absolutní.
Sice jsem dokoukal, ale nezanechalo to ve mě absolutně nic - kromě těch koťat. :-)

0 % lidí si myslí, že se jedná o kvalitní názor
0 % s názorem souhlasí
vyjádřilo se 0 lidí
30 %
plakát
Taková normální rodinka
9. července 2021
další názory k seriálu

Taková trhlejší rodinka

Chce se říct, klasický sitcom, ale ono je to 50 let starý a přitom jsem měl často pocit, že na půdorysu tohoto krátkého českého díla vznikla celá ředa světově úspěšných a mnohonásobně delších děl. Prostě klasický model trhlé rodiny, který je plný humoru. Když se k tomu přidá skvělé obsazení (snad není nikdo, kdo by nějak nezářil či nějak nezazářil), tak už není absolutně v hodnocení co řešit.

Prostě jsem byl i po několika desetiletích opět nadšen paní Rosůlkovou, uchvácen genialitou herectví paní Medřické, připomněl si dětskou lásku k paní Štěpánkové (tu snad tehdy miloval každej), koneckonců paní Kolářovou mám u konkurence pořád v top10 (někde u tohoto seriálu to začalo) a o pánech z rodiny, co mi kdysi předali jistá životní moudra (o kterých jsem si teď ověřil, že stále fungují) nemá ani smysl hovořit jinak než nadšeně. Dotvořeno "hostujícími hvězdami v malých rolích" Moučkou, Bohdalovou a Koníčkem pana Nového. A vznikne skoro genialita - na tu dobu teda určitě.

100 % lidí si myslí, že se jedná o kvalitní názor
100 % s názorem souhlasí
vyjádřil se 1 člověk
100 %
plakát
You, Me, and Bach
8. července 2021
další názory k seriálu

Japonská pohodová romanťárna

No asi tak, nebudu se ve svém věku tvářit, že mi občas kvalitní veselá romanťárna neudělá větší radost než nějakej šašek v kostýmu, co pobíhá po nocích a koná dobro. You, me and Bach je přesně ten případ. Osudy tří absolutně odlišných lidí (student, nezaměstnaná skoro třicítka, matka v domácnosti) se spojí poté, co se sejdou na kurzu hry na housle pro dospělé a začne se odvíjet velice příjemný příběh, o kterém se dá bez spojleru snad jen říct, že je prostě milý a pohodový. Obsazení perfekt. Takže vlastně nemám co vytknout a jen doporučit jako fajn oddychovku.

0 % lidí si myslí, že se jedná o kvalitní názor
0 % s názorem souhlasí
vyjádřilo se 0 lidí
80 %
plakát
Viktoriánky
27. června 2021
další názory k seriálu

Ach jo

Přiznám bez mučení, že jsem to nepobral. Matlanice všeho možného, napadaly mě třeba x-mení, penny dreadful, sirotčinec pro podivné děti atd. Ale kdyby ta matlanice fungovala, tak neřeknu ani popel a sledování si užiju. Ale tohle pro mě bylo (ještě při delší stopáži) tak strašně zmatený, nudný, že se to skoro nedalo a vážně jsem měl problém se do toho finále vůbec dostat. A finále samotné tomu dosadilo korunu. Tohle se vážně moc nepovedlo.

0 % lidí si myslí, že se jedná o kvalitní názor
0 % s názorem souhlasí
vyjádřili se 2 lidé
40 %
plakát
Labyrinth
10. března 2021
další názory k seriálu

Naštěstí jen 2 díly

S knihou jsem se docela trápil, lákavé téma, ale to prolínání časových rovin jen umocňovalo nudu a konec jako takový no, hmmmm. Zkusil jsem tedy toto filmové dílko, jestli to třeba nebude mít lepší náboj. Bohužel, filmové zpracování jen umocňuje všechny neduhy z předlohy. Vlastně vůbec nevím, proč jsem to dokoukal. Zmatek, nelogičnosti a natahovaná nuda, tohle několik německých povislých ňader a prdelek fakt nezachrání, v tomto ohledu znám taky lepší filmy. Snad jen některé středověké lokace stály za to, ale je spousta dokumentů, které tuto úlohu splní mnohem lépe, řekl bych mnohonásobně.

0 % lidí si myslí, že se jedná o kvalitní názor
0 % s názorem souhlasí
vyjádřilo se 0 lidí
20 %
plakát
Holky na drátě
22. února 2021
další názory k seriálu

Partička spojových manipulantek

Hodnotit jen první 3 série, tak se tu rozteču nadšením nad parádním guilty pleasure o skvělé partě telefonistek z doby kousek před druhou světovou. A to jednak díky parádnímu obsazení a hlavně kvůli tomu faktu, že to prostě není jen romantická telenovela, ale že je to velmi umně zmixováno s dramatem, semtam s nějakou tou krimi zápletkou a sledování je super. Teda když si člověk odmyslí dnes už klasickou agitku směrem ke kdejakým sexuálním menšinám.
Bohužel má seriál sérií 5 a od čtvrté se seriál ubírá směrem, který mě osobně bavil míň a míň (no prostě mě nebavil) a gradace ve španělské občanské válce srazila celý milý seriál kamsi dolů. A celé finále uá mi přišlo hrozný a prostě nelíbilo.

0 % lidí si myslí, že se jedná o kvalitní názor
0 % s názorem souhlasí
vyjádřil se 1 člověk
60 %
plakát
Hříšná touha
2. listopadu 2020
další názory k seriálu

Překombinovaný splácanec

Takový pokus o mix mexické telenovely s thrillerem a krimi. Alma se zaplete s mladíkem a už to jede, děj se zaplétá, přicházejí mrtvoly, každou chvíli vzplane nějaká ta vášeň a děj frčí. Jenže frčí taknějak na můj vkus pomalu. Tohle by se dalo sfouknout a vygradovat na polovinu dílů a pak bych u toho asi seděl napnutej jak struna a loupnul maraton na jeden zátah. Jenže tady se to motá pomalu. S každým zvratem autoři nejdřív nahodí hromadu flashbacků, nějaké to opakování děje, co divák už viděl, do toho nějakou tu představu někoho, jak to mohlo být a co se všechno mohlo stát a to všechno ještě bez nějakého varování nebo uvození, takže divák tápe. Tyhle věci pak ještě mezi sebou plynule přecházejí, občas se to povede, občas tak maximálně chaos. A pak přijde ten rádoby wow efekt toho zvratu, že je vlastně všechno trochu mebo úplně jinak. Zásadní zvraty divák stejně tuší předem, občas i několik dílů předem, takže místo napětí se dostaví jen otrávenost, kdyže už to konečně vybalej. No a takhle pořád dokola celých 18 dílů, přičemž poslední díly vedou na neuvěřitelně překombinovaný finále.
Herecky to odpovídá té telenovele. Pánové jsou patřičně nagelovaní a děvčata bez výjimky krásná, dokonalá, možná až moc. Tady bych ještě doplnil, že holky jsou vesměs podobné typy, což pochopím u matky a dcery, ale proč kamarádka a sekretářka vypadají při letmém pohledu stejně jako hlavní hrdinka a při soft postelových scénách už úplně stejně, tak to mi hlava moc nebrala.
Kvóty leseb apod. splněny byly, ale jinak je seriál na Netflix neobvykle odvážný, takže jedno z mála kladů by mohlo být, že mi nikdo nevnucuje dojem, že nejlepší píchačka je ve spoďárech.

100 % lidí si myslí, že se jedná o kvalitní názor
100 % s názorem souhlasí
vyjádřil se 1 člověk
60 %
1/17
1234567 ... 17